Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΗΠΑ: Ετοιμο το σχέδιο επίθεσης στο Ιράν- ΙΡΑΝ : «Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας»

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα την Ουάσινγκτον κατά μίας πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράν.
"Αν οι ΗΠΑ κάνουν το λάθος (να επιτεθούν στο Ιράν), η ασφάλεια της περιοχής θα κινδυνεύσει" δήλωσε ο στρατηγός Γιαντολάχ Τζαβανί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna, και πρόσθεσε: "Η ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου αφορά όλο τον κόσμο ή κανέναν". 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ «Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές της αυτοδιοίκησης»

Εδώ και μέρες το όνομά της πρωταγωνιστεί σε διάφορα σενάρια που τη θέλουν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής. Η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής της Β' Αθήνας, Σοφία Σακοράφα, δηλώνει όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της.
Μοιάζει μάλιστα να απορεί για όλα όσα γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό, καθώς ουδέποτε απάντησε θετικά σε αυτές τις προτάσεις. «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η ανάπτυξη ενός κινήματος», λέει, που «θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για ευρύτερες εκλογικές συμμαχίες».
* Η Σοφία Σακοράφα δεν κάνει βήμα πίσω από όσα κατήγγειλε κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. «Καταδίκασα οριστικά και αμετάκλητα αυτή την πολιτική», λέει και υπενθυμίζει ότι εκπροσωπεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που διαψεύστηκε.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που εκφράζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας και εκπροσωπεί περισσότερο από 700.000 εργαζόμενους βρίσκεται στο πλευρό της Εργατικής Τάξης και του Λαού της Βενεζουέλας που συνεχίζουν ν´ αγωνίζονται.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και διεθνισμό μας στην Εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας.

Περικοπή των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα ζητά η Κομισιόν.Ήρθε η ώρα και των ιδιωτικών υπαλλήλων...(Μέσα στο 2010...Τώρα θα βγείτε στους δρόμους,όσο έσφαζαν τους δημόσιους καλά ήταν εε;)

thumb
Όπως  φαίνεται δεν θα γλιτώσει ούτε ο ιδιωτικός τομέας από τις ορέξεις της  Κομισιόν, αφού η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να προχωρήσει στην περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί διαφορετικά το άλμα του πληθωρισμού και η επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» , αυτό που θα συζητηθεί πριν από την εκταμίευση της δόσης του Δεκεμβρίου είναι η δραστική περικοπή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, όπως και του επιδόματος αδείας - κάτι που εφαρμόστηκε ήδη στον δημόσιο τομέα.
Για το ενδεχόμενο αυτό έχει ήδη προειδοποιήσει η τρόικα, κατά την τρέχουσα επίσκεψή της στην Αθήνα, καθώς και το ΔΝΤ-που μέχρι πρόσφατα ήταν στη «γραμμή» της μη παρέμβασης στον ιδιωτικό τομέα- τώρα πλέον θεωρεί καθοριστική την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας με κάθε τρόπο.


ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ - Συνδημιουργός της κοσμοθεωρίας του Επιστημονικού Κομμουνισμού. Στα 115 χρόνια από το θάνατό του

Στις 5 Αυγούστου του 1895, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο, σε ηλικία 75 ετών, ο Φρίντριχ Ενγκελς. Ο άνθρωπος που από κοινού με τον Καρλ Μαρξ συνδιαμόρφωσαν και θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης, δίνοντας έτσι στην πρωτοπόρα επαναστατική τάξη τα όπλα για να γίνει τάξη για τον εαυτό της, προκειμένου να μπορεί να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή, την κοινωνική απελευθέρωση από την ταξική εκμετάλλευση.
Ο Ενγκελς γεννήθηκε στη Βάδη της Ρηνανίας, στις 28 Νοέμβρη του 1820. Ο πατέρας του ήταν εργοστασιάρχης υφαντουργίας. Το γεγονός αυτό οδήγησε την κόρη του Μαρξ, Ελεονόρα Μαρξ - Εβελινγκ, να παρατηρήσει πολύ εύστοχα ότι «ποτέ δε γεννήθηκε σε τέτοιου είδους οικογένεια γιος που να ξεστρατίσει τόσο» («Στρατηγός, Αναμνήσεις για τον Ενγκελς», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»).
Φοίτησε στο Κολέγιο της Βάδης και έπειτα στο Λύκειο της Ελμπερφελντ, αλλά δεν αποφοίτησε. Αφησε την τελευταία τάξη, αν και ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, αφού ο πατέρας του είχε διαφορετική γνώμη. Τον ήθελε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις της οικογένειας. Εγκατέλειψε, λοιπόν, τις σπουδές για να δουλέψει για ένα χρόνο περίπου στο γραφείο του πατέρα του και στη συνέχεια στη Βρέμη, από τα 1838 έως τα 1841 σ' ένα μεγάλο εμπορικό οίκο. Στη Βρέμη συνδέεται με έναν όμιλο ριζοσπαστών διανοουμένων, τη «Νέα Γερμανία», και άρχισε να μελετά τη γερμανική Φιλοσοφία και ιδιαίτερα τα έργα του Χέγκελ.

Συλλήψεις ηγετών της αντιπολίτευσης στη Ρωσία

Aπό τις χτεσινές συγκρούσεις αστυνομικών-ακτιβιστών-AFP/Getty Images

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα στη Μόσχα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπορίς Νέμτσοφ, τον ηγέτη του κόμματος «Αριστερό Μέτωπο» Σεργκέι Ουντάλτσοφ και τουλάχιστον ακόμα 95 διαδηλωτές στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Οι συλληφθέντες διαμαρτύρονταν για τον περιορισμό της ελευθερίας της συνάθροισης.
Στην Αγία Πετρούπολη συνελήφθησαν οι 60 από τους 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν ενώ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερ, υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί.