Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα


Η εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα έχει βαρύτατες επιπτώσεις τόσο για τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, που βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται  από την πολιτική της κυβέρνησης, όσο και για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στα υγρά καύσιμα στην ΕΕ εξαιτίας της υπερφορολόγησής τους από την κυβέρνηση, του ελέγχου της αγοράς από 2 ομίλους μετά την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και την απουσία κρατικού ελέγχου που ενθαρρύνει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και νοθείας.

Το καθεστώς Παπανδρέου έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση.Προδότες του λαού όσοι τους στηρίζουν και τους ανέχονται.Σχόλιο του Red Star.


Γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία ότι η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" επικαλείται Ελληνα εν ενεργεία υπουργό που επιμένει ότι ΔΝΤ, Ε.Ε. και ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζουν αναδιάρθρωση του χρέους.Επίσης αξιωματούχοι από τις Η.Π.Α θεωρούν τετελεσμένο το γεγονός της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους ,απλά περιμένουν την καταλληλότερη στιγμή για να μην υπάρξουν εσωτερικές αντιδράσεις και να αποτραπούν ανεπιθύμητες παρενέργειες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=268639.

Είναι σαφέστατο πως το μνημόνιο και η εμπλοκή της Ελλάδας με το ΔΝΤ ήταν μια προδοτική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, που πήρε την εξουσία ΠΑΡΑΝΟΜΑ, εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό με ψεύτικο κυβερνητικό πρόγραμμα.Παραπέμπω σε προηγούμενο σχόλιο μου http://kke4ever.blogspot.com/2011/03/red-star_29.html.

Συνυπεύθυνη είναι και η Ν.Δ που 5 χρόνια παραπλανούσε τον Ελληνικό λαό με πλαστά στοιχεία για την Ελληνική Οικονομία.

Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο Σύνταγμα - Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την διέξοδο από την κρίση υπέρ των εργαζομένων


Αυτή την κρίσιμη στιγμή αποδέκτης της ομιλίας μας είναι αποκλειστικά και μόνο ο λαός. Επιθυμούμε να προκαλέσουμε σκέψεις, ερωτήματα και προβληματισμούς για τη διέξοδο υπέρ του λαού σε βάρος των μονοπωλίων, του κεφαλαίου.
Επιθυμούμε να πείσουμε για την άμεση ανάγκη ο λαός τώρα να πάρει την ιστορική απόφαση, να δώσει πρωτοφανή μαζικότητα και αποτελεσματικότητα στους ταξικούς αγώνες, στην πολιτική πάλη. Μαζί με το ΚΚΕ, σε συνεργασία και συμπαράταξη.
Υπάρχει το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Η ΣΚΛΗΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, από την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τη διαχείριση της.
Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο. Ιδιαίτερα στα εργατικά λαϊκά στρώματα που δεν έχουν κόψει το δεσμό τους με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Έχουμε και εμείς ευθύνη να σας πείσουμε, αλλά έχετε και εσείς ευθύνη, γιατί είτε από πίστη, είτε από ελπίδα, είτε από συνήθεια, τους έχετε δώσει τη δυνατότητα να κυβερνούν και να ισχυρίζονται ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση.
Δεν φθάνει να καταδικάζετε τα δύο κόμματα, γιατί τα θεωρείτε ανάλγητα, μακριά από το λαό, ανίκανα να διαχειριστούν την κρίση, που δεν λένε την αλήθεια ή δεν ξέρουν να κυβερνήσουν. Ορισμένες επικρίσεις μπορεί να έχουν κάποια βάση, όμως δεν αποτελούν την ουσία του προβλήματος.

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ


Στα πλαίσια των αυξημένων τελευταία «εφόδων» των ελεγκτών του ΟΑΣΘ, στις 2 Απριλίου, συνελήφθησαν μέλη της κίνησης πολιτών «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» που διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς υπέρογκες αυξήσεις των εισιτηρίων, δεν πληρώνουν και ενθαρρύνουν και τους άλλους πολίτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.Οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, επέβαλαν δυσανάλογα μεγάλο, εξοντωτικό πρόστιμο 50 φορές μεγαλύτερο από το κόστος του εισιτηρίου σε συμμετέχοντες στην τακτική και καθόλα νόμιμη παρέμβαση των «Επιβατών Θεσσαλονίκης» στα λεωφορεία, που στόχο είχε να ανακαλέσει ο ΟΑΣΘ την αύξηση των εισιτηρίων! Η επιλογή να στιγματίσουν ως «λαθρεπιβάτες» μια παρέμβαση πολιτικής ανυπακοής είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

Υποψήφιος περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής συνελήφθη για διπλή ανθρωποκτονία !



Με την κατηγορία ότι εκτέλεσε ένα 48χρονο αστρολόγο και την 38χρονη γραμματέα του στο Χαλάνδρι πριν από δύο χρόνια, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή ένας παλιός γνώριμος της αστυνομίας που μάλιστα είχε κατέβει υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή στη Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 36χρονος υποψήφιος εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που όμως δεν έχει διαπιστωθεί ποιος τον είχε προσλάβει αλλά θεωρούν πως το το άτομο αυτό είχε οικονομικές διαφορές με τον αστρολόγο.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ! Εφαλτήριο για πλατιά εξόρμηση με την πρόταση διεξόδου του Κόμματος


Μεγάλη σε όγκο η χτεσινή συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε-Πανοραμικό στιγμιότυπο.
  Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, ΕΒΕ, νέοι, χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου από όλες τις γωνιές του Λεκανοπεδίου αντάμωσαν χτες βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ, κλιμακώνοντας την πολιτική δράση και παρέμβαση του Κόμματος για το κέρδισμα νέων εργατικών, λαϊκών συνειδήσεων, στην κατεύθυνση της ρήξης με την εξουσία του κεφαλαίου, για την ανατροπή της, για το κέρδισμα της λαϊκής εξουσίας, την οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας.
Απ' το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε την πολιτική πρόταση του Κόμματος για διέξοδο απ' την κρίση υπέρ των εργαζομένων και των συμμάχων τους, «κηρύσσοντας» την έναρξη μιας πλατιάς πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης στο λαό, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί ακριβώς αυτή η πρόταση.

K.K.E : Πολιτική συμμαχιών για τα συμφέροντα του λαού και όχι για τη διαιώνιση της εξουσίας των μονοπωλίων.



Με αφορμή πρόσφατη συνάντηση του Πορτογαλικού ΚΚ με το «Μπλόκο της Αριστεράς» που αξιοποιείται ποικιλότροπα από οπορτουνιστικές δυνάμεις στη χώρα μας.  
Οι εξελίξεις στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, η στρατηγική και η τακτική των ΚΚ, η πολιτική των συμμαχιών που ακολουθούν, η στάση τους απέναντι στα αστικά κόμματα, τη σοσιαλδημοκρατία και τον οπορτουνισμό, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και γενικότερα σε κεντρικά ζητήματα της ταξικής πάλης είναι πηγή πείρας, που έχουμε υποχρέωση να εξετάζουμε, να αξιολογούμε, να απορρίπτουμε ή να αξιοποιούμε, ενισχύοντας τη βασική κατεύθυνση:
Να γίνουν τα κομμουνιστικά κόμματα πιο ισχυρά, πιο ικανά για να ανταποκριθούν στις επαναστατικές τους υποχρεώσεις ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης, την οποία έχουν υποχρέωση να κατακτούν στην πράξη, μέσα στις ταξικές αναμετρήσεις, στην προσπάθεια για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, την κοινωνική συμμαχία με τα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα, στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την εργατική εξουσία, για το σοσιαλισμό.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κοινωνική βαρβαρότητα και σκλαβιά στο κεφάλαιο


Σχόλιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εάν εφαρμοστούν, απειλούν να γυρίσουν την ελληνική κοινωνία σε κατάσταση βαρβαρότητας και σκλαβιάς στις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και καπιταλιστές, τους οποίους με τόσο φανατικό ζήλο εξυπηρετεί η άθλια αυτή κυβέρνηση. Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται την στιγμή που το Μνημόνιο έχει χρεοκοπήσει πολιτικά στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Αποκαλύπτεται ότι δεν έγινε για να "σώσει την χώρα", αλλά τους τραπεζίτες και τους "δανειστές", συντρίβοντας την κοινωνία. Οι προτάσεις για "αναδιάρθρωση", που γίνονται σήμερα από διάφορες πλευρές του κατεστημένου, έχουν σαν κοινό παρανομαστή την επέκταση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, σε συμφωνία με τα "κοράκια των αγορών" σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Με «εργατική εξουσία» ή και... χωρίς εξουσία;



Σε κάποιο από τα προηγούμενα φύλλα του ΠΡΙΝ, είδαμε αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες«κλονίζεται ο νόμος της αξίας». Αφού κλόνισαν το νόμο της αξίας, βλέπουμε τώρα το ΝΑΡ να κλονίζει και το ίδιο το δικό του, έτσι κι αλλιώς αντιμαρξιστικό - αντιλενινιστικό, σχήμα, περί εργατικής εξουσίας χωρίς δικτατορία του προλεταριάτου. Και όχι μόνο να το κλονίζει αλλά κάποτε να το εξοβελίζει απροκάλυπτα, αντικαθιστώντας το με σχήματα παρμένα κατευθείαν από τις ιδεολογικές προθήκες του Αναρχισμού.
Και ιδού «ο εν λόγω κλονισμός» μέσα από μια μικρή, πολυαγαπημένη λεξούλα των διαφόρων «αντιεξουσιαστών», τις αναφορές των οποίων με καιροσκοπική ελαφρότητα προσπαθούν να κολακεύσουν (ακολουθώντας τα χνάρια του Αλαβάνου, της ΚOΕ, του Τσίπρα κ.α.).

Ανακοίνωση νΚΑ Πάτρας για τα γεγονότα στην ομιλία του J. Watson



Την Πέμπτη 14 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, στα πλαίσια επιστημονικού συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία του νομπελίστα καθηγητή J. Watson, διάσημου για την ανακάλυψη της δομής του DNA. Πέρα από το επιστημονικό του έργο, εντύπωση είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του πριν από κάποια χρόνια, σχετικά με την ... υποτιθέμενη “γενετικά καθορισμένη” μειωμένη ευφυΐα των μαύρων, δήλωση που χαρακτηρίστηκε ως ρατσιστική και έκανε το γύρο του κόσμου. Βασισμένοι σε αυτές του τις δηλώσεις ήδη τα τμήματα Βιολογίας και Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών καταψήφισαν πρόταση για ανακήρυξη του εν λόγω καθηγητή ως επίτιμου διδάκτορα.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ «Κραυγή αγωνίας από τα πανεπιστήμια»


Όταν η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εννοεί την πλήρη υποβάθμιση της. Σε καμία άλλη περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας δεν αμφισβητήθηκε και δεν υπονομεύτηκε τόσο ωμά και απροσχημάτιστα η εκπαίδευση σαν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. 
Η περίφημη αναλογία 1/5, 5 αποχωρούν 1 προσλαμβάνεται, που εφαρμόζεται στον δημόσιο τομέα κατά τις επιταγές του μνημονίου εφαρμόζεται και στην Ανώτατη εκπαίδευση με αποτέλεσμα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν.