Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η μάχη και η Μάχη...Της Λιάνας Κανέλλη.

Λιάνα Κανέλλη  



Μου γύρισαν τ' άντερα απ' την τόση έλλειψη άντερων. Τα νομικά που σπούδασα τα πήρα και τα έκαμα ένα κουβάρι, ένα σβώλο απ' αυτούς που τους καταπίνεις για να πνιγείς. Εχουν περάσει και λίγες μόνο μέρες από την «επετειακή» ενασχόληση με την κακοποίηση των γυναικών, όσες κι απ' την «αντίσταση» στην τρόικα και τις κραυγές που προσπαθούν να μας πείσουν ότι επίκειται η Εξοδος του Μεσολογγίου, ήρθε κι έδεσε η ελεύθερη πολιορκημένη αίσθηση αναγούλας που καλλιεργείται στο κοινωνικοπολιτικό θερμοκήπιο των ημερών. Εν συντομία το γεγονός.
Τότε. Μάρτυρες γίναμε όλοι εκείνης της εφόδου στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγιού, το Σεπτέμβρη του 2012, από τα μαυροντυμένα μπρατσαράδικα δίποδα της Χρυσής Αυγής.

KKE : Για τα 75 χρόνια του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου «Ατλας».


Με αφορμή τα 75 χρόνια του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου «Ατλας» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα 75 χρόνια δράσης και προσφοράς του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου "Ατλας" στο Σίδνει της Αυστραλίας. Ο "Aτλας" όλα αυτά τα χρόνια έχει αποφασιστική συμβολή στο κίνημα των Ελλήνων μεταναστών εργατών στην Αυστραλία, τόσο των παλιότερων δεκαετιών όσο και σήμερα, στην ανάπτυξη αγώνων για τα δικαιώματά τους, στην οργάνωσή τους στα συνδικάτα.

Ποιος θέλει νεκρό το Νίκο Ρωμανό ;


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Είναι το δεύτερο δείγμα, μετά την επίθεση, χωρίς καμία αφορμή, σε συγκεκριμένα μπλόκ στη πορεία του Πολυτεχνείου , που υποδεικνύει την ύπαρξη «σταγονιδίων » και σεναρίων εκτροπής.
Είναι φανερό ότι εντός (ή παραλλήλως ή άνωθεν ή έξωθεν) της κυβέρνησης, κύκλοι κατασκευάζουν εξωφρενικά σενάρια σωτηρίας της , που περιλαμβάνουν πιθανά ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή-Ιφιγένεια.
Η ψυχραιμία με την οποία ο αναρχικός χώρος αντιμετώπισε τις προκλήσεις το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, ματαίωσε, προσωρινά, τα σχέδια αυτά.
Και τώρα ήρθε η στιγμή του Νίκου Ρωμανού.