Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Προκλητικό δημοσίευμα Αυστριακής εφημερίδας ! «Η Ικαρία είναι... αυστριακή!»




Griechische Insel will zu Österreich gehören


Παρακάτω το ρεπορτάζ από το 24h.gr


Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.
Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδόσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ετοιμάζουν μποναμά για μερίδες της πλουτοκρατίας.

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης χτες Σαμαρά - Χατζηδάκη για επίσπευση της αντιλαϊκής πολιτικής αρμοδιότητας του υπουργείου


Χαράς ευαγγέλια για τους μεγαλοεργολάβους των αυτοκινητοδρόμων 



«Διαρθρωτικές αλλαγές», ρευστότητα, αυτοκινητόδρομοι είναι μερικά από τα αντιλαϊκά «στοιχήματα» της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως προσδιορίστηκαν από τον ίδιο τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη μετά την εφ' όλης της ύλης συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
Ο υπουργός προανήγγειλε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για όλα τα θέματα τις επόμενες μέρες, ενώ εστίασε στη ρευστότητα και στην«καυτή πατάτα» - όπως είπε - των 4 μεγάλων αυτοκινητόδρομων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και για τους οποίους στοχεύει να προχωρήσει σε επαφές με τους εργολάβους για να βρεθεί «λύση» μέχρι το Σεπτέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. Και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.


ΕΠΕΙΓΟΝ



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών με τη μαζική, μαχητική παρουσία τους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει το σωματείο των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας στις 7.30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ : Για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.


Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού



Η νέα τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να δώσει και τη χαριστική βολή στη μεταναστευτική εκπαίδευση, που ούτως ή άλλως, υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται συνειδητά εδώ και δεκαετίες! Συγκεκριμένα, μόνο τη χρονιά που πέρασε (2011-2012): Εγκρίθηκαν ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών (μόλις 25, ενώ οι συντονιστές ζήτησαν να αποσπαστούν 64). Με την υπουργική απόφαση Φ.816.41/575/12479/Ζ1/3-11-2011 τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας μειώθηκαν σε ποσοστό 90%.

ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ» ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ : Σκληρή δουλειά όλο το καλοκαίρι για μερικά ψίχουλα.

Την ώρα που έμπειροι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, εκατοντάδες νέα παιδιά   γίνονται λίπασμα στην «ανταγωνιστικότητα» των ξενοδόχων.


Κάτω από τη «σιδερένια φτέρνα» του σκληρού ανταγωνισμού των μεγαλοξενοδόχων βρίσκονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού. Διπλή και τριπλή είναι η πίεση που ασκείται στους νέους και τις νέες που εργάζονται κάτω από το καθεστώς της μαθητείας ή της πρακτικής άσκησης. Εκατοντάδες σπουδαστές, αλλά και απόφοιτοι δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών κατάρτισης εργάζονται στα ξενοδοχεία με μισθούς ψίχουλα, ενώ ασφαλίζονται μόνο για την περίπτωση εργατικού «ατυχήματος» και όχι με κανονικό ένσημο.

Να γίνει υπόθεση του λαού.Επίκαιρο άρθρο για την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη.


Να γίνει υπόθεση του λαού


H πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, είναι μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη παρέμβαση του Κόμματος, που μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος. Η κατάθεση της πρότασης νόμου είναι απόδειξη της συνέπειας του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: ΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

«Σήμερα δεν ξεκινάμε την πορεία προς το λαό, όπως κοινότοπα πολλοί επαναλαμβάνουν, αλλά από μια νέα αφετηρία συνεχίζουμε μαζί με το λαό την κοινή πορεία μας. Και να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου για να φέρουμε τον ίδιο το λαό στην εξουσία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως το θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού στην εξουσία. Ξεκινάμε σήμερα μια συγκεκριμένη πορεία διαδοχικών βημάτων για τη συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού φορέα που θα εκφράσει αξιόπιστα και αποτελεσματικά το ιστορικό αίτημα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή και ανατροπή. Με τη συμμετοχή μας στις πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη μεγάλη Αριστερά του 21ου αιώνα, συμβάλλουμε, όλες και όλοι, εξίσου, εξ αδιαιρέτου, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς και ανεξάρτητα από τη θέση μάχης, σ’ ένα πρωτότυπο πολιτικό σχήμα χωρίς ιστορικό προηγούμενο...»
    Το απόσπασμα είναι από την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 9/7, ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενιαίο κόμμα. Το πράσινο φως είχαν ανάψει μια βδομάδα πριν η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του σχήματος και η ΚΠΕ του ΣΥΝ, αποφασίζοντας τη «διοργάνωση ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ παντού και οι οποίες με τη σειρά τους θα μετατραπούν μέσα από την καμπάνια εγγραφής νέων μελών στα κύτταρα του υπό διαμόρφωση φορέα». Επόμενος σταθμός είναι η Εθνική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Να στηρίξουμε πλατιά τον αγώνα των χαλυβουργών!

Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς
συγκέντρωση-πικετοφορία στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα,
την Τρίτη 17 Ιούλη στις 7:00 το απόγευμα

Την ανανέωση της απεργίας τους αποφάσισαν στην πρόσφατη, μαζική γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία του Ασπροπύργου. Έτσι, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι χαλυβουργοί συμπλήρωναν 256 ημέρες απεργιακού αγώνα! Ενός αγώνα που έχει ξεπεράσει όχι μόνο κάθε προηγούμενο, αλλά και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Και σε αυτήν τη συνέλευση οι απεργοί χαλυβουργοί έκφρασαν την αποφασιστική άρνησή τους να υποταχτούν στις πιέσεις της εργοδοσίας αλλά και τις αντικειμενικές οικονομικές πιέσεις που προκύπτουν μετά από έναν τέτοιο πολύμηνο αγώνα. Είναι χαρακτηριστική η κατηγορηματική απάντηση που πήρε εργαζόμενος ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κάλεσε τους εργαζόμενους να σταματήσουν χωρίς όρους την απεργία. Όπως επίσης χαρακτηριστική ήταν η απουσία του απεργοσπαστικού μπλοκ από τη συνέλευση, σε μια ακόμη προσπάθεια να υπονομευτούν οι διαδικασίες.
Στο ξεκίνημα της συνέλευσης, μεταξύ άλλων, διαβάστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης προς τους απεργούς από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και από την Ταξική Πορεία, ενώ η Πρωτοβουλία Στήριξης του Αγώνα των Χαλυβουργών παρέδωσε οικονομική ενίσχυση 275 ευρώ.
Ωστόσο, αυτό που μας προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό ήταν το κείμενο που εισηγήθηκε το ΔΣ προς τη συνέλευση και το οποίο αφορούσε μία διαπραγματευτική πρόταση προς την εργοδοσία. Με την πρόταση αυτή, η οποία εγκρίθηκε από τη συνέλευση, το σωματείο ζητά:

Τα τύμπανα του πολέμου θα ηχήσουν πάλι στην Μέση Ανατολή ; Οι φονιάδες των λαών προετοιμάζονται...

Προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη ισχυρών ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή



«Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα επιταχύνει την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου και της συνοδείας του στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση των εντάσεων στην περιοχή, κυρίως στο Ιράν και τη Συρία», δήλωσε σήμερα ο Τζορτζ Λιτλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.


Συγκεκριμένα, θα επιταχυνθεί κατά τέσσερις μήνες η ανάπτυξη του USS John Stennis, ενώ το USS Abraham Lincoln και το USS Enterprise βρίσκονται σήμερα σε αυτήν τη ζώνη. Το Lincoln θα αντικατασταθεί προσεχώς από το USS Dwight Eisenhower (το οποίο είχε αγκυροβολήσει στη Ρόδο).