Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. Αλ. Παπαρήγα στον Ρ/Σ Real fm.


Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στον Ρ/Σ Real fm



Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας τι ώρα θα υπογράψετε;
«Την υποταγή μου στον μνημόνιο;». (γέλια)
Στον κύριο Σόιμπλε!
«Ευτυχώς δεν έχω υπογράψει ποτέ στη ζωή μου τέτοια κείμενα».
Πώς σας φάνηκε αυτή η κίνηση Σόϊμπλε;
«Δεν φαντάζομαι να εννοούσε και το ΚΚΕ».
Είπε να υπογράψουν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα!
«Φαντάζομαι όμως θα έχει αλλεργία στο ΚΚΕ. Απαράδεκτο όμως δεν το συζητάω. Τι να σχολιάσει κανείς; Απαράδεκτο!».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την κατασταλτική βία κατά της συγκέντρωσης του ΜΑΣ & της ΕΕΔΥΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη βία των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών έξω από το Μέγαρο Μουσικής που διαμαρτύρονταν κατά του ΓΓ του ΝΑΤΟ Ράσμουνσεν και της συμμετοχής της χώρας. Με χημικά, δακρυγόνα και ξυλοδαρμό επιχείρησαν να διαλύσουν τη λαϊκή διαμαρτυρία. Επίθεση ανάμεσα σε άλλους δέχθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης. Η πρόθεση και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι εμφανής και πρέπει να καταδικαστεί απ' όλο το λαό.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Αρβανίτης- Κατσιμη)


 Δεν πέρασαν ούτε τρεις μέρες από την ψήφιση των μέτρων και το κυρίαρχο δίλημμα υπό μορφή τρομοκρατικού εκβιασμού, μετατράπηκε από δίλημμα σε εξίσωση.  Και τι έμεινε από όλα αυτά; Μόνο το σφαγείο έμεινε.
•    Αυτό το πακέτο λύσης που ψηφίστηκε στις 26 Οκτώβρη δεν αποτελεί λύση.
•    Εκτός από το EUROGROUP, στην Ευρώπη υπάρχει ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Πρωτοφανές. Έχουμε να ξαναδούμε κάτι τέτοιο από τη χούντα.

Το ΚΚΕ για τον ερχομό στην Ελλάδα του γραμματέα του ΝΑΤΟ & τις συναντήσεις του με την κυβέρνηση



Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνο για να γιορτάσει με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τα 60 χρόνια συμμετοχής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική - στρατιωτική συμμαχία που έχει στοιχίσει δικτατορία, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, συμμετοχή σε επεμβάσεις και άδικους πολέμους στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Αφρική. Έρχεται για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η συμμετοχή της χώρας στις νέες επεμβάσεις, στους νέους πολέμους που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ .Προβοκάτσιες από ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ σε βάρος του ΚΚΕ



Την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με στόχο των εκφοβισμό του λαού και την ανάσχεση του λαϊκού κινήματος, κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης - κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού. Αφορμή αποτέλεσαν οι προκλητικές προβοκατόρικες δηλώσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. περί εμπλοκής και του ΚΚΕ σε πρακτικές κουκουλοφόρων.
Συγκεκριμένα: Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανάσιος Πλεύρης είπε πως «ούτε προβοκάτσια είναι, ούτε παρακράτος είναι. Είναι η αριστερά, η ακροαριστερά, η επαναστατική αριστερά που αισθάνεται ότι έχει την ευκαιρία και έχει ονειρώξεις ότι θα κάνει τον τέταρτο γύρο.

Δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών και τους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό


Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που την Κυριακή το βράδυ έβαλαν υποθήκη το μέλλον του ελληνικού λαού στο όνομα της στήριξης της χώρας, τρεις μέρες μετά κρύβονται, φυγομαχούν και διεκδικούν να διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού.
Η πρωτοφανής απόφασή τους να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για αύριο προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, που εδώ και ένα μήνα έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνιστά ξεκάθαρη προσβολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΔΗΜ.ΑΡ :Δηλώνουν «παρών» για την εξουσία των αστών.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


«Το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται και καταρρέει, λοιδορούμενο και απαξιωμένο. Ένα πολιτικό σύστημα, που την ανασύνθεσή του πρέπει να τη διεκδικήσουμε με όρους κοινωνίας. Η λειτουργία του πολιτικού συστήματος έχει ως αναγκαίο στοιχείο και τη δημοκρατική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών. Η χώρα μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την κοινωνία τεμαχισμένη και πρέπει να αναζητηθούν όλα εκείνα τα οποία μπορεί να λειτουργούν ως αντίβαρα και ως αντισταθμιστικά μεγέθη σε όλα εκείνα που συσσωρεύονται στις πλάτες της κοινωνίας».

Για το σεμινάριο που διοργανώνουν οι φονιάδες του ΝΑΤΟ μαζί με το ΕΛΙΑΜΕΠ.


Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ενημερώνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, όλο τον ελληνικό λαό.


 Ετοιμάζονται νέες περιπέτειες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της ΝΑ Ευρώπης. Οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται με φόντο την αδυναμία διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Ζεσταίνονται οι μηχανές του πολέμου στην περιοχή.
Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, διοργανώνεται ημερίδα την Πέμπτη 16/2, στο Μέγαρο Μουσικών Αθηνών από το ΕΛΙΑΜΕΠ με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Ομιλητές εκτός από τον αρχιφονιά (γ.γ. του ΝΑΤΟ) Αντερς Φογκ Ράσμουσεν θα είναι και άλλα γνωστά ή άγνωστα στο λαό μας τρωκτικά (δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου κλπ).

Πλημμυρίδα κυβερνητικών προτάσεων και άμπωτη κινηματικών στόχων ή πώς η Αριστερά προσπαθεί να προσπεράσει την αναγκαιότητα οικοδόμησης κινήματος

Απρίλης 1917. Ο Λένιν φτάνει με τρένο στην Πετρούπολη.
Μανόλης Αρκολάκης
Μετά από δύο χρόνια αντιλαϊκής λαίλαπας μπορούμε πλέον να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις για τις διεργασίες που συντελούνται μέσα στο λαϊκό κίνημα καθώς και στις πολιτικές του εκφράσεις. Από τη μια πλευρά διαπιστώνουμε, και σ’ αυτό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις, ότι οι λαϊκές μάζες αγανακτούν, εξοργίζονται, αγωνίζονται διαλύοντας τις αυταπάτες ή αν θέλετε τις κρυφές επιθυμίες, ότι η κρίση είναι κάτι το παροδικό και σύντομα θα επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση. Μπορεί να μην ήταν ιδανικές οι συνθήκες διαβίωσης, αλλά υπήρχαν ακόμη, τουλάχιστον επιφανειακά κάποια στοιχεία κοινωνικού κράτους και η δυνατότητα εύρεσης κάποιου είδους εργασίας. Η συνεχιζόμενη λοιπόν επιθετικότητα του συστήματος και η διάλυση των αυταπατών έχουν οδηγήσει σημαντικά τμήματα εργαζομένων σε κινητοποιήσεις, με πρόσφατη ποιοτική διαφορά τους παρατεταμένους αγώνες στον ιδιωτικό τομέα. Αν συνδυάσουμε και την αντοχή του αγώνα ενάντια στα χαράτσια στις γειτονιές των αστικών κέντρων (πλέον επεκτείνεται και στην ύπαιθρο) μπορούμε να πούμε ότι παρά την πρόσφατη έλλειψη κεντρικών κινητοποιήσεων, οι λαϊκές μάζες αρνούνται να αποδεχτούν τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο ταξικός αντίπαλος.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

Την Πέμπτη 16/12 το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: Παρόν και μέλλον» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Θέλοντας να στρατολογήσουν νεολαίους και να εκσυγχρονίσουν τα νέα "παπαγαλάκια" τους από την εκδήλωσή τους, αναφέρουν ότι στο τέλος θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε φοιτητές, εφόσον έχει συμπληρωθεί απαραίτητη φόρμα συμμετοχής (κανονικό φακέλωμα δηλαδή).
Αυτή η ημερίδα διοργανώνεται σε μία περίοδο όπου γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ανατολική μεσόγειος είναι μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Με φόντο την κρίση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, οξύνονται οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που στόχο έχουν τη μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή γεμάτη προτεκτοράτα. Η 60χρονη ιστορία αυτού του δολοφονικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού έχει δείξει ότι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους σκοτώνουν λαούς, διαμελίζουν και ερημοποιούν χώρες, σπέρνουν το μίσος και το σωβινισμό ανάμεσα στους λαούς. Είναι νωπές οι μνήμες από τις πρόσφατες επμβάσεις στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Μ-Λ ΚΚΕ: Ο ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι λακέδες τους καταδικάζουν το λαό σε αργό θάνατο.


NEA BAPBAPA METPA ΛAΪKOY AΦANIΣMOY

H χώρα επιστρέφει στις μαύρες μεταπολεμικές δεκαετίες της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης, της ξενοκρατίας και κηδεμονίας από τους ιμπεριαλιστές, H αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται με πρωτοφανή σφοδρότητα! Mήνες, τώρα, βομβαρδίζουν τις λαϊκές συνειδήσεις με την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη της επιβολής και άλλων αντιλαϊκών μέτρων.
Για να τα δικαιολογήσουν και να υφαρπάξουν τη λαϊκή ανοχή προτάσσουν, σταθερά, την αναγκαιότητα παραμονής στην Eυρωζώνη, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και, τελευταία, προβάλλουν, προσποιούμενοι τους κοινωνικά ευαίσθητους, την «ευεργετική» επίδραση του «χαμηλού μισθολογικού κόστους» στην αντιμετώπιση της ανεργίας!

Τραγωδία στην Λατινική Αμερική.Πάνω από 350 νεκροί από πυρκαγιά σε φυλακές στην Ονδούρα.Γράφει ο Red Star.

375 νεκροί σε φυλακές-κολαστήριο στην Ονδούρα

Συγκρούσεις συγγενών των θυμάτων με την αστυνομία έξω από την φυλακή που κάηκε.Photograph: Gustavo Amador/EPA
Μια τραγική είδηση από την Ονδούρα κάνει τον γύρο του κόσμου.Πάνω από 350 άνθρωποι (375  σύμφωνα με μια τελευταία εκτίμηση) πέθαναν ύστερα από φωτιά σε φυλακές της πόλης Comayagua.Η φυλακή ήταν χωρητικότητας 400 ατόμων, αλλά οι τρόφιμοι έφταναν τους 856.Οι συνθήκες διαβίωσης για τους φυλακισμένους ήταν απαράδεκτες.Η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα όταν ένας φυλακισμένος έβαλε φωτιά στο κρεβάτι για αδιευκρίνιστους λόγους ακόμα.Δεκάδες κρατούμενοι πέθαναν στα κελιά τους από ασφυξία,ζητώντας απεγνωσμένα να τους απελευθερώσουν οι φύλακες.

ΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξορμήσεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πλατιά αναγνώριση της συμβολής του Κόμματος στους αγώνες του λαού

Από την εξόρμηση των Ελλήνων κομμουνιστών στο Ντίσελντορφ


Εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Γερμανία γίνονται αυτές τις μέρες σε διάφορες πόλεις, για να ενημερωθούν οι Έλληνες μετανάστες, οι Γερμανοί και άλλοι εργαζόμενοι για τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης, για τα βάρβαρα μέτρα των κομμάτων της πλουτοκρατίας και για την πάλη του ΚΚΕ.
Στην προκήρυξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Γερμανίας που μοιράζεται κατά χιλιάδες, τονίζεται μεταξύ άλλων: «έχει ιδιαίτερη σημασία η συμβολή από κοινού των Γερμανών εργατών, των Ελλήνων μεταναστών στην ενίσχυση της ταξικής πάλης στη Γερμανία και σε κάθε μεγάλη καπιταλιστική χώρα.