Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Δεξιά στροφή στην μεγαλόνησο -Με 57,48% νέος πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης.


Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, που στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Αναστασιάδης έλαβε 236.965 ψήφους, ποσοστό 57,48% .
Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς εξασφάλισε 175.267 ψήφους, ποσοστό 42,52%. Η αποχή ανήλθε στο 18,42% .
Ο Σ. Μαλάς συνεχάρη και δημόσια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Εχθροί και «φίλοι» - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Αγαπητοί Σύντροφοι,
όχι μόνο συμφωνώ με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο, αλλά αισθάνομαι την προσωπική ευθύνη και την υποχρέωση να τις υπερασπιστώ δημόσια, από κάθε λογής εχθρούς και «φίλους», γράφοντας τη γνώμη μου και συμμετέχοντας στον προσυνεδριακό διάλογο.

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει...ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ



...μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού/και στ' αγεριού το πόδι...». Οχι σύντροφοι, αυτή η εκδοχή δεν έπαιξε πουθενά. Κι όμως, είναι η ποιητική επιτομή της φυσικής και πολιτισμικής συνάμα καλλονής της Χαλκιδικής. Εκεί απάνω και γύρω από τις Σκουριές. 

Προειδοποιήσεις της Β. Κορέας προς τις ΗΠΑ για «εξευτελιστική καταστροφή»



Η Βόρειος Κορέα προειδοποίησε σήμερα τον ανώτατο Αμερικανό στρατιωτικό διοικητή των δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότιο Κορέα πως τα στρατεύματά του «θα υποστούν μία εξευτελιστική καταστροφή» εάν επιμείνουν στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων στρατιωτικών γυμνασίων με τις ένοπλες δυνάμεις του Νότου, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η Ελλάδα είναι χώρα εξαρτημένη ή ιμπεριαλιστική; - Βασίλης Καλαματιανός ΚΟΒ Ευαγγελισμού-19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Το πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου εκτιμά: «Ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξής του, στην κρατικομονοπωλιακή του βαθμίδα». «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ενδιάμεση και εξαρτημένη θέση στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα».
Ηταν σωστές αυτές οι εκτιμήσεις; Αναμφισβήτητα ναι. Εγιναν αλλαγές από τότε; Ασφαλώς έγιναν. Ας δούμε τις κυριότερες.