Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοφανής αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε εκδήλωση διαμαρτυρίας Αυτόνομης Παρέμβασης και Νεολαίας ΣΥΝ

Σε μαζικό διάβημα που πραγματοποίησαν σήμερα 100 ακτιβιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης και της Νεολαίας ΣΥΝ με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου της τρόικας, που δόθηκε στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ, παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης,  τα μέλη της Π.Γ. του ΣΥΝ Δημ. Στρατούλης και Σόφη Παπαδόγιαννη  καθώς  και άλλα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Μετά τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην ειρηνική διαμαρτυρία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και οι εικόνες των παριστάμενων τηλεοπτικών καναλιών υπήρξαν αδιάψευστοι μάρτυρες της πρωτοφανούς, απρόκλητης και αυθαίρετης αστυνομικής επιχείρησης βίας και αγριότητας που εκτυλίχθηκε σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών έξω από το ξενοδοχείο Hilton.

ΠΑΜΕ-Όλοι στη στάση εργασίας την Πέμπτη

Συγκέντρωση των εργαζομένων του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ στην Ομόνοια στη 1.30 μ.μ.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συμμετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας 12 έως 3 μ.μ. απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, καλεί τις διοικήσεις των συνδικάτων να αξιοποιήσουν την τρίωρη στάση με συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς και συζητήσεις και τους εργαζόμενους του Δημοσίου και των πρώην ΔΕΚΟ σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στη 1.30 μ.μ. με στόχο την πραγματοποίηση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Σπάμε τις αλυσίδες της μοιρολατρίας και της υποταγής, των εκβιαστικών διλημμάτων και του φόβου. Δυναμώνουμε τη φωνή μας και το μήνυμά μας.
Υπάρχει λύση. Είναι η αντίσταση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Είναι η κοινωνική συμμαχία για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία.
Ολοι - όλες στη στάση εργασίας την Πέμπτη 25/11/2010 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ.

Αλληλοκατηγορίες για την αφορμή του βομβαρδισμού στην Κορέα

Αμέσως μετά την - ενδεχομένως προσωρινή - κατάπαυση του πυρός ύστερα από τον σφοδρό βομβαρδισμό της νήσου Γεοπγεόνγκ, άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών σχετικά με την πραγματική αφορμή της επίθεσης.
Η πλευρά της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε αρχικά τη Νότια Κορέα πως άρχισε πρώτη να βάλλει και έτσι την ανάγκασε να λάβει άμεση στρατιωτική δράση.

Τη συμμετοχή τους στους «Πυρήνες της Φωτιάς» παραδέχθηκαν οι κρατούμενοι για τα πακέτα-βόμβες

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γεράσιμος Τσάκαλος, Παναγιώτης Αργυρού και Χάρης Χατζημιχελάκης με κείμενά τους στο Indymedia παραδέχονται ότι συμμετείχαν στους «Πυρήνες» και δηλώνουν ότι στηρίζουν όλες τις προηγούμενες ενέργειες της οργάνωσης, καθώς κι αυτές που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.
Συγκεκριμένα στο κείμενό τους οι  Γεράσιµος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού αναφέρουν:
«Την 1-11-2010 και αφού ήδη έχουμε παραδώσει δύο εμπρηστικά δέματα στη Suisse Mail στην οδό Αστυδάμαντος και στην ACS στην οδό Σπύρου Μερκούρη, στο Παγκράτι, με κατεύθυνση την πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα και τη διεύθυνση της Eurojust στη Χάγη, περικυκλωνόμαστε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και συλλαμβανόμαστε. Στην κατοχή μας βρέθηκαν ακόμα δύο εμπρηστικά δέματα με κατεύθυνση την προεδρική κατοικία του Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία και την πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα.

»Ως επαναστάτες δεν αναγνωρίζουμε καμία ανακρτική αρχή. Έτσι, ήταν επόμενο να αρνηθούμε να απολογηθούμε σε μπάτσους και ανακριτές, καθώς την επαναστατική μας θέση μονάχα δημόσια και ενώπιον συντρόφων αισθανόμαστε ως χρέος να προβάλλουμε.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του Κ.Κ.Ε : Για τις απολύσεις στην Olympic Handling του ομίλου MIG στο Ηράκλειο Κρήτης

Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων



Πριν από ενάμιση χρόνο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής θα εξασφαλιζόταν οι θέσεις εργασίας στον κλάδο, δεν έκανε όμως απολύτως τίποτα για να διασφαλίσει τις δουλειές των εργαζομένων στην ιδιωτικοποιημένη εταιρία. Προηγουμένως μάλιστα είχε απολύσει το σύνολο του προσωπικού μόνιμους και συμβασιούχους τα προβλήματα των οποίων παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα. Την ίδια ακριβώς πολιτική συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση, δίνει απόλυτη ελευθερία στην εργοδοσία να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους της με νόμιμους και παράνομους τρόπους.
Τις τελευταίες μέρες ή εργοδοσία του ομίλου της Olympic Air και Olympic Handling προχωρά σε απολύσεις προσωπικού με καταιγιστικό ρυθμό. Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η Olympic Handling απέλυσε 18 από τα 75 περίπου άτομα που εργάζονται εκεί.

Εκδήλωση της νΚΑ για τις μάχες που έρχονται

polit10-site.gif
Σε κεντρική πολιτική εκδήλωση καλεί η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση την Παρασκευή 26 Νοέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στην Νομική(Μασσαλίας). Στην Εκδήλωση, που έχει θέμα το ρόλο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις μάχες που έρχονται, μετά και τις πρόσφατες εκλογές, θα μιλήσουν οι Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και Γιάννης Σκινδήλιας, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της νΚΑ.
Όπως αναφέρει το κάλεσμα της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση "Απευθύνουμε σε όλους τους αγωνιστές του νεολαιίστικου κινήματος και τις δυνάμεις της αριστεράς και του αγώνα κάλεσμα συστράτευσης και πάλης για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νέας γενιάς...."
"Αρνούμαστε να δεχτούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό σαν τη μόνη εναλλακτική. Χωρίς φόβο, δεχόμαστε να μπούμε σε μια μακροχρόνια μάχη έχοντας απέναντί μας ολόκληρο το μπλοκ της εξουσίας και τις ίδιες μας τις ανάγκες σαν στόχο. Είναι ο καιρός για ένα νέο γύρο αγώνων για την ανατροπή της κοινωνικής και πολιτικής χούντας ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΔΝΤ.  Η νέα γενιά να είναι στην πρώτη γραμμή,πρωταγωνιστής και πυροδότης ευρύτερων αναμετρήσεων μαζί με το σύνολο της εργατικής τάξης."
.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-κάλεσμα της νΚΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συμφωνία Κυβέρνησης - Τρόικας

Κυβέρνηση και τρόικα κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά της ζωής και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών εμπόρων και των βιοτεχνών, των αγροτών. Άμεσος στόχος τους είναι η νέα δραστική μείωση των μισθών, οι απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια, οι επικίνδυνες περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια και άλλες κοινωνικές δαπάνες, η παράδοση δημόσιων υποδομών και περιουσίας στους μεγάλους επιχειρηματίες.
Καμία ανοχή στα ψέματα και στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της. Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και της γενικής συλλογικής σύμβασης είναι γενικευμένη.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις απολύσεις και μετατάξεις των εργαζομένων στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ

Οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ σε υπουργεία και ΟΤΑ, στην ουσία σημαίνουν απολύσεις για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων (με βάση την αρχή του 5 προς 1). Ταυτόχρονα, η λογική ότι οι μετατασσόμενοι θα επαναπροσλαμβάνονται εξαρχής, ανοίγει το δρόμο για μειώσεις μισθών και αλλαγή εργασιακού καθεστώτος και δικαιωμάτων.
Βρισκόμαστε στην κορύφωση της εξόντωσης των εργαζομένων, των δικαιωμάτων τους και των οικογενειών τους.

Πολεμικό κλίμα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Ρεπορτάζ από την www.enet.gr

Στο «κόκκινο» έχει φθάσει η ένταση στη Κορεατική χερσόνησο, καθώς σήμερα το πρωί το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας βομβάρδισε νοτιοκορεάτικο νησί στα δυτικά σύνορα των δύο κρατών, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Νοτίου Κορέας να ανταποδώσουν τα πυρά και να θέσουν σε συναγερμό την πολεμική αεροπορία. Από το βομβαρδισμό σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 20 εκ των οποίων οι τρεις είναι πολίτες.
Πρόκειται για το σοβαρότερο "θερμό" επεισόδιο από την εποχή του τερματισμού του πολέμου της Κορέας το 1953.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Λι Μιουνγκ-μπακ, ο οποίος έχει ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην Πιονγκ Γιανγκ απ' όταν ανέλαβε την εξουσία πριν από τρία χρόνια, δήλωσε ότι η απάντηση πρέπει να είναι αυστηρή.
Η επίθεση έγινε στο νησί Yeonpyeong, μόλις 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σεούλ και σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία τουλάχιστον 200 οβίδες έχουν πλήξει το νησί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι περισσότερες από τις οβίδες έπεσαν σε στρατιωτική βάση, ενώ ανεξέλεγκτες μαίνονται  οι  φωτιές που ξέσπασαν στο  νησί  έπειτα από τους βομβαρδισμούς.

Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας ξεδιπλώνεται καθημερινά με νέα μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας που αντιστέκεται σ’ αυτή την πολιτική προχωράει με την ενεργοποίηση του «τρομονόμου».
Στις αρχές του Δεκέμβρη δικάζονται στη Λάρισα οι 11 ανήλικοι «τρομοκράτες» της Λάρισας και οι 4 φοιτητές των ΤΕΙ με κατηγορητήριο βασισμένο στις διατάξεις του «τρομονόμου».

Μπροστά στο φόβο του «εχθρού–λαού»! Η κρατική τρομοκρατία σε δράση

Ολο και πιο εντατικά επιστρατεύονται οι μηχανοκίνητες μονάδες ενάντια στους διαδηλωτές
Απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση έχει επιλέξει την όξυνση της καταστολής και να μην αφήνει τίποτα που αμφισβητεί τη πολτική της να εκδηλώνεται "ανενόχλητο", πόσο μάλλον τις κινητοποιήσεις του λαού. Τη βδομάδα που μας πέρασε δεν πέρασε μέρα που να μην είχαμε επιθέσεις, προσαγωγές, συλλήψεις, ξυλοδαρμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυρίως, και όλα σχεδόν στο όνομα της πρόληψης.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Αποφασιστικά για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη!

Γνωρίζουν αυτές οι ηγεσίες (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) ότι ο ρόλος τους αποκαλύπτεται διαρκώς. Νοιώθουν πλέον και τις πιέσεις των εργαζομένων να εντείνονται. Και αναγκάζονται να κάνουν κινήσεις διαφυγής προκειμένου να αποδείξουν τις δήθεν αγωνιστικές τους διαθέσεις. Τέτοια κίνηση είναι και η κήρυξη της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Που κηρύχτηκε δύο μήνες νωρίτερα «για τα μάτια του κόσμου» και ενόψει των δημοτικών εκλογών. Μία κίνηση που, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ πολύ θα ήθελε να την ακυρώσει ή, τέλος πάντων, να την αποφορτίσει από τη βαρύτητα που -εκ των πραγμάτων- παίρνει και να την μετατρέψει σε μία ακόμη άσφαιρη τουφεκιά. Σαν αυτό που επιδιώκει να δώσει και στην τρίωρη παναττική (!!!) στάση εργασίας (12:00 - 15:00) που συναποφάσισε με την ΑΔΕΔΥ για τις 25 Νοέμβρη.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να στοχεύουν στο ακριβώς αντίθετο: να πάρει η απεργία αυτή όσο πιο μαζικά χαρακτηριστικά μπορεί. Να αποτελέσει ένα γεγονός εφάμιλλο της απεργίας στις 5 του Μάη. Να αναδείξει την πλατιά και ξεκάθαρη καταδίκη του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Και να αποτελέσει την έναρξη ενός νέου γύρου αντίστασης και πάλης.
Στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, αλλά και στους χώρους που δρα και κινείται η νεολαία, με πρώτα και κύρια τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, η προετοιμασία της απεργίας πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας!
Απόσπασμα από το ομότιτλο άρθρο της Προλεταριακής Σημαίας. Ολόκληρο εδώ
 

Κάλεσμα Μ.Α.Σ για τους εργαζόμενους

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,
που τα παιδιά σου βρίσκονται στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και στα σχολεία
αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται σε σένα και παίρνει την πρωτοβουλία να σε ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια.
Ήρθε η  ώρα να παλέψουμε μαζί σπουδαστές και εργαζόμενοι για παιδεία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!
Δεν πάει άλλο με τα υπέρογκα ποσά που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια για να πάρουν τα παιδιά της ένα πτυχίο-κουρελόχαρτο.

Ο νέος νόμος που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
·        καταργεί και επίσημα το Δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας,
·        διογκώνει την οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της.
·        είναι συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, στη βάση των κατευθύνσεων που χρόνια πριν επεξεργάζονταν τα επιτελεία της ΕΕ.
·        πατάει πάνω στους προηγούμενους νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, που καθιέρωσε την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα

ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - Ερώτηση του Μιχ. Τρεμόπουλου προς την Κομισιόν

Ρυθμίσεις που υπερακοντίζουν κατά πολύ ακόμη και το Μνημόνιο έχει θεσπίσει για τις συλλογικές συμβάσεις η κυβέρνηση. Θεωρώντας ότι πρόκειται για σοβαρό πολιτικό ζήτημα, οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν ερώτηση στο Eυρωκοινοβούλιο ενώ ζητούν συνάντηση και με την υπουργό Εργασίας.
Η διάταξη ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν απέναντι στις αντίστοιχες εθνικές και κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατατέθηκε από την κυβέρνηση και ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο στο άρθρο 2 (παρ.7)  του Ν.3845/2010, που κύρωνε το Μνημόνιο. Στο ίδιο το Μνημόνιο, όμως, γίνεται αναφορά μόνο για τοπικά σύμφωνα εργοδοτών και εργαζομένων που θα μπορούσαν να επιτρέπουν τη χορήγηση χαμηλότερων αυξήσεων ή τη σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα σε επίπεδο επιχειρήσεων της περιοχής τους.
Τη συγκεκριμένη, πάντως, νομοθετική ρύθμιση επικαλείται με υπερηφάνεια η ελληνική κυβέρνηση σε έκθεση της 6ης Αυγούστου προς την τρόικα (http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/d8/4e/34/d84e340dfc9bb18ddb836375c1612696d0210d31/application/pdf/Revised+MoU+FINAL.pdf), που υπογράφουν ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Προβόπουλος, σημειώνοντας ότι «η μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ! 24ΩΡΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ!

Αναδημοσίευση από το www.iskra.gr

ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
 ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ!
 Από αύριο ξεκινούν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι Έλληνες ναυτικοίδιεκδικώντας τα αυτονόητα: συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  στοιχειώδεις αυξήσεις και προστασία των θέσεων εργασίας.

Όμως, απέναντι σε αυτά τα δίκαια αιτήματα των ναυτικών, οι εφοπλιστές τηρούν την πιο προκλητικήκαι αδιάλλακτη στάση, έχοντας πλήρως αποθρασυνθεί από την πολιτική της άγριαςλιτότητας της τροϊκανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Γι’ αυτό και απαιτούν, εκτός από το «πάγωμα» των αμοιβών των ναυτικών και τη μείωση των πληρωμάτων, πράγματα που απορρίπτουν ασυζητητί οι ναυτικοί!
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη. Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.