Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κάθε Κυριακή στηρίζουμε έμπρακτα το κόμμα μας, αγοράζουμε Ριζοσπάστη. Διαβάστε αύριο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

 Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»




- Ρεπορτάζ για τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για χρέη εργαζομένων στην Εφορία.

- Άρθρο της Λίνας Κροκίδη, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τη Δικαιοσύνη, με αφορμή το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο: «Από το ρατσισμό στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της ταξικής πάλης».

- Έρευνα του «Ρ» για το ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».

- Άρθρο: Ανάπτυξη μπορεί να γίνει, αλλά για ποιόν;

1978 ,τα "καθαρά" χέρια του χιτλερικού Μιχαλολιάκου έβαζαν βόμβες σε κινηματογράφους.2013 Όλα τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής του ναζισμού.


Ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, μυήθηκε στο Κόμμα της 4ης Αυγούστου, τη νεοφασιστική οργάνωση του Κώστα Πλεύρη, την περίοδο της χούντας. 




Ο άτυπος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, έπλεκε το εγκώμιο του Χίτλερ.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε γνωστός για τα χαστούκια στη Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο Ηλίας Παναγιώταρος θέλει τη Χρυσή Αυγή να εξελίσσεται σε Χεζμπολάχ. Και ο Γιώργος Γερμενής επιλέγει να πουλάει μαγκιά σε μικροπωλητές στα πανηγύρια.

Είναι μερικά από τα κεντρικά πρόσωπα της ναζιστικής οργάνωσης, που πλέον κάθονται στα βουλευτικά έδρανα. Κι αν σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο επιζητώντας ως άλλοθι ένα λαϊκό έρεισμα, η δράση τους έχει ένα παρελθόν που σκοπίμως αποφεύγουν να υπενθυμίζουν.

Νίκος Μιχαλολιάκος

Νίκος Σοφιανός: Η απάντηση στα φασιστοειδή θα δοθεί από τον λαό

Άρθρο του Νίκου Σοφιανού μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ φιλοξενεί το Σάββατο η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στο πλαίσιο αφιερώματος για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Το άρθρο έχει ως εξής:
«Οι ζυμώσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και την αναγκαιότητα ψήφισης ή απόσυρσής του επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που το ΚΚΕ από την αρχή είχε διατυπώσει, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για μια αθώα υπόθεση.

Ολοι οι «σωτήρες» την ίδια... «επιτυχία» έχουνε...Ο Νίκος Μπογιόπολος στον Ριζοσπάστη, ξεγυμνώνει το Ιρλανδικό "θαύμα".


Τη δεκαετία του '90, αλλά και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, η Ιρλανδία, ο αποκαλούμενος και «κέλτικος τίγρης», ήταν το «θαύμα της ανάπτυξης». 

Το πώς ο «τίγρης» κατάντησε μαδημένο «γατάκι» είναι γνωστό...
Για κάποιους, όμως, η Ιρλανδία συνεχίζει να αποτελεί «υπόδειγμα»! Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διάφοροι ινστρούχτορες της συμφοράς το επαναλαμβάνουν σαν χαλασμένο μαγνητόφωνο:
«Δέστε - λένε - εκεί, στην Ιρλανδία, το Μνημόνιο πέτυχε»!

ΣΥΡΙΖΑ - Σκουρλέτης: Αναμασάει αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα ! Αυτοί είναι οι "Αριστεροί" που θέλουν να μας κυβερνήσουν ;


Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χτες σε εκπομπή στον ΑΝΤ1 είπε ότι «η μεγάλη διαφορά στο ναζισμό και στο σταλινισμό δεν είναι ότι και οι δυο ήταν ολοκληρωτικές καταστάσεις που είχαν ανθρώπινα θύματα.



Είναι ότι η κοσμοθεωρία του φασισμού θέλει να εξοντώσει τον άλλο λόγω της φυλετικής του καταγωγής, της διαφορετικότητας στο χρώμα και είναι κατά των αδυνάτων εν γένει. Οι άλλοι (σ.σ. οι Σοβιετικοί) έκαναν συγκεκαλυμμένα τα εγκλήματα. Εγκλήματα, αλλά όχι να εξισώνουμε τα ίδια με τα άλλα».

Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη από τη Πιονγκ Γιανγκ γράφει για 4 διαδεδομένες αντιλήψεις για τη Βόρεια Κορέα, που τελικά είναι μόνο μύθοι και τίποτα άλλο.



Τέσσερις μύθοι για τη Βόρεια Κορέα. Αναδημοσίευση από το μπλογκ Ταξιδεύοντας: η άλλη όψη

Πάντα είναι ευκαιρία για γιορτή και ένα μεσημεριανό διάλειμμα φαγητού 
μπορεί να καταλήξει σε γιορτή με χορό ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους


Όταν έμαθα ότι θα πηγαίναμε στη Βόρεια Κορέα, το πρώτο που έκανα ήταν να παραγγείλω βιβλία για τη χώρα (πρέπει να πλούτισα το Amazon εκείνες τις ημέρες με την παραγγελία μου) και να ψάξω στο you tube να δω όσα "σοβαρά" ντοκιμαντέρ υπήρχαν.