Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»! Του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr.


 Είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που ο κ.Αντώνης Σαμαράς δέχεται τη στήριξη και τη βοήθεια της κυρίας Μέρκελ. 



Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό (ειδικά μάλιστα μετά από εκείνο το «ουδείς αναμάρτητος» κατά την εξομολόγησή του παρουσία της καγκελαρίου) είναι ειλικρινής. Μόνο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη δυο σημαντικές παραμέτρους.

Παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.

Συνάδελφοι

 Οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, αλλά και μαζί με όσους συμπορεύονται στην καθημερινή δράση και αγωνία για την οργάνωση της πάλης, για την επίθεση της εργατικής τάξης, για το εργατικό κίνημα, στις 6 Νοέμβρη πάλεψαν για την επιτυχία της απεργίας. Από πολύ νωρίς ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή με πανελλαδικά συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, συσκέψεις κατά κλάδο και τόπο δουλειάς, με κινητοποιήσεις στους κλάδους και σε επιχειρήσεις.    

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ .Του Γιώργου Δελαστίκ

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 


Μια αυταπάτη ευρύτατα διαδεδομένη στα λαϊκά στρώματα ενδέχεται να έχει μοιραίες συνέπειες για όσους έχουν αποκτήσει την πρώτη τους κατοικία με στεγαστικό δάνειο, στις δόσεις του οποίου αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν και να τις πληρώνουν στην τράπεζα κανονικά. Καθώς απέχει πλέον ελάχιστα περισσότερο από έναν μήνα η εφιαλτική ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου 2014, οπότε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει αποφασίσει υπό την πίεση και της τρόικας να αρχίσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που δεν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, οι περισσότεροι από τους ασυνεπείς οφειλέτες προς τις τράπεζες δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που τους απειλεί. Νομίζουν ότι η τράπεζα... δεν θα τους πάρει το σπίτι!

Πετυχημένη πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Χαλκίδα.Διαβάστε την ομιλία του του ΓΓ ,Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Χαλκίδα. 


Η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, αποδείχθηκε μικρή, καθώς πλήθος κόσμου, παρέμεινε τόσο στο φουαγιέ, όσο και έξω από το κτήριο.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων: