Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Έμμεσα χαράτσια και στην Υγεία προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα.


Δια της τεθλασμένης επιχειρεί η κυβέρνηση να εξοικονομήσει ποσά επιρρίπτοντας μεγαλύτερες δαπάνες στους ασφαλισμένους






Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, βασισμένη στο «πορτογαλικό» μοντέλο, επιχειρεί να κόψει περίπου δύο δις ευρώ τα οποία βέβαια θα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο, σε εκείνες τις κατηγορίες φαρμάκων που εκτινάσσουν τη δαπάνη στα ύψη, χωρίς να κρίνονται σκευάσματα «πρώτης γραμμής» (όπως είναι για παράδειγμα οι στατίνες και τα σκευάσματα γαστροπροστασίας), αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για Κύπρο !


Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο στην Ιστιοπλοία

Τέταρτος στην 10η ιστιοδρομία των σκαφών τύπου Laser και δεύτερος στη γενική κατάταξη με 39 βαθμούς ποινής, είναι ο Κύπριος ιστιοπλόος, Παύλος Κοντίδης, ο οποίος ουσιαστικά εξασφάλισε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της πατρίδας του και την Δευτέρα θα μάθει το χρώμα του.
Τότε διεξάγεται η κούρσα του μεταλλίου με τη συμμετοχή των 10 πρώτων της γενικής κατάταξης.

Ολυμπακοί Αγώνες : Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών, χάνοντας για λίγο τη δεύτερη θέση από τις Κινέζες, ενώ το χρυσό πήραν οι Βρετανίδες.


Το χάλκινο μετάλλιο είναι πρώτο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Οι Ελληνίδες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.

Ολυμπιακοί Αγώνες -Οι ελληνικές συμμετοχές (4/8)

Λονδίνο 2012



Ώρα μεταλλίων για την Ελλάδα, η οποία συμμετέχει σε 2 τελικούς κωπηλασίας με καλές ελπίδες να ανέβει στο βάθρο. Πρόκριση διεκδικεί το πόλο, συνεχίζονται οι προσπάθειες σε στίβο, ιστιοπλοΐα, στο πρόγραμμα και ποδηλασία πίστας, άρση βαρών.

Η χώρα μας διεκδικεί δύο μετάλλια στο Ίτον Ντόρνεϊ, στην εγκατάσταση που φιλοξενεί την κωπηλασία. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου αγωνίζονται στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12:00).

ΣΥΡΙΖΑ- Διαχειριστικής «αντιπολίτευσης» συνέχεια




Αποκαλυπτικά των όσων πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα όσα είπε χτες η υπεύθυνη για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Ρένα Δούρου, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Φραγκφούρτη. Μιλώντας με μια αγωνία, γιατί «αποδείχθηκαν άσφαιρα τα πυρά που υποτίθεται ότι θα εξαπέλυε» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επισημαίνει ακόμα ότι «η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων εκ μέρους του Ντράγκι φέρνει στο προσκήνιο το αδιέξοδο της ακολουθούμενης σήμερα πολιτικής, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τόσο στη διάλυση της Ευρωζώνης όσο και στην εξαθλίωση των κοινωνιών».

Να τους «κόψει το βήχα» ο λαός



Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Αντ. Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να νομιμοποιήσει τα νέα βάρβαρα μέτρα, ήταν ότι ο ίδιος «είναι πεπεισμένος πως η ελληνική κοινή γνώμη έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη». Αρα, σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση, εφόσον ο λαός θέλει παραμονή στην ΕΕ, τότε είναι και διατεθειμένος να υποστεί αγόγγυστα όλα τα επόμενα μέτρα που τον καταδικάζουν σε μόνιμη φτώχεια.