Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

KKE: Σχόλιο για την επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Σχόλιο για την επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Αναλυτικά το σχόλιο:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων» για τους 4 Κουβανούς κρατούμενους.

 Στις παραμονές της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης η «Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


«Για πάνω από 15 χρόνια, ο Antonio Guerrero, ο Ramon Labañino, ο Gerardo Hernandez και ο Fernando Gonzalez έχουν στερηθεί την ελευθερία τους στις φυλακές των ΗΠΑ.
Ο René González, o πέμπτος από αυτούς, έχει απελευθερωθεί και βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση μετά από 13 χρόνια στη φυλακή.

Η αιθαλομίχλη και οι πισίνες.Άρθρο της Κάλι Καρά στο 902.gr.

 Δεν ντρέπονται. «Σοβαροφανείς και καμαρωτοί», οι τρεις υπουργοί βγήκαν δημόσια μετά την πολυσυζητημένη σύσκεψη για τα μέτρα που θα αποφάσισαν σε ό,τι αφορά την αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα  των παιδιών.



Δεν ντρέπονται, όταν απευθύνονται σε 2 εκατομμύρια άνεργους, στο 20% των Ελλήνων που τους στέρησαν βασικά αγαθά και υπηρεσίες, στο 20,9% των παιδιών που στερούνται τα βασικά, στο 26,7% του πληθυσμού που δεν μπορεί να έχει ικανοποιητική θέρμανση και αναγκάζονται να γυρίσουν στις ξυλόσομπες για να ζεστάνουν τις φαμίλιες τους.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. : Καμιά απόλυση. Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στον "Παπουτσάνη".

 H ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στον "Παπουτσάνη" με στόχο να μην περάσει καμία απόλυση. 


Για το δικαίωμα  στην σταθερή, αξιοπρεπή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.   Οι τρομοκρατικές απολύσεις των 6 εργαζόμενων και η πρόθεση της  εργοδοσίας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες  δείχνει καθαρά ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη τους.

Σε κώμα ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 , Μάικλ Σουμάχερ.

 Ραγδαία είναι η επιδείνωση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος εδώ κι αρκετές ώρες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις Άλπεις.



 Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό δελτίο από το νοσοκομείο της γαλλικής πόλης, «ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη οδήγησε σε κώμα και χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση». 

 Από το Παρίσι κατέφτασε εσπευσμένα και ο καθηγητής Ζεράρ Σαϊλάν, προσωπικός φίλος του Σουμάχερ.

Μήνυμα του ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά ! : "Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων."

 Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας και τους καλεί να κάνουν το 2014 έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης. 


Παρά τις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό στη γωνία, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες.