Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέο συντονιστικό κέντρο από Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ


Σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου συντονιστικού κέντρου ήρθαν σύμφωνα με πληροφορίες ο Συνασπισμός και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Το συντονιστικό αυτό όργανο θα συνεδριάζει, πιθανότατα μία φορά τον μήνα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής τρόπος παρέμβασης του στις πολιτικές εξελίξεις.
Θα έχει 11 μέλη, τρία στελέχη του ΣΥΝ, τρία στελέχη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Α. Αλαβάνου, τρία στελέχη της ΑΝΑΣΑ στο οποίο συμμετέχει και η ΑΚΟΑ του κ. Γιάννη Μπανιά, έναν εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ και τον Μανώλη Γλέζο.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας παρευρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πλ. Κοτζιά  και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι απεργοί δεν δίνουν μονάχα έναν αγώνα για το εισόδημα και την αξιοπρέπειά τους. Δίνουν ένα αγώνα για λογαριασμό ολόκληρης της κοινωνίας, για δημόσια μέσα μεταφοράς, προστασία του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αγαθών, φθηνές προσβάσιμες συγκοινωνίες σε όλους τους πολίτες.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την τρόικα και το νόμο για την απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης


Αφού η κυβέρνηση, η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης έγιναν καταγέλαστοι στο ρόλο του αντιστασιακού απέναντι στην τρόικα, τώρα κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους μιλώντας για αξιοποίηση και όχι πώληση. Ο λαός πρέπει να τους απαντήσει με τον ίδιο τρόπο: Δεν σας επιτρέπω, σας εγκαταλείπω. Να περάσει στη γραμμή της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής τους.

Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ αλληλεγγύης στον Αιγυπτιακό λαό-15/02/2011


Αλληλεγγύη στον Αιγυπτιακό λαό!

Είναι μια ιστορική στιγμή περηφάνιας και αξιοπρέπειας, ενθουσιασμού και επιμονής. Είναι η στιγμή όπου οι λαοί σήκωσαν το ανάστημά τους για τα αδιαπραγμάτευτα τους δικαιώματα, αγωνίστηκαν και νίκησαν.

Ο μεγάλος λαός της Αιγύπτου έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη που θα αναδιαμορφώσει το μέλλον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Μετά από 30 χρόνια τυραννίας από το καθεστώς Μουμπάρακ, το όργανο του ιμπεριαλισμού στην περιοχή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή, εκδιώχθηκε από το λαό. 

Δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές συγκοινωνίες-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ




Όχι στις αυξήσεις των εισιτηρίων – αλληλεγγύη στους απεργούς
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε εφαρμογή του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ συνεχίζει ακάθεκτη το έργο τηςδιάλυσης της δημόσιας συγκοινωνίας με το νομοσχέδιο που έβαλε προς ψήφιση στην Βουλή και προβλέπει μείωση προσωπικού και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων των εργαζομένων, μεταφορά του κόστους στους επιβάτες, μείωση γραμμών, ελάττωση συχνότητας δρομολογίων, αυξήσεις εισιτηρίων, με τελικό στόχο να γίνουν «κερδοφόρες» και να παραδοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο. 

«Όχι στον αναχρονισμό και την αστυνομοκρατία των χωματερών των μεγάλων εργολάβων – Για μια καινοτόμα, οικονομική, οικολογική λύση με την ενεργή συμμετοχή του πολίτη».





ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

 Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ» διοργανώνει σύσκεψη – ημερίδα την  Τετάρτη 16/2, στις 16.30  στα γραφεία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Συγγρού 15-17, 6ος όροφος) με θέμα : «Όχι στον αναχρονισμό και την αστυνομοκρατία των χωματερών των μεγάλων εργολάβων – Για μια καινοτόμα, οικονομική, οικολογική λύση με την ενεργή συμμετοχή του πολίτη».

Θα συμμετέχουν οι :

-          Δαμάσκος Δημήτρης , Μηχανολόγος Μηχανικός
-         Θεοχάρη Χριστίνα, Διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος – Πολιτικός Μηχανικός – Επιμελήτρια της Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΤΕΕ

ΚΚΕ: Πατριωτισμός δεν είναι να σκύψει ο λαός το κεφάλι


ΚΚΕ: Πατριωτισμός δεν είναι να σκύψει ο λαός το κεφάλι, αλλά να αντεπιτεθεί για να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ, που τσακίζει τα δικαιώματά του και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία

MotionTeam
  • Γοργά συγκεκριμενοποιείται το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση - τρόικα, σε όφελος του κεφαλαίου. Με ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις με διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου που αυξάνει την απλήρωτη δουλειά, νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές σε βαρέα, ανθυγιεινά επαγγέλματα και επικουρικές συντάξεις, με κατάργηση άλλων δικαιωμάτων μέσω κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων.
  • Για πολιτική που υπηρετεί το «εθνικό συμφέρον», τον «πατριωτισμό», μιλά η κυβέρνηση ζητώντας συναίνεση. Σε μετωπική σύγκρουση με όσους αντιστέκονται στο μνημόνιο, καλεί ο ΣΕΒ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο Δια βίου Μάθησης



Ο πρωθυπουργός ματαιοπονεί θεωρώντας ότι με τις κορώνες περί  μη πώλησης της ελληνικής γης μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε. Η διαδικασία παράδοσης του δημόσιου πλούτου της χώρας στο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει τη στιγμή που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο και αυτό αξιοποιήθηκε για να περάσουν οι πιο ταξικές και δεξιές μεταρρυθμίσεις που έχουμε γνωρίσει στη Μεταπολίτευση, αφήνοντας άφωνη ακόμα και τη ΝΔ που είχε άλλωστε υποστηρίξει και αυτή την πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις.

Α.Σ.Κ.Ε -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΗ



Οι κατοχικές δυνάμεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ παραμέρισαν ακόμη και αυτήν την πρόθυμη σε όλα ντόπια κυβέρνησή τους και μας υπαγορεύουν απ’ ευθείας τις προκλητικές και παράλογες απαιτήσεις τους. Τα όρνεα αυτά δεν αρκούνται στην έσχατη φτώχεια που έχουν επιβάλλει στον ελληνικό λαό. Με το θράσος των κυρίαρχων υβρίζουν τον ελληνικό λαό για τις κινητοποιήσεις του και απαιτούν να πουληθεί όλη η Ελλάδα σ’ αυτούς και να διαλυθεί κάθε έννοια δημόσιας υπόστασής της.

To KKE για τις κοκορομαχίες Κυβέρνησης - ΝΔ



Οι κοκορομαχίες μεταξύ κυβέρνησης, ΝΔ και Καρατζαφέρη δεν πρέπει να κρύψουν από το λαό τον ουσιαστικό λόγο της συμφωνίας τους με την τρόικα. Γι' αυτούς η κρίση είναι ευκαιρία εκτός από το ξεθεμέλιωμα των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και οι υποδομές στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό εννοούν όταν λένε «αξιοποίηση». Είναι λίγα τα πάνω από 600 δισ. ευρώ που έχει η πλουτοκρατία μόνο στην Ελβετία.