Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Προς 44%-Γεώργιο Α Παπανδρέου δεν θέλατε; Eεε ναααααααα

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
CITY PRESS

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - Συμπαράσταση στον αγώνα των Ελλήνων εργατών

Στην ΚΕ του ΚΚΕ φθάνουν μηνύματα αλληλεγγύης για τον αγώνα που δίνει το κόμμα μας όντας στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου να πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση.
Η Εθνική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ με μήνυμά της προς την ΚΕ τουΚΚΕ σημειώνει:
«Εμείς στις ΗΠΑ παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο,τι συμβαίνει στη χώρα σας δεν είναι μόνο παρόμοιο με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά κυρίως είναι μέρος της ίδιας παγκόσμιας δυναμικής. Παντού το μονοπωλιακό κεφάλαιο εμπλέκεται σε μια κρίση που το ίδιο προκάλεσε, που είναι προϊόν των δικών του εσωτερικών αντιθέσεων οι οποίες οξύνονται από την ακόρεστη δίψα για κέρδος της κυρίαρχης τάξης. Και παντού η κυρίαρχη τάξη προσπαθεί να "λύσει" την κρίση με επίθεση στα δικαιώματα, στο εισόδημα και στις εργασιακές σχέσεις των εργατών, των μικρών αγροτών, των φοιτητών και των φτωχών γενικά.

Αλαβάνος: «Υποτελής στους κλεπτοκράτες η κυβέρνηση»



Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, με σημερινή δήλωσή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «υποτελής στους κλεπτοκράτες και τους εμπόρους όπλων των Βρυξελλών, δουλοπρεπής απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ» και για τον λόγο αυτό ζήτησε «να φύγει η κυβέρνηση το συντομότερο».

Ο κ. Αλαβάνος διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν βρήκε «έστω συμβολικά, 1 ευρώ να κόψει από τις δαπάνες για εξοπλισμούς» και σημείωσε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα Μέτωπο Αλληλεγγύης «για να υπάρξει στροφή στη χώρα μας πριν πέσει στο γκρεμό».

Επίσης, ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε την πρότασή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Σταθερότητας.



Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση


Όλοι και όλες στο δρόμο, όλοι στον αγώνα για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο.
Η άγρια θύελλα που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πόλεμος, που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κατά του λαού, γίνεται προς όφελος της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Την ίδια επίθεση δέχονται όλοι οι λαοί της ΕΕ και γενικότερα.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. • ΑΡΑΝ • ΑΡΑΣ • ΕΚΚΕΚΚΕ(μ-λ) •
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ • Κομμουνιστική Οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
• ΝΑΡ • ΟΚΔΕ Σπάρτακος • ΟΚΔΕ • ΣΕΚ

Με μια πρωτόγνωρη σαρωτική επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ο Γ. Παπανδρέου με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ, ως εντεταλμένος Πρωθυπουργός των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου, κήρυξε τον πόλεμο κατά του συνόλου των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και κατά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Προχωρώντας στην εφαρμογή του τρίτου πακέτου του κακόφημου «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», ενισχύοντας προκλητικά την ασύδοτη κερδοσκοπία του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και μετά τις ως τώρα σκληρές επιθέσεις κατά του κόσμου της εργασίας, ανήγγειλε:

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τα κυβερνητικά μέτρα


Με περισσή ωμότητα και κυνισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στην μισθωτή εργασία μεταπολιτευτικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υποτάσσοντας την ελληνική οικονομία στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών αγορών και του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.


«Κατάσταση πολέμου» ενάντια στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό

ΟΛΟΙ στους δρόμους!
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση
που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και εργατικά σχήματα,
την Πέμπτη 4 Μάρτη, 6 μμ στα Προπύλαια
Ευρωπαϊκή Ενωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΣΕΒ, Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης ενωμένοι!

Ολοι οι αντιδραστικοί μηχανισμοί που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών μέσα κι έξω από τη χώρα κήρυξαν ανοιχτά και απροσχημάτιστα πια τον πόλεμο στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό της χώρας.

Ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά συμφέροντα στήνουν τρελό πάρτι πάνω στα πτώματα των κατακτήσεων των εργαζομένων κι εύχονται «καλό κουράγιο» στους «μελλοθάνατους».

Πίσω από τα περίτεχνα λόγια τους δεν μπορούν πια να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο και την καταστροφική μανία της κοινωνίας του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

ΟΛΟΙ στους δρόμους! Να μην περιμένουμε τίποτα από τις αστικές και ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που τόσα χρόνια αφόπλισαν και διέλυσαν το κίνημα!

ΟΛΟΙ στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς να στήσουμε επιτροπές αγώνα, να οργανώσουμε,
να δράσουμε, να αγωνιστούμε!

Αντίσταση - Αγώνας – Λαϊκή Αλληλεγγύη

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ στις 6:00 το απόγευμα στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ!
Η Ταξική Πορεία καλεί στη διαδήλωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και εργατικά σχήματα, την Πέμπτη 4 Μάρτη, στις 6:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.
Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν τα πειραματόζωα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών!
Δεν θα συναινέσουν στη σαρωτική επίθεση που επιβάλλει το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ και προωθούν οι ντόπιοι υπηρέτες τους: κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Εμείς δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ζωές μας στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.
Να μας βρουν μπροστά τους! Ξανά και ξανά! Με πείσμα! Μαζικά, αποφασιστικά, απεργιακά!
Να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ που μας ετοιμάζουν!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ
στις 6:00 το απόγευμα
στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ταξική Πορεία

Εκτεταμένη η ρύπανση σε 20 περιοχές της Ελλάδας

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ανακοίνωσε ότι η οικολογική κατάσταση στα μισά ποτάμια και λίμνες της χώρας είναι μέτρια και ελλιπής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».
Απολύτως κακή είναι η κατάσταση στο 1,2% των ελληνικών υδάτων.

Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι το πραγματικό γκάλοπ


Από Προλεταριακή Σημαία

Πριν ακόμα εξαγγελθούν τα μέτρα που περιέχονται στο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας με την ευγενική χορηγία των Βρυξελλών και τη συμμετοχή σύσσωμου του αστικού πολιτικού μπλοκ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι είχε κάνει το κουμάντο της.

Ξαφνικά, ένα πρωί όλες οι αστικές φυλλάδες, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη αυτού του σάπιου καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, έχουν όλες ταυτόσημα γκάλοπ.

"Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού συμφωνεί με τα μέτρα» έδειξαν τα γκάλοπ!!!"

Επιχείρηση "Πράσινο κυνήγι" στην Ινδία

Έχουμε ξαναγράψει για την επιχείρηση "Πράσινο Κυνήγι". Για τη σφαγή των φτωχών Ινδών προς όφελος των πολυεθνικών εξόρυξης βωξίτη. Όπως έχουμε γράψει για τη σημασία των επαναστατικών εξελίξεων στη Νότια Ασία. Αναφερθήκαμε και στην ανεξήγητη(;) στάση των δυνάμεων της αριστεράς, ιδιαίτερα της εξωκοινοβουλευτικής, που κυμαίνεται από την αδιαφορία έως την πλήρη άρνηση έκφρασης αλληλεγγύης φτάνοντας ακόμη και στην εχθρότητα. Παράδειγμα η προσπάθεια να πραγματοποιηθεί διαδήλωση έξω από την Ινδική πρεσβεία το περασμένο καλοκαίρι που κατέληξε σε παράσταση διαμαρτυρίας μόνο από το ΚΚΕ(μ-λ). Για το ΚΚΕ δε μιλάμε, και ούτε μας κάνει εντύπωση, στηρίζει τα αντίστοιχά του κόμματα που σε κάποια από τα κράτη που συγκροτούν την Ινδία και συμβαίνουν αυτά στα οποία αναφερόμαστε είναι κυβερνητικά.
Εμείς θα επιμένουμε, δεν θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη είναι επιλεκτική με βάση τις ιδεολογικοπολιτικές μας τοποθετήσεις. Όλοι οι λαοί που αντιστέκονται έχουν την αλληλεγγύη μας και δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας να ενημερωθεί και να εκφραστεί ανάλογα και ο ελληνικός λαός.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Όποιος χρησιμοποιεί Linux και Firefox φέρνει τον ...κομμουνισμό!!!!

Και 'σεις κάθεστε και παιδεύεστε φτιάχνεται οργανώσεις και κόμματα, συνδικαλίζεσται, κοπανιέσται με τους μπάτσους, χάνεται τις δουλειές σας κ.λπ. κ.λπ.. Αφού είναι πιο απλό το πράγμα!

Από το indy.gr:

Η "Λίστα 301" και οι μπολσεβίκοι χρήστες του Firefox που συνομωτούν 
Η υποστήριξη και χρήση ελεύθερου λογισμικού υποστηρίζει τον κομμουνισμό και στρέφεται εναντίον του καπιταλισμού σύμφωνα τη μεγαλύτερη σύμπραξη αμερικανικών οργανισμών πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Διεθνής Ένωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας, (IIPA), μια ομάδα οργανισμών στην οποία περιλαμβάνονται οι ενώσεις της αμερικανικής κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας (RIAA, MPAA), ζήτησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν σε ειδική "μαύρη λίστα", χώρες όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία και η Ινδία. Η επονομαζόμενη "Λίστα 301" αποτελείται από έναν κατάλογο κρατών που κατηγορούνται για "ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα επιβολής των κανόνων που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας" σε όλο τον πλανήτη.

Χωρίς φακελάκι πέθανες στο ράντζο


Εκατό ευρώ στο βιβλιάριο ασθενείας: ο υπάλληλος στο γραφείο κίνησης τα βρίσκει... τυχαία και αμέσως μετά εξασφαλίζει ένα κρεβάτι νοσηλείας στον ασθενή. Κατά 1.000% αυξάνεται το κόστος για εκείνους τους πολίτες που παλεύουν με τον καρκίνο και χρειάζεται να αρχίσουν άμεσα ακτινοθεραπεία: 1.000 ευρώ είναι η χαμηλότερη... ταρίφα για να μην περιμένουν επί μήνες στην ουρά.
Το 17% επί του συνόλου των χρημάτων που δαπανούν οι πολίτες στην υγεία αφορά την παραοικονομία, που μεταφράζεται, μεταξύ άλλων, σε χρηματισμό των γιατρών: αυτό είναι το πόρισμα πρόσφατης ανάλυσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τα οικονομικά της υγείας στη χώρα μας.

Η Μέρκελ δεν θα προσφέρει βοήθεια

"Η Γερμανία δεν θα προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα την Παρασκευή που η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο", δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
"Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής θα χρησιμεύσει για να συζητηθεί η κατάσταση, ως έκφραση των καλών γερμανο-ελληνικών σχέσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για τα κυβερνητικά μέτρα



Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Συμμαχίας (GUE/NGL) για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τόνισε:
«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της.Αυτό όμως που φαίνεται απλόχερα να χαρίζει στους κερδοσκόπους δεν της ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους που, με αγώνες και με θυσίες, κατέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Στη πρώτη δεκάδα της FIFA η Εθνική Ελλάδος


Ξανά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης FIFA βρέθηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, η Εθνική μας ανέβηκε στην 10η θέση, από την 12η που βρισκόταν τον Ιανουάριο.

Στην τελική φάση του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, η Ελλάδα θα βρεθεί απέναντι στην Αργεντινή η οποία έπεσε μια θέση και βρίσκεται στην 9η της παγκόσμιας κατάταξης, η Νιγηρία που έπεσε έξι θέσεις και είναι πλέον στην 21η, ενώ και η Νότια Κορέα έπεσε τέσσερις θέσεις και πλέον είναι 53η

Η πρώτη δεκάδα του κόσμου για τον Φεβρουάριο:

1. Ισπανία 1642 βαθμοί

2. Βραζιλία 1594

3. Ολλανδία 1324

4. Ιταλία 1226

5. Γερμανία 1208 (+1 θέση)

6. Πορτογαλία 1201 (-1 θέση)

7. Γαλλία 1171

8. Αγγλία 1109 (+1 θέση)

9. Αργεντινή 1087 (-1 θέση)

10. Ελλάδα 1074 (+2 θέσεις)

ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση


«Χοντρό ψέμα είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο ή αυτούς που πληρώνονται από το δημόσιο. Θα πάρει κατηφόρα και ακόμα χειρότερη όλους και όλες τους εργαζόμενες στο ιδιωτικό τομέα.
Χοντρό ψέμα επίσης ότι τα μέτρα αυτά αφορούν το 2010. Είναι μέτρα διαρκείας και σε δυο, τρεις μήνες θα έχουμε και καινούργιο πακέτο μέτρων και μέχρι τέλος του χρόνου επίσης καινούργια πακέτα μέτρων.
Είναι τραγωδία να χάνει ο λαός δικαιώματα, να πετσοκόβεται το εισόδημά του και ενώ έχουν μεσολαβήσει πολύχρονοι, μακρόχρονοι αγώνες, δόθηκαν πολλές θυσίες, χύθηκε μέχρι και αίμα. 

ΚΚΕ: Τις γενναίες αποφάσεις, για τις οποίες μίλησε ο Γ. Παπανδρέου, ας τις πάρει σε βάρος αυτών που λήστεψαν και ληστεύουν το λαό, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων


ΚΚΕ: Τις γενναίες αποφάσεις, για τις οποίες μίλησε ο Γ. Παπανδρέου, ας τις πάρει σε βάρος αυτών που λήστεψαν και ληστεύουν το λαό, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων
*
Λαιμητόμος που καρατομεί συνεχώς τα εργασιακά, τα λαϊκά δικαιώματα, είναι οι χτεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες που τις ονομάτισαν «γενναίες αποφάσεις». Μια επίθεση χωρίς τέλος από το κεφάλαιο και τα κόμματά του, που αν δεν απαντηθεί άμεσα, μαζικά και ταξικά, με ενωμένη την εργατική τάξη και από κοινού με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, θα γυρίσει το λαό πολλές δεκαετίες πίσω, αφού σκοτώνει κυριολεκτικά τη ζωή του. Ολοι στους δρόμους. Γενικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα εφιαλτικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ, που υποστηρίζουν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ καλούν η ΠΑΣΥ και η ΟΒΣΑ.

Σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ένας μισθός λιγότερος για τους δημόσιο και ΔΕΚΟ-Στην δημοσιότητα η νέα δέσμη μέτρων.

Εγκρίθηκε το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων από το υπουργικό Συμβούλιο. Αποφασίσθηκε, μείωση κατά 30% του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Μείωση κατά 12% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Πάγωμα των συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ έως 2%. Αύξηση φόρου κατά 20% σε ποτά και τσιγάρα, 8 λεπτά η αύξηση της βενζίνηςΈκτακτη εισφορά 1% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. 

ΣΥ.ΡΙΖ.Α:Για τις ανακοινώσεις της Υπουργού ΠΕΚΑ για τη "διπλή ανάπλαση"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συγχαρητήρια κα Μπιρμπίλη!

Απ' ό,τι φαίνεται σε αυτή τη χώρα το κόμμα των εργολάβων είναι υπερκομματικό φαινόμενο και οι πιέσεις που ασκούν σε κάθε κυβέρνηση πιάνουν τελικά τόπο. Ανατρέποντας την ουσία της απόφασης του ΣτΕ, που απαγορεύει την ανέγερση εμπορικών κέντρων στην περιοχή και  αγνοώντας τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των πολιτών, η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προχωρά απ' ό,τι φαίνεται σε ρυθμίσεις τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα υπέρ του μεγαλοεπιχειρηματία κ. Βωβού και κατά του περιβάλλοντος, το οποίο υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.



Στους δρόμους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι


Μέχρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου έφθασε η πορεία των συνταξιούχων, που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να «παγώσει» όλες τις συντάξεις για το 2010.Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, και από εκεί έκαναν πορεία μέχρι το Σύνταγμα, και κατάφεραν να φθάσουν ως το Μέγαρο Μαξίμου, παρά την αστυνομική περιφρούρηση της πορείας.
(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το ΚΚΕ

Η νομιμότητα στην οποία πειθαρχεί το ΚΚΕ είναι το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Δεν πειθαρχεί στη βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης που χειροκροτεί ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Και μόνο από αυτή τη συμπαράταξη μπορεί ο λαός να καταλάβει την ανάγκη να ξεσηκωθεί.


Περικοπή δώρων και επιδομάτων-Οι πρώτες πληροφορίες

Περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, στο Δημόσιο, αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό. 


K.K.E-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του Κάστρου στο Νησί Σκύρο Ευβοίας


Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ πολλές φορές με αναφορές, ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις, έχουμε ζητήσει, από το 2001 μέχρι σήμερα, άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το Κάστρο της Σκύρου. Μέχρι σήμερα τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ αρκούνται σε γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις. Αποτέλεσμα κανένα.

Έτσι ένα Κάστρο ύψους 179 μέτρων της Νεολιθικής Εποχής, με τείχη Βυζαντινά και Ενετικά και υπολείμματα τείχους της περιόδου 370-356 π.Χ, που αποτέλεσε το κέντρο των ιστορικών γεγονότων του νησιού κινδυνεύει με κατάρρευση.

Αναμένεται υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P Επώδυνα μέτρα για τους πολίτες ανακοινώνει η κυβέρνηση


«Παρελθόν» θα αποτελούν από σήμερα μια σειρά προνομίων και κεκτημένων πολλών δεκαετών για τους μισθοσυντήρητους και τους απλούς πολίτες, καθώς στις δύο το μεσημέρι αναμένεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να ανακοινώσει τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, για να αποτρέψει τη χρεοκοπία. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Μεθοδεύει ολοκληρωτικό πάγωμα των συντάξεων

Το ολοκληρωτικό πάγωμα όλων των συντάξεων προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση των Ταμείων. Μόνιμη επωδός των χτεσινών δηλώσεων του υπουργού Εργασίας, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις και πως τα Ταμεία «δεν έχουν μία».

ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ - «Μήνυμα» έστειλε το ΚΚΕ με τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


Όλες του τις δυνάμεις έδωσε το ΚΚΕ για την επιτυχία της γενικής απεργίας που έγινε την περασμένη Τετάρτη και
εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι πέτυχε
τον στόχο του, αφού η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ήταν μεγαλύτερη σε όγκο από αυτήν των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ταυτόχρονα στελέχη του ΠΑΜΕ έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έξω από διάφορα εργοστάσια σε όλη τη χώρα.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα, Πέμπτη, 4/3 στις 06:00 μμ, Προπύλαια.


Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.Όλοι και όλες στους δρόμους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά σε μία πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα μείωσης των μισθών, παγώματος των συντάξεων, αύξησης των έμμεσων φόρων, που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα την Πέμπτη, 4/3, στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Πάρετε πίσω τα μέτρα.

Να καταργηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας.

Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και τη φτώχεια.

Όλοι και όλες στους δρόμους

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-ΝΑΡ: Όλοι στους δρόμους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα!


Όλοι την Πέμπτη 4/3 στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια. Διαδηλώνουμε ενάντια στα νέα μέτρα! 
noeu.gif

Άμεση απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας είναι ανάγκη να οργανωθεί από όλες τις ταξικές δυνάμεις, την αριστερά, τους μαζικούς φορείς, όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Την Τρίτη, αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν στο υπουργείο. Έσπασαν το αστυνομικό μπλόκο και φώναξαν συνθήματα.
Η πρωτοβουλία "συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα", καλεί την Πέμπτη 4 Μάρτη στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια, για διαδήλωση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει ανακοίνωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων "Η κυβέρνηση από κοινού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ εξαγγέλλει μέτρα που μας οδηγούν σε έναν νέο κοινωνικό μεσαίωνα. Τώρα χρειάζεται αποφασιστική σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική, αποφασιστική σύγκρουση με την Ε.Ε." 

Κ.Μητσοτάκης:To K.K.E δεν σέβεται την δημοκρατική νομιμότητα ! - Προετοιμάζουν αντικομμουνιστικό κλίμα μετά την απόφαση του Κ.Κ.Ε. για συνεχιζόμενο αγώνα ώστε να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

H αρχή έγινε.O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στο δελτίο του MEGA επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ και προσωπικά κατά της Αλέκας Παπαρήγα, λέγοντας ότι πρέπει να σέβεται τη δημοκρατική νομιμότητα. Προχώρησε μάλιστα ένα ακόμη βήμα, σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο ότι "νέα γενιά κομμουνιστών δεν έχει την ωριμότητα του Χαρίλαου Φλωράκη".
Το επόμενο βήμα θα το αναλάβει ο Θ.Πάγκαλος μετά τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.Όπως έλεγαν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και κάποιοι (ΚΚΕ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α) την υπονομεύουν, τότε αυτοί είναι εχθροί της πατρίδας! 
Να είμαστε έτοιμοι για όλα σύντροφοι, όταν βλέπουμε πως αντί να πάρουν από τις τράπεζες και τους βιομηχάνους 4 δις ,τα αναζητάνε στην τσέπη των κακοπληρωμένων εργαζομένων και συνταξιούχων να είστε σίγουροι ότι επιζητούν τον πόλεμο με τον λαό...Και θα τον έχουν...


Red Star