Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον “Αγγελιοφόρο της Κυριακής” (26/2/2012) (Ι. Τσώχος)


•    Μας έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε πάση θυσία ότι μας ζητάνε, γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ορίστε λοιπόν. Πρώτα θα εξυπηρετούμε το χρέος και με τα υπόλοιπα θα ζούμε μέχρι να χρεοκοπήσουμε οριστικά



•    Η δανειακή σύμβαση είναι το κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή. Μας βουλιάζει σε μια ατελείωτη και αδιέξοδη ύφεση, και μας οδηγεί μαθηματικά στην χρεοκοπία. Αν δεν την πετάξουμε από πάνω μας, δεν υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα.
•    Κάθε σκέψη για αναβολή των εκλογών κινείται στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής. Η κοινωνία απαιτεί δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και την απαιτεί τώρα.  

Εργατικό δελτίο ειδήσεων Π.Α.ΜΕ , 23 Φεβρουαρίου.

Το εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση http://youtu.be/V1R64u40G4U, στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube (http://www.youtube.com/user/pamehellas).




Μπορείτε να το δείτε ενσωματωμένο στην ανάρτηση παρακάτω :

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τα επερχόμενα μέτρα του νέου «εθνικού φορολογικού συστήματος».


«Δωράκια» δισεκατομμυρίων ευρώ σε μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους - φορολογικός «ακρωτηριασμός» της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού



Τα σχεδιαζόμενα φορολογικά μέτρα - από την αρμόδια επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ – για επιβολή αυτοτελούς φόρου 20% στα ενοίκια, μείωση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών στο 15%, αύξηση των αντικειμενικών αξιών και των «χαρατσιών» και «πετσόκομμα» των φοροαπαλλαγών των λαϊκών στρωμάτων θα κορυφώσουν την βίαιη, μνημονιακή αναδιανομή του πλούτου σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Νέες απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία.


  • Νέα συγκέντρωση στο υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη στις 9 το πρωί
  • Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να γιορτάσουν τα Κούλουμα αγωνιστικά στη πύλη της Χαλυβουργίας

Αδίστακτα συνεχίζει την επίθεση η εργοδοσία της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, με τις πλάτες της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που στηρίζει ξεδιάντροπα κάθε αντεργατική αξίωση του μεγάλου κεφαλαίου: χτες ανακοίνωσε νέες απολύσεις (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι απολύσεις έφταναν συνολικά τις 74), επιβεβαιώνοντας ότι οι επιχειρήσεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό και παρά τα προκλητικά προνόμια που διασφαλίζουν από το πολιτικό τους προσωπικό χτυπάνε αδίστακτα και χωρίς κανένα έλεος τους εργάτες. Αυτή είναι η «αναδιοργάνωση» που η εργοδοσία έχει ανακοινώσει (επιδιώκοντας συνολικά 180 απολύσεις) και καλούσε τους εργάτες να συνεργαστούν για την εφαρμογή της.

Αδυναμία και φόβος.Συκοφαντίες του Βενιζέλου στην βουλή.

Αδυναμία και φόβος


Για μια ακόμα φορά, προχτές στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε με ψέματα και συκοφαντίες στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «η στρατηγική του οδηγεί στην ασύντακτη χρεοκοπία, που σημαίνει έξοδο από το ευρώ, απώλεια των εισοδημάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων, αδυναμία διεξαγωγής εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, άδεια ράφια, αδυναμία προμήθειας τροφίμων, υγρών καυσίμων και φαρμάκων. Η Ελλάδα θα γυρίσει στη δεκαετία του '50 επειδή κάποιοι στήνουν ένα χορό εκλογικών και πολιτικών συμφερόντων.

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ 40,2% Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ B' ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!


ΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΑΡΕΝΤΖΟΥ


Μήνυμα αντίστασης και αγώνα έστειλαν οι εκπαιδευτικοί Δ.Ε. στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο για την ανάδειξη Δ.Σ. σε 69 ΕΛΜΕ της χώρας (σε σύνολο 90 ΕΛΜΕ).
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κινηματικής Αριστεράς, δηλαδή, τα σχήματα που συγκροτήθηκαν από τις δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Μ-Λ/ΚΚΕ, άλλων συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς και ανένταχτους αριστερούς αγωνιστές/αγωνίστριες ψηφίστηκαν από το 40,2% των καθηγητών, έναντι 34% πέρυσι (άνοδος κατά 6,2%).
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συγκέντρωσαν το 16.5% των ψήφων, έναντι 14,7% πέρυσι (άνοδος 1,8%).

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ! ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ» :Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών.

Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ



Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός κατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Το πλαίσιο αυτό, είναι απόρροια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και των«απειλών» που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης.

Σκοτάδι αποικίας απλώνουν στη χώρα οι ιμπεριαλιστές Αντίσταση, ο δρόμος του λαού!

Κυκλοφορεί από σήμερα
ΑΡΘΡΑ:
Σκοτάδι αποικίας απλώνουν στη χώρα οι ιμπεριαλιστές
Αντίσταση, ο δρόμος του λαού!

ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Καρατόμηση μισθών και εργατικών δικαιωμάτων

Τι μαύρο πρόβατο, τι άσπρο πρόβατο (αρκεί να το τρώνε οι λύκοι)
Η συμφωνία του Eurogroup

AEI, Εκλογές Συμβούλιων Διοίκησης