Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πέταξε στα 4,60 μ. η Νικόλ ! «Χάλκινη» η Κυριακοπούλου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι !


Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι κατέκτησε η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επι κοντώ. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ανέβει άυριο στο τρίτο σκαλί του βάθρου για να κρεμάσει στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο. Η Κυριακοπούλου πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,60μ επίδοση που τελικά έδωσε και το χρυσό αλλά και το ασημένιο μετάλλιο.
Μάλιστα είναι και το μεγαλύτερο ύψος που έχει περάσει φέτος.

Ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου :Δεν θα υποτάσσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας στο τρόμο της χρεοκοπίας !


Δεν θα υποτάσσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας στο τρόμο της χρεοκοπίας



Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι γονείς
Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που σχεδόν σε όλους τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς γίνονται οι αιτήσεις για νέες εγγραφές. Είναι ο μήνας που η αγωνία για την ασφάλεια, τη φροντίδα και προστασία των παιδιών μας έρχεται να προστεθεί στα ήδη οξυμμένα προβλήματα της φτώχειας, των χαρατσιών, της ανεργίας, της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Εργατικής Εστίας είναι σε οριακή κατάσταση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους ή όχι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ




Στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός κάλεσε προ μηνών τους νέους αν δεν βρίσκουν δουλειά, να μεταναστεύσουν...
Στην Ισπανία του 25% των ανέργων, η χώρα μπήκε και επισήμως σε μνημόνιο νέας λαϊκής λεηλασίας ως «αντισταθμιστικό» για την παροχή νέου πακτωλού δισεκατομμυρίων στις τράπεζες...
Στη Γαλλία, οι φορείς οργάνωσης συσσιτίων ζήτησαν επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση, αφού αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση μερίδων σίτισης προς τους απόρους που πολλαπλασιάζονται...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κοινωνικό όλεθρο με Μνημόνια σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δρομολογεί η σύνοδος της ΕΕ



Κοινωνικό όλεθρο σε πανευρωπαϊκό κλίμακα έχει δρομολογήσει η σύνοδος της ΕΕ με την απόφασή της για τη συγκρότηση μηχανισμού, ελεγχόμενου από τη Γερμανία, την ΕΚΤ και την απρόσβλητη από κάθε δημοκρατικό έλεγχο γραφειοκρατία της ΕΕ, που θα δανείζει τις χώρες της ΕΕ με όρο την υπογραφή Μνημονίων. Παρά τα όσα λέγονται, σε Ισπανία και Κύπρο θα επιβληθούν Μνημόνια.
Ο μηχανισμός του τοκογλυφικού χρέους γίνεται ο δρόμος για να εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη η πολιτική που ρημάζει την ελληνική κοινωνία. 

Πρώτα συμπεράσματα της Γραμματείας του Κ.Σ. της νεολαίας Συνασπισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα και την καινούργια συγκυρία.



1. Η κυβέρνηση συνασπισμού που σχηματίστηκε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί μια καθαρά μνημονιακή κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Μία κυβέρνηση η οποία υπηρετεί συνειδητά το δόγμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δηλαδή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της δουλειάς. Η συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης που αποτελεί και τον πυρήνα του μνημονίου είναι αδιαπραγμάτευτη για την νέα κυβέρνηση και τους υποστηριχτές της.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Στις πλάτες των λαών μεταφέρουν, για ακόμα μια φορά, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης το λογαριασμό από τον πρόσκαιρο ενδοκαπιταλιστικό συμβιβασμό για τη μείωση του κόστους δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ την ίδια στιγμή οι ηγέτες των 27 επαναβεβαίωσαν ομόφωνα την αποφασιστικότητά τους να επιταχύνουν τη στρατηγική της εξόδου από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων.
Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, μπορεί να δίνει μια πρόσκαιρη ανακούφιση και περισσότερο χρόνο στις αστικές τάξεις ισχυρών κρατών, όπως η Ιταλία ή η Ισπανία, ακόμα και η Γαλλία για να διευθετήσουν το ζήτημα του χρέους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της κρίσης που βαθαίνει, ούτε πρόκειται να υπάρξει «χαλάρωση» της αντιλαϊκής επέλασης, είτε στις χώρες αυτές, είτε συνολικά στην ΕΕ.

Εκτός Mercosur (κοινής αγοράς της Νότιας Αμερικής) η Παραγουάη εξαιτίας του πραξικοπήματος της δεξιάς.Θα ενταχθεί η Βενεζουέλα.


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ ανακοίνωσε την ένταξη της Βενεζουέλας στην κοινή αγορά, κάτι που θα γίνει στις 31 Ιουλίου.
Στο κέντρο η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ.Φωτογραφία από την σύνοδο κορυφής των χωρών της Νοτίου Αμερικής (Mercosur)
Η σύνοδος κορυφής της Mercosur, της Κοινής Αγοράς του Νότου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αργεντινή, αποφάσισε να αποβάλει από τις τάξεις της την Παραγουάη, λόγω της καθαίρεσης του προέδρου Φερνάνδο Λούγο και να εντάξει τη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.
"Αποφασίσαμε να αποβάλουμε προσωρινά την Παραγουάη, αναμένοντας την εκλογική διαδικασία από την οποία θα αναδειχθεί ένας νέος πρόεδρος μέσω ελεύθερων εκλογών", είπε η πρόεδρος, παρουσία των ομολόγων της της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ και της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.

ΠΡ. ΣΗΜΑΙΑ: MONO O ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
"Αυτό που πραγματικά λοιπόν πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση είναι αυτό που από την αρχή ήταν το βασικό ζητούμενο για τις δυνάμεις στις οποίες αναφέρεται. Η προώθηση της επίθεσης όπως αυτή περιγράφεται στις δεσμεύσεις του δεύτερου μνημονίου και όπως θα διαμορφωθεί και θα επικαιροποιηθεί από τη νέα άφιξη - επιθεώρηση της τρόικας στη χώρα. Τόσο η επιλογή, τελικά, του Γ. Στουρνάρα –με διαδρομή και με διαπιστευτήρια από το… βαθύ σύστημα και πλέγμα της εξάρτησης– για το υπουργείο Οικονομίας όσο και μια σειρά άλλες κινήσεις, όπως η ανασυγκρότηση του ταμείου «αποκρατικοποιήσεων» - εκποιήσεων, είναι η μόνη πραγματική κυβερνητική προετοιμασία για την εξαπόλυση των νέων κυμάτων επίθεσης στην εργατική τάξη και στον λαό."

To αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Ρόδο.


Συνολικά τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα πλέουν κοντά στη Μ. Ανατολή

Καθώς η κρίση στη Συρία κλιμακώνεται μετά και από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από την αεράμυνα της Δαμασκού, οι ΗΠΑ ενισχύουν με ισχυρότατες δυνάμεις τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου. Μάλιστα, ένα από τα τρία αεροπλανοφόρα που κατευθύνονται στην περιοχή, το «USS Dwight D. Eisenhower», μαζί με τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία που το ακολουθούν, θα προσεγγίσει για ελλιμενισμό τη Ρόδο και αναψυχή του προσωπικού το διάστημα 13 - 16 Ιούλη, όπως επιβεβαιώνουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές.

ΚΙΝΑ : Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της «Apple».


Το μήλο που σκοτώνει
 (Karson Yiu/ABC News)
Σε επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους και με ελάχιστες αποδοχές αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια που παράγουν φασόν προϊόντα της εταιρείας «Apple» στην Κίνα, σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο Εργασίας της Κίνας, η οποία ωστόσο εδρεύει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάνουν έως και 130 ώρες υπερωρίες το μήνα, ενώ ο κινεζικός νόμος έχει ως όριο τις 36, ενώ δουλεύουν σε εκκωφαντικό θόρυβο, εκτίθενται σε τοξικές ουσίες και τραυματίζονται κατά το χειρισμό μηχανημάτων. Το θέμα των συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια που κατασκευάζουν προϊόντα «Apple», βρέθηκε στη δημοσιότητα, αρχικά, με αφορμή την κατάσταση στα εργοστάσια της ταϊβανέζικης εταιρείας «Foxconn», που αποτελεί τον κύριο κατασκευαστή προϊόντων Apple.

ΑΚΕΛ: Μήνυμα αλληλεγγύης με το δημοκρατικό αγώνα του λαού της Παραγουάης.


Μήνυμα αλληλεγγύης με το δημοκρατικό αγώνα του λαού της Παραγουάης.


Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με το λαό της Παραγουάης στον αγώνα για αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα του έπειτα από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έγινε κατά του Προέδρου της χώρας Φερνάντο Λούγκο.
 
Η αποπομπή του Προέδρου Λούγκο αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα περιθωριοποίησης προοδευτικών ηγετών που δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα της τοπικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού στην ήπειρο της Λατινικής Αμερικής.