Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την προβοκατόρικη προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία»


Η «προκήρυξη» αυτών που πλαστογραφούν ονόματα και σύμβολα των λαϊκών αγώνων, όπως το όνομα της ηρωικής αντιστασιακής Ο.Π.Λ.Α., και που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Ότι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του.
Η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» αποτελεί ένα νέο μνημείο κακότεχνης απόπειρας πλαστογράφησης και συκοφάντησης του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού αγώνα του ΔΣΕ (1946 -1949) και της συμβολής της πρωτοπόρας Κομμουνιστικής Διεθνούς στη διαμόρφωση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που εκτός των άλλων αποτέλεσε την κύρια δύναμη της αντιφασιστικής νίκης των λαών.
Με τη μέθοδο της αντιγραφής κειμένων και ημερομηνιών οι συγγραφείς της «περίεργης» προκήρυξης επιχειρούν να ταυτίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με τον μαζικό λαϊκό επαναστατικό αγώνα που πραγματικά στρέφεται κατά του καπιταλισμού.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν και να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τα διδάγματα της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του λαϊκού κινήματος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που δρουν για την υπονόμευση και το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαινεί το Νησί της Επανάστασης !


Με τον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, συναντήθηκε την Τρίτη (27/10) η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αβάνα. Η Μ. Τσαν συνοδεύεται από την Μίρτα Ρόζες, διευθύντρια της Παν-Αμερικανικής Οργάνωσης Υγείας.
Η Τσαν εξέφρασε το θαυμασμό της για το κουβανικό σύστημα Υγείας, τα μέτρα που έχει πάρει για να αντιμετωπίσει τη «νέα γρίπη» Α(H1N1) καθώς και τα προληπτικά μέτρα που έχει πάρει. Ενημερώθηκε για τα κοινωνικά προγράμματα που προωθεί η Κούβα στο Εκουαδόρ (Manuela Espejo Mission) και εξήρε τη συνεργασία της Κούβας με άλλες χώρες της περιοχής. Ο Φιντέλ Κάστρο και η Τσαν συζήτησαν επίσης για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον, τις επιπτώσεις τους στην υγεία κ.ά.
Νωρίτερα, η Τσαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κούβα, εξήρε τις αξίες του δημόσιου συστήματος υγείας, την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν οι κουβανικές αρχές στην ανάπτυξη και την πρόληψη, τους δείκτες στη βρεφική θνησιμότητα κ.ά.
(Πηγή:Ριζοσπάστης)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής


Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών του τμήματος της Αγίας Παρασκευής.
Ο λαός πρέπει να σκεφτεί το ποιος ωφελείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Ευχόμαστε την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.