Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ρήξη και αντεπίθεση ή νέα διλήμματα και αυταπάτες;


ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ !


Μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μάη, μέσα στα ΑΕΙ - ΤΕΙ έχουν ξεσαλώσει διάφοροι οπορτουνιστές, οι οποίοι με ψέματα και άλλες αλχημείες προσπαθούν να κρύψουν από το λαό την πολιτική τους, να την καμουφλάρουν. Ιδιαίτερος στόχος είναι να νοθευτεί ο ριζοσπαστισμός των αγωνιστών, των φοιτητών και φοιτητριών που ζουν και έχουν απογοητευτεί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πολιτική του κεφαλαίου, αυτών που βλέπουν μπροστά τους την ανεργία να πλησιάζει.
Από κοινού με τις σκόρπιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ δρουν και οι ομάδες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΑΑΚ.Αρκετοί φοιτητές, και με το δίκιο τους, δυσκολεύονται να καταλάβουν τις ουσιαστικές διαφορές τους. Αυτές οι ομάδες όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφημίζουν το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό που νομίζει κανείς ότι ψήφισαν και οι ίδιοι Τσίπρα.

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, εκλεγμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και συντονιστή της εργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές μηνύσεις σε βάρος των απεργών της ελληνικής χαλυβουργίας.


ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη του στους απεργούς της ελληνικής χαλυβουργίας, που αγωνίζονται για 198 μέρες  ενάντια στις μαζικές απολύσεις 119 συναδέλφων τους  και στην επιδίωξη της εργοδοσίας να μειώσει κατά 40% τους μισθούς τους.

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη έκανε ένα σημαντικό βήμα.


Με την ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται για την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας.
Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο, δηλαδή την πορεία του λαού μας προς την κοινωνική δυστυχία και την καταστροφή.
Για μερικές χιλιάδες ψήφους, όμως, βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τη προεκλογική μας υπόσχεση:

ΠΑΜΕ : ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.


ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ



Αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί μηνύσεις στο σωματείο της Ελληνικής Χαλυβουργίας από Διευθυντικά Στελέχη του Μάνεση και ελάχιστους απεργοσπάστες και έχει ξεκινήσει διαδικασία αυτοφώρου. Καλούμε τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και την νεολαία να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Κάτω τα χέρια από τους απεργούς Χαλυβουργούς! Ο αυταρχισμός της πανικόβλητης χούντας Παπαδήμου δε θα περάσει!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση κυβέρνησης-εργοδοσίας να σπάσει η απεργία στην Ελ. Χαλυβουργία.



Απαιτεί μαζί με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, με κάθε εργαζόμενο και αγωνιζόμενο άνθρωπο να αποσυρθούν εδώ και τώρα τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ΔΣ του σωματείου. Καλεί σε συμπαράσταση στους απεργούς χαλυβουργούς στις πύλες του εργοστασίου. Ο αγώνας ενάντια στο σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων, τις απολύσεις, τη μείωση μισθών είναι αγώνας ενάντια σε όσα προβλέπει το Μνημόνιο σε βάρος των εργαζόμενων. Γι’ αυτό είναι αγώνας όλων μας.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις & τις νέες εκλογές 15/5/2012.


Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα , 15-5-2012


«Η κάλπη ήταν προαποφασισμένη, όπως έδειξε η υποκρισία των διερευνητικών εντολών. Μπροστά στον ελληνικό λαό τώρα στέκεται ένα καινούργιο δίλημμα, δηλαδή ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: «κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά», που μπορεί να το διαμορφώσουν «δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση». Οι μεν κινδυνολογούν κυριολεκτικά και εκβιάζουν, οι άλλοι εφησυχάζουν και αφοπλίζουν το λαό. Σπέρνουν όλοι στο λαό χάρτινες προσδοκίες κι αυτές θα μετατραπούν σίγουρα σε ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής και απογοήτευσης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

Ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη


Οι κόκκινες σημαίες και οι γροθιές χιλιάδων ανθρώπων, εργατοϋπαλλήλων, νέων, γυναικών, λαϊκών οικογενειών, υψώθηκαν χθες βράδυ με πείσμα και μαχητικότητα στο Πεδίον του Αρεως, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Το μήνυμα ακούστηκε και χθες μυριόστομο, ταυτόχρονα με το κάλεσμα του Κόμματος προς το λαό να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του, τόσο σε μια ενδεχόμενη νέα κάλπη, όσο και στους αγώνες, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολειά: «Η ελπίδα είναι εδώ. ΚΚΕ ισχυρό». Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου, που είχε προσυγκεντρωθεί σε σημεία του κέντρου της Αθήνας, έδινε με τα συνθήματα το στίγμα της χθεσινής συγκέντρωσης:

Τάσος Κουράκης: το σύστημα τρέμει! Βίαιες συλλήψεις ξένων ακτιβιστών στο Σύνταγμα.


Το σύστημα τρέμει όταν ο λαός έρχεται στο προσκήνιο. 

Πριν λίγο η αστυνομία συνέλαβε 16 από τους 25 ακτιβιστές που ήλθαν για να διαδηλώσουν τη στήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και τους έσυρε δια της βίας στις κλούβες.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, που έσπευσε επί τόπου και προσπάθησε να αποτρέψει τη βίαιη απομάκρυνση των ακτιβιστών, δήλωσε ότι «οι προσαγωγές είναι παράνομες και δηλώνουν τον τρόμο των κρατούντων όχι μόνον γιατί κινδυνεύει η παραμονή τους στην εξουσία, αλλά και γιατί βλέπουν ότι το παράδειγμα της Ελλάδας συγκινεί και συνεπαίρνει και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που μπορεί να παρασύρει στο διάβα του όλο το σάπιο σύστημα.

Πυρά Παπαδημούλη εναντίον Αλαβάνου.


Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ερωτηθείς για τις δηλώσεις Αλαβάνου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Ο κ. Αλαβάνος εσχάτως έχει εγκαταλείψει τη θέση που για χρόνια είχε ως Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και έχει γίνει υποστηρικτής της δραχμής. Αυτή είναι μια θέση  διαφορετική και αντίθετη από τη θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 14/5/2012.


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν θα πάρει μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. 



Η θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει.

Τι λέει το ΚΚΕ για το έγγραφο Καμμένου

Τελικά, ψάχνοντας το θέμα βαθύτερα, βρέθηκε και δεύτερη παρέμβαση του Μαίλη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 
Αρχικά, σε πρώτη παρέμβαση ο Μαϊλης δήλωσε ότι δεν πήρε το ΚΚΕ το επίμαχο έγγραφο από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε επόμενη παρέμβαση όμως, περίπου μία ώρα μετά, στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, δήλωσε ότι η Γ.Γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, έλαβε το έγγραφο με το «Σενάριο Β» του Πάνου Καμμένου, την πατρότητα του οποίου αρνείται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.




Lisa

Σκληρή απεργιακή μάχη σήμερα για τις Συμβάσεις

24ωρη απεργία σήμερα σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα και Τύπο - Χαρτί, ενώ σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά ξεκινά 48ωρη απεργία μέχρι αύριο.
 Κρίσιμη μάχη αποτελεί η 24ωρη απεργία που πραγματοποιείται σήμερα, με απόφαση των Ομοσπονδιών Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Τύπου - Χάρτου, αλλά και η 48ωρη απεργία που ξεκινά από σήμερα με απόφαση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με στόχο την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που δε αφαιρούν δικαιώματα από τους εργαζόμενους.
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 11 π. μ. και από εκεί πορεία στον ΣΕΒ.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ 14 ΜΑΪΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.



Εργαζόμενοι μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματο-

βιοτέχνες, έμποροι, επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, γυναίκες που ανήκετε στα 

εργατικά, λαϊκά στρώματα.



Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η διερεύνηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ή θα πάμε για δεύτερη εκλογική μάχη, ώστε από αυτήν να προκύψει κυβέρνηση.
Καταγγείλαμε πριν λίγες μέρες όλη αυτήν την παράσταση των τριών διερευνητικών εντολών. Πήραν την μορφή ενός σόου, με τερτίπια, τακτικισμούς. Η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε είναι ότι ο καθένας από τους τρείς προσπαθούσε να μεταφέρει στον άλλο την ευθύνη για μη κυβέρνηση συνεργασίας. Ο καθένας προσπαθεί να φτιάξει το προεκλογικό κλίμα και τα προεκλογικά διλήμματα στα μέτρα του. Στο χορό μπήκε και η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Γι αυτό και τοποθετηθήκαμε δημόσια να σταματήσουν τους τακτικισμούς και εφόσον δεν πρόκειται να συμπράξουν κάποιοι με κάποιους τότε οι εκλογές είναι αναπόφευκτες.

Ενθουσιώδης, με παλμό και όγκο η συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στο Πεδίο του Άρεως ! Σχολιάζει ο Red Star.

Το Κ.Κ.Ε είναι εδώ ,ενωμένο δυνατό !

ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ 

ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !




Οι εντυπώσεις  μου από την δυναμική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στο Πεδίον του Άρεως.

Το Κ.Κ.Ε πραγματοποίησε μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα μόλις 8 μέρες μετά τις εκλογές.Για ακόμα μια φορά απέδειξε πως η βάση του Κ.Κ.Ε είναι ενωμένη και αποφασισμένη να στηρίξει τις επιλογές του κόμματος ! Νέοι, νέες, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχοι ,άνθρωποι του μόχθου, ενώθηκαν μαζί ,ξανά για να μεταφέρουν παντού μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.Από την Αθήνα σε κάθε μεριά της χώρας.

Με τον παλμό και το πλήθος της συγκέντρωσης στο Πεδίο του Άρεως διαψεύστηκαν όσοι θεωρούν δεδομένο πως το Κ.Κ.Ε σε περίπτωση νέων εκλογών θα υποστεί απώλειες !

Η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε μεταξύ άλλων έστειλε το  μήνυμα της αφύπνισης και του συναγερμού του λαού γιατί μπορεί να βρεθούμε πάλι απέναντι στις κάλπες και απέναντι σε διλήμματα και αυταπάτες.