Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Εβδομάδα των Παθών για την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Συλλαλητήριο ενόψει κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Μ.Τρίτης η ΑΔΕΔΥ μαζί με εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κατά της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ενάντια στην οικονομική-εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Μ.Τρίτης η ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι και νεολαίοι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και πολιτικών σχηματισμών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ).


Η ΑΔΕΔΥ αναμένεται να προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία στο δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς τη Βουλή, μέσω Ομονοίας και Σταδίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την "στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων" και τις αναμενόμενες αρνητικές εξελίξεις στο εισοδηματικό.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Επένδυση 590 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

HLEKTRIKO_AYTOKINHTOΗ σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας σκέφτεται να χορηγήσει 590 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ισπανία, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Βιομηχανίας Μιγκέλ Σεμπαστιάν "παρουσίασε μια έκθεση για το σχέδιο προώθησης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ισπανία", δήλωσε η Μαρία Τερέζα Φερνάντες ντε λα Βέγκα.

Τρύπιο το "δίχτυ σωτηρίας"


    * Ακατέβατα στο 6% το επιτόκιο δανεισμού
    * Το Ευρωβαρόμετρο καταγράφει βαθιά απαισιοδοξία των Ελλήνων για τις οικονομικές προοπτικές

    Με υψηλό επιτόκιο 5,91% για επταετή ομόλογα δανείστηκε το Δημόσιο 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση δανεισμού μετα την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που δεν επιβεβαίωσε τις ελπίδες για κατευνασμό των αγορών. Το spread εκτοξεύτηκε στο 3,17, ενώ υποχώρησε το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, δήλωσε ότι θα εξαρτηθεί από την Ελλάδα το αν το ΔΝΤ θα προστρέξει σε βοήθεια. Κλίμα ύφεσης στην Ελλάδα και απογοήτευσης επιχειρηματιών και καταναλωτών καταγράφει έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

    Δανειστήκαμε 390 εκατομμύρια ευρώ… και εκτινάξαμε τα spread


    Δανειστήκαμε 390 εκατομμύρια ευρώ… και εκτινάξαμε τα spread

    thumb
    Μόλις 390 εκατομμύρια ευρώ κατάφερε να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση 20ετών ομολόγων με την οποία ζητούσε να αντλήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτόκιο διαμορφώθηκε οριακά πάνω από το 6%. 

    Εν τω μεταξύ το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κινείται ανοδικά, ξεπερνώντας τις 330 μονάδες βάσης.

    Μήνας σαρωτικών ανατροπών ο Απρίλης Συσκέψεις και άτυπο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα ο πρωθυπουργός για την επιτάχυνση της κυβερνητικής επέλασης


    Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η αντεπίθεση γίνεται επιτακτική ανάγκη, μπροστά στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

    Στο μήνα των μεγάλων αντιλαϊκών ανατροπών εισέρχεται από μεθαύριο η κυβέρνηση, θέτοντας ως προτεραιότητα μέσα στον Απρίλη να ετοιμαστούν και να εγκριθούν μια σειρά από νομοσχέδια που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, προς όφελος της πλουτοκρατίας.
    Στο φόντο των αντιδραστικών αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες κ.ά.) που προσυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη βδομάδα, αλλά και των όρων που προϋποθέτει η ενεργοποίηση του «μηχανισμού» δανειοδότησης για την Ελλάδα, η κυβέρνηση επισπεύδει την προώθηση νέου κύματος αντιλαϊκών μέτρων.

    Ο Στρος - Καν διαλύει τις ψευδαισθήσεις πως η Ε.Ε. θα έχει το πάνω χέρι - Το ΔΝΤ θα θέσει τους όρους του, αν η Ελλάδα χρειαστεί δάνειο


    «Εάν, και αυτό είναι ένα μεγάλο 'εάν', η Ελλάδα χρειαστεί στήριξη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα της την προσφέρει σαν μέλος του που είναι, όπως το κάνει με όλα τα μέλη του. Θα είναι ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, αποφασισμένο από το ΔΝΤ όπως συμβαίνει με κάθε χώρα σε παρόμοια περίπτωση. Το ΔΝΤ θα καθορίσει τους όρους του δανείου όπως συμβαίνει με κάθε άλλη χώρα». Αυτά δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Ντομινίκ Στρος - Καν.
    Πρόκειται για μια σαφή ένδειξη γιατί ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προτιμούσε μία καθαρά ευρωπαϊκή λύση και διαφοροποιούμενος αισθητά από τον Ζαν - Κλοντ Τρισέ της ΕΚΤ, ο οποίος ενώ αρχικά είχε εναντιωθεί στη συμμετοχή του ΔΝΤ μετά είχε δηλώσει πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ελέγχουν την όλη διαδικασία.

    Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσα σχετικά με την δημόσια ανακοίνωση της τάσης του ΣΥΝ "Πρωτοβουλία για την αριστερή ανασύνθεση"


    Δεν υπάρχει λόγος οι σ. να άγχονται επικοινωνιακά. Όπως πολλές φορές και με εξαντλητικό τρόπο εξήγησα ο απολογισμός της ΚΠΕ θα συνοδεύεται με ολοκληρωμένη πρόταση άμεσων ρυθμίσεων για όλο το Κόμμα και πρόταση για οργανωτικό – καταστατικό Συνέδριο σε ένα χρόνο. Ας έχουν λίγη υπομονή. Αν και πάλι δεν καλυφθούν οι σκέψεις τους, έχουν κάθε δικαίωμα, όπως κάθε κομματικό μέλος να υποβάλλουν, στον προσυνεδριακό διάλογο τις προτάσεις τους. Τελικά το ίδιο το Συνέδριο στην εναρκτήρια συνεδρίαση του θα αποφασίσει οριστικά για τις διαδικασίες του. Έως τότε οφείλουν να σέβονται το υπάρχον καταστατικό, πράγμα που δεν συμβαίνει πάντοτε.

    Δημήτρης Βίτσας 
    Γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ

    30/3/2010-K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις Στρος Καν και τα SPREAD

    Ο περιβόητος μηχανισμός στήριξης ΕΕ - ΔΝΤ που η κυβερνητική προπαγάνδα παρουσίαζε ως μεγάλη επιτυχία και ένδειξη ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο, αποδεικνύεται ότι είναι μόνο ένας μηχανισμός που στηρίζει τη λήψη νέων, πιο άγριων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία είναι προαποφασισμένα και τα χρειάζεται η ελληνική πλουτοκρατία για να διασφαλίσει την κερδοφορία της και την ισχυρή της θέση στην περιοχή. 


    Επίκαιρο σχόλιο από τον Red Star.Στις 330 μονάδες τα spread ! Η "επιτυχία" του Γιωργάκη Παπανδρέου ήταν μια φούσκα.

    Όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ είχαν βγει και πανηγύριζαν για την "μεγάλη" επιτυχία του "διπλωμάτη"Παπανδρέου.Έτρεχαν τα σάλια του κυβερνητικού δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη στην κρατική ΝΕΤ όταν μιλούσε για τον μέγα πρωθυπουργό μας που μας έσωσε από την καταστροφή!

    Αναλύσεις επί αναλύσεων στα ιδιωτικά κανάλια για το πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τελικά να καταφύγει στην βοήθεια της Ε.Ε και του ΔΝΤ.Πως θα δανειστεί εύκολα και φτηνά (5,9% επιτόκιο τελικά!!!)




    Κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας «Τέντωσε τα χέρια του μπροστά και πυροβόλησε»


    «Έβγαλε το όπλο, τέντωσε τα χέρια του μπροστά, σχεδόν στην ευθεία, απέναντι από τα άτομα και πυροβόλησε» κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, Ευάγγελος Ζέρβας αναφερόμενος στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη δίκη για τη μοιραία νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 όταν δολοφονήθηκε ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος.

    Ο μάρτυρας είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε επίθεση σε βάρος των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη ενώ δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό που να δικαιολογεί τρόμο. 

    ΡΩΣΙΑ -Τοποθετήσεις των ΚΚ για τις εκρήξεις


    Tα κομμουνιστικά κόμματα της Ρωσίας καταδίκασαν τις εκρήξεις κι εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα δεκάδες θύματα και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

    Το ΚΚΡΟ
    Επιπλέον ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), έκανε λόγο για «πόλεμο που έχει κηρυχθεί κατά της ρωσικής κοινωνίας και δεν σταματάει εδώ και 20 χρόνια».
    Ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ συνδύασε το γεγονός με τις άλλες πρόσφατες μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, όπως η πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο και η βλάβη στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Σιβηρίας, κάνοντας λόγο για «στρατηγική της έντασης» και κάλεσε «το λαό και το έθνος να συσπειρωθεί ενάντια σε τέτοια φαινόμενα».

    Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα αντιλαϊκά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ


    Η εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα

    «Η κυβέρνηση με το δικό της τρόπο έχει βάλει στο λαό το εξής πράγμα: Οι θυσίες που σου ζητώ να κάνεις δεν θα πάνε χαμένες. Και όλη η συζήτηση που γίνεται με τα άλλα κόμματα είναι: Θυσίες που να φέρουν κέρδη για το λαό. Και ένα μέρος των εργαζομένων επηρεάζεται από αυτό. Τους βλέπουμε στην τηλεόραση να λένε «να κάνουν θυσίες αρκεί να πιάσουν τόπο».
    Η δικιά μας θέση είναι καθαρή. Το δίλημμα: Θυσίες που να πιάνουν τόπο ή θυσίες που δεν πιάνουν τόπο, δεν είναι μόνο ψεύτικο, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο, είναι δηλητηριώδες, είναι ανύπαρκτο για το λαό. Οι θυσίες που κλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να κάνει ο λαός και που καλείται να κάνει τώρα και το 2011 και το 2012 θα πιάσουν τόπο μόνο και μόνο γιατί θα ανεβάσουν την κερδοφορία και συνακόλουθα και την κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, του κεφαλαίου συνολικά.

    "Άγρια ζώα οι δράστες της επίθεσης" Οργισμένη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Μόσχα

    «Άγρια ζώα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, με τουλάχιστον 38 νεκρούς και 72 τραυματίες.
    Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν «και θα εξολοθρευτούν», ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπογράψει διάταγμα για τη δημιουργία σύγχρονου συστήματος προειδοποίησης και ελέγχου των μεταφορών στη χώρα.






    ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη


    Εκδήλωση τιμής για τον Νίκο Μπελογιάννη
    Την Τετάρτη 31 του Μάρτη, στο Πάρκο Γουδή, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
    Εκδήλωση προς τιμήν του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε μαζί με τους συντρόφους του στο Γουδή από την αστική τάξη, με κυβέρνηση Ν. Πλαστήρα, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 31 του Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο Γουδή (πρώην στρατόπεδο Γουδή). Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα. Στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου, έκθεση φωτογραφίας και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
    Προσυγκεντρώσεις για την εκδήλωση έχουν προγραμματίσει οι Οργανώσεις της ΚΟΑ στις5.30 μ.μ. στα εξής σημεία: Πλατεία ΓαρδένιαςΖωγράφου (Οργανώσεις Ανατολικών συνοικιών), Σταθμός Μετρό «Κατεχάκη» (Οργανώσεις Βόρειων, Βορειοδυτικών, Βορειοανατολικών συνοικιών, Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ),Σταθμός Μετρό «Αμπελόκηποι» (Κλαδικές Οργανώσεις και Α' Αθήνας), Σταθμός Μετρό «Πανόρμου» (Οργανώσεις Νότιων, Νοτιοανατολικών, Νοτιοδυτικών και Δυτικών συνοικιών).

    Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που διοργανώνουν αύριο Τρίτη 30/3 στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου


    Στηρίζουμε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων την  Τρίτη 30/3, 6 μμ στα Προπύλαια.

    Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων  σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που διοργανώνουν αύριο Τρίτη 30/3 στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΙΚ : Λογόκριναν τον Θ. Μικρούτσικο


    Δεν άρεσαν οι δηλώσεις του στους ιθύνοντες του κρατικού καναλιού, επειδή εκθείασε τις ηγετικές ικανότητες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας (!)
     
    Πρωτοφανής παρέμβαση που πλήττει καίρια την ελευθερία του λόγου   και τη φίμωση της άλλης άποψης σημειώθηκε στο ΡΙΚ την περασμένη Τρίτη όταν οι ιθύνοντες του κρατικού καναλιού έκριναν σκόπιμο να λογοκρίνουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και καλλιτέχνη Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος φιλοξενείτο στη νέα εκπομπή του ιδρύματος «Έξω καρδιά» μαζί με άλλους καλλιτέχνες.

    ΣΥΝ: Αντιδρά η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» στην τελευταία απόφαση της ΚΠΕ


    «Πραξικοπηματική» χαρακτηρίζει την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, η τάση του κόμματος «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση».

    Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, "η απόφαση της τελευταίας Κ.Π.Ε. (27/03/2010) πραξικοπηματικά εμπόδισε να κατεβούν προς ψήφιση στο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ οι προτεινόμενες αλλαγές καταστατικού που κατατέθηκαν έγκαιρα στην Επιτροπή Θέσεων και στην Κ.Π.Ε.".