Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ- Περισσότεροι νέοι γνωρίζουν την αλήθεια παρά την αντικομμουνιστική υστερία - Τα αστικά επιτελεία έμειναν έκπληκτα από τα αποτελέσματα ερευνών για την άποψη των νέων για το σοσιαλισμό


Μόλις περίπου ένα μήνα πριν η ρουμάνικη εφημερίδα «Jurnalul National» δημοσίευε τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που απευθυνόταν σε νεαρούς Ρουμάνους με την ερώτηση πώς πιστεύουν πως ήταν η κατάσταση την εποχή του σοσιαλισμού και η οποία έδειξε ότι οι νέοι Ρουμάνοι έχουν όλο και καλύτερη άποψη για την περίοδο του σοσιαλισμού, ενώ πρόσφατα το «Ράδιο Πράγα» ανακοίνωνε αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης αυτή τη φορά στην Τσεχία, με παρόμοια αποτελέσματα.

Εν ψυχρώ δολοφονία Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας - Ενδείξεις ρατσιστικής επίθεσης

 Δολοφονική επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής νεαρός αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός Ιρακινός, που έφερε πολλαπλά τραύματα, πιθανότατα από μαχαίρι, κατέληξε το μεσημέρι στο νοσοκομείο. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η επίθεση σημειώθηκε στις 04:37, στην οδό Αναξαγόρα 17. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέληξε το μεσημέρι στις 13.15.

Η φτώχεια της πληροφορίας - ΤΗΣ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ



Στην Ισπανία των αγανακτισμένων στις πλατείες, τα παιδιά που φέρνουν κολατσιό απ' το σπίτι τους σε καιρούς φτώχειας και πείνας, που ακόμα κι εμείς κάνουμε το λάθος να την εξωραΐζουμε αποκαλώντας την επισιτιστική κρίση, ενώ είναι μαύρη κατάμαυρη πείνα, καλούνται να πληρώσουν τρία ευρώ πρόστιμο τη μέρα για τη χρήση της... τραπεζαρίας των σχολείων τους. Σε μια άλλη πόλη νομοθετήθηκε να μπαίνει λουκέτο στους σκουπιδοτενεκέδες των σούπερ μάρκετ ώστε να μην κινδυνεύουν να πεθάνουν από αλλοιωμένα τρόφιμα οι πεινασμένοι που τρώνε τα σκουπίδια των αφεντάδων.

Μετά τους μετανάστες, σειρά έχουν οι αριστεροί απείλησαν έμμεσα αστυνομικοί - Καταγγελία για πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού σε βάρος γιατρού στο κέντρο της Αθήνας



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού που συνέβη την Τετάρτη 9 Αυγούστου σε βάρος της Κ. Ζ., γιατρού στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει συγκεκριμένα τα εξής: 
"Λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οδηγούσε στην περιοχή της Λ. Αλεξάνδρας, ομάδα αστυνομικών σταμάτησε τη γιατρό δήθεν για εξακρίβωση στοιχείων που εξελίχτηκε σε έλεγχο στο αυτοκίνητο.

Προετοιμασία για γενικές εκλογές στην Κούβα

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ 

Οι προετοιμασίες για τις γενικές εκλογές στην Κούβα, των οποίων η πρώτη φάση διεξάγεται τον ερχόμενο Οκτώβρη, ξεκίνησαν ήδη στο Νησί της Επανάστασης. Από τις 3 έως τις 29 Σεπτέμβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις 168 έδρες των Δημοτικών Συμβουλίων Λαϊκής Εξουσίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκράνμα» ήδη έχουν αναδειχθεί τα 78.000 μέλη των εκλογικών επιτροπών που θα διασφαλίσουν την ποιότητα και τη σωστή διαδικασία, ενώ οι περιφέρειες και οι δήμοι καθορίζουν τον τόπο διεξαγωγής των συνελεύσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ





Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμα νέο έγκλημα αυξάνοντας σε 20 τα χρόνια δουλειάς από 15 που ήταν μέχρι τώρα για να εξασφαλίσει κανείς την άθλια σύνταξη των 586 ευρώ. Από 4.500 ένσημα που ήταν σήμερα, θα απαιτούνται 6.000 για να μπορεί κανείς να πάρει σύνταξη. 
Χιλιάδες δε θα μπορούν να εξασφαλίσουν αυτές τις προϋποθέσεις και θα μένουν χωρίς σύνταξη όταν η ανεργία καλπάζει ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, όταν η μαύρη εργασία μεγαλώνει και η ελαστική εργασία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.