Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δημοσκόπηση GPO για το MEGA.Πτώση ΠΑ.ΣΟ.Κ, κατάρρευση Ν.Δ στο 21!.Άνοδος για το Κ.Κ.Ε στο 8,9% (12% ,σε όσους έχουν αποφασίσει!).Μεγάλα ποσοστά για λευκό/άκυρο και αδιευκρίνιστη ψήφο

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά το διάστημα 22 έως 26 Απριλίου, σε δείγμα 1.400 ατόμων και παρουσιάστηκε στην εκπομπή"ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του MEGA, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με  30,6%.

Η Ν.Δ έχει μόλις 21% , το ΚΚΕ 8,9% με αισθητή άνοδο από τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη(7,5%).

Aνεβασμένος ο ακροδεξιός Λ.Ορθοδ.Συναγερ. 6,9%,πεσμένος ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%,οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,9%

 Άλλο κόμμα προτιμά το 2%, άκυρο-λευκό 6,4%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 19,1%.

Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα

Την Παρασκευή κάλεσε επισήμως το ΔΝΤ να έρθει στην Ελλάδα, το Σάββατο δήλωσε ότι προσυπογράφει το πανό των διαδηλωτών να φύγει η τρόικα! Ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε ασκήσεις διγλωσσίας με προφανή επιδίωξη την παραπλάνηση των πολιτών. Μίλησε και για "απελευθερωτικό αγώνα", προσφέρθηκε μάλιστα ο ίδιος να ηγηθεί, ώστε να αποκτήσουμε και πάλι την εθνική κυριαρχία που χάσαμε!
Κατανοούμε την προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει την πίεση των πολιτών, ανάμεσά τους και μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν μείνει εμβρόντητοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση, επιδεινώνοντάς την, μετατρέποντάς την από δημοσιονομική σε κρίση πολιτικής και ηθικής. Όλοι θυμούνται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός άνοιξε θέμα προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, σπεύδοντας μάλιστα να δηλώσει ότι ο ίδιος πρότεινε στην Ε.Ε. να αξιοποιηθεί η υπερατλαντική "τεχνογνωσία".Τώρα μαθαίνουμε την "τεχνογνωσία"! Και η κυβέρνηση σύρεται σε τρίτο Πρόγραμμα Σταθερότητας μέσα σε τέσσερις μήνες. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της κυβέρνησης.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ

«Θεωρούμε ζωτική ανάγκη και απολύτως αναγκαίο να υπάρχουν όχι μόνο αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών, αλλά και κοινοί αγώνες με όλους τους εργατοϋπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με τα κοινά ζητήματα που έχουν, εργασιακά, ασφαλιστικά, αλλά και με το θέμα της Παιδείας, με αιχμή του δόρατος την πάλη κατά του πολυνομοσχεδίου που έρχεται, τον Καλλικράτη, ο οποίος μεταφέρει σοβαρά προβλήματα της Παιδείας στην περιφέρεια και στους δήμους. Είμαστε αντίθετοι με τις νέες εργασιακές σχέσεις που καθορίζονται για τους εκπαιδευτικούς με την αξιολόγηση τάχα των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας, που στην πραγματικότητα θα οδηγήσει στην ταξικοποίηση του σχολείου, θα οδηγήσει σε πολλαπλές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε γρανάζια ενός άδικου συστήματος σε βάρος των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την αδιοριστία και με τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Απάντηση του Συμβουλίου στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Χουντή σχετικά με το αν είναι σύμφωνη με τις Συνθήκες της Ε.Ε. η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας

«Αλλοπρόσαλλες οι πολιτικές και οι διαδικασίες που εγκαινιάζει η ΕΕ» σχολιάζει ο Νίκος Χουντής



Είναι σύμφωνη με τις συνθήκες της ΕΕ η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας; Σʼ αυτό το ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή απάντησε η Προεδρία του Συμβουλίου.



Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην γραπτή ερώτησή του, που είχε κατατεθεί από τον Μάρτιο, ανέφερε ότι: «Στην απόφαση του έκτακτου Συμβουλίου της ΕΕ (11.2.2010), σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, ότι «η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των συστάσεων σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και θα προτείνει τυχόν απαραίτητα πρόσθετα μέτρα, στηριζόμενη στην εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)». Επίσης, με δεδομένο ότι «ούτε στο άρθρο 126 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ε.Ε. ούτε στο προσαρτώμενο Πρωτόκολλο (αριθ.12) «σχετικά με την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος» ούτε σε άλλα νομικά κείμενα της ΕΕ, δεν προβλέπεται η συμμετοχή του ΔΝΤ ή άλλου διεθνούς οργανισμού σε αυτές τις εποπτικές διαδικασίες», ρωτούσε το Συμβούλιο αν «έχει λάβει υπόψη ότι η ανωτέρω αναφορά στο ΔΝΤ από το Συμβούλιο παραβιάζει τις Συνθήκες αφού δημιουργεί ένα νέο θεσμικό και πολιτικό προηγούμενο χωρίς να έχει ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 του Μάη

 Για να διαδοθεί πλατιά η πολιτική πρόταση του Κόμματος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, να αναδειχτεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης


Από το προηγούμενο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη 2004

Σημαντικό σταθμό στην κλιμακούμενη δράση του ΚΚΕ, με στόχο τη διάδοση της πολιτικής του πρότασης για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, παράλληλα και ταυτόχρονα με το «παρών» στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αποτελεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Κόμμα το Σάββατο 15 του Μάη, στην Αθήνα.


Τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ανακοίνωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε . Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε σχετικά:


«Αποφασίσαμε, χωρίς να αποτραβιόμαστε ούτε λεπτό από τη μάχη στους χώρους δουλειάς κατά κλάδο και τα λοιπά, να σημαδέψουμε αυτήν την αντεπίθεσή μας και την εκλαΐκευση της πολιτικής μας πρότασης για διέξοδο και πάλη για την εξουσία, με μια μεγάλη πανελλαδική κομματική κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει από τη Θράκη, από την Κρήτη και θα συνενωθούμε όλοι στις 15 Μαΐου εδώ στην Αθήνα.
Έχει και τον ουσιαστικό της χαρακτήρα έχει και το συμβολικό της. Γιατί πραγματικά θέλουμε να σημειώσουμε την πανελλαδική σημασία του συντονισμού της κοινής δράσης και της συμπαράταξης. Και καλούμε να λάβουν μέρος και όλοι εκείνοι που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να διαγράψουν από το μυαλό τους, να ξεκόψουν με αυταπάτες όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να συνειδητοποιήσουν ότι εδώ χρειάζεται ένας αγώνας, και άμεσος αλλά και με προοπτική. Και ότι χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας. Θεωρούμε ότι δεν είμαστε μόνο εμείς οι κομμουνιστές που καταλαβαίνουμε και συνειδητοποιούμε αυτήν την κατάσταση».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν ένα παραλήρημα απειλών προς το λαό και συκοφάντησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Επιβεβαίωσε και πάλι ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να επιβάλλει την πολιτική του κεφαλαίου διά πυρός και σιδήρου. Παρουσίασε με κυνικότητα την προσφυγή στον δανεισμό ΕΕ - ΔΝΤ ως σωτήρια για τη χώρα που ωφελεί όλους, ενώ ωφελεί μόνο την πλουτοκρατία.

Τώρα δεν επιτρέπονται αυταπάτες. Δεν τους τρομάζει η λαϊκή διαφωνία, αλλά ο μαζικός λαϊκός αγώνας και η προοπτική που χαράζει το ΚΚΕ.

Εικόνες χάους στο ουκρανικό Κοινοβούλιο

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν εντός του Κοινοβουλίου στην Ουκρανία, όταν η αίθουσα της Ολομέλειας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με διαδηλωτές να εισέρχονται βίαια και να εκτοξεύουν καπνογόνα, αυγά και άλλα αντικείμενα στους βουλευτές.
Ο λόγος; Η διαφωνία με την επικύρωση της συμφωνίας για την παρουσία του ρωσικού στόλου στη βάση της Σεβαστούπολης στη Μαύρη θάλασσα.
Ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε αυγά εναντίον του προέδρου του Κοινοβουλίου Βολόντιμιρ Λίτβιν, ο οποίος αμύνθηκε με... ομπρέλα.Με την είσοδο τους άναψαν καπνογόνα, με αποτέλεσμα η αίθουσα να γεμίσει από μία ομίχλη καπνού.
Σημειώνεται ότι παρά την εξαιρετικά έντονη αυτή κίνηση διαμαρτυρίας, το Σώμα της Βουλής επικύρωσε τη συμφωνία με 236 ψήφους, 10 περισσότερους από τους αναγκαίους.Διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο. Θεωρούν τη συμφωνία προδοσία των συμφερόντων της χώρας και ζητούν την απομάκρυνσή το 2017, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Κούβα ,τεράστια συμμετοχή 93,49 % στις τοπικές εκλογές.

Πάνω από οκτώ εκατομμύρια Κουβανοί προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τα Τοπικά Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας των 169 δήμων και κοινοτήτων της χώρας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Ανα Μαρία Μαρί, δύο ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών είχε προσέλθει στα περίπου 30.000 εκλογικά κέντρα το 93,49 % των εγγεγραμμένων.
Φωτογραφία από τις εκλογές της Κυριακής: http://www.granma.cu

Συνολικά, οι περίπου 8,5 εκατομμύρια Κουβανοί καλούνταν να εκλέξουν 15.093 εκπροσώπους τους σε σύνολο 34.077 υποψηφίων για να απαρτίσουν τα Τοπικά Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας. Είχε προηγηθεί μια πλούσια συζήτηση από τις 24 Φλεβάρη ως τις 24 Μάρτη όπου οι Κουβανοί καλούνταν να συζητήσουν και στη συνέχεια να προτείνουν τους υποψηφίους τους στις γενικές συνελεύσεις της γειτονιάς. Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Μάη, αναμένεται επαναληπτική διαδικασία για όσους υποψηφίους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 50% των έγκυρων ψήφων. 

Καζάνι που βράζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Πρωτόπαπας: Να ξηλωθούν υπουργοί

Εξοργισμένοι είναι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να τους αφήσει στο σκοτάδιγια τις ιστορικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί στον τομέα της οικονομίας.



Λένε οτι η σκληρότητα των μέτρων που θα εφαρμοστούν τόσο στα εργασιακά όσο και στο ασφαλιστικό δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με αυτά που έλεγε το κόμμα τους προεκλογικά. “Αλλα λέγαμε και άλλα κάνουμε”, λένε σε κάθε ευκαιρία και οι περισσότεροι έχουν την πεποίθηση ότι μετά και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.Το κλίμα που υπαρχει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αποτύπωσε ανάγλυφα στην τοποθέτηση του ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να δει τους 5 τελευταίους υπουργούς που θα βγουν στην αξιολόγηση, στις επιδόσεις να ξηλωθούν είτε είναι ψηλά είτε από το υπουργικό Συμβούλιο είτε είναι διευθυντές, διοικητές κτλ. Μάλιστα, σημείωσε ότι κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή είτε πράσινοι, κόκκινοι, μπλε ή ότι είναι, ενώ καταλήγοντας δήλωσε πως δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε σαν κακόμοιροι υπάλληλοι του ΔΝΤ.

ΠΑΣΟΚ-Δ.Ν.Τ , είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα !


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


CITY PRESS

Χόκινγκ: «Μη μιλάτε στους εξωγήινους»

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν εξωγήινοι αλλά οι άνθρωποι, αντί να προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, θα πρέπει με κάθε τρόπο να τους αποφύγουν, προειδοποίησε ο διακεκριμένος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.



Ο Χόκινγκ, μιλώντας στο Discovery Channel, δήλωσε ότι είναι «απόλυτα λογικό» να υποθέτουμε ότι κάπου στο σύμπαν υπάρχει εξωγήινη ζωή: ίσως όχι στους πλανήτες αλλά στο κέντρο των άστρων. «Για το μαθηματικό μου μυαλό, οι αριθμοί μόνοι τους καθιστούν απόλυτα λογική τη σκέψη για τους εξωγήινους. Η μεγάλη πρόκληση είναι να δούμε πώς μπορεί να μοιάζουν οι εξωγήινοι», επισήμανε και εξήγησε ότι το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο κάθε ένας από τους οποίους έχει εκατοντάδες εκατομμύρια άστρα. Σε ένα τόσο μεγάλο...σύμπαν, είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο δημιουργήθηκε ζωή.