Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 11 Νοεμβρίου.(Video και η κεντρική ομιλία σε κείμενο)

Η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 11 Νοεμβρίου 2012


Εργαζόμενοι-εργαζόμενες
Νέοι και νέες
Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι,
συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενοι
Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, συγκρουστήκαμε με ισχυρά μονοπώλια στους τόπους δουλειάς.

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη ξεκινά τη λειτουργία του ο “902.gr” το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ.


Στις 16 Νοέμβρη ξεκινά μια νέα τομή στο internet, το portal του ΚΚΕ, η άλλη γραμμή στην ενημέρωση, αυτή της αλήθειας, της ρήξης και της ανατροπής.


Μέσα στην μονοφωνία των μονοπωλίων, του ευρωμονόδρομου, το portal 902.gr στο internet, θα είναι η φωνή της εργατικής τάξης που παράγει τον κοινωνικό πλούτο και των λαϊκών στρωμάτων που καταπιέζει το σύστημα, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού.:Να επιλέξει ο λαός ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.


Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού.



Παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή κυρίως απ' την τηλεόραση και όχι με την προσωπική μου παρουσία, συνειδητοποίησα, κατέληξα σε ένα συμπέρασμα που νομίζω ότι είναι σωστό, ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ακόμα κι απ' την περίοδο που ξέσπασε η κρίση, το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών που μίλησαν ασχολήθηκαν με ζητήματα στρατηγικής όσον αφορά τη γραμμή στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Νεά εστία έντασης στη Νότια Αφρική: Απεργία κάνουν οι εργάτες στις φάρμες της χώρας ζητώντας αύξηση μισθών.

Η συνδικαλιστική ομοσπονδία της Νότιας Αφρικής Cosatu κάλεσε τους εργαζόμενους στη γεωργία να συμμετάσχουν σε μια εθνική απεργία αύριο Τρίτη σε ένδειξη συμπαράστασης στους χιλιάδες εργάτες που διαμαρτύρονται εδώ και μία εβδομάδα, ζητώντας αύξηση μισθών.

 Photo: Tracey Adams
Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι στη γεωργία στην επαρχία Ντε Ντουρνς, 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέιπ Τάουν, ζητούν τον διπλασιασμό του μισθού τους στα 150 ραντ (13,5 ευρώ) την ημέρα και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους στις φάρμες.

K.K.E: Σχόλιο για το EUROGROUP, τη δόση & το νέο κούρεμα.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Όλο και πιο καθαρά αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια φυλακή εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, στην οποία οι δεσμοφύλακες - κυβερνήσεις τσακώνονται μόνο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που εκπροσωπούν.

F.T.: Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να καλύψουν το ομόλογο.


Λείπει 1,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη του ομολόγου των 5 δισ. ευρώ που λήγει την Παρασκευή σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εφημερίδα επικαλείται δύο τραπεζίτες που αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση που θα δώσουν, μέσω της ΕΚΤ είναι περίπου 3,5 δισ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να αναζητηθεί από άλλες πηγές.
Οι Financial Times αναφέρουν πως ο Οργανισμός Διαχείρισης Χρέους της Ελλάδας ανακοίνωσε τα σχέδια του για να καλυφθεί το ποσό μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων την Τρίτη.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ,Συνθέτης : To K.K.E. δεν παίζει με όρους ευκαιριακούς και δε χαμπαριάζει από δοσιλόγους, ξενόδουλους κόλακες και αυλικούς του συστήματος και τα ταξικά τους αφεντικά.


ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ


«Ενα κόμμα που προδόθηκε, πολεμήθηκε , συκοφαντήθηκε, χτυπήθηκε ανελέητα και ασταμάτητα από την ίδρυσή του και σε όλη την πορεία του μέχρι σήμερα, με τα μέλη του να σφυρηλατούνται διαρκώς σε αγώνες, πολέμους, εξορίες, εκτελέσεις, βασανισμούς και ανελέητο κυνηγητό, άντεξε, αντρώθηκε και βαδίζει με αποφασιστικό τρόπο προς τον πρώτο του αιώνα ύπαρξης και συνεχούς δράσης.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ : 95 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση: εκτιμήσεις και διδάγματα.


Στην Κοινή Ανακοίνωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση σημειώνουν:


«
Ο μεγάλος Οχτώβρης του 1917 και τα μετέπειτα ιστορικά γεγονότα επιβεβαίωσαν την ορθότητα της μαρξιστικής - λενινιστικής θεωρίας για το αναπόφευκτο της ανατροπής με επαναστατικό τρόπο της δικτατορίας της αστικής τάξης και την καθιέρωση της δικτατορίας του προλεταριάτου για τη νίκη της στην ταξική πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, για την πετυχημένη οικοδόμηση και ανάπτυξη του σοσιαλισμού, ως πρώτης φάσης του κομμουνισμού, με στόχο την περαιτέρω πλήρη εξάλειψη της διαίρεσης της κοινωνίας σε τάξεις, την εξασφάλιση της πλήρους ευημερίας και της ελεύθερης ολόπλευρης ανάπτυξης όλων των μελών της κοινωνίας. (...)