Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ από την Κομοτηνή-«Αρνούμαστε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων σε οποιονδήποτε»

Την πεποίθησή της ότι «σε συνθήκες λαϊκής οικονομίας, εργατικής λαϊκής εξουσίας, σοσιαλισμού» την ελευθερία τους θα χάσουν «μόνο εκείνοι που κατέχουν τον πλούτο που παράγουν οι λαοί» εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι "η ταξική ενότητα είναι πάνω από όλα. Όλα τα άλλα είναι ζήτημα ατομικής ή συλλογικής επιλογής".

Για τις "βόλτες" του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση τις "δέχεται με πολύ ψυχραιμία" ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, "ακόμη και τις ημέρες που ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ο Ερντογάν, ήταν στην Ελλάδα", γίνονταν σαφείς και ανοιχτές παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου από την πλευρά της γειτονικής χώρας "με έναν προκλητικό τρόπο, που συνήθως δεν γίνονται όταν γίνονται και ανταλλαγές επισκέψεων".

Να στρέψουμε την πλάτη στον «Καλλικράτη»


Η Αθήνα οχυρώθηκε από τα προστατευτικά τείχη που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Καλλικράτης, ο δημιουργός των μεγάλων έργων του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα, ιστορική περίοδο των πόλεων κρατών, αλλά είμαστε στην εποχή που τα κράτη στην πλειονότητά τους (η κεντρική εξουσία) επιθυμούν να ελέγχουν και να διοικούν τις νέες πόλεις πιο αποτελεσματικά και να έχουν κυρίως επιτελικά καθήκοντα.
Ζούμε μια εποχή βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, κρίσης σε όλα τα πεδία. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται ξεσπάσματα απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας. Σε τέτοιες συνθήκες, λοιπόν, είναι επόμενο για το κράτος και την κεντρική εξουσία να πάρουν τα μέτρα τους. Μέτρα που να βοηθούν τη γενικευμένη επίθεση του συστήματος και να λειτουργούν ανασταλτικά προς τις πιέσεις και τις επιθέσεις που θα δεχθούν από τον εξοργισμένο λαό.

ΑΪΤΗ -Καταδικασμένη σε αργό θάνατο

Γράφει η Χριστίνα Μαυροπούλου-ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 
 
«Μέσα από μεγάλες καταστροφές αναδύονται μεγάλες ευκαιρίες» θα γράψει στο μπλογκ της Παγκόσμιας Τράπεζας, το στέλεχός της Αμπάς Τζας αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Γενάρη για να συνεχίσει ότι «υπάρχει μία θετική πλευρά σε αυτή την τραγωδία. Αν διατρέξουμε την ιστορία θα δούμε ότι μεγάλες καταστροφές λειτουργούν συχνά ως καταλύτες για μεγάλες θετικές αλλαγές» καλώντας συνάμα για την επέκταση της «βιομηχανίας» που δουλεύει με τις βιοτεχνίες - κάτεργα εκμετάλλευσης των εργατών, τις «μακιλαδόρας», όπως τις λένε οι εργάτες στην Αϊτή, που σημαίνει «μαγαζιά ιδρώτα».
Εξι μήνες μετά και ενόσω η περίοδος των κυκλώνων έχει αρχίσει, η εικόνα που παρουσιάζει η Αϊτή είναι ακόμη πιο τραγική και δυσοίωνη και από τη δαντική κόλαση που ξεδιπλωνόταν στα μάτια της οικουμένης μέσα από τις εικόνες της καταστροφής αμέσως μετά το σεισμό.
Εκατομμύρια παραμένουν άστεγοι σε πρόχειρους καταυλισμούς, έρμαια των καιρικών συνθηκών, των βιασμών, των συμμοριών και των ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης. Εκατομμύρια εξαρτώνται ακόμη και σήμερα για την καθημερινή τους επιβίωση από το πιάτο φαΐ που παρέχουν οι πολυάριθμες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κατακλύζουν εδώ και χρόνια τη χώρα.

Νέο Ασφαλιστικό Πρώτος σταθμός της “οργανωμένης” χρεοκοπίας των Ταμείων Ανεξάρτητος εργατικός αγώνας διαρκείας για να μην περάσει η πτώχευση των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και να ανατραπεί η κυβέρνηση

Γράφει ο Δημήτρης Δ. Κατσαγάνης , ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
 

Καμία διέξοδο στην κρίση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος δεν πρόκειται να δώσει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προπερασμένη Πέμπτη 8 Ιουλίου στη Βουλή.
Το μεγάλο χτύπημα που δόθηκε στα δικαιώματα και τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια με 40 χρόνια δουλειάς, τη μείωση των συντάξιμων αποδοχών κατά 30% και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης μόνο κατ' ελάχιστον διασφαλίζει τη “βιωσιμότητα” των ασφαλιστικών Ταμείων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ Τ0 2008 -Ο ψεύτης πρωθυπουργός μας διαδήλωνε κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της ΝΔ


Ο Γ. Παπανδρέου σε διαδήλωση της ΓΣΕΕ (Σύνταγμα, 19.03.08) κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου του 2008. Την ίδια εποχή η πρώην υπουργός του εκσυγχρονισμού Μιλένα Αποστολάκη έπαιρνε σύνταξη από την Ολυμπιακή με νόμο της ΝΔ...

 Πηγή:www.epohi.gr

Π.Ε. ΝΑΡ για δημοτικές-περιφερειακές εκλογές

st_4_kokkinosolinario.gif
Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ συζήτησε για τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου 2010. Βασικά σημεία της απόφασης και πρότασης του ΝΑΡ για τη μάχη αυτή παρουσιάζεται παρακάτω:

Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια για την ανατροπή
 
Οι δημοτικές εκλογές έρχονται στην κρισιμότερη στιγμή της ταξικής πάλης στη μεταπολεμική ιστορία. Στο αποτέλεσμά τους θα αποτυπωθεί το εάν η κυβέρνηση και το μπλοκ εξουσίας θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο την επίθεσή ή θα βγει σοβαρά αδυνατισμένο. Αν θα προκύψουν συσχετισμοί που θα «σταθεροποιούν» το πολιτικό σύστημα και την επίθεσή του ή θα αναδειχθεί η δυνατότητα και η τάση για ένα νέο συσχετισμό που θα το κλονίσει, θα το αποσταθεροποιήσει, οξύνοντας τις δυσκολίες για την συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης. Αν θα εκφραστεί η οργή του κόσμου σε αριστερή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
 

E.E.K : Ενότητα δράσης της Αριστεράς ή ανακύκλωση αδιεξόδων;

Γράφει ο Μιχαήλ Σάββας




Πιθανόν, ως γνωστόν, οι αγαθές προθέσεις να οδηγούν στην κόλαση. Σίγουρα, πάντως, στην κόλαση οδηγούν οι προθέσεις που μεταμφιέζονται σε αγαθές.
       Η συντριπτική πλειοψηφία των κάθε λογής αριστερών κι αγωνιστών, μαζί και του ΕΕΚ,  έχει την αγαθότατη πρόθεση κι αγωνία να υπάρξει ενότητα στη δράση των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων που αναφέρονται ή και ξεπερνούν τα γνωστά όρια της Αριστεράς, ιδιαίτερα σήμερα που μας απειλεί με αφανισμό ο κοινωνικός κανιβαλισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΕΕ-ΔΝΤ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό που αδυνατίζει το κίνημα και το κάνει αναποτελεσματικό κατά της θηριωδίας της τρόϊκας είναι ο υπαρκτός κατακερματισμός της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και μη. 
      Κανείς δεν μπορεί να το υποτιμήσει αυτό. Ούτε, όμως, και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την μονόπλευρη και συχνά δημαγωγική επίκληση της ενότητας της Αριστεράς, «τουλάχιστον στη δράση», όπως είθισται να λέγεται σεμνά.