Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑ.ΣΟ.K...σκανδάλων.Υπόθεση Ferrostaal Süddeutsche Zeitung: «Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε» !



 «Ο υπουργός που  δωροδοκήθηκε». Με αυτόν τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal για την υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων.


Όπως αναμεταδίδει και η Deutsche Welle (διαβάστε εδώ:http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15617632,00.html), ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποκαλύψει στοιχεία για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens, υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων.

Δήλωση Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τη στάση της Ν.Δ. για τις επικουρικές συντάξεις.



Όλο το τελευταίο διάστημα η Ν.Δ. παραδέρνει ανάμεσα στο ρόλο του συνεγγυητή του νέου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης από τη μια και στις αντιπολιτευτικές κορώνες από την άλλη.
Θέλουμε να θυμίσουμε στη ΝΔ πως στον προϋπολογισμό του 2012, που μόλις πριν από λίγες μέρες ψήφισε η ίδια ως ισότιμος εταίρος της τριμερούς συγκυβέρνησης, προβλέπεται ρητώς η δραστική μείωση των δαπανών για τις επικουρικές συντάξεις. Προς τι λοιπόν τα άσφαιρα πυρά και οι ανέξοδες δηλώσεις περί μη ψήφισης των ρυθμίσεων για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων εκ μέρους των στελεχών της ΝΔ;

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ Σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της πάλης για προστασία των ανέργων.


Στέρεο, συγκροτημένο και οργανωμένο βήμα στην ενίσχυση της πάλης για την αποφασιστική διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας και ανακούφισης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, στο δυνάμωμα και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της πλουτοκρατίας και της Τρόικας, αποτέλεσαν τα χτεσινά συλλαλητήρια και οι πολύμορφες παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ με τους συμμάχους του, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαίοι, συνταξιούχοι μαζί με τις οικογένειές τους από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.
Στα χτεσινά συλλαλητήρια αποτυπώθηκε η δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη συσπείρωση των ανέργων. Διατρανώθηκε ότι η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στην κλιμάκωση της πάλης, στη συσπείρωση στις Επιτροπές Αγώνα, στις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά και πόλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια άλλη κοινωνία, κόντρα και ενάντια σε αυτό το σύστημα που γεννά, αναπαράγει και τροφοδοτεί την ανεργία. Για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στην πλήρη και σταθερή εργασία, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία και την Ψυχαγωγία, στην Αναψυχή κλπ.

Συνέντευξη του Ν.Βούτση, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ στο ρ/ς «105,5 Στο Κόκκινο» (Μπούλικα Μιχαλοπούλου) - Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία της Ν.Δ. κάνουν «πρόβες απόδρασης» από τις ευθύνες του μνημονίου!


    
Να προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε λίγο την κατάσταση. Έχουμε από τη  μια πλευρά μια κυβέρνηση να παραπαίει μέσα στις αντιφάσεις της ψηφίζοντας ταυτόχρονα νέα μέτρα, φέρνοντας στο τραπέζι νέα μέτρα, έχουμε τον κ. Παπαδήμο να συναρτά την πορεία της κυβέρνησης με τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, πολλούς από τους ήδη κυβερνώντες να προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από την πολιτική του μνημονίου.
Κάνουν μια «πρόβα απόδρασης» τόσο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ από το μνημονιακό κέλυφος εν’ όψει των εσωτερικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ όσο και το κόμμα της Ν.Δ. το οποίο δεν θέλει να χρεωθεί μέχρι τον πάτο μπροστά στις εκλογές την πλήρη ταύτιση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα. Για το νέο μνημόνιο, το αντιμνημονιακό μέτωπο, τις εκλογές, το Πόθεν Έσχες.



Είμαστε λίγες εβδομάδες πριν υπογραφεί το δεύτερο μνημόνιο. Έχουν προηγηθεί κινητοποιήσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, κάθε μορφής κινητοποίηση. Το κίνημα πλέον που πρέπει να πάει; Ποια πρέπει να είναι η επόμενη φάση τη στιγμή που έχουμε ένα νέο μνημόνιο που έχει περισσότερα μέτρα, ζητάει χίλια δυο πράγματα.

 «Να μου επιτρέψετε να σας πω ότι απέναντι στο λαό δεν στέκεται ένα μνημόνιο. Πολύ αρέσει στα άλλα κόμματα να παίρνουν έναν κρίκο μιας αλυσίδας βεβαίως και να μιλάνε για το μνημόνιο, να μιλάνε για αντιμνημονιακό αγώνα. Εδώ έχουμε καπιταλιστική οικονομική κρίση, το χρέος και τα ελλείμματα είναι συμπτώματα και όχι αιτίες και έχουμε μια στρατηγική βάρβαρης επίθεσης εναντίον των δικαιωμάτων του λαού που ξεκίνησε με πιο αργούς ρυθμούς από τα μέσα της δεκαετίας του '90, συνεχίστηκε μέχρι το 2008 και βεβαίως μετά την κρίση είναι ταχύτατη αυτή η επίθεση και πιο καταιγιστική. Πρόκειται για μέτρα που παίρνονται να ισχύσουν την περίοδο της ανάκαμψης. Όσοι λοιπόν επικεντρώνουν το θέμα στο μνημόνιο, στριφογυρίζουν τη ρόδα στον αέρα. Και αν το κάνουν από βλακεία πάλι δεν συγχωρούνται, αλλά εγώ δεν θα κατηγορήσω κανένα κόμμα σήμερα ότι δεν έχει νοημοσύνη, μυαλό και ικανότητα να σκέφτεται.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν νέος ηγέτης αλλά την ουσιαστική ηγεσία της χώρας θα αναλάβουν έμπειρα στελέχη του Κ.Κ Βόρειας Κορέας.



Βόρειας Κορέας θρηνεί για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στο παρασκήνιο αποφασίζεται ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης της χώρας των 24 εκατομμυρίων κατοίκων που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο και είναι ένα από τα τελευταία κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο.
Ο πιο πιθανός διάδοχος στην ηγεσία της Β. Κορέας είναι ο τρίτος γιος του εκλιπόντος που ονομάζεται Κιμ Γιονγκ-Ουν. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας τον ανακήρυξε ήδη «Μέγα διάδοχο» και μετέδωσε ότι «Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι εξαίρετος ηγέτης του κόμματος, του στρατού και του λαού μας».
Εκτός απροόπτου ο Κιμ Γιονγκ-Ουν θα αναλάβει τα ηνία μιας εύθραυστης χώρας και τα κλειδιά του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Η δήθεν ευαισθησία για τη ΛΔ Κορέας. Η άποψη του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.



Με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της ΛΔ Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τα αστικά ΜΜΕ έχουν σηκώσει κουρνιαχτό, κάνοντας λόγο για «δικτατορία», «αυταρχικό καθεστώς» και άλλα περί «αδυναμιών του ηγέτη» κ.λπ.
Οι διάφοροι αστοί κονδυλοφόροι βρίσκουν ευκαιρία να διακωμωδήσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία Κορέας, αξιοποιώντας και ορισμένα φαινόμενα που είναι αταίριαστα με τις αρχές της εργατικής εξουσίας, όπως η οικογενειοκρατία (στον καπιταλισμό περισσεύει, π.χ. οικογένειες Παπανδρέου - Καραμανλή), είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τη δικτατορία των μονοπωλίων και ζητούν την εφαρμογή της «νομιμότητας» που καταργεί εργασιακά, κοινωνικά, λαϊκά δικαιώματα, υμνώντας ως «ιερό» και «απαραβίαστο» το καπιταλιστικό κέρδος και με κάθε ευκαιρία ζητώντας τη σκληρή καταστολή κάθε απεργιακής κινητοποίησης και λαϊκού αγώνα. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για το λαό της ΛΔ Κορέας, όπως και για κάθε άλλο λαό.

Αλέξης Τσίπρας: Η άνοδος της αριστεράς είναι ο εφιάλτης του σημερινού συστήματος εξουσίας.



Θεσσαλονίκη: Η άνοδος της αριστεράς είναι ο εφιάλτης του σημερινού συστήματος εξουσίας, τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και απηύθυνε για μία ακόμη φορά το προσκλητήριο συνεργασίας προς όλα τα κόμματα της αριστεράς και προς τις δυνάμεις που απελευθερώνονται από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός συνασπισμός εξουσίας που θα δώσει ελπίδα στον λαό για το αύριο. Τόνισε πως «η κυβέρνηση της τρικομματικής σύμπραξης πρέπει να φύγει άμεσα» και να οδηγηθούμε σε εκλογές, ενώ αναφορικά με τις απειλές που εκτοξεύονται πως, αν αρνηθούμε τη νέα δανειακή σύμβαση, θα φύγει η τρόικα από τη χώρα, σχολίασε «μα αυτό δεν είναι απειλή, είναι ευλογία».