Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ


Ένας 19χρονος μετανάστης, προερχόμενος απ’ το πολύπαθο και κατεχόμενο απ΄ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, Ιράκ, πέφτει νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από επίθεση με μαχαίρι, 5 «αγνώστων» φασιστοειδών, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άλλοι μετανάστες, απ’ τη Ρουμανία και το Μαρόκο, καταφέρνουν να διαφύγουν απ’ τη συμμορία αυτή. Ένας άλλος, Πακιστανός, χαροπαλεύει στην Κέρκυρα, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Την ίδια στιγμή, δε λείπουν οι επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών ή σε θρησκευτικούς τους, χώρους.
Η έξαρση των δολοφονικών αυτών επιθέσεων, συντελείται παράλληλα, με το ρατσιστικό πογκρόμ, που ακούει στο υποκριτικό όνομα «Ξένιος Ζεύς», το οποίο έχει σαν στόχο, χιλιάδες εξαθλιωμένους ή μεροκαματιάρηδες μετανάστες.
Ανθρώπους, που βρέθηκαν στη χώρα μας, λόγω της πολιτικής της πείνας και της φασιστικής καταπίεσης, στις χώρες τους, αλλά κυρίως αυτής, που ασκούν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Που, εκτός απ’ την αρπαγή του πλούτου των χωρών αυτών, με τις επεμβάσεις τους, τους στρατούς κατοχής, τις βόμβες και τους πολέμους τους,  σπέρνουν την ερήμωση και τη δυστυχία, κι οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων, στη μετανάστευση.

Καταδικάστηκε ακροδεξιός βουλευτής που χλεύασε το Ολοκαύτωμα

USHMM Photo Archives - Οι κτηνωδίες των ναζί

Ένας ακροδεξιός γερμανός βουλευτής που το 2010 χαρακτήρισε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος εορτασμό «του ψεύδους» καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο 6.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της μνήμης των νεκρών.

Ο
Ούντο Πάστερς, 59 ετών, ηγέτης του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, εξέφρασε αυτή την θέση στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου όταν οι συνάδελφοί του απέτισαν φόρο τιμής στους περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους από τους Ναζί από το 1939 ως το 1945.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση που η αντιλαϊκή πολιτική τους πετάει έξω από τους παιδικούς σταθμούς 53.000 παιδιά.


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση που η αντιλαϊκή πολιτική τους πετάει έξω από τους παιδικούς σταθμούς 53.000 παιδιά.
Είναι εγκληματική η στάση του Υπουργού Εργασίας που ζητάει να μειωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες ανά παιδί. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων  και το κλείσιμο σταθμών δημιουργούν τραγικό αδιέξοδο στους γονείς.

Αχόρταγο εφοπλιστικό κεφάλαιο...


ΟΣΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ σε πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών αυτές τις μέρες να μην ξεχάσετε να είστε ...φιλάνθρωποι. Αγοράστε κάτι παραπάνω από όσα πουλιούνται στα κυλικεία και τα καταστήματα!
Το λέμε γιατί σύμφωνα με κάποιες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας (τις οποίες ενστερνίζεται ασυζητητί και το υπουργείο Ναυτιλίας) οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες κινδυνεύουν με... χρεοκοπία.
Βλέπετε, πού να τα βγάλουν πέρα οι άνθρωποι; Τι να σου κάνουν οι αυξήσεις των εισιτηρίων;

Spiegel: Λύση μόνον η χρεοκοπία. Η πολιτική της Μέρκελ αύξησε το ελληνικό χρέος


Καταπέλτης κατά της πολιτικής Μέρκελ εμφανίζεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μέσα από τη σελίδα του στο διαδίκτυο, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο(24/08/2012) και στη συνέχεια στη Γαλλία.
Το περιοδικό διαπιστώνει πως η χώρα βρίσκεται «λίγο πριν την άβυσσο» και τίποτα δεν την σώζει από την χρεοκοπία.

KKE - Σχόλιο για τις εξελίξεις στην οικονομία 16/8/2012

Αυτό που πρέπει να φοβάται ο λαός δεν είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους, αλλά οι θυσίες που ασταμάτητα του επιβάλλουν για τα καπιταλιστικά κέρδη, την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Οι ακροδεξιές συμμορίες και οι ηθικοί αυτουργοί.Άρθρο από την Αυγή

Όταν διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν επί μήνες ότι στη χώρα μας παρατηρείται έξαρση ρατσιστικών συμπεριφορών και ξενοφοβικών εγκληματικών πράξεων, το επίσημο κράτος κωφεύει.



 Ή, ακριβέστερα, οργανώνει εκστρατείες κατά των μεταναστών, υιοθετώντας σιωπηρά το στερεότυπο που ταυτίζει τον μετανάστη με τον εγκληματία. Εκμεταλλεύεται μάλιστα περιστατικά όπου μετανάστες είναι πρωταγωνιστές εγκληματικών πράξεων, όπως η πρόσφατη στην Πάρο, για να εμπεδώσει αυτό το στερεότυπο, παρότι οι στατιστικές της Αστυνομίας επιμένουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εγκληματιών είναι Έλληνες.