Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Δικαστικό αυταρχισμό και ποινική καταστολή αποτελούν οι ποινές των κατηγορουμένων στη δίκη των «Πυρήνων της φωτιάς



Οι ποινές που καταλόγισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους νεαρούς κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς» συνιστούν μια ακραία αυταρχική τομή στη νομολογία της χώρας. Το δικαστήριο αξιοποιώντας την «αντιτρομοκρατική» νομική κατασκευή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καταλόγισε εξοντωτικές ποινές, ποινές που ο εισαγγελέας της έδρας δεν εισηγήθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, σε νεαρά άτομα απορρίπτοντας εύλογα ελαφρυντικά, αγνοώντας κάθε αξία ανοχής και επιείκειας που η νεαρή ηλικία των κατηγορουμένων επέβαλλε, την ίδια στιγμή που δεχόταν ως αξιόπιστα εγκληματικά πειστήρια τυχαία αποδεικτικά στοιχεία.

Ο οίκος Fitch μας έθεσε ήδη σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας



Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει την Ελλάδα υπό καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας.
Στην ανακοίνωση δηλώνεται ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα τεθεί στα χαμηλά επίπεδα της κερδοσκοπικής βαθμίδας και τονίζει ότι θα επανατεθεί θέμα αξιολόγησης μετά-χρεοκοπίας στην Ελλάδα όταν “θεραπευθεί” η πιστωτική χρεοκοπία.
Η Fitch υποστηρίζει επίσης ότι το “δεδικασμένο” της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα με private sector involvement (PSI – συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών) θα εφαρμοστεί και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, παρά τις δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών περί του αντιθέτου.

Σκληραίνει τη στάση του ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τα ταξί- Ζητά συλλήψεις και παραπομπές στο αυτόφωρο για όσους παρακωλύουν τις συγκοινωνίες

TOVIMA.GR




Μέσα σε λιγότερο από έξι ώρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντεςσκλήρυνε τη στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες των ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. και ζητάει αυτή τη φορά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση επιβατών.

Αργά το μεσημέρι, ο κ. Τέντες εξέδωσε νέα, δεύτερη διορθωτική, όπως την αποκαλεί, παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λπ., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα. 

Τοποθέτηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής


altΠρώτο : Στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. η Ελλάδα ήταν ουσιαστικώς απούσα. Χωρίς θέσεις, χωρίς άποψη, χωρίς διεκδικήσεις, παρότι η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης της ευρωζώνης. Η χρησιμότητα του κ. Παπανδρέου ήταν μόνο για τις καρτ- ποστάλ και τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Μπορεί να μοιάζει  αυστηρή αυτή η άποψη, αλλά τη συμμερίζονται όλοι οι αναλυτές του διεθνούς οικονομικού τύπου.

Δεύτερο : Το κεντρικό ζήτημα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης ήταν η ίδια η ύπαρξη της, η επιβίωση του ευρώ και η αποτροπή της κατάρρευσής του.

Ισχυρή έκρηξη στην έδρα της κυβέρνησης συγκλονίζει το Όσλο.1 νεκρός 7 τραυματίες ως τώρα ο απολογισμός.



Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Όσλο σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Κυβερνητικά κτίρια -ανάμεσά τους και το γραφείο του πρωθυπουργού- υπέστησαν σοβαρές ζημιές, και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπάρχει ένας νεκρός και τουλάχιστον επτά τραυματίες. Οι Αρχές εκκενώνουν την περιοχή, όπου επικρατούν σκηνές χάους.
Αρχικές πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη δεν επιβεβαιώνονται.

Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17 ορόφων κτίριο που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού Γιένς Στόλτνμπεργκ, ενώ ζημιές σημειώθηκαν σε διπλανά υπουργεία, ανάμεσά τους και το υπουργείο Πετρελαίου, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ




Η κυβέρνηση για δεύτερη συνεχή χρονιά προχωρά σε απροειδοποίητη ανάκληση αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό που συμπλήρωσαν τριετία,αφαιρώντας τους έτσι και το δικαίωμα παράτασης ως την πενταετία.Η πολιτική αυτή δημιουργεί στους συναδέλφους αυτούς πάρα πολλά προβλήματα, οικογενειακά και οικονομικά, και με δεδομένο ότι δε θα αναπληρωθούν από άλλους εκπαιδευτικούς σημαίνει ότι η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων εξωτερικού υποβαθμίζεται!
  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία ανάκλησης και να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να συμπληρώσουν την πενταετία.
  • Ταυτόχρονα απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα αυτή και σε όσους συναδέλφους υπέστησαν την ίδια διαδικασία πέρυσι και επιθυμούν έστω και τώρα να συμπληρώσουν πενταετία.

Σκάνδαλο Μέρντοχ - η σαπίλα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των ΜΜΕ! Τα ΜΜΕ στα χέρια της κοινωνίας!


Του Νίκου Αναστασιάδη


Το σκάνδαλο των υποκλοπών που ξέσπασε πρόσφατα στην Βρετανία δημιουργεί σεισμό όχι μόνο στο κατεστημένο των ΜΜΕ της χώρας, αλλά και γενικά στο πολιτικό σύστημα. Αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όσο τα ΜΜΕ παραμένουν στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, όχι μόνο θα είναι “κίτρινα”, αλλά θα είναι και επικίνδυνα για την κοινωνία.

Πως ξεκίνησε

Οι τελευταίες εξελίξεις πυροδοτήθηκαν από την αποκάλυψη ότι «δημοσιογράφοι» της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «News of the world» υπέκλεψαν μηνύματα από το τηλέφωνο μιας 13χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε, για να βρούνε «αποκαλυπτικά» στοιχεία για το ρεπορτάζ. Ακολούθως αποκαλύφθηκε ότι η τακτική των υποκλοπών ήταν διαδεδομένη πρακτική των «δημοσιογράφων» της εφημερίδας, και ο κατάλογος των θυμάτων περιλάμβανε από πολιτικούς μέχρι στελέχη της αστυνομίας.

Δήλωση Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού για το τραγικό ατύχημα στο Μαρί.(21/7/2011)




Το τραγικό ατύχημα στο Μαρί είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δύσκολης κατάστασης για την Κύπρο. Πέρα από τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη που προκάλεσε σε ολόκληρη την κοινωνία, προκάλεσε και κοινωνική αναστάτωση η οποία, δυστυχώς, επέτεινε τον πολιτικό φανατισμό, που από πλευράς ορισμένων έφτασε στα άκρα.
Ως ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών επιβάλλει να γίνει, άμεσα, σοβαρή, υπεύθυνη και σε βάθος έρευνα, η οποία θα εντοπίσει τα αίτια του τραγικού συμβάντος και θα απονέμει ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι για όσο διεξάγεται η έρευνα, δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται τα συμπεράσματα της. Κάτι τέτοιο το μόνο που θα πετύχαινε θάταν να δυσκολέψει το δρόμο προς την αλήθεια και την απονομή δικαιοσύνης.

Τσίπρας: Με επίσπευση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας ισοδυναμεί η απόφαση της Συνόδου.

 Η χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, δεν αποτελεί αρχή εξόδου από την κρίση αλλά την επίσπευση της πρώτης πράξης ενός προαναγγελθέντος σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως τονίζει, η ανάγκη γι μια ριζική στροφή για εξεύρεση δομικής ευρωπαϊκής λύσης στην ευρωπαϊκή συστημική κρίση, διαψεύστηκε για μία ακόμη φορά, αφού η ηγεσία της Ευρώπης, απέδειξε ότι μένει δέσμια της στρατηγικής του αδιέξοδου και χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ-Πρόκειται για ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα, τουλάχιστον 20-21%



 «Πρόκειται για ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα, τουλάχιστον 20-21%, με επιμήκυνση, παράταση και με αλλεπάλληλες δανειοδοτήσεις είτε με τη μορφή του ψευδεπίγραφου σχεδίου Μάρσαλ, είτε με άλλες μορφές όπου αλυσοδένουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει χρέη, χρέη, χρέη για πάρα πολλά χρόνια.
Και η ίδια ελεγχόμενη χρεοκοπία θα είναι προσωρινή και η ίδια αυτή η συμφωνία.

Τα «σκουπίδια» του καπιταλισμού

HΠΑ


Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: Πάνω από 45 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, δηλαδή ένας στους εφτά, επιβιώνουν στην κυριολεξία χάρη στα κουπόνια σίτισης που μοιράζει το κράτος. Ομως, ο αριθμός των δικαιούχων κουπονιών σίτισης, δηλαδή αυτών που ζουν στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης, είναι ακόμα μεγαλύτερος, τουλάχιστον κατά 22 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επιβιώνουν με τα κουπόνια σίτισης έχει αυξηθεί κατά 11 εκατομμύρια από το 2008 που εκδηλώθηκε η καπιταλιστική κρίση.

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8 (A. Κωβαίος-Β. Μπεσκένης) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:



Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8 (A. Κωβαίος-Β. Μπεσκένης) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:




Για την αποτίμηση της χθεσινής Συνόδου Κορυφής και το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Με την επιφύλαξη ότι πρέπει να δούμε και την επεξήγηση των μέτρων, διότι υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες και σκόπιμα γενικόλογες διαπιστώσεις, για μεν την Ευρώπη και συνολικά την ζώνη του ευρώ ,πράγματι γίνεται ένα βήμα αλλά γίνεται  ένα βήμα πολύ λίγο και πολύ αργά. Αν αυτή την απόφαση την έπαιρναν την άνοιξη του 2010 θα ήταν αρκετή. Τώρα, όμως δεν σβήνει την φωτιά που έχει μετατραπεί σε συστημική σε όλη τη ζώνη του ευρώ, όταν ισχυρίζονται ότι η απόφαση ισχύει μόνο για την Ελλάδα κι όχι για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, οι οποίες συνεχίζουν ως έχουν.

Την «επιλεκτική χρεοκοπία» των εργαζομένων, του λαού και της χώρας επέλεξαν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση


Την «επιλεκτική χρεοκοπία» των εργαζομένων, του λαού και της χώρας επέλεξαν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σώσουν τις τράπεζές τους από τα «τοξικά» ομόλογα του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και από την πλήρη αποτυχία των τεσσάρων μνημονίων. Παράλληλα παίρνει σάρκα και οστά η ιταμή απαίτηση του Βερολίνου να τεθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα ακίνητα και η γη της χώρας σε καθεστώς «ενυπόθηκης εγγύησης», ώστε να κατασχεθούν υπέρ των πιστωτών μόλις βάλουν τη χώρα σε «συντεταγμένη χρεοκοπία» το 2013!

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ-Παρασκευή, 22 Ιούλ. 2011.


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής οι εκπρόσωποι Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Τσιρώνης δήλωσαν:

"Είναι παρήγορο ότι έγιναν βήματα, αλλά για μια ακόμη φορά, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται αργά, αποσπασματικά και πίσω από τις απαιτήσεις. Η ευρωζώνη παραμένει στο έλεος των χρηματαγορών θεσμικά και οικονομικά αθωράκιστη. Η αναφορά σε ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ δεν αρκεί αν δεν είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιο, με επαρκείς  πόρους.

Σκάνδαλο SIEMENS-Κουκούλωμα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγγέλλει το ΚΚΕ.



Σε δήλωσή του για το σκάνδαλο SIEMENS, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τονίζει: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που έχουν την ευθύνη για το σκάνδαλο της Siemens, οδήγησαν τελικά σε αυτό που το ΚΚΕ είχε προβλέψει: Στο κουκούλωμα και τη συγκάλυψη της υπόθεσης.
Η όλη εξέλιξη αποδεικνύει πως το καπιταλιστικό σύστημα, και οι υπηρέτες του, που γεννά και παράγει και τη διαφθορά έχει και τους μηχανισμούς και το πολιτικό προσωπικό για τη συγκάλυψή της.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ- Χρεοκοπία και γδάρσιμο του λαού για να ενισχυθεί η πλουτοκρατία


Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης φέρνει νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο λαός να μην αναγνωρίσει και να μην πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας
Associated Press-Χαρούμενοι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και αξιωματούχοι της ΕΕ γιατί εξασφάλισαν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που θα πληρώσουν ακριβά με νέες θυσίες οι λαοί.
Η χτεσινή απόφαση για επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, που θεωρείται ανάσα για την οικονομία, ουσιαστικά είναι ελεγχόμενη χρεοκοπία για έξοδο από την οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Πρόκειται για συμβιβασμό ανάμεσα στα κράτη της ευρωζώνης, σε μερίδες του κεφαλαίου, στα πλαίσια της ανισομετρίας, με τη σφραγίδα του ισχυρού και των ανταγωνισμών. Η απόφαση επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ.

Ο ΓΑΠ πανηγυρίζει για την καταστροφή της Ελλάδας ! Διαιωνίζεται ο οικονομικός (και πολιτικός) έλεγχος της χώρας από τους πιστωτές διάλυση του κοινωνικού ιστού, επέκταση της φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων και των εντάσεων


TOPONTIKI.GR

thumb
Του Δημήτρη Μυ

Τα «αισιόδοξα» περί της ελληνικής «διάσωσης» από τους αλληλέγγυους εταίρους τα ακούσαμε χτες από δηλώσεις κυβερνητικών επισήμων και από το δημοσιογραφικό «ρουλεμάν». Εχει άραγε αυτή η αισιόδοξη εικόνα την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα; Θα το δούμε τις προσεχείς μέρες, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις και τις κινήσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Εκεί δηλαδή που γίνεται καθημερινά το καρδιογράφημα της ελληνικής οικονομίας...
Αποτιμώντας τα όσα ακούγονται από τις Βρυξέλλες, άνθρωποι της πιάτσας υποστηρίζουν ότι τα όσα συμφωνήθηκαν οδηγούν σε:
  1. εξασφάλιση των κεφαλαίων των πιστωτών
  2. αφαίμαξη για δυο- τρεις δεκαετίες των ελληνικών πόρων για χάρη των καταβολών τοκοχρεολυσίων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΡΝΤΟΧ-Βρέθηκε ... ο «αποδιοπομπαίος τράγος»



Ένα ακόμη «δεν έχω καμία ευθύνη» και «δε γνωρίζω τίποτε» ακούστηκε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο αυτή τη φορά από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δέχεται πυρά κατά ριπάς για την αποκάλυψη των πολύ στενών και σκοτεινών του δεσμών με τον μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της News Corp και την διευθύντρια της εφημερίδας News of the World Ρεμπέκα Μπρουκς. Μια διαπλοκή που απλώς είναι ένα απειροελάχιστο τμήμα της διαπλοκής μεταξύ του κεφαλαίου και της πολιτικής εξουσίας. Μια εξαχρείωση που αφορά ειδικότερα το χώρο των ΜΜΕ, και φυσικά δεν περιορίζεται στη Βρετανία, καθώς οι δραστηριότητες του ομίλου του Μέρντοχ εκτείνονται σχεδόν σε όλες τις ηπείρους.

Κάρλο Τζιουλιάνι-Δέκα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του στην Γένοβα



Δέκα χρόνια από την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά των G8 στη Γένοβα, δέκα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 23χρονου τότε Κάρλο Τζιουλιάνι από την αστυνομία με μια σφαίρα στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής, δέκα χρόνια από το τζιπ των καραμπινιέρων που πέρασε δύο φορές πάνω από τον νεκρό Κάρλο, δέκα χρόνια από τη δολοφονική αστυνομική εισβολή στο σχολείο Ντιαζ.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ : Ο όμιλος Interlingua παραβιάζει βάναυσα την εργατική νομοθεσία


Ο εκπαιδευτικός όμιλος Interlingua μπορεί να διδάσκει στη χώρα μας επί 30 χρόνια ξένες γλώσσες, αλλά φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει μάθει τις βασικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους του που απορρέουν από το Σύνταγμα και την εργατική νομοθεσία.
Απαιτούμε από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας να παρέμβουν άμεσα και να υποχρεώσουν την Interlingua να καταβάλει στους εργαζόμενους της τα δεδουλευμένα 9 μηνιάτικων μισθών και τις υποχρεώσεις της στο ΙΚΑ και στην εφορία.