Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω-Του Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ




ΕΕ κλυδωνίζεται στη δίνη της κρίσης, ο καπιταλιστικός κόσμος γενικότερα αγκομαχάει να ξεφύγει από τη μέγκενη της κρίσης και τις αντιφάσεις του και μπροστά στο φάσμα μιας νέας κρίσης γίνεται όλο και πιο επιθετικός, όλο και πιο αντιδραστικός και ταυτόχρονα πιο ανήσυχα τα επιτελεία του για το ενδεχόμενο λαϊκών εξεγέρσεων. Αυτό το συμπέρασμα αναδείχνεται ακόμα και από τις αναλύσεις σοβαρών αστών ερευνητών και αναλυτών.
Η εναλλακτική λύση, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, η σοσιαλιστική προοπτική είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και αντικειμενικά ώριμη. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δεν μπορεί να δώσει τίποτα πια το θετικό για τους λαούς, παρά μόνο πείνα, ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μπόλικη καταστολή και πολέμους.

Εκλογές 2012: Καταψηφίστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιά! Ψηφίζουμε συνδυασμούς της Αριστεράς!-Οι θέσεις του «Ξ» για τις εκλογές της 6ης Μάη-ΨΗΦΟ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ



ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυβερνούν την χώρα εδώ και 38 χρόνια κι έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στα όρια της καταστροφής και της διάλυσης. Έχουν ρίξει τον ελληνικό λαό σε ανείπωτη φτώχεια και εξαθλίωση, σε βαθμό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί πριν μερικά χρόνια.

Αυτά τα ίδια κόμματα έχουν σήμερα το θράσος να ζητούν την ψήφο σου! Έχουν ακόμα το θράσος να συνεχίζουν το μόνιμο σκυλοκαυγά τους και να κατηγορούν το ένα το άλλο ότι αυτό φταίει! Ζητούν, με ψέματα πάλι, να τους δώσουμε την έγκριση για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Και το μόνο «επιχείρημα» και των δύο είναι ότι, αν δεν τους ψηφίσουμε η καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που έχουν προκαλέσει!

Ανακοίνωση-Καταγγελία
Επίθεση νεοναζί σε στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) & ΜΛ-ΚΚΕ στις Σέρρες
Το φασισμό θα τσακίσουν οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες!

Παρασκευή 27 του Απρίλη 2012 
Καταγγέλλουμε σε όλο τον δημοκρατικό λαό την επίθεση που δέχτηκε κλιμάκιο του εκλογικού συνδυασμού του ΚΚΕ(μ-λ) και του ΜΛ-ΚΚΕ και οι υποψήφιοι βουλευτές στον νομό Σερρών, Δήμητρα Σαμαρά και Σοφοκλής Πούλιος από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση έγινε την Παρασκευή 27 του Απρίλη, το μεσημέρι, στα χωριά Σκοτούσα και Αμμουδιά και οι φασίστες βιαιοπράγησαν και τραυμάτισαν την υποψήφια βουλευτή Δήμητρα Σαμαρά, απαιτώντας θρασύτατα να σταματήσει το μοίρασμα προεκλογικού υλικού. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα της επίθεσης χαιρετούσαν με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, τον ίδιο που έκαναν οι δολοφόνοι Γερμανοί κατακτητές, που μαζί με τους Βούλγαρους φασίστες έκαιγαν χωριά στις Σέρρες και δολοφονούσαν μαζικά άμαχο πληθυσμό στον καιρό της τριπλής κατοχής.

ΔΗΚΚΙ:Αυτοδυναμία του ευρώ ή …. του Λαού.


Με το  ξεκίνημα των εκλογών ακούμε διαρκώς τον κ. Σαμαρά να επιδιώκει Αυτοδυναμία με καθαρή εντολή της Ν.Δ. και ο κ. Βενιζέλος μιλάει για Αυτοδυναμία της Ελλάδας (τι εννοεί άραγε;). 

Και οι δυο έχουν ως κύριο στόχο να μας «ξανασώσουν». Αυτοί που μας έφεραν στην καταστροφή με τις κομματικές τους Αυτοδυναμίες, θέλουν πάλι να ξανακυβερνήσουν , για να συνεχίσουν την στήριξή τους στις Αγορές , μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεκδότες, μονοπώλια και πολυεθνικές, εξαθλιώνοντας κι΄ άλλο το λαό μας.
Δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτοί για το βρώμικο ρόλο τους ύστερα από τόσα δεινά που έφεραν; Πόσο αφελείς και κορόιδα μας θεωρούν , για να προσπαθούν ακόμη; Πόση βρώμικη στήριξη τους παρέχουν οι ισχυροί και οι Αγορές , για να στηρίξουν τα συμφέροντά τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους; 

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα - «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας»

  Η εισηγητική ομιλία
«Σας έχουμε δώσει ένα πολυσέλιδο κείμενο, στο οποίο καταγράφεται τι έχει συμβεί σε βάρος των νέων ηλικιών, των μαθητών, των φοιτητών, των σπουδαστών, ιδιαίτερα των παιδιών από τα εργατικά λαϊκά στρώματα που βίαια στρέφονται προς την επαγγελματική κατάρτιση. Είναι αιτήματα και στόχοι πάλης που τους υιοθετήσαμε στους αγώνες και βεβαίως έχουν επικαιροποιηθεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση και βεβαίως με βάση την πραγματικότητα που ζει το Κόμμα, η νεολαία, η ΚΝΕ στους συγκεκριμένους χώρους. 

Αναρωτήθηκα, αν η προσπάθεια που κάνουμε προεκλογικά - και δεν είναι η πρώτη φορά, το κάνουμε σε όλες τις εκλογές - να αναδείξουμε προβλήματα, αιτήματα, προτάσεις για την ανακούφιση των νέων, αν είναι σκόπιμο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Όχι γιατί δεν αξίζει, αξίζει. Tο κάνουμε για τον εξής λόγο: Υπάρχει ο καλοπροαίρετος κόσμος, που λέει: Τι προτείνετε για το ένα το άλλο, τι λέτε. Και είμαστε υποχρεωμένοι, καθώς ξέρουμε, ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού, των νέων ιδιαίτερα, για μια σειρά λόγους, που δεν θα αναπτύξω τώρα, δύσκολα μπορεί να έρθει σε επαφή με το ΚΚΕ. Κι αυτό γιατί συνήθως για να έρθει σε επαφή, πρέπει να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, που δεν υπάρχει. Βεβαίως, είμαστε υποχρεωμένοι να τους πούμε ποια είναι η δική μας πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Όλο δηλαδή το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Δεύτερον, θέλουμε να απαντήσουμε στους συνειδητούς κακοπροαίρετους του συστήματος, οι οποίοι όλη μέρα επαναλαμβάνουν: «Το ΚΚΕ δεν έχει θέσεις και πρόταση για τις 7 του Μάη». Ξέρουν ότι έχουμε. Κι ούτε θα δεχτούν αυτές τις προτάσεις που λέμε για τη νεολαία, θα τις αποκρύψουν. Λέμε για το σύστημα, το οποίο δουλεύει μέσα από όλα τα κανάλια, το πολιτικό σύστημα. Και θα λένε ή δεν έχει προτάσεις ή έχει προτάσεις μόνο εξουσίας ή όταν προβάλλουμε τις προτάσεις λένε δεν έχετε πρόταση εξουσίας. Είμαστε υποχρεωμένοι, μια βδομάδα πριν τις εκλογές, να υποκύψουμε και σε αυτούς τους πειρασμούς. 

Αποσπάσματα απο την ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξη Τσίπρα, στο Βόλο την Πέμπτη 26/4


Πολίτες της Μαγνησίας,
Πολίτες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας,
Φίλες και Φίλοι,


Η πόλη της προσφυγιάς, των εργατικών αγώνων, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, η πόλη της Αριστεράς – στέλνει σήμερα σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα της νίκης και της ανατροπής στις 6 Μαΐου. Ο λαός επέβαλε τις εκλογές στο πολιτικό κατεστημένο και στους δανειστές της χώρας. Εσείς τους στέλνετε στην κάλπη στις 6 Μαΐου. Εσείς θα τους στείλετε στα σπίτια τους στις 7 Μαΐου. 
Ένα τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής έχει ξεσηκωθεί σε όλη την Ελλάδα. 

Σώπα, καλά είμαστε!

Σχόλιο από την Προλεταριακή Σημαία που κυκλοφορεί αύριο και αφορά τον αποκλεισμό του συνδυασμού της συνεργασίας των ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ από τη ραδιοτηλεοπτική παρουσίαση και τη στάση των ...μεγάλων της αριστεράς που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι όταν οι περιορισμοί και οι αποκλεισμοί αφορούν αυτούς, απαιτώντας μάλιστα και την αλληλεγγύη μας και την οποία την έχουν και θα την έχουν έτσι κι αλλιώς όποτε χρειάζεται!
"Και καλά, ο Γιαννίτσης τη δουλειά του έκανε όταν υπερασπιζόταν τους όρους της εκλογικής νομοθεσίας για τη συμμετοχή ενός εκλογικού συνδυασμού στη διακομματική επιτροπή εκλογών. Όρους εντελώς αυθαίρετους, που έχουν ως στόχο την επέκταση του αποκλεισμού και της φίμωσης κάθε αριστερής αγωνιστικής πολιτικής δύναμης.
Οι εκπρόσωποι, όμως, της Αριστεράς σε αυτήν τη διαδικασία τι ακριβώς είχαν στα μυαλά τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σύμφωνα με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, ο συνδυασμός μας -όπως και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί συνδυασμοί- αποκλείεται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα με το αυθαίρετο όριο του 0,25% στις προηγούμενες εκλογές. (Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι δυνάμεις μας στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συγκέντρωσαν αθροιστικά ποσοστό 0,36% και στις αντίστοιχες του 2009 ποσοστό 0,23%.)
Για πρώτη φορά, ακόμα κι αυτά τα «ψίχουλα» ραδιοτηλεοπτικού χρόνου που μοίραζαν οι καθεστωτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θα μας δοθούν. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν αρκούνται στον καθημερινό καταιγισμό τρομοκρατικών διλημμάτων που ασκούν στο λαό μέσα από τα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη για να επιβάλουν την υποταγή του και να υφαρπάξουν την ψήφο του.

Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ: Κόκκινη όλη η Ελλάδα !


Σήμερα, Παρασκευή 27/4
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Συγκεντρώσεις:
-- Ν. Φιλαδέλφεια, πλατεία Πατριάρχου, στις 7.30 μ.μ., Θ. Παφίλης.
-- Χαλάνδρι, κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., Γ. Πάσουλας.
-- Αιγάλεω, πλ. Ειρήνης, στις 7.30 μ.μ., Γ. Σαντζαρίδης.
-- Ηλιούπολη, πλατεία Ανεξαρτησίας, στις 7 μ.μ., Χ. Κατσώτης.
-- Γαλάτσι (Γαλατσίου & Βεΐκου), στις 8.30 μ.μ.,Θ. Χιώνης.

Πρόκληση των χιτλερικών της Χρυσής Αυγής: Θα κάνουμε τον Τσίπρα με τα κρεμμυδάκια εντός της Βουλής.


Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Μανώλη Γλέζου

, εξαπέλυσε μέσα από την ιστοσελίδα της η «Χρυσή Αυγή». 



Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 


Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν θα συνομιλούσε με τη «Χρυσή Αυγή» είπε: «Δεν συνηθίζω να ανταλλάσω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους». Αυτό στάθηκε αφορμή για να δεχτεί απάντηση-επίθεση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας των χρυσαυγιτών, όχι μόνο αυτός αλλά και ο Μανώλης Γλέζος.   



Μεταξύ άλλων αφού χαρακτηρίζουν  τον Τσίπρα «νεοκομμουνιστή» και «νερόβραστο» οι ηγετικοί εγκέφαλοι της Χρυσής Αυγής γράφουν:   

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Όχι σε πισωγύρισμα και αυταπάτες, ψήφο στο ΚΚΕ!Σε συγκέντρωση στην Καισαριανή μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


 
Η κυβέρνηση στις 6 Μάη πρέπει να τρέμει το λαό. 


Αυτή θα είναι μια σημαντική νίκη. Και θα είναι βόλι στην καρδιά τους η κόκκινη ψήφος. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,μιλώντας στην πλατεία Καισαριανής, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να ακούσει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
«Με τρομοκρατικά διλήμματα, ακόμα και με προβοκάτσιες, ακόμα και με έναν τεχνητό τρόπο θα επιδιώξουν ο ριζοσπαστισμός που υπάρχει σήμερα στο λαό, να γυρίσει πίσω, να τον καταπιεί η κάλπη», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Το σύστημα έχει ακόμα πολλά αναχώματα και πολλά μαξιλάρια, από τα πιο δεξιά και ακροδεξιά μαξιλάρια, μέχρι και αρκετά μαξιλάρια τα οποία μέσα στο λαό φαντάζουν αριστερά.

ΡΩΣΙΑ: Απώτερα τα σχέδια της νατοϊκής παρουσίας.


Ανακοίνωσή της  Κεντρικής Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) εκφράζει για άλλη μια φορά την αντίθεση του ΚΚΡΟ στα σχέδια της ρωσικής κυβέρνησης για τη μεταφορά των νατοϊκών φορτίων μέσω του αεροδρομίου του Ουλιάνοφσκ.
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται η εμπλοκή του κυβερνήτη της περιοχής, ο οποίος στηρίζει αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία. Οπως σημειώνεται η σύζυγος του συγκεκριμένου έχει εταιρεία που ασχολείται με τον τεχνικό έλεγχο και την τροφοδοσία των αεροσκαφών, κι υπάρχει προσωπικό οικονομικό συμφέρον του συγκεκριμένου από τη δημιουργία του νατοϊκού «διαμετακομιστικού κέντρου».

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συζήτηση στη διακομματική επιτροπή σχετικά με το Debate 26/4/2012.



Θεωρούμε ότι η συζήτηση και κυρίως η αντιπαράθεση για το debate υποτιμά και προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού. Αλλοίμονο για τους εργαζόμενους που περιμένουν το δίλεπτο και την ατάκα ενός πολιτικού αρχηγού για να μάθουν ποιο κόμμα εκφράζει τα συμφέροντά τους.
Αν γίνει debate το ΚΚΕ πρότεινε να συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί και να απαντούν στην ίδια ερώτηση, για να μη γίνονται οι παράλληλοι μονόλογοι που όλοι λοιδορούν εκ των υστέρων.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Άφεση αμαρτιών στο Μνημόνιο οι προτάσεις Σαμαρά, εχθρός της ΝΔ ο αγωνιζόμενος λαός.


Άφεση αμαρτιών στο Μνημόνιο και την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ ήταν όσα είπε ο Σαμαράς στο λεγόμενο Ζάππειο Β’.


Ο Σαμαράς επέλεξε τον αποπροσανατολισμό και την προπαγάνδα ότι διαδηλώσεις και απεργίες φταίνε για τα κλειστά μαγαζιά κλπ. Τα μαγαζιά κλείνουν από την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος και τη φοροεπιδρομή. Μιλάει για ανακατάληψη των πόλεων από τους μετανάστες, όταν τις πόλεις, τους δρόμους και τους δημόσιους χώρους έχουν καταλάβει οι μεγαλοεργολάβοι και τα συμφέροντα που στηρίζει η Τρόικα, που μαζί με τις τράπεζες ετοιμάζονται να πάρουν το σπίτι και το χωράφι του κόσμου της δουλειάς.