Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κίνημα για να νικήσει ο λαός. Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Εργαζόμενοι, νέοι, νέες

Έχετε συγκεντρώσει πείρα από όσα έχουν γίνει στο χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στη χώρα. Πρέπει τώρα να την αξιοποιήσουμε ατομικά και συλλογικά. Να βγουν συμπεράσματα γιατί το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται ο λαός.
Πριν λίγες μέρες, στις 20 Φλεβάρη, είχαμε πανεργατική - πανελλαδική απεργία κάτω από την πίεση σωματείων, ομοσπονδιών, καθώς και του ΠΑΜΕ με αιτήματα:

Θεσσαλονίκη: Πορεία χιλιάδων κατά των μεταλλείων χρυσού.

Παλμός, φαντασία και δυναμισμός σε μια από τις μαζικότερες πορείες στη συμπρωτεύουσα

Φωτογραφία από twitter (KaterinaMarg)


Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που διοργάνωσαν οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης. Η πορεία με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους, αλλά και στα γύρω πεζοδρόμια, κατέληξε λίγο πριν τις 15:00 στον Λευκό Πύργο.

Για κάποια ώρα διαδηλωτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο Λευκό Πύργο, όπου έγινα ομιλίες ενάντια στην λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης.

Διαβάστε στον «Οδηγητή» του Μάρτη που κυκλοφορεί από σήμερα !


Το Σάββατο 9/3 κυκλοφορεί το όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ, ο «Οδηγητής» του Μάρτη. 

Μπορείτε να τον προμηθεύεστε από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και τα περίπτερα σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα που στέλνει ο «Οδηγητής» από το εξώφυλλό του είναι ξεκάθαρο: «Σπάμε τις αλυσίδες της ανοργανωσιάς, του φόβου, των αυταπατών, του μικρότερου κακού. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».
Ανάμεσα σε άλλα στην ύλη αυτού του μήνα ξεχωρίζουν:

Πρώτη «έξοδος» της Μποφίλιου στην Ευρώπη !

Στις 13/3, η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και 

μάλιστα στο ιστορικό club «Dingwalls» του Λονδίνου, όπου από το 1973 έως σήμερα 

φιλοξενήθηκαν σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.


Η Νατάσσα Μποφίλιου, με επιμονή στο προσωπικό της ρεπερτόριο, έμφυτη αγάπη σε μια ρετρό αισθητική και με ιδιαίτερη θεατρικότητα στις ερμηνείες της, έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένθερμους ακροατές σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι κατακλύζουν όποιο χώρο κι αν εμφανίζεται.

Άντρος Κυπριανού για τον Ούγκο Τσάβες : Έδωσε όλο του το είναι για το λαό.


Την Πρεσβεία της Βενεζουέλας επισκέφθηκε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του μεγάλου ηγέτη, Προέδρου της χώρας, Ούγκο Τσάβες.



«Ο Ούγκο Τσάβες ήταν ένας ηγέτης, ο οποίος δεν είναι τυχαία που χαρακτηρίστηκε ως ο Πρόεδρος των φτωχών», τόνισε σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι τα επιτεύγματά του έχουν σημαδέψει όχι μόνο τη σύγχρονη ιστορία της Βενεζουέλας, αλλά του κόσμου ολόκληρου.

Όταν η Χρυσή Αυγή βλέπει εφιάλτες…Όταν η συντριβή των ναζί από τους Σοβιετικούς στο Στάλινγκραντ πονάει ακόμα...Όταν η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυματίζει στο Βερολίνο οι χρυσαυγίτες λυσσάνε...


«Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 60 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου κακούργου που πέρασε από τον πλανήτη μας τον προηγούμενο αιώνα, του Ιωσήφ Στάλιν. Ή μάλλον από την δολοφονία του…».

Αυτά αναφέρονται στο site της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Το μίσος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής απέναντι στην ΕΣΣΔ και τον Στάλιν είναι απόδειξη του ακραίου αντικομμουνισμού της που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας της.

Η αντίδρασή της έχει ταξικά κίνητρα, είναι μίσος ταξικό ως αστική πολιτική δύναμη που παλεύει για την υπεράσπιση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος του καπιταλισμού.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά την επίσκεψή της στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά την επίσκεψή της στις γυναικείες φυλακές της Θήβας        

«Είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα του ΚΕΘΕΑ, να στηριχθούν και να διευρυνθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και στεγνών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. Το σημερινό πρόγραμμα που είδαμε ήταν εξαιρετικό σε ποιότητα, μιας και πρώτη φορά τουλάχιστον εγώ, βλέπω ένα τέτοιο πρόγραμμα φυλακής πέρα από τα άλλα που έχω δει.