Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ ΚΚΕ για παιδιά και μεγάλους ! 3 -4 Γενάρη 2012 .


 3 -4 Γενάρη 2012

στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Περισσός (Λεωφόρος Ηρακλείου 145, απέναντι από ΗΣΑΠ Περισσού)
είσοδος ελεύθερη


Φίλες και Φίλοι,

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι πολιτιστικές δραστηριότητες μας για τα παιδιά και τους νέους γονείς, σας προσκαλούμε ξανά εσάς και τα παιδιά σας στο Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ για μικρούς και μεγάλους.
Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι. Τα μικρά παιδιά βιώνουν και αυτά τα άγχη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική – λαϊκή οικογένεια: την ανεργία, την απληρωσιά, την ακρίβεια. Απαντάμε με οργάνωση, αγώνα και ταξική ενότητα και αλληλεγγύη για τη δική μας, τη λαϊκή αντεπίθεση! Αυτή είναι η δική μας πρόταση απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία, σε κάθε προσπάθεια να μας σπρώξουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου - Δηλώσεις.


Το Πολυιατρείο Αθήνας των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
«Πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος κοινωνικό κράτος γιατί δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Χιλιάδες είναι επίσης οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής, ενώ η παροχή υγείας στη χώρα μας  δυστυχώς είναι σε πολύ κακές συνθήκες.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.


Η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με το αιτιολογικό της παρέμβασης στο έργο τους,  λίγους μόλις μήνες μετά την σύσταση της οικονομικής εισαγγελίας, δείχνει πως απέχουμε πολύ  από τις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Είναι γνωστό πως η οικονομική εισαγγελία το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει  πολλές  και κρίσιμες υποθέσεις μεγάλων διαστάσεων, με άμεσα εμπλεκόμενους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στήνει πολεμικό προγεφύρωμα στον Περσικό Κόλπο.Αποκλειστικό ρεπορτάζ από τον Ριζοσπάστη.


Ζητάει από τους εφοπλιστές να διαθέσουν 24 πλοία για μεταφορά πολεμικών εφοδίων προς «άγνωστη» περιοχή, που φωτογραφίζεται σαν γειτονική στο Ιράν
Σε πολεμική προετοιμασία βρίσκεται η ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή, με την Ελλάδα να αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τον επικίνδυνο ρόλο της. Οπως προκύπτει από έγγραφο που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης», το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Αραβικής Θάλασσας και του Περσικού Κόλπου και για το σκοπό αυτό κίνησε τις διαδικασίες για τη συγκέντρωση εμπορικών πλοίων που θα συμβάλουν στη μεταφορά πολεμικών εφοδίων διά θαλάσσης.
Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) προς τα μέλη της, με ημερομηνία 22/12/2011 και θέμα «Ανάπτυξη δυνάμεων ΝΑΤΟ - Διαθεσιμότητα εμπορικών πλοίων». Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για «Ερευνα διαθεσιμότητας εμπορικών πλοίων για επιχειρησιακές ανάγκες» την οποία διεξάγει το ΥΕΘΑ/ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ (Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών) που εδρεύει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Ερώτηση του Π.Λαφαζάνη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Η μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.


Προς τους Υπουργούς Εργασίας - Προστασίας του Πολίτη - Δικαιοσύνης


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά και πλήθος δημοσιευμάτων του τύπου, σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους δεν κατεβλήθη το δώρο των Χριστουγέννων, αριθμός που έχει ανέλθει σε πρωτοφανή ύψη.
Μόνο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δέχθηκε πάνω από 2.000 καταγγελίες εργαζομένων, αριθμός πρωτοφανής, για μη καταβολή δώρου, που αντιστοιχούν σε περίπου 1.500 επιχειρήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος.

Σχόλιο του K.K.E για τους στόχους της συγκυβέρνησης & τις εκλογές.



Η μόνη πραγματική δέσμευση που έχουν αναλάβει τα κόμματα της συγκυβέρνησης είναι απέναντι στην πλουτοκρατία και στην ΕΕ ότι θα επιβάλουν νέα μνημόνια χρεοκοπίας στο λαό. Η υποτιθέμενη συμφωνία τους για την ημερομηνία των εκλογών αποδεικνύεται μύθος.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να χάνουν χρόνο. Επιτακτικά σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, να οργανώσουν την πάλη και τη συμμαχία τους με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Νέα προκλητικά προνόμια στην πλουτοκρατία.Αφορολόγητο για τις τράπεζες σε ορίζοντα δεκαετίας! Ευεργετικές διατάξεις για τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα «φέσια» των μεγαλομπαταξήδων της Εφορίας.



Χαριστικές ρυθμίσεις σε όφελος μιας δράκας των πλουτοκρατών, αυτών που έχουν σωρεύσει στην Εφορία επίσημα ληξιπρόθεσμα φέσια δεκάδων δισ. ευρώ, ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σε μια προσπάθεια, της τελευταίας στιγμής, να κουλαντρίσουν τη διόγκωση των «ελλειμμάτων», τις τρανταχτές εμφανιζόμενες αστοχίες τους στην εφαρμογή και του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.

Πέρα από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κλιμακώνουν με την πλήρη και σε ορίζοντα δεκαετίας φοροαπαλλαγή του τραπεζικού κεφαλαίου, με πρόσχημα τις απώλειες που θα υποστεί από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ετοιμάζουν για τις επόμενες μέρες, περιλαμβάνουν τα παρακάτω: