Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δικό τους το κράτος, δική τους και η βρωμιά του! Άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου

 
Δεν είναι ότι δε ντρέπονται. Αυτό το ξέρει και η «κουτσή Μαρία». Είναι ότι πλέον δεν έχουν να πιαστούν από πουθενά αλλού πέρα από την ίδια τους την ξεδιαντροπιά! Που την κάνουν σημαία! Την κάνουν έμβλημα! Την χρησιμοποιούν σαν προπέτασμα καπνού! Αφού τους τελειώσανε τα «καθρεφτάκια», τώρα βγάζουν στο μεϊντάνι τον ίδιο τους τον καθρέφτη και πουλάνε για «καθρεφτάκι» την ίδια τους την ασχήμια!
Τώρα, λοιπόν, ανακαλύψανε ότι γύρω από τις ΜΚΟ έχει στηθεί «βιομηχανία» απάτης και αρπαγής. Τί μου λές; Σώπα! Μόνο που έχουν βγάλει κάλους τα χεράκια πολλών εργατών του Τύπου, δεκαετίες τώρα, έχει στερέψει το μελάνι εφημερίδων (της Realnews, της Αυγής, του Ριζοσπάστη συμπεριλαμβανομένων) χρόνια τώρα, να γράφουν και να ξαναγράφουν γι’ αυτές τις βρωμιές. Αλλά εκείνοι που τώρα παριστάνουν τους Ιαβέρηδες, παρίσταναν τις μωρές παρθένες...

Λιπόθυμος, καρδιοπαθής και, κατά τα ΜΑΤ, βίαιος!!

 
Λιπόθυμος καρδιοπαθής και γυναίκα με κάταγμα στο πόδι συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στις Σκουριές για «παράνομη βία». Η σύλληψη έγινε χθες, παραμονή Τσικνοπέμπτης. Σαν σήμερα πέρσι, πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν εισβάλει στην Ιερισσό ρίχνοντας δακρυγόνα μέχρι και στο σχολείο του χωριού. Ο καρδιοπαθής δεν ήταν το μοναδικό θύμα των ΜΑΤ χθες.
 
Εσυραν άλλες δύο γυναίκες, προκαλώντας κάταγμα στο χέρι στη μία από αυτές. Τόσο ο καρδιοπαθής όσο και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για άσκηση παράνομης βίας και απείθεια. Και οι τρεις συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Διαβάστε το τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις εκλογές

 
Διαβάστε το τετρασέλιδο φυλλάδιο που εξέδωσε το ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές εκλογές, με το κεντρικό σύνθημα «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ παντού το ΚΚΕ»
 
Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται, είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στην ανεργία και τη φτώχεια.

Βιβή Δάγκα, υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο «kontra»: Ρεαλιστικό είναι ό,τι έχει ανάγκη η εργατική - λαϊκή οικογένεια.

 Να κρίνουν με βάση την εμπειρία τους για τις προοπτικές που ανοίγονται στη ζωή τους κάλεσε τους νέους ανέργους και εργαζόμενους η Βιβή Δάγκα, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 



Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «kontra» για το θέμα της ανεργίας, τόνισε ότι για τους νέους δεν αποτελεί λύση η ανάπτυξη που θα γίνει στα «αποκαΐδια» των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Εργαλείο» για ποιον οι ΜΚΟ; Άρθρο από το σημερινό Ριζοσπάστη.

«Εργαλείο» για ποιον οι ΜΚΟ ;


Μερικά από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τους εργαζόμενους, τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, με αφορμή την υπόθεση της λεγόμενης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΙΜΙ, στελέχη της οποίας διώκονται για αδικήματα που προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, σκόπιμα κρύβονται.

Θ. Παφίλης: Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή εργατική αντιπολίτευση



Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού σχολείου της Πετρούπολης, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.
Η Πετρούπολη ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει «κόκκινη» είπε ο Θ. Παφίλης, επισημαίνοντας προς αυτούς που ρωτούν αν το ΚΚΕ θέλει να πάρει δήμους και Περιφέρειες. «Βεβαίως και θέλουμε και δήμους και περιφέρειες και η Πετρούπολη να μείνει στα χέρια των κομμουνιστών όπως ήταν τόσα χρόνια.