Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μήνυμα για την επέτειο της 25η Μαρτίου του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς της ΚΠΕ του ΣΥΝ



Το τμήμα Ελληνισμού της Διασποράς της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ απευθύνει θερμό πατριωτικό χαιρετισμό με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου σε όλους τους Έλληνες/δες που ζουν μακριά από την πατρίδα.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα - διαχρονικής σημασίας - για τις δυνατότητες των λαών να ανατρέπουν τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν τη θέλησή τους.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Αξιώνει καταστολή για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.Σε προχτεσινή τηλεοπτική συνέντευξη, αναπαρήγαγε το σύνολο της αστικής και κυβερνητικής προπαγάνδας


Την απειλή της «κοινωνικής αναταραχής» επισείει για μια ακόμη φορά ο Κ. Μητσοτάκης, με στόχο να αναδείξει την ανάγκη συσπείρωσης του αστικού πολιτικού κόσμου και θωράκισης του πολιτικού συστήματος για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
«Αυτό που με τρομάζει περισσότερο σήμερα είναι η κοινωνική αναταραχή. Φοβούμαι. Η Ελλάδα ας προσγειωθεί ανώμαλα, αλλά ας προσγειωθεί. Γι' αυτό κάνω έκκληση όλοι να σκεφτούν τις ευθύνες τους», επανέλαβε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας προχτές το βράδυ στην τηλεόραση του «Σκάι» για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, τα συμφέροντα της οποίας διαχρονικά και με συνέπεια υπηρέτησε.

Τα τεχνάσματα της κρίσης


O «αγώνας» κατά των «κερδοσκόπων» και των «αγορών» στον οποίο έχει αποδυθεί η Κυβέρμηση, είναι άσφαιρος. H αναγωγή του προβλήματος στο κυνήγι των «κερδοσκόπων» παραβιάζει ανοιχτές πόρτες, αφού το κέρδος αποτελεί το Eυαγγέλιο της καπιταλιστικής λειτουργίας. Iδιαίτερα σήμερα, στην εποχή όπου το τμήμα του τραπεζικού κεφαλαίου κυριαρχεί όχι μόνο πάνω στην κοινωνία, αλλά και πάνω στις άλλες μορφές κεφαλαίων που είναι επενδυμένα στη σφαίρα της υλικής παραγωγής και οι χρηματοπιστωτικές αγορές υπερτερούν έναντι των αγορών εμπορευμάτων, πολλά ασθενέστερα οικονομικά κράτη ελέγχονται ή και υποτάσσονται στους μηχανισμούς και στην κυριαρχία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ελέγχονται απ' αυτούς. 

Ωστόσο, επειδή το κυνήγι των «κακών», αποτελεί πάγια και συνήθη τακτική του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού και των «προθύμων» τους, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους καταπιεζόμενους λαούς, τα πανίσχυρα κράτη προς τα οποία προστρέχει ο Γ.Παπανδρέου, δηλώνουν έτοιμα να «ερευνήσουν και να πατάξουν» το φαινόμενο της κερδοσκοπίας!

Έκθεση του ΟΟΣΑ: To ποσοστό ανεργίας στους νέους μπορεί να αγγίξει το 28% στα τέλη του 2010, έναντι 25,3% τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκθεση του ΟΟΣΑ

anergia_mikriΈκθεση του ΟΟΣΑ "θέσεις εργασίας για νέους: Ελλάδα" που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότηταε αναφέρει ότι το ήδη υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, στην χώρα μας ενδέχεται να ανέλθει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα μέσα στους επόμενους μήνες. 


Σύμφωνα με την Έκθεση του ΟΟΣΑ:
"Το ποσοστό ανεργίας στους νέους μπορεί να αγγίξει το 28% στα τέλη του 2010, έναντι 25,3% τον περασμένο Σεπτέμβριο."

Πιστοί στο ραντεβού τους χθες οι διαδηλωτές


    Πιστοί στο ραντεβού τους, όπως κάθε Τρίτη βράδυ από όταν ανακοινώθηκαν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, ήταν και χθες εκατοντάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, των πρωτοβάθμειων σωμεταίων, του δικτύου συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, των αντιλαϊκών μέτρων και του Συμφώνου Σταθερότητας κυριαρχούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας προς τη Βουλή, ενώ η διάθεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά τις ημέρες του Πάσχα ήταν έκδηλη.

    Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου για 1.- Αρχιεπίσκοπο, 2.- Αντιδράσεις ΔΗΣΥ για την Οικονομική Πολιτική της Κυβέρνησης και 3.-Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


    Ημερομηνία Έκδοσης: Μάρτιος 24, 2010


    1.     Με δεδομένο το σεβασμό στο θεσμό του Αρχιεπισκόπου το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη απαρέσκειά του για τους χαρακτηρισμούς που ο Αρχιεπίσκοπος εξαπέλυσε κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή η επίθεση συνιστά ασέβεια προς τον ίδιο το θεσμό του προέδρου και πλήττει συνολικότερα τους θεσμούς. 
    Η επίθεση του Αρχιεπισκόπου γίνεται και σε μια εντελώς ακατάλληλη θρησκευτική συγκυρία, λίγες μόνο μέρες πριν το Πάσχα, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε με μεγαλύτερη ένταση να κηρύττει την Αγάπη. Επί της ουσίας καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο να προσέλθει με σοβαρότητα σε ένα διάλογο με την κυβέρνηση για να ρυθμιστεί το ζήτημα των οφειλών της εκκλησίας προς το κράτος. Η εκκλησία έχει υποχρέωση να καταβάλλει φόρους για την επιχειρηματική της δραστηριότητα. 

    Αποχές και κινητοποιήσεις


    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κλάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και ελεύθερων επαγγελματιών που διαμαρτύρονται για τα φορολογικά μέτρα και τιςεισοδηματικές περικοπές.
     Αποχές
    Δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητέςαπέχουν από τα καθήκοντά τους για δεύτερη ημέρα, αντιδρώντας στη ρύθμιση για επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, όπως και των συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου που διαμαρτύρονται για την υπαγωγή των συμβολαιογραφικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ 21%.
    Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών και Πειραιώς, καθώς η χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλουαπέβη άκαρπη. Οι γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεση καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις και να μην περιοριστούν οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία.

    Εξαφανίστηκε από προσώπου γης νησάκι στον Κόλπο της Βεγγάλης. Το νησί αποτελούσε «μήλον της Έριδος» για την Ινδία και το Μπαγκλαντές


    Μικροσκοπικό νησί, που βρισκόταν ανάμεσα στην Ινδία και το Μπαγκλαντές, στον Κόλπο της Βεγγάλης, εξαφανίστηκε μετά την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με Ινδούς επιστήμονες.

    Το ακατοίκητο νησί, νότια του ποταμού Hariabhanga, γνωστό ως "New Moore” για τους Ινδούς και ως “South Talpatti” για τους Μπαγκλαντεσιανούς, βυθίστηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με τη Σχολή Ωκεανογραφικών Ερευνών στην Καλκούτα.

    Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι και άλλα νησιά ενδέχεται να εξαφανιστούν όσο η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει.

    ΕΕ: Πρώτα βομβαρδίζουμε την Σερβία... μετά βοηθάμε

     

    Συμφωνία για τη χορήγηση πακέτου οικονομικής «βοήθειας» ύψους 70 εκατ. ευρώ προς τη Σερβία υπέγραψαν χτες ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα, Βίνσεντ Ντιγκρέτ, και ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Μπόζινταρ Ντζέλιτς. Αυτή η συμφωνία, που στην ουσία πρόκειται για λεφτά που θα γυρίσουν πολλαπλάσια στα ευρωπαϊκά μονοπώλια, γίνεται μια μέρα πριν την 11η επέτειο έναρξης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην πρώην Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία, στις 24 του Μάρτη του 1999.
    Associated Press
    Απρίλης του 1999. Οταν οι ΕυρωΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές κατέστρεφαν τις υποδομές της Γιουγκοσλαβίας


    Η μερίδα του λέοντος απ' τα 70 εκατ. ευρώ θα πάει για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γέφυρας Ζέζελιτς στο Νόβι Σαντ (που είχε καταστραφεί απ' τους βομβαρδισμούς ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ τον Απρίλη του 1999...).

    Συνάντηση Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο


    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Αγ. Φιλοθέης 21).

    Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
    ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Για μένα ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Είναι χρήσιμη εμπειρία να συνομιλεί κανείς με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο, έναν άνθρωπο με νηφαλιότητα και πνευματικότητα και είναι θετικό που αυτή τη στιγμή είναι Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Τους ανθρώπους τους χωρίζει χάος όταν δεν συζητάνε και κυρίως όταν δεν προσπαθούν να ανιχνεύσουν την αλήθεια.

    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την πρόκληση της τουρκικής κορβέτας «BAFRA» στο Αιγαίο.Τηλεφωνική ενημέρωση του Θ.Παφίλη από τον υπουργό Άμυνας.




    Μεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει τις απανωτές προκλήσεις της τουρκικής κορβέτας «Bafra», που ενώ έπλεε για ώρες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, επιχείρησε να ελέγξει τα στοιχεία δρομολογίου εμπορικού πλοίου.
    Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση. Οι κλιμακούμενες προκλήσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο και η διαμόρφωση κλίματος έντασης δεν αποκλείεται να υπηρετούν το σχέδιο ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, και μέλος της «διαρκούς επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων», Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα Τετάρτη 24/03 με τον υπουργό εθνικής άμυνας Ε. Βενιζέλο. Ο σκοπός της επικοινωνίας ήταν να εκφράσει την ανησυχία του ΚΚΕ για τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και για να ενημερωθεί επισήμως για τα γεγονότα.

    Nηοψίες στο Αιγαίο οι Τούρκοι !

    thumb

    Άρχισαν και τις ...νηοψίες στο Αιγαίο οι Τούρκοι! Εντός ελληνικών υδάτων η τουρκική κορβέτα που από προχθές το μεσημέρι αλωνίζει στο Αιγαίο, έκανε έλεγχο στο ελληνικό εμπορικό πλοίο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ για το δρομολόγιό του!!! Το περιστατικό έγινε στις 2.15 το πρωί ανοιχτά από τη Τζιά!!! Ελληνική πυραυλάκατος που παρακολουθούσε τον "μεμετάκο" ,τον επανέφερε στη τάξη και του είπε να απομακτυνθεί άμεσα,αλλά το μήνυμα "σας κάνουμε πλακίτσα" εστάλη. Είναι σαφές ότι η Άγκυρα επιχειρεί να παρασύρει την Αθήνα σε ένα παιχνίδι έντασης που κάποιοι από απέναντι ελπίζουν -για δικούς τους λόγους- να οδηγήσει σε κρίση στο Αιγαίο. Οι προκλήσεις των τούρκων έχουν αντίκτυπο στην ελληνική κοινή γνώμη κι εκεί μάλλον ποντάρουν οι τούρκοι για να αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την "στρατηγική ψυχραιμία" που προφανώς δεν τους βολεύει. Στο Πεντάγωνο επικρατεί προβληματισμός αλλά όλοι συνιστούν ψυχραιμία. Πρόταση: να κάνουμε ...αβλαβή διέλευση στο Βόσπορο και να βγει το πλήρωμα του πλοίου που θα στείλουμε για ψαράκι στις -πολύ καλές είναι αλήθεια- ταβέρνες τους. Αϊ σιχτίρ.


    Πηγή:www.topontiki.gr

    Με αγάπη από την Τζούλια ,το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ


    CITY PRESS

    KΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

    Κοντά σε συμφωνία για Ελλάδα (Μεικτή βοήθεια από Ευρ.Ένωση και Διεθ.Νομ.Ταμ.)


    Κοντά σε συμφωνία για την εφαρμογή μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα βρίσκονται οι χώρες της ευρωζώνης μετέδωσε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η απόφαση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνδυάζει συνεισφορά από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών της ευρωζώνης την Πέμπτη, ακριβώς πριν από τη σύνοδο κορυφής των "27".

    Πηγή:www.skai.gr

    Θυσίες χωρίς σχέδιο - Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το φορολογικό νομοσχέδιο


    Σχετικά με την  συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα νέα φορολογικά μέτρα, η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε:
    «Όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη φορολογία με περιορισμένο το κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης  και μόνο ως ζήτημα εσόδων του κράτους, τόσο θα περιορίζεται σε μερεμέτια χωρίς καν να το συνειδητοποιεί. Εν αναμονή και της οριστικοποίησης του νομοσχεδίου, επισημαίνουμε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο τα ελλείμματα του Δημοσίου, αλλά και την πραγματική οικονομία. Το φορολογικό είναι απαραίτητο να συνδεθεί με συνολικότερες πολιτικές για το τι θέλουμε να προωθήσουμε και τι να αποθαρρύνουμε. Χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο ταυτόχρονης εξόδου από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να εγγυηθεί ότι δε μας περιμένουν κι άλλα έκτακτα μέτρα».


    Οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ Τούρκοι εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Σαντορίνη. Νέα τουρκική πρόκληση με κορβέτα στο Αιγαίο

    Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο την Τρίτη, λίγα 24ωρα μετά τις απόπειρες αναχαίτισης από τουρκικά F16 ελικοπτέρου του Λιμενικού που συμμετείχε σε επιχείρηση της Frontex στο Φαρμακονήσι. Την Τρίτη, η τουρκική κορβέτα Bafra περιφερόταν στο Αιγαίο φτάνοντας μέχρι και ανοιχτά της Μήλου. 

    Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ αργά το βράδυ της Τρίτης, η τουρκική κορβέτα έπλεε μεταξύ Φαλκονέρας και Αντιμήλου με βόρεια πορεία στα διεθνή ύδατα, ακολουθούμενη πάντα από την κανονιοφόρο "Ναυμάχος".

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την νομισματική πολιτική και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας


    Ο ΣΥΡΙΖΑ με ενδιαφέρον είδε την άποψή του, ότι η οικονομία βρίσκεται ήδη σε φαύλο κύκλο, να υπάρχει και στις παραδοχές της έκθεσης για τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδας. Απορεί κανείς, όμως, με την, και τεχνοκρατικά, διάτρητη στη συνέχεια πρότασή της. Προτείνει όχι μόνο να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα τα υφεσιακά μέτρα που έχουν παρθεί, αλλά να υπάρξει και το δεύτερο κύμα, το λεγόμενο διαρθρωτικό, δηλαδή τα ακόμη πιο απεχθή κοινωνικά και πιο αποδιαρθρωτικά οικονομικά μέτρα. Δηλαδή ο φαύλος κύκλος να γίνει πιο ανθεκτικός.