Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΣΥΝέδριο διαχείρισης ανυπέρβλητων ερωτημάτων

Τα προβλήματα στον ΣΥΝ ήταν ήδη πολλά πριν από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη. Τότε που το σύστημα αποφάσισε ότι δεν ανέχεται τα κινηματικά… τερτίπια του και του προσδιόρισε νέα όρια στην πολιτική του και στη δράση του. Τότε που αποφασίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει στις εκλογές υπό ενδεκαμελή (!) ηγεσία. Μετά τις εκλογές, ο ΣΥΝ αποφάσισε την «προγραμματική αντιπολίτευση» και ο Α. Τσίπρας ανέλαβε να διαμορφώσει τις νέες ισορροπίες που χρειαζόταν στο κόμμα του και να βρει και έναν κάποιο ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο  αυτών των ισορροπιών και των αναδιαμορφούμενων ενδοκομματικών συσχετισμών.
Κεντρικό ερώτημα ήταν βέβαια το ερώτημα της πολιτικής τακτικής του κόμματος, που θα μπορούσε να συνοψιστεί στην ερώτηση «πού και πόσο ανοιχτά με το ΠΑΣΟΚ», ενώ κάποιες δυνάμεις εντός του ΣΥΝ αναζητούσαν όρους αναβίωσης του κυβερνητικού κινηματισμού της προηγούμενης περιόδου. Στη βάση αυτών των ζητημάτων αποφασίστηκε -κάθε άλλο παρά ομόθυμα-  το επικείμενο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ, κυρίως με την πίεση του Α. Τσίπρα που από τη θέση του προέδρου του κόμματος αισθανόταν περισσότερο την ανάγκη απάντησης στα ζητήματα αυτά, την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πιο στέρεης δικής του βάσης μέσα στον ΣΥΝ. Ενδεχομένως προσέβλεπε στη δυνατότητα ενός συγκερασμού των αποκλίσεων που είχαν διαμορφωθεί, μιας και υπήρχε κοινή πολιτική βάση σε όλες τις απόψεις.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ μαρτυρίες απο ξυλοδαρμό στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Την Δευτέρα 31 Μαίου κατά την προσέλευσή μου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του ισραήλ λίγο πριν τις 8μμ δέχθηκα έλεγχο από ομάδα αστυνομικών.
Η συγκεκριμένη ομάδα βρισκόταν στην οδό Ανδριανείου λίγα μέτρα πριν τη συμβολή της με την λεωφόρο Κατεχάκη. Αφού έλεγξαν την τσάντα μου και είδαν την ταυτότητά μου, με άφησαν να προχωρήσω ευχόμενοί μου "καλό απόγευμα"(!!!). Φτάνοντας στη συμβολή με την Κατεχάκη είδα μια διμοιρία των ΜΑΤ να τρέχει προς την οδό που ήμουν. Βλέποντας τις άγριες διαθέσεις τους, ενστικτωδώς σήκωσα τα χέρια ψηλά. Εκείνοι έπεσαν πάνω μου και άρχισαν να με ξυλοκοπούν με ότι μέσο διέθεταν χωρίς κανένα έλεος. Ακόμα και μετά από τις υποδείξεις συναδέλφων τους, οι οποίοι με είχαν ελέγξει πιο πριν, δεν σταμάτησαν να με χτυπάν και να με σέρνουν στην άσφαλτο. Αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος να με συλλάβουν άρχισαν να αποχωρούν, ο τελευταίος της διμοιρίας απασφάλισε μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και την άφησε να σκάσει δίπλα στο πόδι μου, ενώ ήμουν ημιλιπόθυμος.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Πέμπτη στην κηδεία των εννέα Τούρκων ακτιβιστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών κομάντο στο “Στόλο της Ελευθερίας”.

Η οργή ξεχειλίζει στην Τουρκία κατά του Ισραήλ, ειδικά μετά και το διάγγελμα Νετανιάχου πως ο ισραηλινός στρατός δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτελεί στο Μάβι Μαρμαρά και τα άλλα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα. “Άφησε μια ανεπανόρθωτη βαθιά πληγή” στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, τη μοναδική του σύμμαχο στον μουσουλμανικό κόσμο. 


Χιλιάδες κόσμος στην κηδεία των εννέα ακτιβιστών (ΦΩΤΟ REUTERS)Χιλιάδες κόσμος στην κηδεία των εννέα ακτιβιστών (ΦΩΤΟ REUTERS)

Τυλιγμένα με τουρκικές σημαίες, τα φέρετρα των ακτιβιστών, έφτασαν στο τζαμί Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τους αποχαιρετίσει. 

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ - Συμβολική διαμαρτυρία των Οικολόγων Πράσινων ενόψει της Παγκ. Ημέρας Περιβάλλοντος

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, 11:00 το πρωί, Σταδίου & Κολοκοτρώνη

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος σκιάζεται από την κρίση, καθώς τα μέτρα έχουν επιπτώσεις και στο περιβάλλον.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιλέγουμε λοιπόν να αναδείξουμε το απειλούμενο άμεσο κλείσιμο μεγάλου μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, με πρόσχημα τα ελλείμματα του ΟΣΕ. Και αυτό, τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών από πλευράς ανάπτυξης των επιβατηγών και εμπορικών μεταφορών μέσω σιδηροδρόμων.
Λέμε ΝΑΙ στην εξυγίανση, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις.
Λέμε ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό του ήδη ανεπαρκούς δικτύου.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΚΚΕ: Η λύση για το λαό είναι να μετατρέψει με τη συμμαχία και την εξουσία του τις μεγάλες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα σε λαϊκή περιουσία, ώστε η οικονομία να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη
Με νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει ζωτικό χώρο για την κερδοφόρα δράση του κεφαλαίου. Ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες, φυσικό αέριο, νερό, τουριστικές υποδομές, ακίνητα του Δημοσίου παραδίδονται για κερδοφορία στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που θα έχει βαριές αρνητικές συνέπειες στη ζωή συνολικά του λαού, όπως είχαν και όλες οι προηγούμενες. Με μεγαλύτερο κόστος και υποβάθμιση των παροχών για τα λαϊκά στρώματα, απολύσεις και αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ. Kαι αν μάθαινε ότι κάτι του ξέφυγε θα έπεφτε η κυβέρνηση την άλλη μέρα

Άρης Τσουκνίδας-Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού

Η άσκηση βίας είναι ο κανόνας, τα διπλωματικά μέσα η εξαίρεση. Λειτουργεί ως κράτος τρομοκράτης για την ευρύτερη περιοχή. Επιτίθεται σε γειτονικά κράτη, ασκεί πειρατεία σε Διεθνή ύδατα, οι μυστικές του υπηρεσίες λειτουργούν ως κατάσκοποι-δολοφόνοι-τρομοκράτες σε άλλες χώρες.




Αδιαφορεί πλήρως και επιδεικτικά για τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας καταρρακώνοντας συστηματικά και απροκάλυπτα την ισχύ των Διεθνών Οργανισμών.


Οι δολοφονικές ενέργειες της 31ης Μαΐου δεν είναι κάτι το απρόσμενο. Έχουν προηγούμενο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης Ιντιφάντα το 1987 ανατίναξαν το πλοίο της Ειρήνης στην Κύπρο, λίγες μέρες πριν επιβιβαστούμε σε αυτό τα μέλη της Διεθνούς Αποστολής Αλληλεγγύης που είχαμε σκοπό να σπάσει το εμπάργκο. Είναι όμως η πρώτη φορά που κράτος δολοφονεί απροκάλυπτα υπηκόους άλλων κρατών σε διεθνή ύδατα. Το μόνο αντίστοιχο είναι η βύθιση από το Ιταλικό Κράτος του πλοίου που μετέφερε Αλβανούς μετανάστες στην Ιταλία.