Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Δεκέμβριος 1944 :Την 1η του Δεκέμβρη ο Σκόμπι απείλησε το λαό με λιμοκτονία αν δεν υπάκουε.


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε-ΕΑΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.


Την 1η του Δεκέμβρη ο Σκόμπι απείλησε το λαό με λιμοκτονία αν δεν υπάκουε. Στην προκήρυξή του έλεγε: «Στέκομαι σταθερά πίσω απ' την τωρινή συνταγματική κυβέρνηση μέχρι να μπορέσει να εγκαθιδρυθεί το ελληνικό κράτος με μια νόμιμη ένοπλη δύναμη πίσω του και να μπορέσουν να γίνουν ελεύθερες εκλογές. Αν δεν το πετύχουμε όλοι μαζί αυτό, το συνάλλαγμα δε θα παραμείνει σταθερό και ο λαός δε θα φάει».
Ο Λούλος, ανταποκριτής του «Nation» περιγράφει ζωηρά την κατάσταση στην Αθήνα: «Επιτράπηκε σε χιλιάδες προδότες και Κουίσλιγκς να τριγυρίζουν ελεύθερα στην Αθήνα. Κανένας συνεργάτης των γερμανοφασιστών δεν πέρασε από δίκη ούτε τιμωρήθηκε από την κυβέρνηση. Βασιλικές οργανώσεις εξοπλίζονταν κρυφά. Μέλη των οργανωμένων από τους ναζί Ταγμάτων Ασφαλείας απελευθερώθηκαν από τη φυλακή και εξοπλίστηκαν. Αγριες ιστορίες "κόκκινης τρομοκρατίας" σχεδιάστηκαν απ' τους ντόπιους μοναρχοφασίστες και πέρασαν στον ντόπιο και ξένο Τύπο. Ανώτεροι επίσημοι των διαφόρων υπουργείων που είχαν υπηρετήσει κρατήθηκαν στα πόστα τους. Καμιά προσπάθεια δεν έγινε εκκαθάρισης της αστυνομίας και της εθνικής φρουράς, που και οι δύο είχαν δουλέψει για την Γκεστάπο».

Να γίνουμε ξανά ποτάμι Αντίστασης!


6 -7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Καταδίκη της νέας τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος της Βενετίας Μανωλοπούλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ταξική Πορεία καταδικάζει τη νέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της Βενετίας Μανωλοπούλου, συνδικαλίστριας του Σωματείου Καθαριστριών Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία εργάζεται στο Αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Με την ίδια ανατριχιαστική μέθοδο, ένα χρόνο μετά τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κ. Κούνεβα και ξανά με στόχο μια συνδικαλίστρια καθαρίστρια το αδίστακτο χέρι της εργοδοτικής τρομοκρατίας ξαναχτύπησε.

Ευτυχώς χωρίς ανθρώπινο θύμα αυτή τη φορά, αλλά με την ξεκάθαρη απειλή απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται, που διεκδικεί, που αγωνίζεται.

Ωστόσο, αυτοί που ζήλεψαν τους επίδοξους δολοφόνους της Κωνσταντίνας καλά θα κάνουν να έχουν υπόψη τους ότι η αγανάκτηση των εργαζομένων, η συσσωρευμένη οργή που με κάθε τρόπο επιχειρούν να καταπνίξουν αυτοί και όσοι τους πληρώνουν, είναι ένας δρόμος δίχως επιστροφή, και οι αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει ο καπιταλισμός θα γίνουν το ποτάμι που θα ξεπλύνει όλα αυτά τα μιάσματα.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

1 Δεκέμβρη 2009

Ταξική Πορεία

Έξω από τη χώρα οι ιμπεριαλιστές φονιάδες!

Στις 1 και 2 Δεκέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα η ετήσια διάσκεψη του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) με τη συμμετοχή 56 υπουργών Εξωτερικών, καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει την προεδρία για το 2009. Ενδιάμεσος σταθμός πριν τη συνδιάσκεψη αποτέλεσε η λεγό­μενη «Διαδικασία της Κέρκυ­ρας», μία άτυπη σύνοδος του οργανισμού αυτού που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

O ΟΑΣΕ κινείται ανοιχτά ως ένα από τα πολλά οχήματα προώθησης των συμφερόντων του ιμπεριαλιστικού-καπιτα­λιστικού συστήματος, για την επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής σε κάθε γωνιά τον πλανήτη.

· Ήταν και είναι στο πλευρό της CIA για να εξασφαλιστεί η το δυνατό πιο επιτυχημένη διεξαγωγή των «ροζ» επαναστάσεων.

· Είναι ένα όχημα παρέμβα­σης των δυτικών ιμπεριαλι­στών, και ιδιαίτερα των Αμερικανών, στις χώρες και περιοχές που στο παρελθόν ήταν στην επικράτεια ή την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης. Γνωστές είναι οι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του ΟΑΣΕ και της Ρωσίας την περίοδο της κρίσης στον Καύ­κασο, που στην πραγματικότητα φωτογράφιζαν τις αντι­θέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας για τον έλεγχο της περιοχής.

· Η Κοινο­βουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ υιοθέτησε ψήφισμα για την καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως «Ημέρας μνήμης των θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού» που παραχαράσσει ωμά την Ιστορία, επιβε­βαιώνει την αντικομμουνιστική υστερία των αστών, νομι­μοποιεί τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική πολιτική των πολέμων και της εξαθλίω­σης.

· Οι κατά καιρούς εκθέσεις αυτού του αντιδραστικού οργανισμού έχουν «αθωώσει» τον ιμπεριαλιστικό κόσμο για τα πολλαπλά του εγκλήματα στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Και βαφτίζουν τρομοκράτες τούς Παλαιστίνι­ους που παλεύουν για λεύτερη πατρίδα.

Η διεξαγωγή της διάσκε­ψης του ΟΑΣΕ στη χώρα μας είναι μια σοβαρή πρόκληση στα δημοκρατικά, αντιπολεμι­κά, αντιιμπεριαλιστικά αισθή­ματα του λαού μας και όλων των λαών της πολύπαθης ευρύτερης περιοχής.

Και μάλιστα, σε μια περίοδο που ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απαιτούν την ακόμη μεγαλύτερη ευθυγράμμιση της χώρας μας στα φονικά σχέδιά τους για τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, και που η διαβόητη «αντιπυραυλική ασπίδα» μεταφέρεται σε πλοία στη Μεσόγειο με την ενεργότερη συμμετοχή της νατοϊκής βάσης στη Σούδα!

Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου περί «ενεργότερης συμμετοχής του ΟΑΣΕ στις προκλήσεις του 21ου αιώνα» καθώς αποδεικνύουν ότι η νεόκοπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βαθύνει ακόμη περισσότερο το πλαίσιο της πολιτικοστρατιωτικής εξάρτησης της χώρας από τους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές, βάζοντας το λαό και τη νεολαία σε ακόμη πιο επικίνδυνες περιπέτειες.

Γι’ αυτό και αποτελεί πρώτιστη ανάγκη η μαζική έκφραση του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος, ο ευρύτερος δυνατός συντονισμός δυνάμεων ενάντια στα νέα δολοφονικά σχέδια των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

· ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ!

· ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ!

· ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


Η τοποθέτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Παναθηναϊκή Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η Παναθηναϊκή Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) που απήυθηνε τον ακόλουθο χαιρετισμό.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η Οργάνωσή μας, την προεκλογική περίοδο έλεγε πως όποιο απ’ τα δύο κόμματα του κεφαλαίου κερδίσει τις εκλογές, η επίθεση στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και σε έκταση. Και θα συνεχιστεί γιατί αυτό ακριβώς απαιτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Θα συνεχιστεί επίσης η πολιτική της υποτέλειας και της ευθυγράμμισης της αστικής τάξης με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των Η.Π.Α. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εμπλοκή της Ελλάδας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και άλλων παγκόσμιων εγκληματικών οργανισμών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε ένα τέτοιο πλαίσιο έχει δεσμευτεί να προσανατολίσει τη βασική της πολιτική κατεύθυνση και αυτό είναι ολοφάνερο από τις πρώτες μέρες.

Βιάζεται είναι αλήθεια να παρουσιάσει και εφαρμόσει το αντιλαϊκό της έργο και να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Τις μέρες αυτές με αφορμή το λεγόμενο δημόσιο έλλειμμα, παρακολουθούμε μια πρωτοφανή ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της ΝΔ και τα ΜΜΕ σε διατεταγμένο ρόλο τρομοκράτησης του λαού. Μιλούν καθημερινά και σε όλους τους τόνους πως η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και υπό κατάρρευση, και άλλα παρόμοια. Στόχος τους, να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα ώστε με το μικρότερο κόστος να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι τα νέα αντεργατικά μέτρα. Οι δυνάμεις του συστήματος έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία όχι για να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα αλλά για να συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Να επιβάλλει μια νέα και άγρια λιτότητα και σε διάρκεια, στον κόσμο της δουλειάς. Να προωθήσει άμεσα μια ακόμα αντι-ασφαλιστική επιδρομή με στόχο την ουσιαστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και περισσότερες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Ενώ στην παιδεία ετοιμάζει νέα ταξικά μέτρα σε βάρος της σπουδάζουσας και μαθητικής νεολαίας.

Ολοφάνερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνολική επίθεση και σε όλο το εύρος των λαϊκών και εργατικών ζητημάτων και είναι βέβαιο πως το αύριο θα είναι εφιαλτικό για όλες τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες, οι ανάγκες και τα συμφέροντα των λαϊκών μαζών, απαιτούν να δώσουν τη δική τους απάντηση, και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την μαζική τους αντίσταση. Αυτό είναι το καθήκον που πρέπει να θέσουν στην πρώτη γραμμή της πάλης τους όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά και πολύ περισσότερο στην επαναστατική και ριζοσπαστική αριστερά. Αν οι εργαζόμενες μάζες δεν αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τις ίδιες. Σίγουρα η αντίσταση, ούτε εύκολη είναι ούτε μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Σε αυτό που κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία είναι στην αναγκαιότητά της, στο να εκφραστούν παντού όπου ζουν και δουλεύουν οι εργαζόμενοι εστίες αντίστασης στην επίθεση. Σε αυτό που μπορούμε να καταλήξουμε είναι σαν άμεση αναγκαιότητα, η ανάπτυξη της αντίστασης στην επίθεση του συστήματος και στη συγκρότηση ενός πλατιού και πολύμορφου Μετώπου Αντίστασης μέσα από την κοινή δράση όλων των δυνάμεων που κατανοούν αυτή την αναγκαιότητα.

Γενικά πολύς κόσμος, ενταγμένος ή ανένταχτος, μιλάει για την ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων και των αντιστάσεων. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι: ποιες δυνάμεις είναι εκείνες που μπορούν και θέλουν να κινηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση; Οι δυνάμεις που δε θέλουν αυτή την κατεύθυνση πάλης είναι από καιρό γνωστές και φανερές, χρόνια τώρα. Κι αυτές είναι οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού και ρεφορμισμού στη χώρα μας. Είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και των Εργατικών Κέντρων. Ηγεσίες που αποτελούν το κοινωνικό στρώμα του εργατοπατερισμού, του οποίου τα ταξικά συμφέροντα, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά βρίσκονται κοντά και δίπλα στα συμφέροντα της αστικής τάξης. Εδώ και δεκαετίες σε αυτά τα συμφέροντα υποτάσσονται και υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποτελούν ταυτόχρονα το πολιτικο-συνδικαλιστικό εργαλείο των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των κομμάτων της άρχουσας τάξης. Αυτό το στρώμα των εργατοπατέρων, ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει αγώνες κι αντιστάσεις και όταν, κάτω απ’ την οξύτητα της επίθεσης, υποχρεώνεται μια στις τόσες να προχωρεί σε κάποια απεργία, γίνεται για την τιμή των όπλων και για να καλύψει τον συμβιβασμένο και υποταγμένο χαρακτήρα του. Η απομόνωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και το ξεμπρόστιασμα τους από το σ.κ. αποτελεί βασική προϋπόθεση για να πάρει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μαχητική και αγωνιστική κατεύθυνση.

Αυτό το κενό στο σ.κ. δεν μπορούν να το καλύψουν οι ρεφορμιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αφού η πολιτική του και πρακτική του δε βρίσκεται στην κατεύθυνση ενίσχυσης του κινήματος και της κινητοποίησης των εργαζόμενων μαζών στη γραμμή της ταξικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με το σύστημα. Η όλη δράση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ κατά βάση έχει συμβολικό χαρακτήρα και πάντα στο πλαίσιο της αστικής νομιμότητας. Το συμπέρασμα συνεπώς που αβίαστα βγαίνει είναι πως την απάντηση που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενες μάζες να δώσουν, δεν μπορούν να τη βρουν στους πολιτικούς φορείς του συστήματος, αφού αυτοί είναι που οργανώνουν την επίθεση στο λαό και τη νεολαία. Δεν μπορούν να την αναζητήσουν και πολύ περισσότερο να τη βρουν στις ρεφορμιστικές δυνάμεις της επίσημης κοινοβουλευτικής αριστεράς. Ούτε στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργατοπατέρων κάθε απόχρωσης.

Ολοφάνερη, άμεση και επιτακτική η αναγκαιότητα διαμόρφωσης εστιών αντίστασης στην επίθεση του συστήματος και στην κατεύθυνση συγκρότησης Μετώπου Αντίστασης μέσα από την κοινή δράση.

Και αυτό, όχι μόνο γιατί είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός, αλλά και γιατί αποτελεί το μόνο πεδίο στο οποίο μπορούν να διαμορφώνονται οι όροι συγκρότησης των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα του κινήματος.

Φίλοι και σύντροφοι, η δική μας άποψη για την αναγκαιότητα της κοινής δράσης αποτελεί, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, καθήκον πρώτης γραμμής. Στην δική μας άποψη, κοινή δράση σημαίνει ότι διαμορφώνεται ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο και νεολαίο που αισθάνεται την ανάγκη της πάλης, να συμμετάσχει σ’ αυτήν. Μπορεί να συσπειρώσει ένα ευρύτερο δυναμικό που θα αποκτήσει τη δυνατότητα να δημιουργεί γεγονότα, ένα συσχετισμό που να δίνει μαζικές μάχες και θα διαμορφώνει μια αγωνιστική ατμόσφαιρα που με τη σειρά της θα σπρώχνει σε αγώνες όλο και περισσότερες δυνάμεις. Η κοινή δράση δεν προϋποθέτει ούτε ιδεολογικές ούτε στρατηγικές συμφωνίες. Ένα πράγμα προϋποθέτει: Εμπιστοσύνη στις πολιτικές μας απόψεις, εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και εμπιστοσύνη στους αγώνες.

Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε για να εκφράσω την άποψη του ΚΚΕ(μ-λ) για την αναγκαιότητα της κοινής δράσης.


Η διεξαγωγή εκλογών από την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ονδούρας αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του πραξικοπήματος και υπονόμευση της δημοκρατίας και του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της χώρας, Μανουέλ Σελάγια. Στις λεγόμενες εκλογές το 70% του λαού απείχε από την διαδικασία, ανταποκρινόμενο στην έκκληση του νόμιμου ηγέτη της χώρας. Η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών.Φαίνεται πως οι ΗΠΑ βρίσκονται για ακόμη μια φορά πίσω από τα γεγονότα στην Ονδούρα. Η εμπλοκή των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου τυχαία. Γίνεται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για τερματισμό της διαδικασίας αλλαγής που εξελίσσεται στην Λατινική Αμερική με την άνοδο προοδευτικών κυβερνήσεων, που αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές των ΗΠΑ. Ως ΑΚΕΛ καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις των πραξικοπηματιών της κάθε αντίθετης φωνής και κινητοποίησης. Οι νεκροί ξεπερνούν ήδη τους 100, οι κρατούμενοι ξεπέρασαν τους 3600 ενώ άλλοι τόσοι υφίστανται βασανιστήρια και διωγμούς.Εκφράζουμε επίσης για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη και υποστήριξη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Ονδούρας ο οποίος αντιστέκεται στους πραξικοπηματίες. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι απαιτούν την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής και το σεβασμό στη θέληση του λαού της.


Ονδούρα: Διαδηλώσεις των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου


Εκατοντάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια, διαδήλωσαν με τα αυτοκίνητά τους στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, διαμαρτυρόμενοι για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, την Κυριακή, τις οποίες θεωρούν παράνομες. "Ο λαός είναι μαζί σου", φώναζαν οι διαδηλωτές περνώντας μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας όπου έχει καταφύγει εδώ και δύο μήνες ο Σελάγια, πολιορκημένος από τον στρατό, που έχει υψώσει συρματοπλέγματα για να εμποδίσει την πρόσβαση στο κτήριο. Οι διαδηλωτές τραγουδούσαν, φώναζαν και έδειχναν τα δάχτυλά τους, που δεν ήταν σημαδεμένα από μελάνι, όπως αυτά όσων πήγαν να ψηφίσουν.
Ο Σελάγια ανατράπηκε και εκδιώχθηκε από τη χώρα στις 28 Ιουνίου, αλλά επέστρεψε κρυφά στην Ονδούρα στις 21 Σεπτεμβρίου. Κατηγορεί το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE) ότι παραποίησε το ποσοστό συμμετοχής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 60% αλλά ο Σελάγια και οι οπαδοί του πιστεύουν ότι δεν είναι ούτε το μισό. Νικητής των εκλογών ανακηρύχθηκε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Πορφίριο Λόμπο, με ποσοστό 60%. Η νίκη του αναγνωρίστηκε από τον κυριότερο αντίπαλό του, τον Έλβιν Σάντος, που προέρχεται από το κόμμα των πραξικοπηματιών. Ο Λόμπο δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ είναι η "σημαντικότερη" χώρα για την πατρίδα του, την ώρα που πολλές άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Βραζιλία, αμφισβητούν τη νομιμότητα των εκλογών. Η Ουάσινγκτον στήριξε την εκλογική διαδικασία στην Ονδούρα, σε αντίθεση με πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την έκριναν παράνομη. Ο Λόμπο διαβεβαίωσε πάντως ότι ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία, η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, ο Παναμάς, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Ινδονησία, τα ΗΑΕ και η Γαλλία του είπαν ότι θα αποδεχτούν την εκλογική διαδικασία. Με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του Ανωτάτου Εκλογοδικείου (TSE) της Ονδούρας, ο Λόμπο έλαβε ποσοστό 55,9%.

Πηγή:ΑΥΓΗ

Tσ σκυλάκια των Η.Π.Α έτρεξαν να προσφέρουν "νέο αίμα" στο Αφγανιστάν.1.000 στρατιώτες ακόμη στέλνει η Πολωνία και 85 η Αλβανία.Συνολικά 3.000 Πολωνοί θα υπηρετούν στο Αφγανιστάν και 360 Αλβανοί.

Ακόμη 1.000 στρατιώτες δεσμεύτηκε να στείλει στο Αφγανιστάν η Πολωνία, όπως ανακοίνωσε ο πολωνός υπουργός Άμυνας. Η Αλβανία αποφάσισε να στείλει 85 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. 
Με την απόφαση αυτή της Πολωνίας , οι πολωνοί στρατιώτες στη χώρα θα αυξηθούν στους 3.000. Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπηρετούν 2.000 πολωνοί στρατιώτες. Από το 2002 - όταν η Πολωνία έστειλε στρατό στη χώρα - 15 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί. 
Παράλληλα, η Αλβανία αποφάσισε να στείλει 85 επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανικές αρχές έχουν ζητήσει από τις χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν ενισχύσεις. Την ανακοίνωση έκανε ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. 
"Η Αλβανία θα αυξήσει κατά 85 στρατιωτικούς τη δύναμη της του στο Αφγανιστάν για να ενισχύσει την υποστήριξή της στη διεθνή συμμαχία μετά από αίτημα των αμερικανικών αρχών", δήλωσε ο Μπερίσα σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα. 
Το αλβανικό εκστρατευτικό σώμα στη χώρα αυτή θα αυξηθεί έτσι σε περίπου 350 άνδρες - 262 αλβανοί στρατιώτες σταθμεύουν ήδη στην περιοχή της Χεράτ, στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν, υπό την ηγεσία των ιταλικών στρατευμάτων. 
Η Αλβανία, μέλος του ΝΑΤΟ από τον Απρίλιο, ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έστειλαν στρατεύματα στο Ιράκ μετά την εισβολή στη χώρα αυτή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2003. Το αποτελούμενο από 218 στρατιώτες αλβανικό εκστρατευτικό σώμα εγκατέλειψε το Ιράκ τον Δεκέμβριο του 2008.
Μονάδες του Αλβανικού στρατού έχουν επίσης αναπτυχθεί στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, συμμετέχουν σε άλλες αποστολές διατήρησης της ειρήνης του ΝΑΤΟ, καθώς και στην αποστολή Eufor στo Τσαντ. 


Στην φωτογραφία Πολωνοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν.
Ως τώρα 15 έχουν σκοτωθεί και 100 τραυματιστεί,
στο όνομα της ΠολωνοΑμερικανικής φιλίας.
Πηγή:www.nooz.gr

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με αφορμή τις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης


Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιοδοσία να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες το ασφαλιστικό, προκειμένου να πάρει μια επώδυνη άρση δυσπιστίας.
Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι ένα Σύμφωνο που μας οδηγεί σε μια άνεργη ανάκαμψη. Είναι ένα Σύμφωνο που θέτει έναν στενό κορσέ στη χώρα μας και πρέπει να καταργηθεί.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, το επόμενο διάστημα θα αναπτύξουν μαζικούς ενωτικούς αγώνες προκειμένου να διεκδικήσουν μια ασπίδα κοινωνικής προστασίας, ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης σε εργασιακές κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα.
Ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι ο δρόμος της κοινωνικής συνοχής. Οποιεσδήποτε άλλες επιλογές είναι επιλογές που οδηγούν την κοινωνία σε μεγαλύτερο χάσμα, σε μεγαλύτερο βάθεμα της κρίσης.

Μπάρακ Ομπάμα, ένα ακόμα Γεράκι του πολέμου

Ο αγαπημένος και δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και τον περισσότερο κόσμο, Μπάρακ Ομπάμα , πήρε την απόφαση του.Λίγο καιρό αφού κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης στέλνει 30.000 στρατό επιπλέον στο Αφγανιστάν.
Πού είναι όλοι αυτοί οι Έλληνες (από την δεξιά μέχρι και την κεντροαριστερά) να μας πουν αν συμφωνούν με αυτή του την απόφαση ; Πού είναι ο Γιωργάκης Παπανδρέου που μιμήθηκε την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα να μας πει μια κουβέντα υπέρ του Αμερικανού Προέδρου;
Aπ' την στιγμή που στο Αφγανιστάν γίνουν εγκλήματα πολέμου, να είναι σίγουρος ο Αμερικανός Πρόεδρος πως θα απαιτήσουμε να καθίσει σε Διεθνές Δικαστήριο για να δικαστεί μαζί με τον Μπους και τον Κλίντον.



Red Star

K.K.E-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη συνηγορία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ από τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπέρ των νέων φοροαπαλλαγών και της μείωσης των όποιων εισφορών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε ως νέα την παλιά και αποδεδειγμένα αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας Την πολιτική δράση του Κόμματος στο πλευρό των εργαζομένων υπερασπίστηκαν χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η Σ. Καλαντίδου και ο Αντ. Σκυλλάκος


Ομόφωνα απορρίφθηκε χτες από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας η εισαγγελική αίτηση για την άρση ασυλίας της βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου,προκειμένου να δικαστεί για συμμετοχή της σε κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το πολυκατάστημα «Τζάμπο» στη Θεσσαλονίκη. Η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της βουλευτή εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής της δράσης και έτσι εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής τη μη άρση της ασυλίας της.
Η εισαγγελική πρόταση κινείται στο πλαίσιο της γνωστής απαράδεκτης εγκυκλίου Σανιδά, με την οποία ζητούνταν από τους εισαγγελείς να ποινικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις που διοργάνωνε πανελλαδικά το ταξικό κίνημα, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη του Ν. Νικολόπουλου από την πολυεθνική «Τζάμπο». Η κατηγορία που αποδίδεται στην Σ. Καλαντίδου είναι η πράξη «της παράνομης βίας» και η σχετική δίωξη αφορά σε τέσσερα ακόμα στελέχη του ταξικού κινήματος.
Μιλώντας στην Επιτροπή η Σ. Καλαντίδου δήλωσε ότι ως βουλευτής και πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων υπερασπίστηκε τη συνδικαλιστική δράση και τις θέσεις εργασίας και τόνισε ότι δεν μπορεί να ποινικοποιείται η πολιτική και κοινωνική δράση. Η βουλευτής διέψευσε τα όσα αναγράφονται στη δικογραφία περί παράνομης βίας, είπε ότι η εν λόγω κινητοποίηση ήταν καθόλα ειρηνική και πως οι πελάτες του πολυκαταστήματος εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές. Η Σ. Καλαντίδου χαρακτήρισε παράνομη και άδικη την απόλυση του Ν. Νικολόπουλου και κατήγγειλε ως απαράδεκτη την εγκύκλιο Σανιδά η οποία εκδόθηκε μετά από πιέσεις που άσκησε η επιχείρηση.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος στην τοποθέτησή του είπε ότι η συμπαράσταση βουλευτών στους αγώνες των εργαζομένων είναι υποχρέωσή τους και όχι απλώς δικαίωμα και κατήγγειλε την εγκύκλιο Σανιδά.
Σε ειδική ημερήσια διάταξη που θα οριστεί τις επόμενες μέρες η Ολομέλεια της Βουλής θα πάρει την τελική της απόφαση. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την τύχη του εισαγγελικού αιτήματος στη Βουλή, αυτό που παραμένει αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η αστική δικαιοσύνη, με την παρότρυνση και την κάλυψη της εκάστοτε κυβέρνησης, σφίγγει τον κλοιό σε βάρος των εργατικών αγώνων και ιδιαίτερα εκείνων που στρέφονται με ριζοσπαστικά αιτήματα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα εκκρεμούν δεκάδες μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και στελεχών του ΚΚΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος.
Πηγή:Ριζοσπάστης

Πρόταση ΔΗΚΚΙ προς όλα τα εκτός δικομματισμού κόμματα



Πρόταση ΔΗΚΚΙ προς όλα τα εκτός δικομματισμού κόμματα
 
ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ» ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΝΕΟ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ.
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ» ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
Με το σχεδιαζόμενο «Γερμανικό» Εκλογικό Σύστημα από το ΠΑΣΟΚ με την σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη της Ν.Δ., επιχειρείται η αναστύλωση και διαιώνιση του δικομματισμού στη χώρα μας και ο εξαναγκασμός των μικρών κομμάτων σε συνεργασίες υποταγής στα κυρίαρχα κόμματα με στόχο την τελική περιθωριοποίησή τους.
Απαντάμε! Να θεσμοθετηθεί εδώ και τώρα η απλή αναλογική.

Καλούμε, λοιπόν, σε κοινή συσπείρωση και αντίσταση όλα τα κόμματα και κινήματα της χώρας μας που αντιτίθενται στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα και το τερατούργημα που ετοιμάζεται (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΕΔΗΚ, ΑΣΚΕ, ΧΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ.ά.) Καλούμε να συμμετάσχουν στην σύσταση Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής από στελέχη τους με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών για την από κοινού απόκρουση της νέας μεθοδευμένης πρόκλησης από τα κόμματα του δικομματισμού στη χώρα μας.

Πρόστιμο και για τα αποτσίγαρα στους δρόμους του Λονδίνου !

Οι καπνιστές που ρίχνουν αποτσίγαρα στην πόλη του Λονδίνου θα αντιμετωπίζουν στο εξής πρόστιμο 80 λιρών.

Περίπου 7.000 αποτσίγαρα την ημέρα μετατρέπουν τους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας, σε ένα μεγάλο τασάκι. Τα τσιγάρα συνοδεύονται συχνά από αναπτήρες, σπίρτα ή σελοφάν περιτυλίγματα.Περίπου 10 περιβαλλοντικοί υπάλληλοι θα ασκούν περιπολίες και θα κόβουν πρόστιμα στους παραβάτες."Προφανώς πολλοί καπνιστές δεν έχουν ακόμα πειστεί ότι τα τσιγάρα τους είναι σκουπίδια, οπότε πρέπει να αγοράσουν ένα προσωπικό σταχτοδοχείο ή να χρησιμοποιούν τους κάδους που παρέχονται", εξήγησε ο Φιλ Μπάρτον, επικεφαλής της εκστρατείας, Keep Britain Tidy.

Ο ίδιος πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη ρίψη αποτσίγαρων στο έδαφος. Είναι τεμπελιά και αηδία".

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Διαστημικό ταξί


Το πρώτο Soyuz μπήκε σε τροχιά το 1967. Αυτό που βλέπετε είναι τρίτης γενιάς και πραγματοποίησε το 102ο ταξίδι, από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, του θρυλικού πια μοντέλου. Είναι κάτι σαν ταξί, χονδροειδής παρομοίωση, αλλά χρησιμοποιείται για να μεταφέρει αστροναύτες από και προς τον Σταθμό. Βέβαια, στην ουσία είναι και όχημα επείγουσας διαφυγής. Τέλος πάντων, μόλις προσγειώθηκε στη στέπα του Βόρειου Καζαχστάν και Ρώσοι ειδικοί το εξετάζουν και κάνουν και κάτι μερεμέτια. Το πλήρωμα είναι ακόμη μέσα, ο Βέλγος Frank De Winne, ο Ρώσος Roman Romanenko και ο Καναδός Robert Τhirsk. Η σύνθεση λοιπόν έχει πολλές πρωτιές. Ο Τhirsk είναι ο πρώτος Καναδός που ταξιδεύει στο Διάστημα με Soyuz και ο De Winne θα είναι ο πρώτος Δυτικοευρωπαίος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ο Romanenko πάλι εκπροσωπεί την παράδοση. Δεύτερη γενιά κοσμοναύτης γαρ. 
Πηγή:www.tanea.gr

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη:



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη: 
- Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μαζικοί φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της αριστεράς, οργανώνουν διαδήλωση από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, στις 1.30 μ.μ.
- Την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη τη σκυτάλη παίρνει ο χώρος της εκπαίδευσης. Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, σε πανεκαπιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12.30 στα Προπύλαια, θα διαδηλώσουν ενάντια στην παιδεία της αγοράς, κόντρα στις νέες αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
- Κρίσιμη είναι και η μάχη πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών δυνάμεων για να οργανωθεί απεργία στις 17 Δεκέμβρη, ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας, την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις.

Διαδικασία για τη νομιμότητα της «ανεξαρτησίας» του προτεκτοράτου



Tη νομιμότητα της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία άρχισε να εξετάζει από χτες και για τις επόμενες 10 μέρες το 15μελές δικαστικό σώμα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Πρώτα έγινε η ανάπτυξη των επιχειρημάτων της σερβικής πλευράς με επικεφαλής το Σέρβο πρέσβη στο Παρίσι Ντούσαν Μπατάκοβιτς, που σημείωσε ότι η μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας τον περσινό Φλεβάρη ήταν σαφής παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβικής Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου. «Το Κοσσυφοπέδιο είναι το ιστορικό λίκνο της Σερβίας και συνιστά έναν απ' τους απαραίτητους πυλώνες της ταυτότητάς της... Η διακήρυξη ανεξαρτησίας προκαλεί τη διεθνή έννομη τάξη που βασίζεται στις αρχές της αυτοκυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας», επισήμανε ο Μπατάκοβιτς.
Η ομάδα εκπροσώπησης των Κοσσοβάρων Αλβανών με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Σκεντέρ Χισένι δήλωσε στους δικαστές ότι η ανεξαρτησία του προτεκτοράτου είναι «αναπότρεπτη» και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσής της «θα οδηγήσει σε ανάφλεξη της σύρραξης»...
Σ' αυτή την υπόθεση έχουν ζητήσει να τοποθετηθούν γραπτώς τουλάχιστον 36 χώρες, ενώ 28 απ' αυτές θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Ας σημειωθεί πάντως ότι για πρώτη φορά από σύστασης του Διεθνούς Δικαστηρίου συμμετείχε στην ακροαματική διαδικασία Κινέζος αξιωματούχος. 
Η αποστολή της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο προσήγαγε χτες τον Ναζίμ Μπλατς, που είχε παραδεχθεί δημόσια ότι ως μέλος των μυστικών υπηρεσιών (SHIK) συμμετείχε σε πολιτικές δολοφονίες, εκβιασμούς, απειλές και απόπειρες φόνου με εντολή του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι. Η Eulex άρχισε έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπολιτευόμενου βουλευτή Γκάνι Γκέτσι, για τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος του πρωθυπουργού Θάτσι στο οργανωμένο έγκλημα. 

Πηγή:Ριζοσπάστης