Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑ.ΣΟ.Κ : Εύσημα στον ΣΥΡΙΖΑ για «διαβεβαιώσεις» και «καλές επιλογές».

Την ...κριτική του στήριξη προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, επαινώντας ανοιχτά τη νέα κυβέρνηση για τις επιλογές που κάνει, προκειμένου να ανταποκριθεί στα ζητούμενα της αστικής διακυβέρνησης, υποδεικνύοντάς της, ταυτόχρονα, παραπέρα δρόμους για «καλές επιλογές» στην ίδια κατεύθυνση.



Σε αυτήν τη βάση, και μετά τις διαβεβαιώσεις που έσπευσε να δώσει στις «αγορές» ο πρωθυπουργός με δήλωσή του το Σάββατο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg» (επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο και τις λυκοσυμμαχίες του), το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, κωδικοποιώντας τις θέσεις Τσίπρα:

Διαπραγμάτευση για ποιον;

Διαπραγμάτευση για ποιον; 



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προβάλλει σε πρώτο πλάνο το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως η διαπραγμάτευση άρχισε, θα είναι σκληρή, όμως θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο των θεσμών και Συνθηκών της ΕΕ. Προκαλεί γέλιο ο ισχυρισμός ότι δε συζητάνε με την τρόικα, δηλαδή τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, αλλά θα συνεργαστούν στενά και με τους τρεις θεσμούς, την «τρόικα των θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Κυπριακό: Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία

Ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων (πηγή: ΑΡ)

Με επιστολή προς τις Βρυξέλλες, η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις για το Κυπριακό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η τουρκική πλευρά έστειλε επιστολή με ημερομηνία 26 Γενάρη 2015 και την υπογραφή του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ στην εισηγήτρια του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία Κάτι Πίρι, στην οποία αναφέρει ότι από το 1963 δεν υπάρχει καμιά κυβέρνηση που να εκπροσωπεί νόμιμα όλο το νησί και κάνει λόγο για «δύο λαούς» οι οποίοι καλούνται να εγκαθιδρύσουν ένα «νέο συνεταιρισμό», στη βάση της δήλωσης της 11ης του Φλεβάρη 2014.