Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Άρης Βελουχιώτης: “Τιμή και δόξα και στο λαό που τόνε γέννησε.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον enikos.gr


«Πριν κάμποσο καιρό, πάνου στη Λιάκουρα, στο αετοχώρι το Δαδί, ρώτησα ένα παιδί ως οχτώ χρονώ:
- Τον ξέρεις τον Άρη;
- Ναι, μου λέει. Τον ξέρω.
- Τον είδες ποτέ σου;
- Όχι. Μα τόνε ξέρω.
- Πώς είναι;

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» .

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εξωραϊσει το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με υποσχέσεις για δήθεν ανακούφιση, που έχουν στόχο να ξεγελάσουν την πιο ακραία φτώχεια, τη στιγμή που τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, γιατί αυτό επιβάλλουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και ο στόχος της ανταγωνιστικότητας.

Απεργία στην Υγεία
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
ΜΟΝΙΜΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Μουντιάλ: είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε;

Κάνει πραγματικά εντύπωση να ακούς αριστερούς ανθρώπους να αναρωτιούνται για το αν θα πρέπει να βλέπουν το αιματοβαμμένο Μουντιάλ της Βραζιλίας ή όχι. Ιδιαίτερα από αυτούς που για ...ψύλλου πήδημα προβάλουν το κάθε είδους μποϋκοτάζ σα μορφή πάλης και αντίστασης απέναντι στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.
Εδώ το σκέφτονται και μάλιστα αναρωτιούνται κι από πάνω: μα πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στη Βραζιλία του αριστερού Λούλα και της πιο αριστερής και βασανισμένης Ντίλμα Ρούσεφ! Μα στη Βραζιλία των ...κατακτήσεων άκουσα κάποια στιγμή στο Κόκκινο, το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι της Αριστεράς όπως αυτοδιαφημίζεται.

Για τον διάλογο στo πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μετά τις ευρωεκλογές ξεκίνησε στο πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μια έντονη συζήτηση για τα αποτελέσματά της, επικεντρώνοντας κυρίως σε αυτά των ευρωεκλογών σε σύγκριση με αυτά του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών. Ο προβληματισμός που αναδύεται από τα κείμενα των στελεχών και των μελών της κινείται κυρίως γύρω από το γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ σε τοπικό επίπεδο καταφέρνει να παίρνει αρκετά καλά αποτελέσματα, δεν καταφέρνει το ίδιο και σε κεντρικές, πολιτικά, εκλογικές μάχες, όπως οι φετινές ευρωεκλογές, ή μάλλον να το πούμε καλύτερα, με βάση τον χαρακτήρα που τους δόθηκε από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, του συστήματος αλλά και της Αριστεράς.