Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ... «ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ»!


Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ


Η πανηγυρική παρουσίαση ενός από τα 800 πιλοτικά ολοήμερα σχολεία (απομένουν ακόμη άλλα 799…) στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο από την ηγεσία του υπ. Παιδείας δεν στάθηκε ικανή να κρύψει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει το Δημόσιο Σχολείο εξαιτίας της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Με αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα, της υποχρηματοδότησης, των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων, της ημιμάθειας και των έντονων μορφωτικών ανισοτήτων, έρχονται σε επαφή καθημερινά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, και όχι με την ωραιοποιημένη, «εικονική» πραγματικότητα του Δημοτικού Σχολείου της Θέρμης.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα σχετικά με την τοποθέτηση της κυβέρνησης για τα εισιτήρια


Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει στις προκλητικές αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, με οργανωμένο αγώνα και με ανάπτυξη πρωτοβουλιών άρνησης πληρωμής εισιτηρίων.

Τρεις νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συμπλοκών σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Έκκληση για ηρεμία απηύθυναν ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι και ο δήμαρχος Τιράνων και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, που επεσήμανε ότι “οι εκλογές και όχι η βία είναι η λύση για αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα”.

Η πληροφορία για το θάνατο των δύο -αρχικά- διαδηλωτών μεταδόθηκε από το τοπικό κανάλι News 24, που επικαλέστηκε αξιωματούχους του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στα Τίρανα. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το Νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός ενώ έκανε επίσης λόγο για τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ στη Θεσσαλονίκη


thessaloniki_nar.gif
Οι οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν κεντρική πολιτική εκδήλωση, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011.
Η εκδήλωση θα γίνει στον κινηματογράφο "Αλέξανδρο" απέναντι από το Λευκό Πύργο στις 6.00 το απόγευμα και έχει θέμα "ο φόβος τους-η ελπίδα μας". Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

SIEMENS: ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ - Το Δημόσιο να στραφεί κατά της εταιρίας για αποζημιώσεις



Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε για το πόρισμα της Εξεταστικής για τη SIEMENS την ακόλουθη δήλωση:
«Όλα δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα ρίχνει στη θάλασσα τους «συνταξιούχους» του, ελπίζοντας να σώσει τον εαυτό του.
Δε μας νοιάζει τόσο να πάνε φυλακή, όσο να τερματιστεί η ασυλία για τις γκρίζες περιουσίες και τη διαφθορά. Απαιτούμε λοιπόν τουλάχιστον τα στοιχειώδη:

Εξέγερση στην Αλβανία για να φύγει ο Μπερίσα !



Επεισόδια σημειώνονται στα Τίρανα μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, σε αντιπολιτευτική πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.
Ομάδα διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης άρχισε να πετάει πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και αντλίες νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του για τις εξοντωτικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ και στα διόδια στις εθνικές οδούς


•    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν επιδοτεί τις αστικές συγκοινωνίες
•    Η κυβέρνηση σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
•    Ληστρικά τα διόδια από τις κατασκευαστικές-αποικιοκρατικές  οι συμβάσεις, χωρίς να παρέχουν καμία απολύτως υπηρεσία
•    Το κίνημα «δεν πληρώνω» θα λάβει μαζικές διαστάσεις
Στην ανάπτυξη της ερώτησης είπε:
«Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας υπενθυμίσω το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Αν δεν το έχετε φρέσκο τότε να σας το φέρω στο Υπουργείο σας να το μελετήσετε, διότι θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Ετοιμάζεται να ξεφουρνίσει νέα μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ


Καλλιεργεί κλίμα συναίνεσης και εκβιάζει μπροστά στην τέταρτη δόση του δανείου με την τρόικα

Η στρατηγική κυβέρνησης - ΕΕ προβλέπει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Μόνο η λαϊκή πάλη για την ανατροπή της μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο
Επιπρόσθετα βάρβαρα μέτρα ύψους τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διετία 2012 - 2013, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Η εξειδίκευση αυτών των μέτρων, όπως υπογράμμισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα επιπλέον μέτρα μπορεί τελικά να ξεπεράσουν τα 12 δισ. και να φτάσουν στα 13 δισ. ευρώ.

Μ-Λ ΚΚΕ: Για το δυνάμωμα του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος αντίστασης στην πολιτική Kυβέρνησης-Tρόικας



Tο 2010 άνοιξε μια νέα περίοδος βαθύτατων ανατροπών στις συνθήκες επιβίωσης του ελληνικού λαού. Πάνω στο έδαφος της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, κρίσης που σε χώρες εξαρτημένες από τον ιμπεριαλισμό, σαν την Eλλάδα, προσ-λαμβάνει πιο έντονες και ιδιαίτερες μορφές (όπως είναι η κρίση χρέους του ελληνικού κράτους), η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπήκε σε μια καινούρια φάση με πολύ σκληρότερα, σαρωτικά χαρακτηριστικά. Tαυτόχρονα, η ξένη κηδεμονία της χώρας προσέλαβε πιο ανοικτή και ωμή μορφή με την κυβέρνηση Παπανδρέου και την ντόπια οικονομική ολιγαρχία να βάζουν την Eλλάδα στο γύψο του μνημονίου, μέσα από το οποίο η τρόικα του ΔNT, της EE και της EKT υπαγορεύουν με ασφυκτικό και λεπτομερή τρόπο την οικονομική πολιτική της χώρας.
Tο 2011 ξεκίνησε με τη βαριά αντιλαϊκή κληρονομιά του 2010 αλλά και με τη δρομολόγηση από την κυβέρνηση σωρείας νέων νόμων, κατ' επιταγή του «επικαιροποιημένου» μνημονίου, που το πέρασμά τους θα σημάνει ακόμα δριμύτερες επιπτώσεις στη ζωή του ελληνικού λαού.

Δήλωση του βουλευτή Θανάση Παφίλη σχετικά με το πόρισμα του ΚΚΕ για το σκάνδαλο Ζήμενς



1.Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το σκάνδαλο της Siemens  και επικίνδυνη για το λαό η πολιτική τους. Έχουν πολιτικές ευθύνες για το σύνολο του σκανδάλου.
2.Προκύπτουν πολιτικές ευθύνες όλων όσων από κυβερνητικές θέσεις χειρίσθηκαν τις συμβάσεις της SIEMENS σε όλους τους σχετικούς τομείς που αυτές συνάφθηκαν και υλοποιήθηκαν.
3.Πρέπει να συσταθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για περαιτέρω διερεύνηση όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων που κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη συμβάσεων, την εκτέλεσή τους και την παραλαβή των έργων κατά τους τομείς της αρμοδιότητάς τους για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών (πέραν των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου που όπως έχει αποδειχθεί πήραν χρήματα από το ταμείο της Siemens).

Σε κέντρο αποκατάστασης θα συνεχιστεί η θεραπεία της Γκαμπριέλ Γκίφορντς.Άρθρο από το www.tovima.gr


Ο αστροναύτης Μαρκ Κέλι κρατά το χέρι της συζύγου του Γκαμπριέλ Γκίφορντς σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την επίθεση.

Σταδιακή αλλά σταθερή είναι η αποκατάσταση της υγείας της Γκαμπριέλ Γκίφορντς, του μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την Αριζόνα που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 8 Ιανουαρίου.Tην Παρασκευή βγαίνει από το νοσοκομείο και θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης για την μακρά περίοδο της θεραπείας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μπορεί να κινεί τα μέλη της αλλά είναι ακόμα αβέβαιο αν μπορεί να μιλά ή να βλέπει. Το τραύμα από τη σφαίρα έχει προκαλέσει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, αν και η ακριβής έκταση τους δεν είναι ακόμα γνωστή.

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ : Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»



ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ



«Η παραπομπή πρώην υπουργών για το Βατοπαίδιο από την Βουλή κατόπιν εορτής, αφού ήδη τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, και το παζάρι για την υπόθεση SIEMENS, απαξιώνουν πλήρως στη συνείδηση του λαού τους θεσμούς, καθιστώντας το Κοινοβούλιο της τραγωδίας (λόγω μνημονίου) σε Κοινοβούλιο και της κωμωδίας.

Οι προτάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη είναι περίπου φιλολογικού χαρακτήρα αφού το άρθρο 86 του Συντάγματος ουσιαστικά εξασφαλίζει, με τα χρονικά όρια της παραγραφής, την ατιμωρησία των ενόχων πολιτικών.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens



Α. Τσίπρας: Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών στην πραγματικότητα είναι νόμος προστασίας των Υπουργών και δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι κατασκεύασμα, δημιούργημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας, όπως και εκείνα τα άρθρα του Συντάγματος που αν δεν αναθεωρηθούν, δεν επιτρέπουν καμία επί της ουσίας τροποποίηση αυτού του νόμου.
Να σταματήσει λοιπόν η υποκρισία, να σταματήσει ο εμπαιγμός και να απολογηθούν οι εμπνευστές αυτού του νόμου οι οποίοι σήμερα με επικοινωνιακά κόλπα και με μυστικές διαβουλεύσεις, δεν επιτρέπουν στον ελληνικό λαό να μάθει πόσα δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν στα κομματικά τους ταμεία, σε φίλους και σε στελέχη τους.
Μετά την παραγραφή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου έρχεται και το φιάσκο της Siemens να μας αποδείξει ότι η πολυπόθητη για κάποιους συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων, ξεκινάει από τις εξεταστικές επιτροπές και από την παραγραφή των σκανδάλων.