Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Επί ποδός πολέμου Βόρεια και Νότια Κορέα


Σε συναγερμό έθεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις στη μεθόριο ο ηγέτης του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Έδωσε εντολή στο στρατό να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για στρατιωτικές επιχειρήσεις, μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε με ανώτατους αξιωματούχους και προειδοποίησε για ανάληψη δράσης.
Προηγουμένως, η Νότια Κορέα είχε εξαπολύσει δεκάδες βολές πυροβολικού προς την κατεύθυνση της Βόρειας Κορέας μετά την εκτόξευση οβίδων από τον Βορρά στο Νότο.

Ψήφισμα αλληλεγγύης ξένων νεολαιών προς την ελληνική νεολαία και την ΚΝΕ


Ψήφισμα αλληλεγγύης απέστειλαν ξένες νεολαίες προς την ελληνική νεολαία και την ΚΝΕ στον αγώνα τους ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο.
Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:
«Oι Οργανώσεις νεολαίας που υπογράφουμε το κείμενο αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της νεολαίας στην Ελλάδα που παλεύει για τα δικαιώματά της στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Στην ΚΝΕ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως και η νέα συμφωνία -3ο μνημόνιο- που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, να τσακίσουν κι άλλο τα δικαιώματα των νέων στη δουλειά, την ασφάλιση, τη μόρφωση.