Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση της με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


«Είναι φανερό ότι από τη στιγμή που άρχισαν και παίρνουν ταχύτατα πίσω μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων εκπαιδευτικών στο δημόσιο, καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει στον ιδιωτικό τομέα, όπου κυριαρχούν κυριολεκτικά και αλλάζουν τους κανόνες η νέα χούφτα μεγάλων εκπαιδευτικών επιχειρήσεων.

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την προχθεσινή εμπρηστική επίθεση κατά του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη – Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ».


ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Καταγγέλλουμε την προχθεσινή εμπρηστική επίθεση κατά του  Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη – Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» στην περιοχή του Χαλανδρίου. 

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα.


 Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα. 

 

«Το θέμα δεν είναι οι σχέσεις του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, των οποίων βεβαίως τα αιτήματα είναι δίκαια, το ζήτημα είναι ότι οδεύουμε κυριολεκτικά σε μία περίοδο όπου ανάλογα με το τι έχει ο καθένας στην τσέπη του θα μπορεί να αγοράζει α ή β ή και καθόλου υπηρεσίες υγείας, φάρμακα κτλ. Εκεί είναι το πρόβλημα:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τα νέα μέτρα στα εργασιακά που θέτουν ΕΕ – ΕΚΤ - ΔΝΤ.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά που θέτουν ξανά οι ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με δραστική μείωση των μισθών και άλλα, αποδεικνύει αυτό που εδώ και καιρό αναδεικνύει το ΚΚΕ. Ο δρόμος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν έχει ούτε τέλος ούτε πάτο.

Αίτημα της Κ.Ο. του ΚΚΕ για άμεση & ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία & το Ιράν.


Προς τον Πρόεδρο
της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και
Εξωτερικών Υποθέσεων  της Βουλής
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη



                                                                                                                                                                                              Αθήνα, 3 Σεπτέμβρη 2012

Θέμα: Ειδική συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή με αιχμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία και το Ιράν.
Οι  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή είναι πολύ ανησυχητικές.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ :΄Για τις ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των μεταναστών.


Της Αννα ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ
                                                   Μέλος του ΝΓ Γερμανίας του ΚΚΕ
Από τις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας

Στα πλαίσια της αντεργατικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα κάθε χώρας, χτυπιέται από την τρικομματική κυβέρνηση και η ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού!
Ο νόμος που ψηφίστηκε πέρσι επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και υλοποιεί φέτος η νέα κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, στοχεύει στην παραπέρα υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής τάξης που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

ΔΕΘ: Όλοι στην Καμάρα το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη. Μαζικά και ταξικά για νέο γύρο αναμέτρησης.


Μαζικό κάλεσμα για μια πρώτη μαχητική αντικυβερνητική διαδήλωση με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, απευθύνουν ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και 130 εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ταξικού ρεύματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. 
Για ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής και όχι διαπραγμάτευσης και υποταγής, με τους αγώνες στα χέρια των εργαζομένων και ένα ριζοσπαστικό περιεχόμενο, σε διάκριση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό και τις αστικές δυνάμεις, αλλά και την «υπεύθυνη» και νομιμόφρονη αντιπολίτευση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους.