Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την επέτειο του ΕΑΜ και την απελευθέρωση της Αθήνας από την κατοχή στα Προπύλαια.

 Συντρόφισσες και σύντροφοι

Φίλοι και φίλες


Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζουμε την ηρωική γενιά της αθάνατης εθνικής μας αντίστασης, του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δεν λύγισαν στα πέτρινα χρόνια τους ναζισμού - φασισμού, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που έδωσαν τη μάχη στις πόλεις και τα χωριά, στα άπαρτα βουνά με το όπλο στο χέρι, όπως και στα χρόνια της ένοπλης ταξικής πάλης ενάντια στην επίθεση που εξαπέλυσαν συντονισμένες όλες οι εγχώριες αντιδραστικές δυνάμεις, μαζί με την βρετανική και αμερικάνικη ιμπεριαλιστική συμμαχία τους, ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την καταστολή και τις συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών στην Εύβοια.

 Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστολή και τις συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών στην Εύβοια.


Αναλυτικά το σχόλιο:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και τη σύλληψη 13 εργαζομένων και συνδικαλιστών που διεκδικούν δεδουλευμένα και το δικαίωμα στη δουλειά.

«Αντιφασίστες»…Το νέο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Γράφει στο enikos.gr o Νίκος Μπογιόπουλος

Ο κ.Σαμαράς, κατά την ομιλία του (11/10/2013) στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, είπε:
«Φάνηκε, δηλαδή,  ότι υπάρχει  ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση»!