Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο» αυτοαποκαλύπτεται- ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ



Το λεγόμενο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, είναι μία από τις βασικές αντιπολιτευόμενες την κυβέρνηση Ασαντ δυνάμεις, που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ευρωαντλαντικό ιμπεριαλισμό και άλλες δυνάμεις όπως η Τουρκία, οι μοναρχίες του Κόλπου, Κατάρ, Σαουδική Αραβία κλπ., που έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι τους στηρίζουν και με στρατιωτικό υλικό στο στρατιωτικό βραχίονά τους, το λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», που υπάρχουν ενδείξεις ότι εκπαιδεύεται στην Τουρκία. Το συμβούλιο εμφανίζεται να έχει 140 μέλη, με σημαντική συμμετοχή «Αδελφών Μουσουλμάνων», τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εκτός Συρίας με τόπο διαμονής, τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, αραβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής.


Του Αλέξανδρου Πραντούνα


Οι ανθρακωρύχοι της Ισπανίας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες αντιστεκόμενοι στα σχέδια της κυβέρνησης Ραχόι να μειώσει κατά 63% τις επιχορηγήσεις προς τα ορυχεία, κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 30.000 θέσεων εργασίας. Η δίμηνη απεργία των ανθρακωρύχων έχει συγκλονίσει την ισπανική κοινωνία, ενώ ενθάρρυνε και άλλους κλάδους να μπουν σε κινητοποιήσεις.

Εκστρατεία ψεύδους…

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τους παραγωγούς του νομού Λασιθίου Κρήτης



«Υποστηρίζουμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων παραγωγών και στη συγκεκριμένη περίπτωση των παραγωγών οπωροκηπευτικών στην περιοχή Λασιθίου της Κρήτης, ακριβώς γιατί κατά τη γνώμη μας θέτουν την ουσία του προβλήματος: Πάνω απ' όλα χρειάζεται μείωση του κόστους παραγωγής ούτως ώστε τα προϊόντα να φθάνουν στον ελληνικό λαό και να είναι καλής ποιότητας και φθηνά.
Πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις περιουσίες των αγροτών που είναι υποθηκευμένες εξαιτίας των χρεών, χρεών που οφείλονται στο κόστος παραγωγής και γενικότερα στην απουσία στήριξης και στη θάλασσα των εισαγωγών που έχουμε στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αποκατάσταση της δημοκρατίας



Η ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να αγωνιστούμε δίπλα στο λαό για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, σε κάθε χώρο δουλειάς και φοίτησης, σε κάθε γειτονιά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα - Aπάτη οι κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης





«Οι κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι σκέτη απάτη. Και τα 11,5 δισ. € θα τα αφαιρέσουν από τις τσέπες του λαού. Απόδειξη γι αυτό είναι ότι μεθοδεύουν να κόψουν τις δήθεν μεγάλες συντάξεις και τα επικουρικά, όταν κι αυτές οι δήθεν μεγάλες συντάξεις είναι ονομαστικές, γιατί έχουν υποστεί μεγάλη λεηλασία με τα χαράτσια και τους φόρους. Μία λύση υπάρχει:

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην Ελληνική Χαλυβουργία



Το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχει καταληφθεί από τα ΜΑΤ, που βρίσκονται μέσα και έξω από το εργοστάσιο. Δυνάμεις καταστολής, ένστολοι και διάφοροι ασφαλίτες περιδιαβαίνουν τους χώρους και βρίσκονται στους φούρνους του εργοστασίου.

Δελτίο Τύπου - Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να δείξει για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη της



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σήμερα το πρωί έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν για ακόμα μια φορά τους απεργούς χαλυβουργούς. Με ιδιαίτερη μανία χτύπησαν τραυματίζοντας αρκετούς εργάτες που υπερασπίζονται τον ηρωικό αγώνα τους, το δικαίωμα στη δουλειά όλων.
Το ΠΑΜΕ συγχαίρει τους υπουργούς Δένδια και Ρουπακιώτη που και με δική τους εντολή χτυπήθηκαν οι εργάτες.

Παρακινδυνευμένος βιολογικός πόλεμος κατά των κουνουπιών



Η έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών (αυτό που δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας) πραγματοποιείται με περιορισμό των περιοχών επώασης των αβγών τους (έλη και άλλες επιφάνειες στάσιμου νερού) και ράντισμα των υπόλοιπων περιοχών αναπαραγωγής με χημικά εντομοκτόνα, όταν το κουνούπι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προνύμφης.
Ομως οι επιστήμονες διερευνούν και εναλλακτικούς τρόπους καταπολέμησης των κουνουπιών, που δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον με χημικά (πολύ περισσότερο με τα ισχυρά χημικά που χρησιμοποιούνται όταν τα κουνούπια έχουν μεταμορφωθεί πια σε ώριμα έντομα).

Μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για την χρεοκοπία-Οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές προτείνουν την εισαγωγή της δραχμής ως παράλληλου νομίσματος.



Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών CSU Alexander Dobrindt, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Welt am Sonntag, πρότεινε συγκεκριμένα βήματα για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως, αναφέρει το πρακτορείο, «ο κ. Dobrindt επανέφερε το θέμα της επανεισαγωγής της δραχμής ως παράλληλου νομίσματος. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να ξεκινήσει να πληρώνει το ήμισυ των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, των συντάξεων και άλλων εξόδων με δραχμές, όπως ανέφερε.