Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Σκληρή κριτική άσκησε η Γ.Γ του Κ.Κ.Ε Αλέκα Παπαρήγα από την Πάτρα, για την κυβερνητική πολιτική.

Την Πάτρα επισκέφθηκε την Κυριακή η γενική γραμματέας ου ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Π.Ε του κόμματος.



Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική τόσο στη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην οικονομία. 
Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών καλώντας την όπως είπε "να βάλει ένα τέλος στον γκαιμπελισμό που έχει υιοθετήσει, γιατί κάθε φορά που συναντάει απεργίες εργαζομένων και ιδιαίτερα μπροστά στα μπλοκ των αγροτών, σπέρνει συκοφαντίες". 

Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση " ξέρει πολύ καλά ότι για το μεγαλύτερο μέρος της αγροτιάς η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι ένας μεγάλος εχθρός, όπως και οι προσαρμογές που έχει κάνει η ΝΔ και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην ΚΑΠ στην Ελλάδα". 
Όσον αφορά στην στάση του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι "εμείς για άλλη μια φορά θα πούμε στους αγρότες, επειδή βρίσκεται ο αγώνας τους στην κόψη του ξυραφιού, να αποδείξουν ότι έχουν βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και ότι δεν θα επιτρέψουν να τους τυλίξει η κυβέρνηση σε μια κόλα χαρτί με κοροϊδίες και με την τρομοκρατία για τη νέα δομή του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος". 
Τέλος, η γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να περάσει σε μια ακόμη πιο βάρβαρη πολιτική, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική της ΝΔ.

Πηγή:ΣΚΑΙ

Πολικό ψύχοςκαι ισχυρές χιονοπτώσεις σε Τουρκία,Ρουμανία,Πολωνία και Κίνα

Η Κωνσταντινούπολη σε κλοιό χιονιά.Η φωτογραφία είναι του Σαββάτου 23/1 από κεντρικό δρόμο της πόλης.(Photo-AFP)

Στους -28 βαθμούς κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στην Πολωνία και χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό , ενώ δύσκολες είναι οι μετακινήσεις σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου. Ανάλογα προβλήματα προκλήθηκαν όμως και στη Ρουμανία.. Δύο άστεγοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ψύχους και εκατοντάδες οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι στους παγωμένους δρόμους. Και στην Τουρκία όμως, 2 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής, ενώ προβλήματα υπάρχουν κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην Κίνα, στην επαρχία Σινγιανγκ, το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 46 βαθμούς κελσίου. Οι χιονοπτώσεις παρέλυσαν τη Βόρεια Τουρκία. Οχήματα ξέφυγαν από την πορεία τους εξαιτίας της ολισθηρότητας των οδικών δικτύων.
Στην Άγκυρα, η χιονόπτωση καθήλωσε τους οδηγούς επί ώρες στους δρόμους. Με δυσκολία μετακινούνταν ακόμη και όσοι προτίμησαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι. Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν ούτε στα πλοία να αποπλεύσουν από το λιμάνι των Δαρδανελλίων.

Πηγές:ΕΡΤ,AFP

Στόχευαν με τη βοήθεια του Θεού



Έντονες είναι οι αντιδράσεις μουσουλμανικών και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έπειτα από την αποκάλυψη χθες, από αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι οι δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούν διόπτρες για τουφέκια στις οποίες είναι χαραγμένες παραπομπές στη Βίβλο.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Δημοσίων Ζητημάτων (Muslim Public Affairs Council, MPAC) κάλεσε τον υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς να διατάξει να αποσυρθούν αμέσως από τις μάχιμες μονάδες ο εξοπλισμός που θα βρεθεί να έχει τέτοιες παραπομπές.
Όλα ξεκίνησαν έπειτα από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑBC, το οποίο αποκάλυψε ότι η εταιρία Trijicon, η οποία εδρεύει στο Μίσιγκαν, πούλησε 800.000 διόπτρες στο στρατό των ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε αναρίθμητες αποστολές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διόπτρες έχουν χαραγμένες κωδικοποιημένες αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στην Αποκάλυψη, μεταξύ άλλων, κάτι που αποτελεί παραβίαση των στρατιωτικών κανονισμών στις ΗΠΑ. Ανακοινωθέν που η Trijicon διένειμε μέσω Διαδικτύου ανέφερε ότι "στο πλαίσιο της πίστεώς μας και της πίστεώς μας στην υπηρεσία προς τη χώρα μας, η Trijicon εγχαράσσει αναφορές στις γραφές εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες. Όσο έχουμε άνδρες και γυναίκες σε κίνδυνο, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους δίνουμε τόσο υψηλή τεχνολογία όσο και την απέραντη υποστήριξή μας και τις προσευχές ενός ευγνώμονος έθνους".
Επίσης η εταιρία ανέφερε στο ABC ότι δεν είναι παράνομο να εγχαράσσονται βιβλικές αναφορές στις διόπτρες.
Το MPAC διαμαρτυρήθηκε έντονα. "Το να έχουμε Βιβλικές αναφορές πάνω σε στρατιωτικό εξοπλισμό παραβιάζει τα βασικά ιδανικά και τις αρχές στις οποίες βασίστηκε η ίδια η ίδρυση της χώρας μας", ανέφερε ο διευθυντής του MPAC, Χάρις Τάριν, σε ανακοινωθέν του Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται "προπαγανδιστικό υλικό στους εξτρεμιστές που υποστηρίζουν ότι εξελίσσεται ένας πόλεμος των Κατακτητών εναντίον του Ισλάμ από τις Ηνωμένες Πολιτείες".
Αντιδράσεις υπήρξαν και από οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του σαφούς διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη παραβίαση του Συντάγματος.
Σύμφωνα με το ABC, μια από τις κωδικοποιημένες αναφορές στις διόπτρες παραπέμπει στην προς Κορινθίους Β' επιστολή της Καινής Διαθήκης, ενώ άλλες αναφορές παραπέμπουν στην Αποκάλυψη, στο Κατά Ματθαίον και στο Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο. "Εγώ είμαι το φως, η αλήθεια και η ζωή" είναι ένα από τα χωρία που αναγράφονται πάνω στα όπλα.

Στη Νέα Ζηλανδία, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα αφαιρέσουν τις κωδικοποιημένες παραπομπές στη Βίβλο από τις αμερικανικές διόπτρες που διαθέτουν και χρησιμοποιούν μονάδες τους στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίζοντάς τις "απρεπείς" και σημειώνοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον εχθρό για προπαγάνδα.
Το επιτελείο ανακοίνωσε ότι "δεν γνώριζε" πως οι εγχαράξεις στις προηγμένες διόπτρες της Trijicon, που χρησιμοποιούν επίσης οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, περιλάμβαναν παραπομπές σε στίχους από τη Βίβλο, και πληροφορήθηκε το γεγονός από σχετικά δημοσιεύματα.
Οι εγχαράξεις ακολουθούν το σειριακό αριθμό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Press (Κράιστσερτς).



Περιοδεία του προέδρου της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε μπλόκα αγροτών


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τους Ηρώ Διώτη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Κατσινοπούλου, υπεύθυνη του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΝ, και Στέφανο Μπαγιώργο, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αλαμάνα Φθιώτιδας, στις Μικροθήβες Μαγνησίας και στη Νίκαια Λάρισας.
Μιλώντας με τους συνδικαλιστές και τους εκπροσώπους των αγροτών, μεταξύ άλλων τόνισε:«Το βασικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα. Ο αγροτικός τομέας, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Μειώνεται η γεωργική παραγωγή, μειώνεται ο αγροτικός πληθυσμός και μειώνεται η συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρας. Βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Απαιτούνται αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα, με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος.
Χρειάζεται η ριζική αναδιοργάνωση του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα, το αποφασιστικό χτύπημα στους μεσάζοντες, τα καρτέλ των εμπόρων και την ανεξέλεγκτη κερδοφορία των τραπεζών, που λυμαίνονται τον αγροτικό χώρο.Η κυβέρνηση, αντί να δεσμεύεται με συγκεκριμένα μέτρα, προτιμά την επικοινωνιακού χαρακτήρα πολιτική, επιλέγοντας ως συνομιλητές όχι τους αγρότες, αλλά αυτούς που επί χρόνια –στο όνομα των αγροτών- έχουν στήσει ένα δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς, σε όλο τον αγροτικό κόσμο. Είναι ανάγκη να καταλάβουμε, όλοι μας, κυβέρνηση, κόμματα και κοινή γνώμη, ότι η αγροτική δραστηριότητα είναι μια από τις ελάχιστες παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.Η κυβέρνηση οφείλει, αντί να αναλώνεται σε επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή του Ζαππείου, να συνομιλήσει με τους δοκιμαζόμενους αγρότες και να δώσει λύση στα προβλήματά τους».

Η Γραμματεία Γυναικών του Π.Α.Μ.Ε καλεί τους εργαζόμενους σε θεατρική παράσταση


Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση “ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ”στο θέατρο Τζένη Καρέζη την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στις 8.00 το βράδυ.
Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν μέσω της ΠΣΟ (Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας) στο Λαό της Αϊτής, o οποίος εκτός από τα προβλήματα της αποικιοκρατικής πολιτικής που αντιμετώπιζε τόσα χρόνια, βιώνει τώρα και τις συνέπειες από τον καταστροφικό σεισμό.



"ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ"


Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ.
Προσκλήσεις θα διατίθενται στα γραφεία του ΠΑΜΕ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3301842,210 3301847,210 3833786



Ακαρπη η συνάντηση Μπατζελή με αγρότες



Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των 14 μπλόκων που συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 
«Σεβόμενοι τις αρχές του διαλόγου και μένοντας πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας και της αγωνιστικής διεκδίκησης, όπως αυτές σηματοδοτηθηκαν από το πολιτικό μήνυμα της βιωσιμότητας, και λαμβάνοντας απαντήσεις που δεν δίνουν άμεσες λύσεις στη δεινή οικονομική και κοινωνική θέση που βρίσκεται σήμερα ο Ελληνας αγρότης, αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα», ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή.
Από την πλευρά της η Κ. Μπατζελή ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων, αλλά υπάρχει η δυνατότητα με τις θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, να εξοικονομηθούν πόροι, όπως από το κόστος των εισροών, από τις καλύτερες εμπορικές τιμές και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα».
«Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων, των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία, στο αγροτικό κίνημα» ανέφερε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει η αγορά, η οικονομία και η ίδια η κοινωνία. Οι αγρότες είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό στρώμα που γνωρίζει τα προβλήματά του, γνωρίζει την οικονομική του κατάσταση. Νομίζω ότι θα δώσουν τις σωστές λύσεις για την κατάσταση αυτή που αιχμαλωτίζει το σύνολο της κοινωνίας», επισήμανε.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς που είναι οι αγρότες και να στηρίξουμε το εισόδημά τους με κάθε δυνατό, θεσμικό μέτρο», δήλωσε ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο διάλογος που ξεκινάει, θα είναι εποικοδομητικός και δημιουργικός. Πρόσθεσε ότι «οι αγρότες είναι άνθρωποι με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, πιστεύω πως θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα δώσουν τη λύση που πρέπει». 

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης 

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας είπαν ότι δεν άκουσαν κάτι καινούριο από την κ. Μπατζελή. Μάλιστα, έχουν αποφασίσει κάθοδο στην Αθήνα, τη Δευτέρα, με λεωφορεία, για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο.
Το Σάββατο, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να κλείσουν από τις 11.00 έως τις 15.00, Δευτέρα και Τρίτη, κεντρικές οδούς και παρακαμπτήριους, προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ, ενώ θα διεξάγεται η διημερίδα για το αγροτικό

Πηγή:www.nooz.gr

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τους αγρότες στο μπλόκο της Αλαμάνας


Από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο μπλόκο της Αλαμάνας 





«Ένιωσα μεγάλη έκπληξη όταν διάβασα σήμερα στις εφημερίδες τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο σας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το πρωί με τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Αλαμάνας, στο 210ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.
Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων τονίζοντας πως «θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση, τον διάλογο να το κάνει πράξη, πηγαίνοντας και συζητώντας με τους εκπροσώπους των αγροτών που κινητοποιούνται. Αντ' αυτού διάβασα απαξιωτικά λόγια», και συνέχισε, απευθυνόμενος στους αγρότες. λέγοντας ότι «σας χαρακτηρίζει η υπουργός στον Τύπο -ελπίζω να είναι λάθος απόδοση και να μην τα έχει πει αυτά- αναρχοσυνδικαλιστές, επιχειρηματίες, ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η δημοσιότητα και τρέχουν πίσω από τις κάμερες. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση, που έχει χαρακτηριστεί ως κυβέρνηση του διαλόγου, να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Απαξιώνοντάς τες. Ταυτόχρονα να στήνει φιέστες διαλόγου με αυτούς που έχουν μέρος της ευθύνης για το πρόβλημα. Αναφέρομαι στο συνεταιριστικό κίνημα και στον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί τα προβλήματα του κόσμου».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τους αγρότες σαν την «πιο παραγωγική δύναμη του τόπου» προσδιορίζοντας ότι η κρίση στην οικονομία «δεν θα ξεπεραστεί αν καταναλώνουμε μόνο» και μάλιστα συμπλήρωσε με έμφαση πως «πρέπει να παράγουμε κιόλας. Δεν μπορεί να καταναλώνουμε μόνο. Αν δεν γίνουμε παραγωγικοί δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε την κρίση». Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση «αντί να αντιμετωπίσει απαξιωτικά να σκύψει στα προβλήματά και να καταλάβει ότι το παιχνίδι με τους πράσινους, κόκκινους και γαλάζιους αγρότες έχει τελειώσει προ πολλού. Το χρώμα της γης είναι καφέ. Αυτό το παιχνιδάκι να σταματήσει κάποια στιγμή γιατί δεν μπορούμε να κρυβόμαστε διαρκώς πίσω από το δάκτυλό μας».
Ο κ. Τσίπρας έκανε έμμεση αναφορά και στο συνεταιριστικό κίνημα τονίζοντας πως «υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η μία είναι η Ελλάδα τις μίζας, της διαφθοράς, της ρεμούλας, της διαπλοκής, των υψηλόβαθμων στελεχών στο συνεταιριστικό κίνημα, που παίρνουν 65.000 μισθό ετησίως. Υπάρχει και η Ελλάδα του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας. Η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει με ποια από τις δύο Ελλάδες θα προχωρήσει. Με ποιους θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι να συζητήσει».
Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε ευθύνες και για το γεγονός ότι δεν εισρέουν χρήματα από το ΕΕ για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, τονίζοντας πως «έχουμε ένα σύστημα διαχείρισης των ενισχύσεων που χρεώνει κάθε χρόνο τη χώρα μας με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα. Έχουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που κρατούνται στα ταμεία της ΕΕ και δεν δίνονται στη χώρα μας για να δοθούν στους αγρότες ακριβώς γιατί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και το αναξιόπιστο σύστημα διαχείρισης δεν δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να πάρει αυτά τα χρήματα».
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να έρθει σε «συνεννόηση και ταυτόχρονα να καταθέσει και εθνικό σχέδιο, εθνική στρατηγική για τη βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας.».




Πηγές:www.kathimerini.gr-www.in.gr-με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


Να πληρώσει η πλουτοκρατία !

Στόχος του λεγόμενου σταθεροποιητικού προγράμματος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να βάλει τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κρίση. Κι αυτό, τη στιγμή που μόνο το 9μηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης του 2009, χρονιά της κρίσης, τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 11,8 δισ. ευρώ, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες που προβλέπονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για όλο το 2010 δεν ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ!



Είναι η ώρα, λοιπόν, που το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι πρέπει να απαιτήσουν εδώ και τώρα να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Το αφορολόγητο να αυξηθεί στα 20.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 40.000 ευρώ για το ζευγάρι με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να καταργηθούν όλοι οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλες οι χαριστικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων. Να κοπεί ο πακτωλός της χρηματοδότησής τους, μέσα από το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου. Αντεπίθεση για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.



Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

ΚΚΕ: Δεν αντιμετωπίζει το θέμα των μεταναστών στο σύνολο του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης


Την άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα καθώς και τη χορήγηση Ιθαγένειας στους νέους με την ενηλικίωσή τους εάν το επιθυμούν προτείνει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου.





Όπως αναφέρει, το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης αφορά μόνο ένα τμήμα των μεταναστών και δεν αντιμετωπίζει το θέμα στο σύνολό του. Για την επίλυση του προβλήματος το ΚΚΕ προτείνει:
♦Nομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων
♦Kατάργηση της τροπολογίας της ΝΔ που προβλέπει απέλαση για λόγους "δημόσιας τάξης και ασφάλειας" και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους έχουν 5ετή πραγματική παραμονή στη χώρα.
♦Nομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα.
♦Iσότιμη πρόσβαση των παιδιών όλων των μεταναστών στις δομές της ελληνικής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης
♦Παύση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων και απελάσεων των μεταναστών χωρίς χαρτιά και ταυτόχρονη δημιουργία δημοσίων υγιεινών κρατικών χώρων φιλοξενίας των άστεγων μεταναστών.
♦Χορήγηση ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και εμφυλίων

Η ζωή στην Άμφισσα με τη δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πορεία διαμαρτυρίας για τον φόνο του Αλέξη. Οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους διαδηλωτές!

Αμήχανοι και σαστισμένοι οι κάτοικοι της Άμφισσας κοίταζαν τις ορδές των αστυνομικών (φανερών και κρυφών) που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της μικρής πόλης ενόψει της δίκης των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες είχε αντίκρισμα σε κάποιους από αυτούς που έσπευσαν να σιδεροφράξουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Οι τράπεζες ήταν οι καλύτερα προστατευόμενοι χώροι, με υπερσύγχρονα (και πανάκριβα) ρολά ασφαλείας. Όσοι είχαν χρήματα να διαθέσουν ύψωσαν φύλλα αλουμινίου, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν το γνωστό... κοτετσόσυρμα.

Στέρεα φύλλα αλουμινίου επέλεξε για να θωρακίσει την επιχείρησή του και ο ιδιοκτήτης κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα δικαστήρια. Βγήκε μάλιστα και σ' όλα τα κανάλια να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η δίκη γίνονταν στην Άμφισσα και να "τα χώσει" στο δήμαρχο επειδή το επέτρεψε. Ο ίδιος πάντως μάλλον ωφελημένος βγήκε από την όλη ιστορία αφού το ποσό για την ενοικίαση των δωματίων του ανεβοκατέβαινε με την ευκολία ασανσέρ. Όταν τηλεφωνήσαμε για κλείσουμε δωμάτιο, η τιμή ήταν 48 ευρώ για το δίκλινο, αλλά όταν κόπηκε το τιμολόγιο ανέβηκε στα 75. Η συνάδελφος που έμενε στο διπλανό δίκλινο πλήρωσε 43, ενώ άλλος συνάδελφος για μονόκλινο χρεώθηκε 60 ευρώ! Προφανώς από κάπου έπρεπε να βγει το κόστος της σιδηρόφρακτης εγκατάστασης...

Όσον αφορά τις διαδηλώσεις, που είχαν γίνει για τους κατοίκους μπαμπούλας, αρκετοί ήταν εκείνοι που κονταστάθηκαν ν' ακούσουν τα ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις και μάλιστα χειροκρότησαν όταν οι διαδηλωτές τούς διαβεβαίωναν ότι ο πραγματικός τους εχθρός βρίσκεται εκεί που απομυζάται το εισόδημά τους, εκεί που οι κοινωνικές παροχές στερεύουν, εκεί που η παιδεία και η υγεία είναι ιδιωτική υπόθεση...

Πηγή:ΑΥΓΗ

Η δημοπρασία της Σκάρλετ για για το λαό της Αϊτής


Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον (φωτό) επέλεξε έναν ξεχωριστό τρόπο να συγκεντρώσει χρήματα για το λαό της Αϊτής. Η ίδια έθεσε σε δημοπρασία μια συνάντησή της με τέσσερα άτομα. Όποιος προσφέρει τα περισσότερα χρήματα θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσει από κοντά την όμορφη ηθοποιό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της πρεμιέρας του θεατρικού της έργου στο Μπρόντγουεϊ, και μάλιστα οι τέσσερις τυχεροί θα παρευρεθούν και στο πάρτι που θα ακολουθήσει μετά την παράσταση.

Πηγή:City Press

Μήνυμα Οσάμα μπιν Λάντεν για νέες επιθέσεις


Οι επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστούν όσο η χώρα αυτή υποστηρίζει τους Ισραηλινούς και η Παλαιστίνη δεν έχει ασφάλεια, δηλώνει ο αρχηγός της αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα.


Ο Mπιν Λάντεν αναναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική απόπειρα της 25ης Δεκεμβρίου σε αεροσκάφος της Delta Airlines.

Ο Νιγηριανός Ουμάρ Φαρούκ Αμντουλμουταλάμπ έχει παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να ανατινάξει το αεροπλάνο με 300 επιβάτες, ενώ πλησίαζε στο Ντιτρόιτ.


Πηγή:www.nooz.gr

Βίκτορ Γιούστσενκο:Ο εκλεκτός των ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία, ο ηγέτης της «πορτοκαλί επανάστασης», έμεινε στο 5,45%...

Ο εκλεκτός των ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία, ο ηγέτης της «πορτοκαλί επανάστασης» Βίκτορ Γιούστσενκο, στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, έφυγε τουλάχιστον προς το παρόν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Το χαμηλό ποσοστό (5,45%) που πήρε ήταν και μια απάντηση στην απροκάλυπτη φιλοαμερικάνικη στάση και την προσπάθεια να εντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ. Επανειλημμένα ο ουκρανικός λαός με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών έχει δηλώσει την αντίθεσή του σε αυτή την επιδίωξη.






Ωστόσο, ο Γιούστσενκο - που θα παραδώσει την προεδρία μετά την ανάδειξη του διαδόχου του στο β' γύρο των εκλογών στις 7 Φλεβάρη - επέλεξε να είναι εξαιρετικά συμβολική και συνάμα προκλητική η τελευταία του πολιτική πράξη. Τι έκανε; Ανακήρυξε «Ηρωα της Ουκρανίας» τον επικεφαλής της εθνικιστικής οργάνωσης «ΟΟΥΝ», Στεπάν Μπαντέρα, δηλαδή τον αντικομμουνιστή και συνεργάτη των ναζί που με την οργάνωσή του έδρασε εναντίον του Κόκκινου Στρατού και του λαού του στην Ουκρανία από το 1941 και εναντίον της ΕΣΣΔ συνολικά μέχρι και το 1959!Η πράξη αυτή είναι φυσικά μόνο το «κερασάκι» της πλούσιας καριέρας του Γιούστσενκο, στη διάρκεια της οποίας η Ουκρανία συνάμα με την αντεργατική πολιτική γνώρισε ένα «κρεσέντο» αναβίωσης του εθνικισμού και του φασισμού, του ξαναγραψίματος της Ιστορίας, της συκοφάντησης ότι για το λιμό της δεκαετίας του '30 ευθύνονταν οι μπολσεβίκοι, της προσπάθειας εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού με την άκρατη «σταλινολογία». Αλλά, όπως αποδεικνύεται, οι εργαζόμενοι δεν «τσίμπησαν».



Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Άμα δεις τα παιδιά, να τους πεις ένα "γεια"-Προκλητική ενάντια στο αγροτικό κίνημα ,η υπουργός Γεωργίας Κ.Μπατζελή.



Η Κατερίνα Μπατζελή
Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή της  με τα «παιδιά», όπως η ίδια αποκάλεσε τους αγρότες, η υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε δείγμα γραφής για τις προθέσεις και τις απόψεις της στο Βήμα της Κυριακής. Η Κατερίνα Μπατζελή έκανε λόγο για «συνοθύλευμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση», ερωτηθείσα ποιος στήνει τα μπλόκα και τι εκπροσωπούν,  προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι υποθέτουν ότι εκπροσωπούν τους αγρότες, το πανελλαδικό συντονιστικό είναι αχταρμάς που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού, με τον οποίο συντονίζονται συνδικαλιστές του ΚΚΕ και της ΝΔ.»
Κατά την υπουργό «Ορισμένοι μοιάζουν με τραμπούκους, απειλούν και εκβιάζουν, θέλουν να ελέγξουν πάση θυσία το μηχανισμό του αγροτικού κινήματος, τους νέους αγρότες, γενικώς παίζουν παιχνίδι εξουσίας, παρότι δεν το ομολογούν.»
Και τι λέει για την άρνησή των αγροτών να μπουν σε διάλογο μαζί της ; Απλώς ότι δεν τους αρέσει που είναι γυναίκα (!): «Όταν κάποιοι λένε στα τηλεοπτικά δίκτυα ότι δεν μπορούν να συζητήσουν μαζί μου, γιατί δήθεν η Μπατζελή μιλάει τη γλώσσα του σώματος, καταλαβαίνω ότι έχω να κάνω με σεξιστές, για να μην πω τίποτα χειρότερο» υποστηρίζει.
Θέμα συζήτησης πάντως (μη σεξιστικό) έχει βρει: «Αυτό που μπορούμε να συζητήσουμε είναι πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε ποιοτικά και εμπορεύσιμα αγροτικά προϊόντα. Αυτό τον χαρακτήρα έχει ο εθνικός διάλογος που ξεκινάμε» λέει η υπουργός, που δεν παραλείπει να αναγνωρίσει ότι οι τιμές παραγωγού στην ελληνική γεωργία έχουν καταβαραθρωθεί και το κόστος έχει αυξηθεί.
Και για να μην πάει με άδεια χέρια στην επίσκεψη, προαναγγέλλει ότι θα καταρτιστούν πέντε νομοσχέδια: για τους θεσμούς εκπροσώπησης των αγροτών, τον ΕΛΓΑ, τη λειτουργία της αγοράς αγροτικών προϊόντων, τον έλεγχο της αγοράς φυτοφαρμάκων-λιπασμάτων και την πολιτική επί της αγροτικής γης.


Πηγή:www.topontiki.gr

Πιο ευτυχισμένοι και υγιείς το Σαββατοκύριακο !

   Οι επιστήμονες απέδειξαν αυτό που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ήδη από την παιδική μας ηλικία: οι άνθρωποι γίνονται πραγματικά πιο χαρούμενοι, αλλά και υγιείς, από το απόγευμα της Παρασκευής έως το απόγευμα της Κυριακής - με άλλα λόγια όταν δεν δουλεύουν, αλλά έχουν όλη τη μέρα "δική τους".
Η έρευνα, η πρώτη του είδους της που ανέλυσε πώς αλλάζει, από μέρα σε μέρα μέσα στην εβδομάδα, η διάθεση των ενηλίκων, ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 62 ετών (που εργάζονται τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα), έγινε υπό τον καθηγητή Ρίτσαρντ Ράιαν του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και δημοσιεύτηκε στο "Journal of Social and Clinical Psychology" (Περιοδικό Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας). 
    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι κάθε επαγγέλματος, χειρωνακτικού ή "πνευματικού", από οικοδόμους μέχρι δικηγόρους, άσχετα με το πόσα χρήματα βγάζουν, πόσες ώρες δουλεύουν ή πόση μόρφωση έχουν, αισθάνονται καλύτερα το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, όχι μόνο έχουν καλύτερη ψυχική διάθεση και περισσότερη ενέργεια, αλλά νιώθουν λιγότερους πόνους και άλλα συμπτώματα, όπως δυσκολία χώνεψης, αναπνευστικές δυσκολίες, αίσθημα κόπωσης κ.α. Η διαπίστωση αυτή ισχύει για τους πάντες: παντρεμένους, εργένηδες, διαζευγμένους και χήρους!

    Σύμφωνα με την μελέτη, η ευεργετική αυτή επίδραση οφείλεται πρωτίστως στον μεγαλύτερο έλεγχο που νιώθει κανείς ότι έχει όσον αφορά στην αξιοποίηση του χρόνου του, στην ελευθερία που έχει κανείς να επιλέξει τις δραστηριότητες που θέλει και ταυτόχρονα να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του με τα αγαπημένα του πρόσωπα (οικογένεια, φίλους κλπ). Ακόμα, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ικανοί μέσα στο Σαββατοκύριακο με ό,τι καταπιάνονται - ίσως επειδή αισθάνονται ότι κάνουν αυτό που τους αρέσει και έτσι δίνουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της προσοχής και γενικότερα του εαυτού τους σε αυτό με το οποίο ασχολούνται.
  Σύμφωνα με τον καθηγητή Ράιαν, "η έρευνα αναδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο ελεύθερος χρόνος για την ευημερία του ατόμου, καθώς οι άνθρωποι έχουν ευκαιρίες να συνδεθούν με άλλα πρόσωπα, να πραγματοποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να χαλαρώσουν. Όλα αυτά αποτελούν βασικές ψυχικές ανάγκες των ανθρώπων, που δεν πρέπει να καταπιέζονται από την πολλή δουλειά".
    Όπως φάνηκε από την έρευνα, οι άνθρωποι, κατά τις καθημερινές (εργάσιμες) μέρες, νιώθουν χειρότερα, επειδή λιγοστεύει ο έλεγχος που ασκούν στην προσωπική ζωή τους, καθώς κάποιος άλλος (κυρίως ο εργοδότης) ή οι εξωτερικές περιστάσεις (π.χ. οι οικογενειακές υποχρεώσεις) ελέγχουν "έξωθεν" τις ατομικές επιλογές των ατόμων, ασκώντας σε αυτούς πιέσεις χρόνου, επιβάλλοντας ανεπιθύμητες συμπεριφορές (συνήθως στο εργασιακό περιβάλλον), καθιστώντας υποχρεωτική τη συναναστροφή με ανθρώπους με τους οποίους δεν υπάρχει στενός συναισθηματικός δεσμός κ.α.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΑ

Ο αγωνιστικός... «αυτοματισμός».Να στρέψουν το λαό κατά του αγώνα της αγροτιάς επιχειρούν με κάθε μέσο οι κυβερνώντες


Nα στρέψουν το λαό κατά του αγώνα της αγροτιάς επιχειρούν με κάθε μέσο οι κυβερνώντες και οι εκφραστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν και στηρίζουν, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχει οδηγήσει την αγροτιά σε δεινή θέση. Το μέλλον που της επιφυλάσσει αυτή η πολιτική, είναι φτώχεια και ξεκλήρισμα. Η αγροτιά και το συνεπές αγροτικό κίνημα δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Κι αν ο αγώνας της αγροτιάς «ξινίζει» το ΠΑΣΟΚ, τον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τη ΝΔ, τον Σαμαρά, το ΛΑ.Ο.Σ., τον Καρατζαφέρη και άλλους, δικό τους πρόβλημα.


Mε το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους ξεκίνησε πάλι η επιχείρηση «κοινωνικού αυτοματισμού». Δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Συνέβαινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν τα τρακτέρ έβγαιναν στους δρόμους. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άρχισε να δημιουργεί κλίμα με δηλώσεις στελεχών της, «για πράξεις βίας και αυθαιρεσίας»«για παρακώλυση συγκοινωνιών και ελεύθερης επικοινωνίας των πολιτών» ή όπως είπε χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή «δεν αντέχει η χώρα να λοιδορείται και να διασύρεται». Από κοντά συνηγορούν τα αστικά ΜΜΕ και τα κάθε λογής «παπαγαλάκια», όπως και οι φορείς των μεγαλοεπιχειρηματιών. Χαρακτηριστικό είναι πως από την πρώτη κιόλας μέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων βγήκαν να «διαμαρτυρηθούν» ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ακολούθησαν κι άλλοι εκπρόσωποι της «ελεύθερης αγοράς» και της αστικής τάξης.


Όλα αυτά φυσικά, δε γίνονται τυχαία. Ο «κοινωνικός αυτοματισμός», δεν είναι τίποτα άλλο από την ενεργοποίηση των μηχανισμών που διαθέτει η άρχουσα τάξη, για την κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα της αγροτιάς και για την τρομοκράτηση των αγωνιζομένων αγροτών. Και χρησιμοποιείται ως «μέσο» για έχουν «καλύτερο πεδίο δράσης» οι εισαγγελείς και η αστυνομία. Ομως ο αγώνας της αγροτιάς δεν μπορεί να συκοφαντηθεί και δεν μπορεί να καμφθεί με τέτοια τερτίπια. Η άρχουσα τάξη και οι εκφραστές των συμφερόντων της χρησιμοποιούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» ενάντια σε κάθε αγώνα, σε κάθε απεργία, σε κάθε κινητοποίηση. Είτε είναι των ναυτεργατών, είτε των συμβασιούχων, είτε των εργαζομένων στην καθαριότητα. Και είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα.


Η αγροτιά καλείται να μη λυγίσει σε κάθε επίθεση ενάντιά της, σε κάθε μεθόδευση που αποσκοπεί στο σβήσιμο της φλόγας του αγώνα. Η αγροτιά καλείται να κλιμακώσει τον αγώνα της με ενιαίο πλαίσιο αιτημάτων πανελλαδικά. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι: «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη και του εργάτη.» Σε καμιά περίπτωση ο αγώνας του εργάτη δεν είναι σε βάρος του αγρότη, ούτε ο αγώνας του αγρότη σε βάρος του εργάτη. Ολοι όσοι κατηγορούν και συκοφαντούν τον αγώνα, θα πρέπει να απομονωθούν. Ολοι αυτοί θέλουν να πλήξουν ακόμα περισσότερο το λαό και ο λαός δεν πρέπει αυτό το χάπι να το καταπιεί. Η εργατιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, καλούνται να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τα αιτήματα της ξεσηκωμένης αγροτιάς, όπως αυτά εκφράζονται καθαρά στο μπλόκο της Νίκαιας, είναι κοινά αιτήματα όλων των εργατών και αυτοαπασχολούμενων στη χώρα.



Πηγή:Ριζοσπάστης

Αποκάλυψη της Κυρ.Ελευθεροτυπίας Ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο μετά τις εκλογές του 2004





 Προσωπική ευχαριστήρια επιστολή του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή προς τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς, Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία εστάλη μετά τις εκλογές του 2004, αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.




Στην επιστολή αναφέρεται:


«Κε Χριστοφοράκο,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας στην μεγάλη μας προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο πραγματικότητα.
Με Εκτίμηση
Κώστας Καραμανλής»


Συνεργάτες του κ. Καραμανλή χαρακτήρισαν «πολιτικά ύποπτο» το γεγονός ότι δημοσιοποιείται αυτή η επιστολή (την ύπαρξη της οποίας δεν αμφισβητούν) λίγες ημέρες πριν συζητηθεί στη Βουλή η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.
Επίσης, ανέφεραν ότι πρόκειται για μία «τυπική επιστολή» που αποστάλθηκε μαζικά μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004 και τόνιζαν ότι στα ταμεία της ΝΔ δεν έχουν μπει χρήματα από τη Siemens με οποιαδήποτε μορφή.

ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία-www.in.gr -Newsroom ΔΟΛ