Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αντεπίθεση! Με ισχυρό ΚΚΕ κι εσένα στον αγώνα υπάρχει λύση.


Διαγραφή του χρέους - Έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία


Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Είναι καιρός να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος της διεξόδου. Δώσε ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που επιχειρεί να σε παραπλανήσει με νέα μεταμφίεση, με «νέα» κόμματα. Όσο πιο αδύναμα βγουν τα κόμματα που ευθύνονται για τα βάσανά σου, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός. Να μην πάει για μια ακόμα φορά χαμένη η ψήφος των πολλών.

ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ BILD.


Με αγωγή ενώπιον των Ελληνικών δικαστηρίων απαντά ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο λιβελογράφημα της BILD.

Αγωγή κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά της εφημερίδας BILD, με την οποία ζητεί χρηματική ικανοποίηση 1.000.000 ευρώ για όσα συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά για τον ίδιο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α δημοσίευσε στις 16/2/2012 στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοσή της.
Στην αγωγή, που υπογράφει η πληρεξούσια δικηγόρος του κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας κάνει αναφορά στη «στοχευμένη εναντίον του ιδίου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επίθεση, και στην απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, με την άσκηση εκβιαστικής πίεσης προς τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα υπό την απειλή ότι, διαφορετικά, θα… κλείσουν οι στρόφιγγες της συμφωνηθείσης οικονομικής «βοήθειας»».

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Η  ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τις αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, τις νέες, τις μετανάστριες.

Αποδίδει τιμή στις γυναίκες που αντιστέκονται σθεναρά στις δυσκολίες της ανισότιμης ζωής τους, απεργούν με τα σωματεία τους, παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες, στις κινητοποιήσεις τους και σε αυτές των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, μετέχουν στις λαϊκές επιτροπές, στις επιτροπές αγώνα, δίνουν το παρόν στην πάλη κατά των χαρατσιών και της άδικης φορολογίας, στέκονται στο πλευρό των απεργών ανδρών και παιδιών τους, τους δίνουν δύναμη και κουράγιο, υιοθετούν συνθήματα αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας στους άδικους αντιλαϊκούς νόμους.

Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ :ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 511 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ.


Αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους.
O κάθε εργοδότης έχει πλέον όλο το αναγκαίο για αυτόν, νομικό πλαίσιο ώστε να τσακίσει συμβάσεις, να φτάσει τους μισθούς στα τάρταρα. 



Υπάρχει πλήρης ανατροπή του σκηνικού που γνωρίζαμε ως τώρα, με στόχο να τα καταργήσουν όλα.

Δεν πρόκειται για τετελεσμένες εξελίξεις. Υπάρχει ο λαϊκός παράγοντας, τα σωματεία που μπορούν μέσα στους χώρους δουλειάς, να εμποδίσουν μειώσεις, να φρενάρουν μέτρα, να ακυρώσουν και να ανατρέψουν νόμους.

Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν να κάνουν με σκληρό αντίπαλο. Η οργανωμένη δράση του λαού τους φοβίζει. Όσο και αν τα προηγούμενα χρονιά προσπαθούσαν να τσακίσουν του μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, συναντούσαν ισχυρές αντιστάσεις και εμπόδια.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας.


Με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, του τραπεζίτη Παπαδήμου, η Άννα Διαμαντοπούλου φεύγει από το Υπουργείο Παιδείας έχοντας επιχειρήσει να καταστρέψει κάθε ίχνος δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η χρηματοδότηση για την παιδεία συρρικνώνεται διαρκώς, σχολεία και πανεπιστήμια έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες να μετατρέψουν τον χώρο της εκπαίδευσης σε πεδίο κερδοφορίας τους. Στον αγώνα που διεξάγουν εδώ και μήνες φοιτητές, μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενοι απέναντι στις καταστροφικές πολτικές του Υπουργείου, η κ. Διαμαντοπούλου δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Κιλκίς:Αποβλήθηκαν 68 μαθητές επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση.

Να αποβάλλει 68 μαθητές επειδή μετείχαν σε διαδήλωση αποφάσισε ο διευθυντής Λυκείου στο Κιλκίς. Το σκεπτικό της απόφασης.



Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του διευθυντή στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς να αποβάλλει 68 μαθητές επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της περιοχής.
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς ζητά την άμεση ανάκληση των αποφάσεων και τη διατύπωση δημόσιας συγγνώμης του διευθυντή προς τους μαθητές.
"Τη στιγμή που απειλείται η ζωή μας και υποβαθμίζεται η ποιότητα της, είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό να εγκαλούνται μαθητές λυκείου, γιατί την υπερασπίζονται.

Η μπόχα της «αρβύλας»-Ωμός αντικομμουνισμός από τους «Ράδιο Αρβύλα»


Το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομμουνισμός από διάφορους «παρουσιαστές» - «διασκεδαστές» των ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας υστερίας, τη Δευτέρα το βράδυ η «σατιρική» εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» όπου ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας. Το μόνιμο μοτίβο τους ότι «κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, το καταδικάζει» ή η γελοιότητα ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως «έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λαϊκών κινητοποιήσεων» ή ότι είναι αντίθετο να καταργηθούν οι μεσάζοντες. Μετά ακολούθησε και ένας λίβελος που ντύθηκε με βίντεο, όπου με πλάνα από συγκεντρώσεις του ΚΚΕ χάριν ...σάτιρας εμφανίζονται η «1η Πανελλήνια διαμαρτυρία για τη χαμηλή τιμή της πατάτας» ή πανό «Φτηνές πατάτες χωρίς να το πει το ΚΚΕ, όχι ευχαριστώ» ενώ ακολούθησαν και άλλα ...αστειάκια.

Επιστολή του Κώστα Πουλάκη μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου της Επιτροπής Ερευνών και Μελέτης Δημοσκοπήσεων, προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σ.Ε.Δ.Ε.Α. κ. Σπ. Ζαβιτσάνο σχετικά με την διενέργεια δημοσκοπήσεων στην προεκλογική περίοδο.


κ. Πρόεδρε, 

Λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά πολιτικά πράγματα το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, επειδή όπως γνωρίζετε η πολιτική αβεβαιότητα είναι εξαιρετικά οξυμμένη και η κινητικότητα και ρευστότητα του εκλογικού σώματος εξόχως έντονη, ως Επιτροπή Ερευνών και μελέτης των Δημοσκοπήσεων της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ θεωρούμε ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της συμπεριφοράς των εκλογέων οι δημοσιευόμενες δημοσκοπήσεις.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Αλληλεγγύη στους απεργούς της Χαλυβουργίας.


Αλληλεγγύη στους απεργούς της Χαλυβουργίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τον  αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας που βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της εργατικής-λαϊκής αντίστασης και πάλης για την ανατροπή του αντεργατικού οδοστρωτήρα της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη ενός παλλαϊκού- πανεργατικού ξεσηκωμού και ενός αγωνιστικού μετώπου που να πάρει στα χέρια του τον αγώνα -κόντρα σε ΓΣΕΕ, με κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς.Το κίνημα μέρα με τη μέρα δυναμώνει και ωριμάζει.

8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, νέες, μετανάστριες,
Την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, τιμούμε τις εργαζόμενες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες, τις μετανάστριες, που αποτελούν μαζί με τη νεολαία τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και που το προηγούμενο διάστημα αψηφώντας το κλίμα μοιρολατρίας, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ψεύτικα διλήμματα της συγκυβέρνησης και των ευρωπαϊκών της εταίρων, ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη βάρβαρη επίθεση της αστικής τάξης στα δικαιώματα μας.