Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στους Κουβανούς πατριώτες ! Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται στις 12 Σεπτέμβρη από τη σύλληψη των «πέντε» στις ΗΠΑ, γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους από τις αντεπαναστατικές δυνάμεις που δρουν στο Μαϊάμι με τη στήριξη των αμερικανικών κυβερνήσεων.

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από τις 12 Σεπτέμβρη 1998, όταν οι πέντε Κουβανοί πατριώτες Χεράρδο Ερνάντες, Ρενέ Γκονσάλες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Φερνάντο Γκονσάλες και Αντόνιο Γκερέρο συνελήφθησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σύρθηκαν σε δίκες με την κατηγορία της «κατασκοπίας σε βάρος των συμφερόντων των ΗΠΑ».



Βέβαια, αυτό που αποκάλυψαν με τη δράση τους οι «πέντε» ήταν αδιάσειστα στοιχεία για σειρά ενεργειών ενάντια στην Κούβα που σχεδιάζονται και οργανώνονται σε αμερικανικό έδαφος, με την ανοχή και του κρατικού μηχανισμού.

Ρωσία: Σύροι «αντικαθεστωτικοί» έριξαν τα χημικά, δήλωσε ο Λαβρόφ !

Η Ρωσία πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι Σύροι «αντικαθεστωτικοί» ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα τον περασμένο μήνα κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ



«Κατά την άποψή μου υπάρχουν πολλά στοιχεία», τόνισε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το «Ιντερφάξ».

Οι απόγονοι του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες.Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας.

Ο περιφερόμενος θίασος , της ναζιστικής συμμορίας, της χρυσής αυγής επέλεξε τον τόπο μας για να εξαπολύσει το φασιστικό της δηλητήριο, σε μια εκδήλωση παρωδία της παρέας του φύρερ Μιχαλολιάκου, για τη μάχη των Θερμοπυλών.

Και σ’αυτό το σημείο ακριβώς είναι το οξύμωρο της ιστορίας, μιας και οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων έρχονται να υποδυθούν τους πατριώτες.

Η απάντηση του ΚΚΕ στην προκλητική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ : "Το «κοινωνικό» πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 Ευρώ."

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ :




Η πορεία προς την «ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου  - χθεσινού και σημερινού  - αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Χέρι ,χέρι με την απάτη το κόμμα του Καρατζαφέρη.300.000 ευρώ κρατικής επιχορήγησης στο ΛΑ.Ο.Σ. για "ερευνητικούς σκοπούς" έκαναν φτερά !

Γρίφο για δυνατούς λύτες αποτελεί το τι απέγιναν σχεδόν 300.000 ευρώ που έλαβε ο ΛΑΟΣ μέσω κρατικής επιχορήγησης για επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς το 2008, σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας "Τα Νέα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα έπειτα από την αποκάλυψη πριν από λίγες μέρες ότι τα οικονομικά του Ινστιτούτου "Ίων Δραγούμης"  ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, προκύπτει ότι ως λειτουργικά έξοδα είχαν υπολογιστεί για την περίοδο Μαΐου 2008-Απριλίου 2009 102.000 ευρώ, ενώ η επιμορφωτική ενίσχυση για ολόκληρο το 2008 ανήλθε σε 396.000 ευρώ.  Ακόμη 434.500 ευρώ πήρε το κόμμα για επιμορφωτικούς σκοπούς το 2009.

Όλοι να πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για την Παιδεία !

Συλλαλητήρια διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Παιδεία την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, οπότε και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα.
Ανάλογες κινητοποιήσεις την Τρίτη και σε άλλες πόλεις:
Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου