Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ & υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Θ. Παφίλη για το αντικομμουνιστικό ψήφισμα

«Την Τρίτη 5 Οκτώβρη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κατατίθεται αντιδραστικό ψήφισμα που ορίζει ως εξτρεμισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Με πρόσχημα την «πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης» πλήττει καίρια ακόμα και το δικαίωμα στην «ελευθερία έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι». Θέτει σε διωγμό την κομμουνιστική ιδεολογία και κάθε λαϊκή εργατική δράση που στρέφεται κατά των μονοπωλίων και των οργανισμών τους, που απαγορεύει την αμφισβήτηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων μαζί με τα βάρβαρα μέτρα που λαμβάνουν, επιχειρούν να φορέσουν κι άλλες βαριές αλυσίδες στους λαούς της Ευρώπης».

Σημεία από την συνέντευξη της Ελένης Πορτάλιου στην τηλεόραση της ΝΕΤ-«Η Ανοιχτή πόλη εγγυάται την εναλλακτική λύση για το Δήμο Αθηναίων»

Σημεία από την συνέντευξη της Ελένης Πορτάλιου στην τηλεόραση της ΝΕΤ
Η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Πορτάλιου, σε σημερινή της συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ μεταξύ άλλων τόνισε:

  • «Η Ανοιχτή Πόλη με το έργο της τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, γνωστό στις γειτονίες της Αθήνας, λέει σήμερα:  αντιστεκόμαστε στο μνημόνιο, αλλάζουμε την Αθήνα. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η Ανοιχτή πόλη εγγυάται την εναλλακτική λύση για το Δήμο της Αθήνας.

Μια αριστερή δημοτική αρχή έχει να κάνει κυρίως δύο πράγματα:

το πρώτο να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου, γιατί το μνημόνιο είναι ένας στενός κορσές και στο οικονομικό και στο δημοκρατικό πεδίο, το δεύτερο είναι να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας για την Αθήνα, ένα πρόγραμμα φθηνό, οικολογικό, που πρέπει να υλοποιηθεί μαζί με τους πολίτες»

Φορτωμένο με απειλές έρχεται το 2011-Πολιτική και Κυβέρνηση που πρέπει να ανατραπούν

1.jpg
Πολιτική και Κυβέρνηση που πρέπει να ανατραπούν

Το σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες προειδοποιούν ότι το 2011 θα είναι μια χρονιά «σοκ και δέους» για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η κρίση του συστήματος δείχνει τα δόντια της και αντί για τις χαζοχαρούμενες αναλύσεις περί «εξόδου από το τούνελ, σύντομα», οι προβλέψεις πλέον μιλούν για βουτιά σε ύφεση πάνω από 5%. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κανένας «αντικειμενικός» παράγοντας που, τάχα, υπαγορεύει την αντεργατική-αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική.
Καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η πρωτοφανής γενναιοδωρία της κυβέρνησης προς τους καπιταλιστές: Νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών (25 δισ. ευρώ), φοροελαφρύνσεις, περαίωση, «φαστ τρακ», ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ. αποδεικνύουν τη σταθερή επιλογή της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου να ενισχύσει με όλα τα μέσα τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.

Κόκκινο φεγγάρι- Εκτοξεύτηκε η δεύτερη κινεζική αποστολή στη Σελήνη


H αποστολή αναχώρησε από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων του Ζιτσάν

H αποστολή αναχώρησε από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων του Ζιτσάν   (Φωτογραφία:  Reuters )




Ο δορυφόρος Τσανγκ-ε 2, o δεύτερος κινεζικός δορυφόρος σχεδιασμένος να τεθεί σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, εκτοξεύτηκε με επιτυχία την Παρασκευή, επέτειο των 61 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Η αναχώρηση της αποστολής ήταν πρώτο θέμα στα κινεζικά δελτία ειδήσεων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους εορτασμούς για την επέτειο στην πλατεία Τιεν Αμέν του Πεκίνου, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Ο Τσανγκ-ε 2 (παίρνει το όνομα μιας κινεζικής θεότητας που ταξίδεψε στο φεγγάρι) θα φτάσει στη Σελήνη σε πέντε μέρες και θα τεθεί σε τροχιά σε απόσταση 100 χλμ από την επιφάνεια. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ψήφος στα τρία ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης

Σε μαζική ναυτεργατική σύσκεψη στην ΠΕΜΕΝ μίλησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη, ενώ περιόδευσαν και στον «Οίκο του Ναύτου»
Από την περιοδεία στον «Οίκο του Ναύτου»
Σε σύσκεψη με ναυτεργάτες στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ συμμετείχε χτες ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε δήλωσή του σημείωσε: «Ο λαός πρέπει να σκεφθεί ποια ψήφος μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση την επομένη των εκλογών, ποια ψήφος μπορεί να φοβίσει την άρχουσα τάξη ή να δώσει ανάσα στο λαϊκό κίνημα να ανασυνταχθεί.
Η ενίσχυση των 3 ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, του Σγουρού, του Δημαρά και του Μητρόπουλου, θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης για να βγάλει πιο γρήγορα απ' το συρτάρι τα επόμενα σκληρά μέτρα.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού

 Οι πόρτες του Πάρκου Γουδή θα είναι ανοιχτές για όλο το κοινό από τις 6μμ και η είσοδος είναι 6 ευρώ.


Συγκροτήματα

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 

Α' Σκηνή:
Γιώργος Μυλωνάς
Burger Project
Maraveyas Illegal
θα ακολουθήσει πάρτυ με τους:
Penny & Swingin Cats 
Β' Σκηνή:
Μουσικό σχήμα Γιάλα 
Χαΐνηδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Δραστηριότητες Ελένης Πορτάλιου το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου, η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου θα συμμετέχει στις εξής δραστηριότητες:
•    Την Κυριακή 03/10 στις 7:30μ.μ., θα συμμετέχει,  μαζί με τους Γιάννη Δραγασάκη (οικονομολόγο και πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), Πέτρο Λινάρδο- Ρυλμόν (επιστημονικό σύμβουλο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και εκπρόσωπο του Γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Lienke, σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανατροπής», που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού στο πάρκο Γουδή.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού 1/10/2010

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 7 Νοέμβρη θα το μετρήσουν κυρίως στο εξωτερικό η ΕΕ και το ΔΝΤ, έχει στόχο να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να μην εκφράσει με την ψήφο του την καταδίκη των βάρβαρων μέτρων που έλαβε και θα λάβει η κυβέρνηση.
Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να κάνουν το αντίθετο από αυτό που τις «συμβουλεύει» ο πρωθυπουργός. Αντί να φοβηθούν, έχουν το χρέος και πρέπει να στείλουν ηχηρή περήφανη απάντηση με την ψήφο τους ότι δεν αποδέχονται την αντιλαϊκή πολιτική, δεν σκύβουν το κεφάλι. Αντί να φοβηθεί ο λαός πρέπει να φοβηθούν τα κόμματα και οι οργανισμοί των μονοπωλίων.

Ανακοινώθηκε το δήθεν "ανεξάρτητο" ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά - Φουλ Πασόκων με ολίγο ΝΔ και ΣΥΝ


Τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, με το οποίο διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιάννης Δημαράς. Ο συνδυασμός έχει τον τίτλο, «άρμα πολιτών».
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι ο δημοσιογράφος και νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών με το Γ. Σγουρό Νάσος Αθανασίου, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ Νίκος Γαλανός, ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κ. Σκανδαλίδη, Μάκης Γιομπαζολιάς,ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην γραμματέας στα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας, Χρήστος Κουρούσης,

Βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα- Tο κυβερνών κόμμα του Τσάβεζ, PSUV (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας) πήρε μια καθαρή νίκη, κερδίζοντας 98 έδρες στη βουλή, έναντι των 65 που πήρε η συμμαχία της αντιπολίτευσης MUD (Συνασπισμός Δημοκρατικής Ενότητας).

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Του Λουίς Σάντος Ερνάντεζ

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα. Όπως συνέβη και με προηγούμενες εκλογές, και αυτές πήραν διαστάσεις προεδρικών εκλογών, επειδή οι εκλογές στη Βενεζουέλα πάντα αποτελούν τεστ δημοτικότητας για τον Τσάβεζ και την κυβέρνησή του.
Τα αποτελέσματα κύλησαν χωρίς εκπλήξεις στα πλαίσια των δημοσκοπήσεων: το κυβερνών κόμμα του Τσάβεζ, PSUV (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας) πήρε μια καθαρή νίκη, κερδίζοντας 98 έδρες στη βουλή, έναντι των 65 που πήρε η συμμαχία της αντιπολίτευσης MUD (Συνασπισμός Δημοκρατικής Ενότητας). Το ανεξάρτητο αριστερό κόμμα PPT (Κόμμα Πατρίδα για όλους) κέρδισε 3 έδρες. Επίσης, δυο βουλευτές εκπρόσωποι των ιθαγενών περιοχών  εκλέχθηκαν με το PSUV και ένας από το MUD. Ο λαός της Βενεζουέλας κλήθηκε να εκλέξει 165 βουλευτές για την Εθνική Βουλή και 12 βουλευτές για το PARLATINO ( Βουλή της Λατινικής Αμερικής). Ψήφισε το 65% του εκλογικού σώματος.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ : Απαράδεκτες οι επιθέσεις στον πρόεδρο Χριστόφια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφια για ομιλία του στη Ν. Υόρκη, το γραφείο τύπου του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δέχεται απαράδεκτες και προσβλητικές επιθέσεις με αφορμή τις θέσεις που διατύπωσε στη διάρκεια ομιλίας του στη Ν. Υόρκη για το διπλό έγκλημα σε βάρος της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας το 1974 από πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και την τουρκική εισβολή.

Δήλωση της Λιάνας Κανέλλη, μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτή του ΚΚΕ

Το ψήφισμα που προωθείται για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην συνεδρίαση της Τρίτης στις 5 Οκτωβρίου για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης  απέναντι στους λαούς, πέντε χρόνια μετά την διακίνηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου και μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
- Ουσιαστικά χαρακτηρίζει ως εξτρεμισμό τους αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις τους,  που αμφισβητούν το καθεστώς της εξουσίας των μονοπωλίων και της αγοράς  και αγωνίζονται για την ανατροπή του.
- Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα κείμενο που αφορά τον « εξτρεμισμό» γίνεται ρητή αναφορά στις κινητοποιήσεις  στην Ελλάδα. Ταυτίζοντας την δράση προβοκατόρων με τους αγώνες των εργαζομένων.
- Στο  όνομα της θωράκισης αυτού του συστήματος και με πρόσχημα την « πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης δικαιολογεί μέτρα που πλήττουν καίρια δημοκρατικά δικαιώματα όπως « την ελευθερία έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι», προτείνοντας μάλιστα ως και την προληπτική λογοκρισία.

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ 3/9/2009-Στις 4 Οκτωβρίου θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας


Εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων που διψάνε να ξαναδούν τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί.


«Ήρθε η ώρα του λαού. Για μια νέα αρχή. Για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης. Μπροστά μας ορθώνονται μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα. Θα δουλέψουμε αδιάκοπα. Με όλη μας την ψυχή.  Με όλη μας την καρδιά.
Αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω.
Κριτής μας - και μόνος μας κριτής - ήταν, είναι και θα είναι ο ελληνικός λαός. Σε αυτόν λογοδοτούμε. Σε κανέναν άλλο» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κηρύσσοντας  εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που θέλουν να ξαναδούν την Ελλάδα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί, μιλώντας στην μεγάλη εκδήλωση του Κινήματος, στο Θησείο,  για την 35η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
«Συγκρούονται  δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές επιλογές για την πατρίδα.
Συγκρούονται δύο διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις για την Ελλάδα.
Εκείνοι εκπροσωπούν την πελατειακή και αδιαφανή διαχείριση του πλούτου.
Αυτό που βρίσκεται στην ρίζα της διεθνούς κρίσης. Αυτό που εκπροσωπεί και η διεθνή συντήρηση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την επίθεση κατά του Δ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ

Ο γενικότερος θόρυβος που σηκώνει ο αστικός τύπος και οι τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια στην Ουάσινγκτον, για τις ευθύνες των 3 «εγγυητριών δυνάμεων» στο Κυπριακό, έρχονται να ανακυκλώσουν και στη χώρα μας μια συκοφαντική επίθεση κατά του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Κύπρου.
Στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι πως το πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών, που ανέτρεψε τον Μακάριο, έβαλε μπροστά την τουρκική στρατιωτική μηχανή, η οποία με την αμέριστη αγγλοαμερικανική υποστήριξη προώθησε τα σχέδια της κατοχής και διχοτόμησης της Κύπρου από την Τουρκία, μια χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ- Δημοσίου... ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στην εκπαίδευση και την Υγεία.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΤΙΣ 11πμ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πάρτε την απεργία στα δικά σας χέρια. Οργανώστε τη μέσα από απεργιακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Μην την αφήνετε να εξελιχθεί σε μια ακόμη απροετοίμαστη, ανοργάνωτη απεργία, χωρίς τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων. Σε μια ακόμη εκφυλισμένη απεργιακή κινητοποίηση, όπως επιδιώκει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.
Είναι επιλογή της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, είναι στάση συνειδητή. Επιδιώκουν και από αυτή την κινητοποίηση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες, να σπείρουν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια στο κίνημα. Δεν έχουν ούτε στόχο, ούτε σχέδιο και θέληση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Επιδιώκουν μέσω τέτοιων άμαζων κινητοποιήσεων να εμφανίζονται με αγωνιστικό πρόσωπο και ταυτόχρονα να διευκολύνουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής της.

Το ΝΑΤΟ έχει το κουμάντο στο Αιγαίο. Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παραδέχτηκε ότι η λυκοσυμμαχία έχει το στίγμα των κινήσεων για όλα τα στρατιωτικά μέσα

Tο ΝΑΤΟ ελέγχει κάθε κίνηση των ελληνικών υποβρυχίων και των άλλων στρατιωτικών μέσων στο Αιγαίο
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δίνει πλήρη εικόνα στο ΝΑΤΟ για τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων στο Αιγαίο και όπου αλλού και το ίδιο κάνουν και οι άλλες χώρες - μέλη στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει. Αυτό ομολόγησε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας,Ε. Βενιζέλος, στη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας παράδοσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στις πολυεθνικές, με προίκα τα 3,5 δισ. ευρώ του ελληνικού λαού για την αγορά υποβρυχίων. Επί της ουσίας, ο αρμόδιος υπουργός παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ έχει τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου.

ΔΗ.Κ.ΚΙ. : ΣΕ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΖΩΟ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

 H Κυβέρνηση Παπανδρέου επιδιώκει να υποβιβάσει τους πολίτες σε επίπεδο μαρκαρισμένου ζώου.
Η Κυβέρνηση εξήγγειλε την δημιουργία «κάρτας του πολίτη» και «κάρτας συναλλαγών» τάχα για να χτυπήσει την γραφειοκρατία και την φοροδιαφυγή που η μεν πρώτη αντιστοιχεί σε «μαρκάρισμα» των πολιτών καθώς θα υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα «ευαίσθητα δεδομένα» (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία, ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος), η δε δεύτερη αντιστοιχεί σε κάρτα παρακολούθησης καθώς θα καταγράφει όλες τις καταναλωτικές συνήθειες (τι αγοράζει ο πολίτης, που πάει, τι τρώει, τραπεζικές συναλλαγές, κινήσεις λογαριασμών κ.λ.π).

Έκρυθμη η κατάσταση στο Κίτο. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός, πραξικόπημα καταγγέλλει ο πρόεδρος


 President Rafael Correa of Ecuador, center, wore a gas mask after police released tear gas in Quito.


Ο κεντροαριστερός πρόεδρος του Εκουαδόρ ,με μάσκα ,προσπαθεί να διαφύγει, ύστερα από επίθεση με δακρυγόνα που δέχτηκε από αστυνομικές δυνάμεις !
Dolores Ochoa/Associated Press
Μεγάλες διαστάσεις πήραν στον Ισημερινό οι διαμαρτυρίες στελεχών των σωμάτων ασφαλείας οι οποίοι αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει συγκεκριμένα προνόμια και επιδόματα, με τον πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα να καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του αλλά και να δέχεται επίθεση.

Η κυβέρνηση κατήγγειλε ότι σημειώθηκε απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του Κορέα και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας, Μιγκέλ Καρβαχάλ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό δεν έχουν επιδείξει «απείθεια» όλοι οι αστυνομικοί.

Όταν ο Κορέα προσπάθησε να μιλήσει σε ομάδα στασιαστών αστυνομικών, αυτοί του επιτέθηκαν με δακρυγόνα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. «Αν θέλετε να σκοτώσετε τον πρόεδρο, εδώ είμαι! Σκοτώστε με!» τους είπε πριν του επιτεθούν, αναφέρει το Associated Press.