Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ένταση μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας.Αναχαίτιση 2 ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών από Βρετανική αεροπορία.

Σε αναχαίτιση δύο ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών που πετούσαν ανοιχτά των ακτών της Κορνουάλης προέβησαν αεροσκάφη της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στο Λονδίνο.

Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν πέρασαν στον εθνικό εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, διευκρινίζει η ανακοίνωση.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως υποθέτει ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να στείλουν κάποιου είδους μήνυμα.

Ευρωκοιν. Ομάδα ΚΚΕ: Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Άμεση αντικατάστασή τους με πραγματικά ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας χωρίς περιορισμούς.

Ευρωκοινoβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ



Την απαίτηση να καταργηθούν εδώ και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων και την άμεση αντικατάστασή τους με πραγματικά ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας χωρίς περιορισμούς, εκφράζει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο τραγικός θάνατος δύο νεαρών μεταναστών και οι συνεχιζόμενες απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, τις οποίες διαπίστωσε και πάλι κατά την επίσκεψή της, στις 15-2-2015, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, αφήνουν έκθετη την Επιτροπή και την απάντησή της σε προηγούμενη ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Τοποθέτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για «την έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ για τα βασανιστήρια της CIA».

Τοποθέτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Το κοινό ψήφισμα των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, της GUE/NGL και των Πρασίνων που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πίσω από την καταδίκη των βασανιστηρίων της CIA, συγκαλύπτει την ευθύνη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ για τα εγκλήματα των μυστικών υπηρεσιών τους, τους πραγματικούς στόχους της «αντιτρομοκρατικής  εκστρατείας» που διεξάγουν και την ταξική ουσία της αστικής εξουσίας και του κράτους της.

ΚΚΕ: Σχόλιο για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και την επιστολή Βαρουφάκη.

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και την επιστολή Βαρουφάκη τονίζει:
«Ανεξάρτητα απ’ την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης, η επιστολή Βαρουφάκη και το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης ανοίγουν το δρόμο για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και της αυστηρής εποπτείας, στη βάση ενός αντιλαϊκού προγράμματος - “μνημονίου”.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας : Ο νεκρός άστεγος στους Αμπελοκήπους, θύμα των δολοφονικών περικοπών των Μνημονίων.

 Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 



Οι εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην εγκατάλειψη των άστεγων στην μοίρα τους είναι υπεύθυνες για την απώλεια της ζωής του άστεγου στους Αμπελοκήπους με φρικιαστικό τρόπο. Κάηκε ζωντανός στην προσπάθεια του να ζεσταθεί.
Η ανεπάρκεια των δομών του Δήμου της Αθήνας με την έλλειψη χώρων φιλοξενίας και προσωπικού για τους άστεγους δεν διορθώνεται με ενέσεις βοήθειας από ΜΚΟ διαιωνίζοντας την.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Φθιώτιδας για τον πολυήμερο αγώνα στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕΒΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Σωματείου χαιρετίζει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που δώσαμε με επιτυχία. Συλλογικά και με σύνθημα «ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ» αναγκάσαμε την εργοδοσία να υποχωρήσει και να δεσμευτεί για το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων μας. Είχαμε θετικό αποτέλεσμα σε εποχή που η απληρωσιά και η καθυστέρηση των δεδουλευμένων είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

Ένας (ακόμα) νεκρός...Του Νίκου Μπογιόπουλου.

'Αρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr    
Χτες στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους, ένας ακόμα άστεγος βρήκε το θάνατο. Ο θάνατος φαίνεται να προήλθε από εγκαύματα καθώς είχε ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί από τον χιονιά…
    Στην Ελλάδα των χιλιάδων άστεγων, σύμφωνα με την απογραφή που διεξήχθη το 2011 από την  ΕΛΣΤΑΤ υπάρχουν 6.384.353 κατοικίες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία το 35,3% των κατοικιών αυτών είναι κενές και οι περισσότερες βρίσκονται στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Νέο Όχι της Γερμανίας στη πρόταση Βαρουφάκη.Βερολίνο: Η ελληνική πρόταση δεν πληροί τις απαιτήσεις.

Βερολίνο: Η ελληνική πρόταση δεν πληροί τις απαιτήσεις.

Η νέα πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup, διεμήνυσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
«Η νέα πρόταση βασίζεται σε μια χρηματοδότηση - γέφυρα και δεν εκπληρώνει τους όρους του προγράμματος», δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα δικάζονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.Διώκονται με βάση μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το κόμμα «Δράση».

 Για σήμερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών του ΠΑΜΕ Γιώργου Πέρρου, Χρήστου Κατσώτη και Θοδωρή Κούτρα, που διώκονται με βάση μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση» (με πρόεδρο τότε τον Στ. Μάνο) σε βάρος του ΠΑΜΕ, τον Μάη του 2010.)



Την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη απεργιακοί και άλλοι αγώνες, ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με μπροστάρηδες τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η «Δράση», λειτουργώντας για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούσε να«διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών της διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων που θα προκύψουν από την προδικασία».

Κυνηγώντας χίμαιρες.Από την στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του σημερινού Ριζοσπάστη που δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπιτικό !

Κυνηγώντας χίμαιρες


«Η Ευρώπη αλλάζει», έλεγε πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι η εκλογή του στην κυβέρνηση θα πυροδοτούσε γενικότερες αλλαγές προς όφελος του λαού συνολικά στο οικοδόμημα της ΕΕ, καθώς και ότι οι συζητήσεις για αλλαγή του μείγματος που προωθείται στην ΕΕ βρίσκονται σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση να εκφράσει αντίθεση στην πολιτική κυρώσεων.Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη.

 Για τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.


Η ΕΕ έθεσε σε ισχύ από προχθές, νέα μαύρη λίστα ατόμων και οντοτήτων κατά της Ρωσίας, τρεις μόλις ημέρες μετά την εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ. Είναι φανερό ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι εντός της ΕΕ, με επικεφαλής τον φιλοατλαντικό άξονα, δεν επιθυμούν πραγματικά την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.

Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα : Σε πλήρη ανάπτυξη η επέμβαση που συντονίζει στην Αφρική.

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η «Ευρωπαϊκή Ειρηνευτική Δύναμη» της ΕΕ, EUFOR RCA που δρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα εμφύλιες συγκρούσεις που προηγούμενα οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν, και η οποία συντονίζεται από το ευρωενωσιακό στρατηγείο της Λάρισας.


Αυτήν τη στιγμή, στο πλαίσιο της EUFOR RCA - της «πλέον σημαντικής από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της ΕΕ (σ.σ: υπάρχουν συνολικά 16 αποστολές), καθόσον πρόκειται για τη μοναδική επιχείρηση της ΕΕ με στρατεύματα ανεπτυγμένα στο έδαφος»,όπως τονίζουν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές - έχουν αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Φινλανδική Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ιταλικό Τμήμα Μηχανικού, γαλλικές και γεωργιανές Δυνάμεις Πεζικού, ισπανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και Μεικτή Μονάδα Στρατο-Χωροφυλακής, που αποτελείται από πολωνικά, ισπανικά και γαλλικά τμήματα.