Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Εμπρηστής η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης


ΛΑΥΡΙΟ



Tα δεκάδες πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν (55 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα) αυτό το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώνουν ότι ο όλεθρος με τις καταστροφές των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας δεν έκλεισε τον κύκλο του.Κατά ...σύμπτωση μάλιστα και οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού ξεσπούν σχεδόν στις ίδιες περιοχές. Για παράδειγμα, στη Βορειοανατολική Αττική, όπου πέρσι καταστράφηκαν πάνω από 220.000 στρέμματα και φέτος η καταστροφή συμπληρώθηκε με άλλα 8.000 στρέμματα.

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει

Donkey attached to a parachute flying over a beach in southern Russia (9 July 2010)
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι Ρώσοι έκαναν μπάνιο σήμερα στις παραλίες της Θάλασσας του Azov στη Νότια Ρωσία, όταν είδαν ένα γάιδαρο να πετάει! Δεμένος σε ένα αλεξίπτωτο, το άτυχο ζώο έβγαζε κραυγές φόβου, καθώς αιωρούνταν πάνω από τα κεφάλια των παραθεριστών στο χωριό Cossack. Λέγεται ότι το «happening» ήταν μέρος μιας διαφήμισης από Ρώσους επιχειρηματίες, έτσι ώστε να προσελκύσουν κόσμο στις παραλίες. Αντίθετα… προσέλκυσαν την προσοχή της αστυνομίας, που, μόλις ειδοποιήθηκε για το απίστευτο περιστατικό, ξεκίνησε έρευνα για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.Τελικά, το γαϊδουράκι προσγειώθηκε στη θάλασσα και ειδικά συνεργεία το έβγαλαν στη στεριά ημιλιπόθυμο.
ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Χάος στις αερομεταφορές της Γαλλίας

Χάος στις αερομεταφορές της Γαλλίας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, αλλά και πολλές υπερατλαντικές πτήσεις προκαλεί η 36ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της χώρας, ύστερα από σχετική απόφαση των πέντε μεγαλύτερων εργατικών συνδικάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση ο χαριστικός δανεισμός της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες

Πρόκληση για τον ελληνικό λαό, του οποίου τα εισοδήματα και τα δικαιώματα την ίδια περίοδο, όπως λέει, λεηλατούνται, χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, το δανεισμό της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες, ο οποίος ανήλθε στα τέλη του Ιουνίου στα 93,8 δισ., ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει αυξηθεί, περίπου, κατά 50 δισ.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο το τουρκικό «Τσεσμέ»

Σε διεθνή ύδατα, μεταξύ της Θράκης και της Σαμοθράκης πλέει το τουρκικό πλοίο Τσεσμέ, συνοδευόμενο από περιπολικό του τουρκικού ναυτικού. Την ίδια ώρα, το επίσης τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις βρίσκεται ανατολικά του Καστελόριζου.

Σεισμικές δονήσεις στην Ευρώπη από την ουγγρική "εξέγερση" κατά ΔΝΤ

Η αμφισβήτηση του "αλάθητου" του ΔΝΤ από τη δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας και το πάγωμα των δανείων προς τη Βουδαπέστη, που ήρθε ως άμεση απάντηση από την έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, λίγο έλειψε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ασταθή οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.
Οι αγορές χρήματος σε Βιέννη και Βουδαπέστη έπεσαν σε αναταράξεις, το ίδιο συνέβη, αν και σε μικρότερη κλίμακα, σε Πολωνία και Ρουμανία, τα "ασφάλιστρα κινδύνου" (CDS) για τα ομόλογα Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας αυξήθηκαν, ενώ το σκηνικό του τρόμου συμπλήρωσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από τον "οίκο" Moody's...

Διακήρυξη της ΚΕ του ΑΚΕΛ για την 36η Μαύρη Επέτειο της Τουρκικής Εισβολής

Στις 20 του Ιούλη 1974 η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την αφορμή και την ευκαιρία, που της έδωσε το φασιστικό, προδοτικό πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ εισέβαλε στην Κύπρο. Η εισβολή όπως και το πραξικόπημα σχεδιάστηκε σε κέντρα του εξωτερικού με στόχο την εξυπηρέτηση των επεκτατικών βλέψεων της Άγκυρας και των σχεδίων του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Η εισβολή του τουρκικού Αττίλα σκόρπισε τον όλεθρο και την καταστροφή. Άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, αναπήρους και παθόντες. Μοίρασε την πατρίδα μας στα δυο και ανάγκασε Ε/κύπριους και Τ/κύπριους να ζουν χωριστά.
Το ΑΚΕΛ για μια ακόμα φορά καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή και την κατοχή, τις βαρβαρότητες του Αττίλα, τον ξεριζωμό, την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τον εποικισμό και όλες τις αποσχιστικές ενέργειες που ακολούθησαν μετά το 1974. 

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 36 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Κύπρο

Τα 36 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στο 37% του κυπριακού εδάφους, διδάσκουν για το ρόλο του ιμπεριαλισμού και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της πάλης για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.
Το ΚΚΕ παραμένει στη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις. Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει την πάλη του Κυπριακού λαού και τις  προσπάθειες του Προέδρου Δ. Χριστόφια.

Κύπρος: 36 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα

Οι σειρήνες της Κυπριακής Δημοκρατίας ήχησαν στις 5.30 το πρωί , ώρα που στις 20 Ιουλίου 1974 άρχισε η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με απόβαση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή "Πέντε μίλι" της Κερύνειας και ρήψη αλεξιπτωτιστών στον Πενταδάκτυλο.


    Η εισβολή του Αττίλα και η κατάληψη του 40% του εδάφους της Κύπρου ολοκληρώθηκε στις 14-15 Αυγούστου, μετά την κατάρρευση της Διάσκεψης της Γενεύης, με την κατάληψη της Αμμοχώστου και της Μόρφου.

Το ΠΑΜΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

Οι προηγούμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας μαζί με άλλα μέτρα προσαρμογής του στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γιγάντωσαν τα κέρδη σε τρομαχτικό βαθμό, ενίσχυσαν την θέση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος. Μιλούσαν και τότε για όφελος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ρήμαξαν τον κόσμο με τα ληστρικά επιτόκια και τις κατασχέσεις. Θησαύρισαν σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, έκαναν τις τράπεζες αντεργατικές γαλέρες σε βάρος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Βατοπέδι του ΠΑΣΟΚ- ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΤ ΚΑΙ ΑΤΕ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ... ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Εν αρχή, είναι η πολιτική. Δηλαδή, η πολιτική και οικονομική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει πλήρως στους ιδιώτες τον δημόσιο τραπεζικό τομέα, αντί να τους ενισχύσει και διευρύνει. Μια στιγμή που υπάρχει έκδηλη ανάγκη να αντιμετωπισθούν έστω οι πιο ακραίες επιπτώσεις του νεοφιλελεύθερου επιθετικού ρόλου των τραπεζών, η παραχώρηση του υπολοίπου του δημοσίου τραπεζικού τομέα στους ιδιώτες είναι έγκλημα. Ιδιαίτερα, όταν αφορά δυο φορείς που είτε συνδέονται με την λαϊκή αποταμίευση (ΤΤ) είτε με την αγροτική οικονομία (ΑΤΕ), την περιουσία των αγροτών. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ενέπνευσαν και οδηγούν αυτή την πολιτική. Το να κρύβονται τώρα πίσω από το δάκτυλό τους, τους γελοιοποιεί. 

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ -Το Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Το Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

 
Φέτος οι εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν μετά από πολλά χρόνια στη Δυτική Αθήνα, στο πάρκο «περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης» στο Ιλιον. Φέτος θα πραγματοποιηθεί μια απαίτηση χρόνων των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιοχής προς την ΚΝΕ, να έρθει δηλαδή το Φεστιβάλ στη Δυτική Αθήνα. Είναι μια απαίτηση και κόσμου που μπορεί να μη φτάνει τελικά μέχρι την κάλπη και να ψηφίζει ΚΚΕ, αλλά κάθε χρόνο συμμετέχει και επισκέπτεται τις εκδηλώσεις μας.
Σημαντική πλευρά που θέλουμε να αναδείξουμε είναι η σπουδαιότητα του πάρκου, γενικά των ελεύθερων χώρων. Το πάρκο αποτελεί έναν από τους τελευταίους χώρους πρασίνου στη Δυτική Αθήνα.