Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Αποχή από τη βαθμολόγηση γραπτών στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Την αποχή από τα καθήκοντά τους προτείνει η ΟΛΜΕ στους βαθμολογητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την άμεση πληρωμή όλων των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις διαδικασίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Σύμφωνα με την πρόταση της ΟΛΜΕ, η αποχή θα ξεκινήσει από σήμερα, Τρίτη, και θα διαρκέσει μέχρι την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, η οποία δεν είχε δημοσιοποιηθεί έως τις 4 Ιουνίου.Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι, πάντως, οι εκπαιδευτικοί να πληρωθούν από τα εντελλόμενα σε τρεις δόσεις.

ΠΗΓΗ:www.zougla.gr

ΚΚΕ: Υπό διωγμό πρόνοια, ειδική αγωγή

Υπό διωγμό βρίσκονται η πρόνοια και η ειδική αγωγή στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα κατήγγειλαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, και ο υπεύθυνος του κόμματος για τα άτομα με αναπηρία, Χάρης Χουρδάκης, οι οποίοι καταλόγισαν ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Απεργεί ο δημόσιος τομέας στην Ισπανία





Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απεργούν σήμερα στην Ισπανία αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Όλα τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην σημερινή απεργία εκτιμούν ότι εκατοντάδες χιλιάδες θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

Δεν το σχολιάζουμε, γιατί η οργή είναι τόσο μεγάλη που θα χάσουμε κάθε αυτοέλεγχο!
Αξιότιμη κα Υπουργέ (Μ. Ξενογιαννακοπούλου)
Λόγω της μη καταβολής, εκ μέρους του Υπουργείου σας, της ετήσιας τακτικής χρηματοδοτήσεως με την οποία λειτουργούσε το κέντρο μας τα τελευταία πέντε χρόνια, αφού δεν υπάρχει άλλη δομή κάλυψης των τυφλών πολυαναπήρων παιδιών μας, το κέντρο μας παραμένει κλειστό.
Η προηγούμενη κινητοποίησή μας, η οποία είχε προγραμματιστεί για τη Τρίτη 18 Μαΐου, αναβλήθηκε καθώς κανονίστηκε συνάντηση με το Υπουργείο, στην οποία όμως δεν δόθηκε λύση στο κρίσιμο πρόβλημά μας.
Σας γνωρίζουμε ότι από αύριο (σήμερα) Τρίτη 8 Ιουνίου:
Τα παιδιά μας, σε καθημερινή βάση και σε ώρες αντίστοιχες της λειτουργίας του κέντρου, θα βρίσκονται στο εξής στους χώρους του Υπουργείου σας έως ότου δώσετε τις αρμόζουσες λύσεις.Θα το εκτιμούσαμε αν με τις ενέργειές σας, τα παιδιά και οι γονείς τους ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο Υπουργείο.
Για το Δ.Σ του Συλλόγου «ΑΜΥΜΩΝΗ»
Η Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Παρασκευή Μπέλλου        Γεώργιος Παπαδάκης
ΥΓ. Και για να έχετε μια ιδέα ποια είναι τα παιδιά για τα οποία αποφασίσατε αυθαιρέτως να τους σταματήσετε το σχολείο και τις θεραπείες, μπορείτε να μπείτε στο Internet στην διεύθυνση:(ακολουθεί το βίντεο)

Δήλωση Π. Λαφαζάνη,κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) και τις αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους

  • ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ,  Η ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  • Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) και τις μεγάλες αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
Η χώρα, βδομάδα τη βδομάδα, σπρώχνεται ολοταχώς, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομική και κοινωνική άβυσσο. Η γενική οικονομική καταστροφή είναι πλέον θέμα χρόνου!