Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας Ομοσπονδία Συνταξιούχων.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΚΑ & ΕΤΜ



Σωκράτους 23, 4ος όροφος
Τηλ. 210.5229442, τηλ.- φαξ: 210.5229907

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τα σωματεία και τους συνταξιούχους για τις περικοπές των φαρμάκων που βάζουν σε άμεση κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).

Γελοίοι...Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής δημοσιεύτηκε περισπούδαστο άρθρο του αναπληρωτή καθηγητή και γνωστού θεράποντα της ορθής σκέψης Μαραντζίδη, όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε και τα εξής:

*
«Αν κάτι εντυπωσιάζει πραγματικά τα τελευταία χρόνια είναι πως ο μετακομμουνιστικός κόσμος, οι χώρες δηλαδή που εξήλθαν ή εξέρχονται από τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό, σημαδεύουν όλο και περισσότερο με την παρουσία τους τις διεθνείς εξελίξεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ
7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Και ενώ ο δολοφόνος χτυπάει τρεις φορές, οι κυβερνήσεις χτυπάνε άπειρες….
Δεν έχει τέλος η προσπάθεια διάλυσης στο χώρο της υγείας. Οι μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν ακόμη και σε κλεισίματα τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων (εξ’ ονόματος του λαού πάντα) θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας αλλά και εντελώς κυνικά οδηγούν στη μοναδική επιλογή ή να πληρώνουμε για την περίθαλψη ή να πεθαίνουμε.
Η διασύνδεση με το Κωνσταντοπούλειο (και αφού είχε προηγηθεί αποψίλωση με τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και με τις μετακινήσεις στον ΕΟΠΥΥ) βρήκε το νοσοκομείο μας με την παθολογική κλινική να απομένει με έναν μόνο παθολόγο που λόγω των «σοφών» επιλογών των κυβερνήσεων δεν στελεχώθηκε ποτέ.
Ακολούθησε το κλείσιμο της λίστας των ειδικευόμενων και παράλληλα άρχισε τα πλιάτσικο (προσπάθεια μεταφοράς στο Κωνσταντοπούλειο ειδικευόμενων, ειδικευμένων, νοσηλευτών, τεχνολόγων….) που πολλές φορές καταφέραμε μαζί με τους κατοίκους να το σταματήσουμε.
Ακολουθεί το κλείσιμο της παθολογικής. Στη συνέχεια ήρθε η απόφαση που έβγαζε το νοσοκομείο από τις εφημερίες. Παράλληλα δεν σταμάτησαν ποτέ οι συστηματικές και φιλότιμες προσπάθειες να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι μοναδική λύση για να μη χάσουν τη δουλειά τους είναι να φύγουν σε «σίγουρα» νοσοκομεία, καλλιεργώντας το φόβο και αποσιωπώντας ότι η φυγή δε μεταφέρει κα τις θέσεις εργασίας, στα φαινομενικά «σιγουράκια».

Γερμανία : Ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη «Λουφτχάνσα».


Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Γερμανία

Ξεκίνησαν χτες οι κυλιόμενες μεν διαρκείας δε απεργιακές κινητοποιήσεις του ιπτάμενου προσωπικού της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Λουφτχάνσα» που κήρυξε το συνδικάτο των ιπτάμενων συνοδών Ufo μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες με την πραγματοποίηση 6ωρης στάσης εργασίας και θα συνεχίσει ένα διάστημα με στάσεις, τις οποίες το συνδικάτο θα δημοσιοποιεί μόλις μερικές ώρες πριν γίνουν και θα αφορούν όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας .

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ;

Από κινητοποίηση εργαζόμενων και κατοίκων και στα τρία νοσοκομεία των Πατησίων
Οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο βρίσκονται μέσα σε ένα συνεχή πόλεμο νεύρων από μεριάς κυβερνήσεων, διοίκησης του Κωνσταντοπούλειου (Αγ. Όλγα) και της Α' ΥΠΕ. Όλοι αυτοί ενωμένοι και ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των εντολών των ΔΝΤ και ΕΕ κάνουν ότι μπορούν για να κλείσουν, ανάμεσα σε άλλα, και το πρώην 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ που μετά τις συγχωνεύσεις διοικείται από το Αγ. Όλγα.
Η μέθοδος είναι απλή. Ή αποδεκατίζουμε μια και καλή ένα νοσοκομείο (όπως π.χ. το 6ο στην Αλεξάνδρας) ή, σε περίπτωση που υπάρχουν αντιδράσεις από εργαζόμενους και κατοίκους, το απαξιώνουμε σιγά σιγά για να έρθει εκείνη η ώρα που θα φαίνεται ότι το νοσοκομείο δεν έχει λόγο ύπαρξης οπότε το κλείνουμε!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος : «Βουτάνε» 11,5 δισ. από το λαό για να χαρίσουν 25 δισ. στις τράπεζες!


Γιατί γίνονται όλα αυτά;


Σε τίνος τη «σωτηρία» αποβλέπουν τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που, στην πραγματικότητα,
αν προστεθούν η κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών που θα επιφέρουν, η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2012, τα νέα χαράτσια, οι φόροι κ.λπ.,
ανέρχονται, όπως τα ίδια τα κυβερνητικά επιτελεία ομολογούν, στα... 23 δισ. ευρώ;

ΣΚΟΥΡΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ : Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ισχυρότατο πολιτισμικό σοκ αποτέλεσε για τη λευκή πλειοψηφία του αμερικανικού πληθυσμού η δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων για το 2011 από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Αν και οι λευκοί αποτελούν το63% του πληθυσμού, πέρυσι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ 1.989.000 παιδιά λευκών και 2.019.000 μωρά από γονείς που ανήκουν στις μειονότητες του αμερικανικού έθνους μαύρουςΛατινοαμερικάνους και Ασιάτες.