Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΑΜΕ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.


ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΡΑ!



Εργάτη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε

·  Που θα πάει τελικά αυτή η κατάσταση με την καπιταλιστική κρίση και το βάρβαρο πόλεμο σε βάρος των λαών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;

·  Υπάρχει διέξοδος και ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων;

·  Ποιες δυνάμεις και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να την επιβάλλουν;

·  Ποιο κίνημα και ποιοι αγώνες μπορούν να υπηρετήσουν μια τέτοια φιλολαϊκή προοπτική;

Για όλα αυτά λοιπόν θέλουμε να σου πούμε δυο λόγια.

Θέλουμε να ανοίξουμε μια συζήτηση μαζί σου, εργαζόμενο τον εργαζόμενο σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στα Διοικητικά Συμβούλια, στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, παντού!



Η 48ωρη απεργία στέφθηκε με επιτυχία.

Υπάκουη στο Ισραήλ η κυβέρνηση Παπανδρέου.Νέο «στοπ» σε πλοίο που έφυγε από την Κρήτη προς τη Γάζα.


Λίγο μετά την αναχώρηση του για τη Γάζα, το πλοίο «Ταχριρ» αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στον Άγιο Νικόλαο, έπειτα από επιχείρηση του λιμενικού.
Το πλοίο προσπάθησε να "σπάσει" την απαγόρευση απόπλου που έχει διατάξει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά 15 λεπτά αργότερα αναγκάστηκε από δυνάμεις του λιμενικού να γυρίσει πίσω.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απολύσεις αγωνιστών και αριστερών στον Όμιλο Μπόμπολα



Πογκρόμ εκδίωξης κάθε δημοσιογράφου που αντιστέκεται έμπρακτα στον κανιβαλισμό των εργοδοτών και στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤυλοποιεί ο όμιλος Μπόμπολα, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε δύο νέες απολύσεις, αυτή τη φορά από την «Ημερησία»: του Κώστα Σαρρή, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένου στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και της Σόνιας Χαϊμαντά, υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης – Δούρειος Τύπος». Η στοχοποίηση και επιλεκτική απόλυση δημοσιογράφων με αριστερή πολιτική τοποθέτηση και ασυμβίβαστη στάση υπέρ των συλλογικών αγώνων, δείχνει ότι ο όμιλος Μπόμπολα επιλέγει την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τον πιο άγριο τρόπο.

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, μετά την επίσκεψή του στα κρατητήρια του Α.Τ. Κερατσινίου όπου κρατείται ο αμερικανός πλοίαρχος του στόλου για τη Γάζα.



•    Nα αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο αμερικανός πλοίαρχος,
•    Nα δοθούν εξηγήσεις για τα σαμποτάζ
•    Nα αρθεί η απαγόρευση απόπλου.
Τον κρατούμενο αμερικανό πλοίαρχο του στόλου για τη Γάζα επισκέφθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ο βουλευτής Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Κερατσινίου. Μετά την επίσκεψη ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

To K.K.E για τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.



Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις επιθέσεις κατά βουλευτών του για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική του.
Οι διάφορες ομάδες, εθνικιστικές, ακροδεξιές και άλλες που πρωτοστατούν ή συμμετέχουν εκμεταλλευόμενες την αυθόρμητη αγανάκτηση, κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παγιδεύουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε μορφές εκτόνωσης που αξιοποιούνται πολύμορφα από το σύστημα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις Γιούνγκερ περί κυριαρχικών δικαιωμάτων.



Η εκχώρηση μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν είναι καινούργιο στοιχείο.
Σε μεγάλο βαθμό αυτό έγινε με την ψήφιση του Μάαστριχτ και θα  γίνεται γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της και όχι για λόγους υποτέλειας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού για τις δηλώσεις Γιούνκερ.


Οι δηλώσεις Γιούνκερ συνιστούν μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, όπως μας έχουν συνηθίσει εξάλλου τον τελευταίο καιρό ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας στην οποία αναφέρεται ο κ.Γιούνκερ ισοδυναμεί με την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου. 

«ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ Νο2» ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!


Αναδημοσίευση από www.iskra.gr
ΜΕΧΡΙ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ –ΤΡΟΙΚΑ
ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΘΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Χωρίς ανάσα συνεχίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το ''βομβαρδισμό'' του ελληνικού λαού με μέτρα οικονομικής και κοινωνικής κατεδάφισης προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού και διεθνούς πολιτικοοικονομικού  κατεστημένου.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες του Θεατρικού συγγραφέα Μάνου Λαμπράκη από το Σύνταγμα.Ο διάλογος του με τα ΜΑΤ την ώρα της σύλληψης του.Επιβεβαιώνεται από τον συγγραφέα η μαρτυρία και άλλων διαδηλωτών.«Μπροστά στα μάτια μου στο Σύνταγμα είδα αστυνομικό στην πρώτη σειρά να εγκαταλείπει την ασπίδα, το γκλόμπ και το κράνος και να ουρλιάζει ”εγώ αρνούμαι να σκοτώσω ανθρώπους”!


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011
Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ο θεατρικός συγγραφέας Μάνος Λαμπράκης υπέστη  χυδαίο τραμπουκισμό από άνδρες της ΕΛΑΣστη διασταύρωση Ριζάρη και Βασ.  Κωνσταντίνου. Το περιστατικό, για το οποίο καταθέτει σήμερα στην  αστυνομία ο κ. Λαμπράκης, έγινε ευρύτερα γνωστό με την επιστολή που  έστειλε το ίδιο απόγευμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό  και τον Υπ.Προ.Πο.


Επιστολή Μάνου Λαμπράκη


Βιαστή μου Πρόεδρε της Ελληνικής  Δημοκρατίας,
Βιαστή μου Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Βιαστή μου Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Σήμερα το πρωί γύρω στις  11.30, καθώς κατευθυνόμουν με έναν φίλο μου προς τη διασταύρωση των  οδών Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου ομάδα της ΕΛ.ΑΣ μας διέταξε προς  προληπτικό έλεγχο της τσάντας ώμου που κρατούσα και σωματικό έλεγχο  στον φίλο μου.

Η τσάντα μου ανοίχτηκε παρουσία 10 περίπου μελών των ΜΑΤ.  Μέσα της βρέθηκαν ένα αντίτυπο ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη, το οποίο  σκίστηκε από τα όργανα έννομης τάξης επιτόπου, ένα μπουκάλι Malox με  το οποίο με περιέλουσαν, μια χάρτινη μάσκα αγορασμένη από φαρμακείο κι  ένα μπουκάλι νερό.

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΒΡΩΜΙΚΗ» ΔΗΘΕΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ - ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ



Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ανησυχούμε, καθώς διαπιστώνουμε η Κυβέρνηση να απομακρύνεται συνεχώς από τα χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε μια  «δημοκρατική» Κυβέρνηση και να υιοθετεί συμπεριφορές που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Οι πρακτικές κατάφωρης  καταστολής και  βίας που επιλέγηκαν τόσο κατά την διάρκεια  ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου αλλά και πρόσφατα , με την ανήκουστη για ευρωπαϊκή χώρα,  υπουργική απόφαση απαγόρευσης του απόπλου των πλοίων για την Γάζα  και την παρεμπόδιση εν πλω και εξαναγκασμό του πλοίου της αμερικανικής αποστολής να επιστρέψει δείχνει την κατρακύλα της πολιτικής της κυβέρνησης του  ΠαΣοΚ.

Συνέντευξη του Σήφη Καυκαλά στην εφημερίδα ΠΡΙΝ.Είναι ολοφάνερο ότι το σχέδιο της αστυνομίας, με άνωθεν κυβερνητική εντολή, ήταν να διαλύσει με κάθε τρόπο το πρωτοφανέρωτο πλήθος εργαζομένων και νεολαίας

PRIN.GR



«Η σύγχρονη νεολαία είναι τα ώριμα τέκνα της οργής»

Συνέντευξη στο Λουκά Καβακλή

– Πώς πραγματοποιήθηκε η σύλληψή σου από την αστυνομία;

– Την Τρίτη αργά το μεσημέρι, είχε φτάσει στο Σύνταγμα η πορεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Εντελώς απρόκλητα μια διμοιρία των ΜΑΤ καταφτάνει στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας πλάι στο στέκι του Συντονισμού Σωματείων - Επιτροπών, εξαπολύοντας έναν άνευ προηγουμένου χημικό πόλεμο απέναντι στους συγκεντρωμένους. Με αγανάκτηση πλησίασα τη διμοιρία, διαμαρτυρόμενος, με σκοπό να απασχοληθούν μαζί μου ώστε να υπάρξει έστω και λίγος χρόνος για να ανακουφιστεί ο κόσμος που πνιγόταν από τα χημικά και να ανασυνταχτεί. Τότε έγινε η σύλληψή μου και με οδήγησαν με χειροπέδες στο προαύλιο της Βουλής.

Συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε στην Αθήνα με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό.


Η Αχτίδα Α' Αθήνας της ΝΟ Κεντρικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων έχει ως εξής:

  • Την Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή.
  • Την Πέμπτη 7 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Λόφο Λαμπράκη στο Ν. Κόσμο.
  • Την Τρίτη 12 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στους Αμπελόκηπους.

Ακόμα μία αποχώρηση από την Σπίθα.Έφυγε και ο Γιώργος Καραμπελιάς ασκώντας έντονη κριτική.



Αποχαιρέτησε τελικά τη «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη, ο Γιώργος Καραμπελιάς, ακολουθώντας το παράδειγμα των Στ. Ληναίου και Δ.Καζάκη, οι οποίοι αποχώρησαν από την κίνηση διαμαρτυρόμενοι για το συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας και τη δράση παραγόντων παρά τω κ. Θεοδωράκη, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει τη Σπίθα».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής του: «Τα τελευταία γεγονότα στο εσωτερικό της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών έχουν τροχοδρομήσει αρνητικότατες εξελίξεις για το εγχείρημά μας».

«Δώρο» ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ: Του πιστώνει τους αγανακτισμένους!

ENET.GR



Δεν το χωράει το μυαλό τους! Τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να χωνέψουν πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν κυκλοφορήσουν στο δρόμο, να μην μπορούν να παραστούν σε εκδηλώσεις, να δυσκολεύονται να κάνουν ακόμη και δημόσιες εμφανίσεις. Όταν το επιχειρούν, αντιμετωπίζουν εκδηλώσεις αποδοκιμασίας, άλλοτε κόσμιες κι άλλοτε οργισμένες, χωρίς να λείπουν και περιστατικά βίαιων αντιδράσεων.
Αγανακτισμένοι πολίτες πολιορκούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη ΛαμίαΑγανακτισμένοι πολίτες πολιορκούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη ΛαμίαΟι άλλοτε λαοπρόβλητοι υπουργοί και βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, αλλά και της ΝΔ, στο βαθμό που μετείχαν σε κυβερνητικές αποφάσεις της προηγούμενης περιόδου) δεν τολμούν όχι μόνο να ξεμυτίσουν, αλλά –τελευταία- το σκέφτονται ακόμη και να επισκεφθούν τα γραφεία τους, αφού –σε πολλές περιπτώσεις- γίνονται κι αυτά στόχος επιθέσεων.