Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΚΕΛ-Ψήφισμα Καταδίκης της Επίθεσης του Ισραηλινού Στρατού Εναντίον Ακτιβιστών της Νηοπομπής «Ελευθερώστε τη Γάζα»

To ψήφισμα εγκρίθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το ΑΚΕΛ και τις Λαϊκές Οργανώσεις ΠΕΟ, ΕΔΟΝ, ΠΟΓΟ και ΕΚΑ για την καταδίκη του Ισραηλινού εγκλήματος που διαπράχθηκε σε βάρος ακτιβιστών που συμμετείχαν στη Νηοπομπή “Ελευθερώστε τη Γάζα»
1η Ιουνίου 2010
 
ΠΡΟΣ:
τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
 
1.   Ως ΑΚΕΛ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα Ισραηλινή θηριωδία, αυτή την φορά σε βάρος ακτιβιστών που επιχειρούσαν με ειρηνικό τρόπο να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην κατεχόμενη Γάζα. Για μια ακόμη φορά, το κράτος του Ισραήλ επιδεικνύει μηδενικό σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στο διεθνές δίκαιο, δολοφονώντας ακτιβιστές και μάλιστα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Το «έγκλημα» των ακτιβιστών ήταν η πρόθεση τους να προσφέρουν ανάσα βοήθειας και ανακούφισης στους βασανισμένους κατοίκους της Γάζας. Καμιά απολύτως δικαιολογία από πλευράς του Ισραήλ δεν είναι δυνατό να το απαλλάξει από τις ασήκωτες ευθύνες του για το καινούργιο αυτό έγκλημα.

Βάζουν τέρμα στις συντάξεις

Βάζουν τέρμα στις συντάξεις

Oι τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να θολώσει τα νερά, οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Περιθώρια για αυταπάτες, για αμφισημίες και ερμηνείες δεν υπάρχουν. Τα γεγονότα μιλάνε απο μόνα τους. Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ συνέταξαν ένα μνημόνιο το οποίο βάζει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και καταργεί τις συντάξεις. Τώρα έφτασε η στιγμή της αποκάλυψης. Ετσι το υπουργείο Εργασίας αποσύρει ουσιαστικά το σχέδιο νόμου που είχε δώσει στη δημοσιότητα και δειλά - δειλά μέσω διαρροών προετοιμάζει το έδαφος για το επόμενο βήμα. Και αυτό είναι η νομοθέτηση του μνημονίου και ό,τι αυτό επιτάσσει, όπως άλλωστε ήταν καθαρό από την πρώτη στιγμή.

Ο αγώνας συνεχίζεται: Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στην πλ. Κοτζιά

Με σύνθημα "ο αγώνας συνεχίζεται, την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες", η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Ιουνίου, 11 το πρωί, στην Πλατεία Κοτζιά, κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προβλέπει το Μνημόνιο της κυβέρνησης με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι "αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που θέλουν να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση". Υπογραμμίζει ακόμα ότι "αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το πάγωμα των αυξήσεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων".

Οι Χριστιανοί δολοφόνοι έδωσαν χέρι βοηθείας στους Εβραίους δολοφόνους.Οι Αμερικάνοι στηρίζουν το Ισραήλ.Δικαιολογεί την επίθεση του ισραηλινού στρατού στο στολίσκο ο Μπάιντεν

«Το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του σε θέματα ασφάλειας», δήλωσε στο κανάλι PBS ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα τάσσεται υπέρ της διενέργειας αμερόληπτης έρευνας για το τι συνέβη.
"Εκείνοι (σ.σ οι Ισραηλινοί) είπαν "εδώ είμαστε. Βρίσκεστε στη Μεσόγειο. Αυτό το πλοίο εάν αλλάξει ελαφρώς πορεία προς τα βόρεια, θα ξεφορτώσει το φορτίο και εμείς θα το μεταφέρουμε στη Γάζα". Άρα ποιό είναι το θέμα εδώ;" αναρωτήθηκε ο Μπάιντεν.

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις ιδιωτικοποιήσεις 2/6/2010

Το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων - ξεπουλήματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα έχει βαριές αρνητικές συνέπειες στη ζωή συνολικά του λαού, όπως είχαν και όλες οι προηγούμενες.
Η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, περιουσίας του δημοσίου, ακόμα και του νερού γίνεται για να δοθεί νέα διέξοδος κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Αποτελεί μία ακόμα ισχυρή κρατική παρέμβαση υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. 
Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερο κόστος και υποβάθμιση των παροχών για τα λαϊκά στρώματα, απολύσεις και αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα. Θα επιφέρει επίσης αρνητικές εξελίξεις στις παραγωγικές - αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, θα πλήξει τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον.