Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοκριτική ΚΚΕ για την υπόθεση Πλουμπίδη


ENET.GR

Αυτοκριτική έκανε η Αλέκα Παπαρήγα για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Νίκο Πλουμπίδη.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 68 χρόνια της ΕΠΟΝ, η γ.γ. του κομμουνιστικού κόμματος δήλωσε ότι "ο κομμουνιστής ήρωας και μάρτυρας βρέθηκε αντιμέτωπος με τη θανατική καταδίκη και το εκτελεστικό απόσπασμα, με το βάρος μιας άδικης κατηγορίας από την καθοδήγηση του ίδιου του κόμματος για το οποίο έδινε και τη ζωή του".

Τα πρωτεία στις πωλήσεις όπλων εξακολουθούν να κρατούν οι ΗΠΑ



 Όπλα αξίας 401 δισ. δολαρίων πούλησαν το 2009 οι 100 μεγαλύτεροι κατασκευαστές οπλικών συστημάτων παγκοσμίως, εκτός των κινεζικών, με τις ΗΠΑ να κρατούν τα σκήπτρα. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), ενός διεθνούς ανεξάρτητου ινστιτούτου με έδρα τη Στοκχόλμη. Πρόκειται για αύξηση των πωλήσεων κατά 14,8 δισ. σε σχέση με το 2008 -αύξηση της τάξης του 8%.
Ο αμερικανικός όμιλος στον τομέα της άμυνας Lockheed Martin πήρε την πρωτιά από τον βρετανικό BAE Systems το 2009, με πωλήσεις 33,4 δισεκατομμυρίων έναντι 33,3 δισεκατομμυρίων αντίστοιχα.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ- O τσάρος του καπιταλισμού


Η σύγχρονη ...δημοκρατία στην καπιταλιστική Ρωσία του Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχώρησε στην ακύρωση της συμμετοχής του 20% των υποψηφίων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) για τις προσεχείς τοπικές εκλογές του Μάρτη. Ετσι, από τους 3.888 υποψηφίους του ΚΚΡΟ ακυρώθηκε η συμμετοχή των 769. Το ΚΚΡΟ κατήγγειλε, επίσης, το καθεστώς της κρατικής αυθαιρεσίας, εκβιασμών και πιέσεων, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς, στο οποίο κατέφυγαν οι αρχές, για να εμποδίσουν την κάθοδο υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΡΟ.
Εξάλλου, εξακολουθεί να ισχύει - για 4η συνεχόμενη φορά - η απαγόρευση της συμμετοχής στις εκλογές όλων των επιπέδων για το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της Ρωσίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ) από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Βόρεια Κορέα: Οι αρχές απειλούν ότι θα δώσουν εντολή στις δυνάμεις τους να 'ανοίξουν πυρ' σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου στην μεθόριο.



Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε το στρατό της Νότιας Κορέας ότι οι δυνάμεις της δε θα διστάσουν να ‘ανοίξουν πυρ’ αν συνεχιστεί η επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου που διεξάγει στην παραμεθόριο, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA την Κυριακή.
Ο στρατός της Νότιας Κορέας ρίχνει φυλλάδια στο έδαφος της Βόρειας Κορέας που περιέχουν πληροφορίες για τη λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο και παρακινούν τους βορειοκορεάτες να την μιμηθούν, στο πλαίσιο μιας ‘ψυχολογικής εκστρατείας’, δήλωσε βουλευτής την Παρασκευή.

Δημοσκόπηση της εταιρίας MRB-Κατακόρυφη πτώση ΠΑ.ΣΟ.Κ-Χαμηλά η Ν.Δ-Και σε αυτή το γκάλοπ ισχυρό πάνω από το 12 % το Κ.Κ.Ε. στους αποφασισμένους (12,3%)



Δημοσκόπηση της εταιρίας MRB που έγινε για την Εφημερίδα REAL NEWS της Κυριακής  27-2-2011

                                Πρόθεση Ψήφου      Αναγωγή στους αποφασισμένους 
ΠΑ.ΣΟ.Κ                         23,2 % -  31,7 %
Ν.Δ                                 21,3  % -  29,1 %
Κ.Κ.Ε                                    9  % -12,3 %
ΛΑ.Ο.Σ                               5,6 %  -7,6%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                               3  % - 4,1 %
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ                2,7 % -3,7 %
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ                   2,2 %-  3 %
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ                  2,2% - 3 %
ΑΛΛΟ                                   4% -   5,5 %
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ        26,8% - 0 

Ακολουθεί ανάλυση του Red Star

Σύσκεψη ΠΑΜΕ για Κλιμάκωση του Αγώνα



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις επιτροπές αγώνα, τις σωματειακές επιτροπές, τους εργαζόμενους της Αττικής σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 1 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Imperial (σταθμό μετρό Μεταξουργείο) με θέμα:
«Συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις της απεργίας στις 23 Φλεβάρη.
Σχέδιο δράσης για την κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα».
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

ΤΟ ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Ενδεικτική αρθρογραφία:

Η κυβέρνηση υποδουλώνει και καταβυθίζει τη χώρα και τον λαό
Συνέχιση - κλιμάκωση του αγώνα
για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής του συστήματος!

Κάτω η πολιτική της υποδούλωσης και του ξεπουλήματος
Κάτω η βάρβαρη πολιτική που ξεθεμελιώνει τα δικαιώματά μας
Να ανατρέψουμε την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή

Λιβύη
Να σταματήσει η σφαγή των εξεγερμένων και κάθε σχέδιο για δυτική επέμβαση! (του Δ. Παυλίδη)

Όχι ΧΥΤΑ στην Κερατέα!
Μετά τις 23 Φλεβάρη επόμενος σταθμός η ημέρα πανελλαδικής δράσης υπεράσπισης του αγώνα

Αποφασισμένοι οι απεργοί πείνας
Προκλητική η κυβέρνηση. Νίκη στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας

Επιβάτες Θεσσαλονίκης
Κλιμάκωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις

Ένα σύστημα εγκληματικό, ένα σύστημα που σαπίζει (του Β. Σαμαρά)

και φυσικά με άρθρα και ανταποκρίσεις από την απεργία της 23 του Φλεβάρη, αρθρογραφία για εργασιακά και κινηματικά ζητήματα, τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις.

ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
Μια νέα, ελπιδοφόρα, αγωνιστική αφετηρία

Μαζική, δυναμική, αποφασιστική δήλωση αγώνα ήταν η απεργία στις 23 του Φλεβάρη. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι, σε όλη τη χώρα, διαδήλωσαν τη διάθεσή τους να αντισταθούν στην πολιτική της κατεδάφισης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, της θυσίας του λαού και των εργαζομένων στα συμφέροντα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.
Δεν ήταν «μια ακόμη απεργία». Ήταν μια νέα αναμέτρηση με τις δυνάμεις του συστήματος και της επίθεσης, συνέχεια και εξέλιξη της 5ης του Μάη, της 15ης του Δεκέμβρη και των απεργιών του προηγούμενου καλοκαιριού. Μια αναμέτρηση με πολλά νέα δεδομένα: